Menu
De regio Veneto ligt in het Noord-Oosten van Italië en is vooral bekend vanwege de toeristische trekpleisters Venetië en Verona. Daarnaast zijn er echter tal van andere highlights, waaronder de bekende Prosecco Route. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Veneto
7 dagen Fietsvakantie Veneto: de Prosecco route
  • Prachtige fietsroutes door de heuvelige Prosecco streek in Noord-Italië
  • Proef de echte “grappa” likeur en Prosecco wijn
  • Ontdek de rijke historie in plaatsen als Treviso, Bassano del Grappa en Vittorio Veneto
  • Geniet van het fraaie heuvellandschap met uitgestrekte wijngaarden
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
7 dagen
Logies en ontbijt
445
Bekijk

Veneto

De regio Veneto ligt in het Noord-Oosten van Italië en is vooral bekend vanwege de toeristische trekpleisters Venetië en Verona. Het landschap is zeer gevarieerd met enerzijds de bergtoppen van de uitlopers van de Dolomieten en Karnische Alpen en anderzijds laagvlaktes en de lagune van de rivier de Po.

Venetië en Verona worden jaarlijks door grote aantallen toeristen vanuit de hele wereld bezocht. Slechts weinigen nemen de tijd om het fraaie achterland van deze steden ook te ontdekken. Wie daarvoor de tijd neemt, zal zien dat Veneto veel meer te bieden heeft!

Zo noemen wij u onder meer de Strada del Prosecco; de oudste wijnroute van Italië. De prosecco is een mousserende wijn met een fris en fruitig karakter, die zeker in Italië zeer geliefd is. Langs de Prosecco Route - die loopt van het plaatsje Conegliano naar Valdobbiadene - vindt u tal van “cantina” waar u uitgebreid kennis kunt maken met deze populaire wijnsoort. Geniet langs de Strada del Prosecco van de met wijnranken begroeide heuvels, de verstilde dorpen met middeleeuwse kerkjes, eeuwenoude kastelen en tal van andere bezienswaardige plaatsen.De totale route is zo’n 50 km lang en wie de Prosecco Route volgt kan letterlijk genieten van een bourgondische tocht vol historie en natuur!

Wie Venetië in het klein wil ontdekken, raden wij aan richting Treviso te gaan. Treviso noemt zichzelf “de stad van water en kunst” en heeft geen last van een minderwaardigheidscomplex, ondanks de directe nabijheid van de wereldberoemde lagunestad Venetië. En terecht, want Treviso is de moeite waard! Maak een gondeltocht over de rivier de Botteniga, waarvan drie aftakkingen door de binnenstad kronkelen en dwaal op uw gemak langs het Buranelli kanaal; misschien wel het meest fotogenieke stukje van Treviso. Het kanaal is vernoemd naar de vissers uit Burano, aangezien de vissersboten uit Venetië hier vaak aanmeerden met de verse vangst. De vismarkt van Treviso is hier niet ver vandaan. Geniet al dwalend door Treviso ook van de mooie beelden en fonteinen, waar de stad mede de bijnaam “stad van water en kunst” aan te danken heeft.

Andere plaatsen die minder bekend zijn, maar zeker een bezoek waard, zijn onder meer Bassano del Grappa, gelegen aan de voet van de Monte Grappa, één van de uitlopers van de Alpen. De Monte Grappa is 1775 meter hoog en wordt veel bedwongen door fanatieke wielrenners die graag naar de top klimmen. Het uitzicht vanaf de top is schitterend! Op de top van Monte Grappa is in de Eerste Wereldoorlog stevig gevochten en ter ere van alle slachtoffers vindt u hier een imposant herdenkingsmonument.

Tot slot noemen wij u Asolo, een mooi en pittoresk bergdorp dat in de 19e eeuw zeer geliefd was bij schrijvers en kunstenaars. Asolo staat bekend als “de stand met honderd horizonnen”, prachtig gelegen in de met cipressen bedekte uitlopers van de Dolomeiten. Wandel door het historische centrum met diverse herinneringen aan de lang vervlogen Romeinse Tijd. Ontdek de gotische bogen, de eeuwenoude steegjes met zuilen en het gezellige Piazza Garibaldi met uitnodigende terrassen.

Bezoek Veneto en ontdek dat deze regio veel meer te bieden heeft dan alleen Venetië en andere grote trekpleisters!