Menu
Boek een vakantie Rimini aan de Adriatische kust en combineer zon, zee en strand met leuke uitstapjes en interessante excursies! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Rimini
8 dagen busreis Voor- en najaarsaanbieding Italiaanse kust
  • Extra voordellige reis naar de fraaie Italiaanse kust
  • Inclusief diverse data met vertrekgarantie
  • Geniet van het bezoek aan het ministaatje San Marino
  • Excursies: San Marino, Ravenna, Urbino, Gubbio, Gradara en Rimini
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
Halfpension
319
Bekijk

Rimini

De meeste mensen die naar Rimini komen, komen in de eerste instantie voor zon, zee en strand. De kust van Rimini telt in totaal dan ook 15 kilometer aan strand, onderverdeeld in tien delen. Ieder strand heeft zijn eigen sfeer en vaak zo zijn vaste bezoekers. De voorzieningen op de standen zijn uitstekend. Meer dan 250 badmeesters houden dagelijks toezicht en met ligbedden, tal van watersportvoorzieningen. De zee is niet diep en loopt geleidelijk aan af, waardoor kinderen zich hier ook uitstekend zullen vermaken.

Cultuur Rimini
Veel mensen kennen Rimini alleen als badplaats. De rijke historie heeft echter tal van belangrijke bezienswaardigheden achtergelaten die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Wandel door de smalle straatjes van Rimini en over de fraaie pleinen, zoals het Corso d’Augusto, de Via Gambalunga, Piazza Cavour, Piazza Tre Martiri en de Piazza Ferrari. Doordat een groot deel van het oude centrum uitgeroepen is tot voetgangerszone is het hier heerlijk wandelen. Bezoek ook de oude vismarkt, een populaire ontmoetingsplaats voor de Italiaanse jongeren.

Het gaat te ver om van alle monumenten in Rimini een aparte beschrijving te geven. We noemen u echter de Malatesta tempel, het Sismondo kasteel, het Arengo & Podestà paleis, het Piazza Cavour en de bekende Pigna fontein. Wist u overigens ook dat Fellini werd geboren in Rimini en dat hij hier een belangrijk deel van zijn jeugd doorbracht? Veel van zijn films zijn ook gebaseerd op zijn herinneringen aan het oude Rimini. Deze komen tot leven in de oude stadswijken; “borgo” zoals de Italianen deze wijken noemen. Al wandelend door de oude wijken zult u wellicht plaatsen herkennen waar films van Fellini zijn opgenomen.

Winkelen Rimini
Indien u van winkelen houdt, dan zijn er tal van mogelijkheden in en rondom Rimini. Informeer ter plaatse bij de reisleiding zeker ook naar de excursies naar het winkelparadijs bij uitstek: San Marino.

In de omgeving van de Marino Centro vindt u vooral veel exclusieve modezaken. Hier zijn alle grote merken vertegenwoordigd. Voor de meer betaalbare winkels raden wij de Corso d’Augusto aan. Ook de diverse markten die wekelijks georganiseerd worden zijn de moeite waard. Of wandel over de boulevard van Rimini. U vindt er tal van gezellige souvenirwinkels, kledingzaken, bars en volop restaurants.

Houdt u van winkelen en bent u op zoek naar de betere Italiaanse kledingzaken, neem dan ook een keer het openbaar vervoer naar de chiquere plaats Riccione met de beroemde Via le Dante. In deze straat vindt u onder meer winkels van de beroemde modeontwerpers Versace en Armani.

Excursiemogelijkheden Rimini
Wanneer u de kust achter u laat en uzelf de tijd gunt om het binnenland te ontdekken, zult u verrast zijn over de schoonheid van de natuur en de vele historische bezienswaardigheden. Boek ter plaatse een excursie naar o.a. Venetië,San Marino, Ravenna, Florence of Rome. Natuurlijk kunt u er ook zelf op uittrekken. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn over het algemeen goed. Indien u met de auto gaat, houdt u dan in de verschillende steden rekening met hoge parkeerkosten. Tevens is soms een extra milieuvignet vereist. Kleinere plaatsen zijn over het algemeen prima met de auto te bereiken. Ontdek het middeleeuwse Verucchio, de grotten van de Conca vallei of o.a. het hoog gelegen Gradara dat gedomineerd wordt door het bekende Maltesta kasteel dat van verre al te zien is. Het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden!

Rimini met kinderen
Met kinderen is een uitstapje naar Italia in Miniatura (Viserba), het safari/pretpark Fiabilandia in Rivazzurra, het Rimini dolphinarium of een van de twee waterpretparken gegarandeerd een succes. De allerkleinsten hebben soms ook al genoeg aan een leuke speeltuin. Op diverse stranden vindt u speeltoestellen. U kunt heerlijk van de zon genieten, terwijl de kinderen zich eveneens uitstekend vermaken.

Sportieve activiteiten Rimini
De prachtige kuststrook met haar brede zandstranden en het fantastisch heldere water is natuurlijk uitnodigend voor veel watersportliefhebbers. Jetskiën, kanoen, parasailen, zeilen en windsurfen…. Alle faciliteiten op dit gebied zijn aanwezig. Vooral op de stranden rond de Marina zijn uitstekende verhuuradressen te vinden.

Maar watersport is niet de enige mogelijkheid voor een actieve invulling van de dag. Er zijn tal van sportcentra waar u ook als toerist terecht kunt en waar u op een zeer vakkundige manier wordt begeleidt. Daarnaast zijn er diverse voetbalvelden, tennisbanen en basketbalvelden en vindt u op het strand diverse zones die speciaal ingericht zijn voor een sportief partijtje beach volley. En wanneer u van rollerskaten houdt, dan kunt u terecht op 10 speciale rollerskate banen. Ook altijd leuk om met de kinderen een keer naartoe te gaan.

Wanneer u een sportieve invulling van de dag wilt combineren met het bezoeken van bezienswaardigheden in de omgeving, dan is fietsen een aanrader. Binnen de stad vindt u zo’n 30 km aan fietspaden, die de kust met het oude centrum verbinden. Fiets door de fraai parken en ontdek de vele mooie plekjes van de stad. En niet alleen binnen de stad is het leuk om te fietsen. Ook het achterland nodigt uit tot het maken van prachtige fietstochten. Ontdek de fraaie natuur, het heuvelachtige landschap en de vele pittoreske, oude dorpen. Gun uzelf onderweg de tijd om her en der te genieten op het terras met een verkoelend glas wijn, een heerlijke Italiaanse ijscoupe of een typisch Italiaanse maaltijd. Speciale routebeschrijvingen zijn te verkrijgen bij het Tourist Office van Rimini.