Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

8 dagen Wandelvakantie Amalfikust en Capri

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
8 dagen
logies en ontbijt
499
p.p.
Prijzen & boeken
 • Amalfikust is één van de meest geliefde wandelparadijzen
 • Ontdek het UNESCO Werelderfgoed
 • Incl. informatiepakket en wandelroutes
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 7 overnachtingen in comfortabele 3-sterrenhotels of Bed&Breakfast
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt (Italiaans ontbijt)
 • Informatiepakket (Engelstalig) en routekaarten (1 x per kamer)
 • Transfer van Sorrento naar Sant’Agata op dag 3
 • Bagagetransport van Sorrento naar Marina del Cantone op dag 3
 • Transfer van Marina del Cantone naar Sant’Agata op dag 5
 • Bagagetransport van Marina del Cantone naar Amalfi op dag 5
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Kosten van openbaar vervoer, taxi’s en overtochten (tenzij anders vermeld)
 • Lokale toeristenbelastingen van ca. € 2 tot € 4,50 p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
 • Eventuele parkeerkosten voor de auto
Lees meer
Optioneel
 • Transfer van de luchthaven in Napels naar het hotel in Sorrento (1 - 4 personen)
 • Transfer van het hotel in Amalfi naar de luchthaven van Napels (1 - 4 personen)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Ontdek de historische dorpen, mooie olijfgaarden, het “Pad van de Goden” en geniet van de azuurblauwe zee. De Amalfikust behoort tot één van de mooiste kusten ter wereld! Niet voor niets staat de schitterende Amalfikust op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met de Cinque Terre is de Amalfikust één van de meest geliefde wandelparadijzen van Italië. Ideaal dus voor een prachtige wandelvakantie!

Wandelen langs de Amalfikust staat synoniem voor trappen lopen. De Amalfikust wordt namelijk ook wel de “verticale kust” genoemd. Dat maakt wandelen langs de Costa Amalfitana niet licht. Maar uw inspanningen zullen worden beloond met schitterende vergezichten! Geniet van de Golf van Napels met de imposante Vesuvius en onder meer de Golf van Sorrento. Zie hoe de kleurrijke Amalfitaanse dorpen verstild gelegen zijn tussen de grillige rotsen, olijf- en citroengaarden en ontdek de oude vissersdorpen en plaatsen waar de tijd soms haast lijkt te hebben stilgestaan.

Tijdens deze wandelvakantie bieden wij u bijna dagelijks de keuze uit diverse wandelroutes. Zo kunt u – rekening houdend met uw eigen wandelervaring en conditie – zelf bepalen welke route het beste bij u past. Welke route u ook neemt: de natuur en schitterende vergezichten op de Amalfikust zijn nooit ver weg. Geniet ervan!

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst in Sorrento
Dag 2: Transfer naar Capri met keuze uit 3 verschillende wandelroutes (5 -7 km)
Dag 3: Wandeling naar Marina del Cantone (10,3 km)
Dag 4: Baia di Leranto wandeling (8,5 km)
Dag 5: Transfer naar Sant’Agata en wandeling vanuit Sant’Agata naar Colli San Pietro (9,5 km)
Dag 6: Sentiero degli Dei, Pad van de Goden (7,2 km)
Dag 7: Valle delle Ferriere (6-13 km)
Dag 8: Terugreis

Dag 1: Aankomst in Sorrento
U reist op eigen gelegenheid naar Italië waar wij voor u de eerste nacht reserveren in Sorrento. De Amalfikust begint hier als het ware om de hoek. Die “hoek” is Punta di Sorrento, gelegen op zo’n 3 km ten westen van de stad. Mocht u vandaag op tijd arriveren en al een leuke wandeling willen maken, dan is het ongeveer een uurtje lopen vanuit het centrum. Vanaf de Punta di Sorrento heeft u een schitterend uitzicht op de Golfo di Sorrento en Golfo di Napoli. Ook Capri kunt u bij helder weer zien liggen. Het lijkt haast alsof u er naartoe zou kunnen zwemmen, maar schijn bedriegt. De boot doet er namelijk 3 kwartier over…!

Dag 2: Capri met keuze uit 3 verschillende wandelroutes (5 -7 km)
Vanuit de haven van Sorrento gaat u vandaag op eigen gelegenheid met de ferry naar Capri (excl.). Eeuwenlang spreekt Capri al bij velen tot de verbeelding. Romeinse keizers, dichters, schrijvers, filmproducenten… Ze waren allemaal verknocht aan het eiland en door iedereen wordt Capri unaniem de hemel in geprezen. Een eiland waar u volgens velen ooit geweest moet zijn! Bijkomend voordeel: Capri is het perfecte decor voor mooie wandelingen, zeker in het voor- en najaar als de natuur hier op zijn mooist is en de zon nog niet te hoog aan de hemel staat. Na aankomst op Capri heeft u de keuze uit diverse wandelroutes. U kunt daarbij al dan niet gebruik maken van het lokale openbaar vervoer en de diverse kabelbanen (excl.) om bepaalde begin- en eindpunten te bereiken.

Wandelroute A: Capri - Romeinse Villa Jovis (ca. 5,3 km)
Treed in de voetsporen van keizer Augustus en Tiberius en bezoek de voormalige keizerlijke Villa Jovis. Na aankomst in de haven van het eiland kunt u het gelijknamige stadje Capri, waar de wandeling begint, te bereiken met de bus of taxi (excl.). U kunt ook naar boven wandelen, maar houdt u rekening met een flinke tocht bergopwaarts van zeker een half uur. TIP: u kunt ook met de tandradbaan (funicolare) omhoog (excl.). Deze komt aan op het Piazette, het centrale plein van Capri. Van daaruit loopt een eenvoudige wandeling naar Villa Jovis. Geniet onderweg van prachtige vergezichten over de Golf van Napels!

Wandelduur: circa 1,5 uur
Hoogteverschil: 239 meter stijgen, 238 meter dalen

Wandelroute B: Anacapri – Punta Carena (ca. 6,5 km)
Vanuit Capri kunt u ook de trappen op gaan richting Anacapri, om van daaruit in zo’n 3 kwartier naar Punta Carena te wandelen, waar de vuurtoren van Capri staat. De wandeling gaat over grillige rotsen, dwars door de ongerepte natuur met onder u het blauwe water van de Middellandse Zee en het fraaie uitzicht op Napels. Vanwege diverse hoogteverschillen is deze wandeling vrij pittig. Het uitzicht loont echter zeker de moeite! Vanuit Punta Carena kunt u de bus terug nemen naar Anacapri.

Wandelduur: circa 2 uur
Hoogteverschil: 278 meter stijgen, 559 meter dalen

Wandelroute C: Punta Carena – Blue Grotto (ca. 5,9 km)
Heeft u nog energie over, dan kunt u de wandeling ook verlengen en vanaf de vuurtoren op Punta Carena verder afdalen naar de Blue Grotto. Net als het eerste deel is dit een vrij pittige wandeling met veel ups en downs over onverharde paden. Maar zeker de moeite waard! Aan het eind kunt u ook hier de bus terugnemen naar Anacapri.

Wandelduur: circa 2 uur
Hoogteverschil: 276 meter stijgen, 283 meter dalen

Aan het eind van de dag gaat u op eigen gelegenheid met de ferry terug naar Sorrento voor de overnachting.

Dag 3: Wandeling naar Marina del Cantone
Uw bagage dient u vanochtend voor 09.00 uur af te geven bij de receptie en deze staat om uiterlijk 16.00 uur weer voor u klaar in het nieuwe hotel. Vanochtend wordt u van Sorrento naar Termini Sant’Agata gebracht, van waaruit u via Punta Campanelle naar het prachtige strand van Marina del Cantone kunt wandelen. De wandeling vanuit Termini gaat naar de top van de Mont a San Costanzo, waar u een kijkje kunt nemen bij de gelijknamige kapel. Vanaf de kapel gaat de route deels door het bos en vervolgens langs de kust naar Punta Campanella. Dit is het uiterste puntje van het Sorrento schiereiland. Geniet van prachtige vergezichten op het eiland Capri, de kleurrijke Amalfi kust en onder meer Napels en de Vesuvius. U overnacht vandaag in de kleine badplaats Marina del Cantone. Neem na de wandeling een verfrissende duik in zee en geniet van de zon op één van de leuke kiezelstrandjes.

Wandelduur: circa 3 uur
Hoogteverschil: 445 meter stijgen, 750 meter dalen

NB: Vanuit Termini is de wandeling circa 10,3 km. Desgewenst kunt u deze wandeling verlengen tot 17,5 of 22,3 km. Ter plaatse ontvangt u meer informatie over de verschillende opties.

Dag 4: Baia di Leranto (8,5 km)
Na het ontbijt kunt u vanuit Marina del Cantone kunt u een rondwandeling maken naar de prachtige Baia di Leranto. De naam Leranto is afgeleid van het Griekse “leros”, oftewel “heilig”. Ooit was in de buurt van de baai en Punta Campanella een heiligdom dat gewijd was aan de Griekse godin Athena. Homerus heeft hier ook een poging gedaan om Ulysses te verleiden. Een heilige en historische plaats dus, waar de schoonheid van de natuur ongeëvenaard is. Geniet van de mystieke sfeer terwijl u over en langs de rotsen naar de baai wandelt. Ook vandaag zult u worden getrakteerd op spectaculaire vergezichten! Neem aan het eind een duik in het azuurblauwe water en wandel als u weer opgefrist bent terug naar Marina del Cantone voor de overnachting.

Wandelduur: circa 3 uur
Hoogteverschil: 549 meter stijgen, 549 meter dalen

Dag 5: Transfer naar Sant’Agata en wandeling Sant’Agata - Colli San Pietro (9,5 km)
Uw bagage dient u vanochtend voor 09.00 uur af te geven bij de receptie en deze staat om uiterlijk 16.00 uur weer voor u klaar in het nieuwe hotel. Vanochtend wordt u naar Sant’Agata gebracht waar de wandeling start naar Colli San Pietro. De route gaat landinwaarts over oude landweggetjes en wandelpaden door olijf- en citroenboomgaarden. Geniet letterlijk van de geur en kleur van de Amalfikust en de prachtige bloemen die hier tijdens het seizoen bloeien. Aan het eind van de wandeling neemt u de lokale bus (excl.) naar Amalfi, waar u de komende 3 nachten zult verblijven. Uw bagage staat voor u klaar in het hotel.

Wandelduur: circa 2,5 uur
Hoogteverschil: 329 meter stijgen, 416 meter dalen

Dag 6: Sentiero degli Dei, Pad van de Goden (7,2 km)
Vandaag kunt u genieten van één van de mooiste wandelroutes langs de Amalfikust: Sentiero degli Dei, oftewel het “Pad van de Goden”. Deze wandelroute begint in Bomerano, waar u op eigen gelegenheid met de bus naartoe gaat (excl.). Vanuit Bomerano gaat de route langs de hoge kliffen van de Amalfikust met telkens prachtige panorama’s. “Adembenemend en duizelingwekkend mooi..!”, zo wordt de route ook wel beschreven. Magnifico! In meerdere opzichten zal dit een hoogtepunt zijn van deze wandelreis.

Bomerano is het officiële beginpunt van de Sentiero degli Dei. Van daaruit loopt u langs de rotsen via een pad dat licht afdaalt. De vergezichten op onder meer Praiano, Positano en de ruwe Amalfitaanse kust zijn werkelijk schitterend! U ziet kleine huisjes waarbij u zich zult afvragen hoe de mensen hier leven… Een toegangsweg is namelijk nergens te bekennen. Eén ding is echter zeker: de bewoners aan dit deel van de kust hebben het mooiste uitzicht ter wereld! Het “Pad van de Goden” eindigt in het dorpje Nocello dat u onderweg passeert. Gun uzelf de tijd om hier te genieten van een zogeheten “goden lunch” met een adembenemend mooi uitzicht op de kust. Vol nieuwe energie wandelt u daarna over de “verlengde” Sentiero.

Vanuit Nocello kunt u kiezen uit twee routes. Enerzijds kunt u Positano bereiken via de beruchte 1500 (!) trappen route, gevolgd door nog eens 300 trappen naar het strand. Anderzijds kunt u Positano bereiken door bovenlangs naar het gehucht Montepertuso te wandelen. Deze route gaat door olijfgaarden, langs druipsteengrotten en struikgewassen waar u de geur van rozemarijn en rucola kunt opsnuiven. Een unieke route! Sluit de dag af met een heerlijk fris citroentaartje op één van de uitnodigende terrassen van Positano, voordat u met de lokale bus (excl.) teruggaat naar Amalfi voor de overnachting.

Wandelduur: circa 4 uur
Hoogteverschil: 285 meter stijgen, 870 meter dalen

Dag 7: Valle delle Ferriere (6 – 14,5 km)
Vandaag staat de mooie Valle delle Ferriere op het programma, een stukje paradijs in het achterland van Amalfi. Wanneer u het centrum van Amalfi verlaat wordt de omgeving als vanzelf steeds groener. Na een aardige wandeling met flink wat treden komt u uit bij de ruïnes van een oude molen. Van hieruit kunt u langs de rivier naar het natuurreservaat lopen. Geniet van de diverse watervallen in Valle delle Ferriere, de heerlijke frisse lucht en de haast sprookjesachtige sfeer. U kunt kiezen uit twee routes door Valle delle Ferriere. De route van Amalfi naar Pontone en terug naar Amalfi is relatief eenvoudig. De route van Amalfi naar Pontone en via Pogerola terug naar Amalfi biedt spectaculaire vergezichten, maar is voor de meer geoefende wandelaar. De keuze is aan u!

Wandelduur: 2 uur (6 km, korte route) en 4 uur (14,5 km, lange route)
Hoogteverschil: 452 meter stijgen, 452 meter dalen (korte route); 600 meter stijgen, 650 meter dalen (lange route)

Dag 8: Terugreis
Helaas alweer de laatste dag van deze prachtige wandelvakantie langs de schitterende Amalfikust. U reist op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer naar het punt waar u de reis begonnen bent (excl.) en gaat van daaruit terug naar Nederland. Wit u graag per vliegtuig naar Italië reizen? Dan zijn Rome en Napels de beste luchthavens om te kiezen. Gaat u liever met de trein? Dan kunt u het beste kiezen voor de stations in Sorrento, Salerno of Napels. Het vervoer naar Italië is bij deze reis niet inbegrepen. Optioneel zijn er transfers te boeken van de luchthaven in Napels naar het eerste hotel en terug naar de luchthaven vanuit het laatste hotel.

Wilt u nog langer genieten van de schoonheid van Italië, bekijk dan één van onze andere autovakanties, autorondreizen of wandelvakanties in Italië! Informeer naar de mogelijkheden.

Amalfikust - Pad der Goden Capri - Anacapri Amalfikust - wandelen Amalfikust - vrouw geniet van uitzicht Capri - Villa Jovis Amalfikust - Pad der Goden Wandelen - wandelschoen tegen blauwe lucht
8 dagen Wandelvakantie Amalfikust en Capri
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in comfortabele 3-sterrenhotels of Bed&Breakfast accommodaties. Bij alle accommodaties beschikt u over een eigen kamer met badkamer.

U verblijft in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1 en 2: Sorrento – Hotel del Corso
Dag 3 en 4: Marina del Cantone – Hotel La Certosa
Dag 5, 6 en 7: Amalfi – Hotel Fontana

Wilt u graag ergens langer verblijven? Vraag onze reisinformatrices gerust naar de mogelijkheden.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt, zodat u elke dag zelf een keuze kunt maken uit één van de vele leuke en uitstekende restaurants in de directe omgeving voor het diner.

8 dagen Wandelvakantie Amalfikust en Capri
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 7 overnachtingen in comfortabele 3-sterrenhotels of Bed&Breakfast
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt (Italiaans ontbijt)
 • Informatiepakket (Engelstalig) en routekaarten (1 x per kamer)
 • Transfer van Sorrento naar Sant’Agata op dag 3
 • Bagagetransport van Sorrento naar Marina del Cantone op dag 3
 • Transfer van Marina del Cantone naar Sant’Agata op dag 5
 • Bagagetransport van Marina del Cantone naar Amalfi op dag 5

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Kosten van openbaar vervoer, taxi’s en overtochten (tenzij anders vermeld)
 • Lokale toeristenbelastingen van ca. € 2 tot € 4,50 p.p.p.n. (ter plaatse te betalen)
 • Eventuele parkeerkosten voor de auto

Optioneel

 • Transfer van de luchthaven in Napels naar het hotel in Sorrento (1 - 4 personen)
 • Transfer van het hotel in Amalfi naar de luchthaven van Napels (1 - 4 personen)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Deze wandelvakantie is een “self guided walk”
 • Moeilijkheidsgraad: 2 (gemiddeld) op een schaal van 1 – 4
 • De wandelroutes zijn over het algemeen duidelijk aangegeven. Een goede kaart en enig richtinggevoel is echter wel een vereiste, net als een redelijke conditie vanwege de soms steile hellingen en het hoogteverschil.
 • Vanwege de onverharde paden worden goede wandelschoenen ten zeerste aangeraden.
 • Als u deze reis boekt met minimaal 2 personen, dan geld er een korting voor de 1-persoonskamer. Dit omdat de transfers dan gedeeld worden met de andere deelnemer(s). Indien u deze reis alleen maakt, dan gelden de prijzen zoals ze vermeld staan voor de 1-persoonskamer.
 • Tijdens het hoogseizoen kan het zijn dat de accommodaties zich niet exact in de aangegeven dorpen bevindt. De adressen van de accommodaties waar u verblijft ontvangt u bij de reisbescheiden.
 • Houdt u er rekening mee dat de aangegeven kilometers/uren per dag een indicatie zijn en de daadwerkelijke afstanden/tijd kan afwijken vanwege o.a. de ligging van de accommodaties waar u verblijft, de gekozen wandelroute en eventuele stops bij bezienswaardigheden die u onderweg maakt.
 • De bagage wordt op bepaalde dagen voor u naar de volgende accommodatie gebracht. U dient uw bagage voor 9 uur ’s ochtends af te geven bij de receptie van het hotel waar u verblijft. Uiterlijk 16.00 uur wordt de bagage bij de volgende accommodatie afgeleverd. U mag per persoon 1 stuk bagage laten vervoeren, bij meer bagage geld er veelal een toeslag en dient u dit vooraf aan ons door te geven. Reist u met openbaar vervoer, dan neemt u uw bagage zelf mee.
 • Als u met de auto naar Italië reist dan kunt u die eventueel in een openbare parkeergarage vlakbij het hotel parkeren tegen betaling van ca. € 25,- per dag ter plaatse. Dit is op eigen risico en er kan vooraf geen parkeerplaats gereserveerd worden.
 • Wanneer u niet met de auto naar Italië wilt reizen, dan kunt u eventueel vliegen op Napels en van daaruit de trein nemen naar Sorrento. Vanuit Amalfi kunt u rechtstreeks met het openbaar vervoer terug naar de luchthaven.
8 dagen Wandelvakantie Amalfikust en Capri
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Amalfi kust

U hoeft niet naar de andere kant van de wereld om te genieten van één van de mooiste kuststreken. U vindt deze namelijk in Campanië, een streek even ten zuiden van de Golf van Napels: de Amalfikust. Langs de Amalfikust loopt de SS163, een schitterende kustweg die u volgens velen ooit een keer gereden moet hebben. De weg slingert zich op fenomenale wijze door het ongekend mooie landschap. Niet voor niets behoort de natuur van de Amalfikust tot het UNESCO-Werelderfgoed! De totale toeristische route langs de Amalfikust is circa 50 km lang en neemt u mee naar de mooiste dorpen!

Amalfi
Het historisch hart van de Amalfikust is het gelijknamige plaatsje Amalfi. In dit gezellige stadje vindt u veel citroen- en limoncellowinkeltjes. Dwaal op uw gemak door het oude centrum met een doolhof aan smalle, kleine straatjes. Als vanzelf komt u uit bij het Piazza del Duomo, dat u uitnodigt om even te genieten op één van de vele terrassen. Natuurlijk mag een bezoek aan de imposante Duomo San Andrea boven het plein ook niet ontbreken!

Atrani en Ravello
Niet ver van Amalifi ligt het pittoreske Atrani met een schilderachtig dorpsplein, omgeven door smalle, steile straatjes. Iets meer landinwaarts ligt het romantische kunstenaarsdorp Ravello. Het uitzicht op de Amalfikust vanuit hier is adembenemend, zeker in de zomer wanneer alle tuinen in bloei zijn! Geniet op één van de vele terrassen of bezoek Villa Rufolo of Villa Cimbrone.

Positano
Positano is één van de bekendste dorpen langs de Amalfikust. Het kleurrijke plaatsje ligt als het ware tegen de rotsen aangeplakt en is absoluut een aanrader om te bezoeken. Het is heerlijk om op uw gemak door de schilderachtige straatjes te dwalen met bijna alleen maar steile trappetjes. In de nauwe doorgangen vindt u tal van winkeltjes met veel lokale producten. Bezoek zeker ook de kerk Santa Maria Assunta! Dit is dé blikvanger van Positano!

Praiano
Vlakbij Positano ligt ook het rustige Praiano, eveneens prachtig gelegen op de kliffen. Vanaf Praiano heeft u ook een fantastisch uitzicht over de hele Amalfikust, met aan de ene kant Positano en aan de andere kant het eiland Capri dat hier voor de kust ligt.
Capri
In de Golf van Napels liggen diverse mooie eilandjes. In het noorden onder meer Ischia en Procida. Capri ligt in het zuiden van de baai. Vanuit Sorrento en Napels varen er meerdere boten per dag. Capri is onder meer geliefd vanwege de prachtige zandstranden en de Grotta Azuzura, oftewel Blauwe Grot. Aanrader is om met een bootje vanuit de haven van Capri het eiland rond te varen en zo de diverse grotten te ontdekken.

Wandelen langs de Amalfikust
De Amalfikust is ook een uitstekende bestemming om heerlijk te wandelen. Samen met de Cinque Terre is de Amalfikust namelijk één van de meest geliefde wandelparadijzen van Italië. Bekend is vooral de Sentiero degli Dei, oftewel de wandeling van de goden. Deze fantastische wandelroute ligt tussen Positano en Praiano en loopt naar een bergtop. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fenomenaal mooi…!
8 dagen Wandelvakantie Amalfikust en Capri
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
8 dagen Wandelvakantie Amalfikust en Capri
Logies en ontbijt