Menu
Cesenatico is een leuke badplaats aan de Adriatische kust, niet ver van Rimini en Ravenna. Een ideaal uitgangspunt voor iedereen die een zonvakantie wil combineren met excursies... Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Cesenatico
10 dagen busreis All inclusive Adriatische kust
  • Diverse data met vertrekgarantie
  • Inclusief proeverij Italiaanse lekkernijen en boottochtje naar centrum Venetië
  • Drankjes in hotel in Italië inclusief tussen 10.00 en 22.00 uur
  • Excursies naar: Ravenna, San Marino, Urbino, Venetië, Rimini, Gradara en Santarcangelo
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
10 dagen
All-Inclusive
599
Bekijk
12 dagen Kerstreis All inclusive Adriatische kust
  • Vertrekgarantie
  • Inclusief proeverij van Italiaanse lekkernijen
  • Inclusief kerstdiner, feestelijke oudejaarsavond en drankjes in het hotel in Italië tussen 10.00 en 22.00 uur
  • Excursies naar: San Marino, Cesenatico, Rimini, Perugia, Assisi, Bologna, Ravenna, Comacchio, Urbino en Gradara
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
12 dagen
All-Inclusive
879
Bekijk

Cesenatico

Italië is het land van de beste pizza's, lange brede zandstranden, imposante steden, voortreffelijke spaghetti, oude Fiats, snelle scooters, unieke cappuccino, het lekkerste ijs ter wereld, volle terrassen met stijlvol geklede Italianen, een perfect klimaat en een heerlijk uitgaansleven. Veel van deze kenmerken vindt u terug in de badplaats Cesenatico aan de Adriatische Kust, gelegen tussen de cultuurstad Ravenna en de bruisende badplaats Rimini.

Cesenatico wint elk jaar aan populariteit. Het is minder groot als Rimini, maar daardoor heeft deze plaats ook net dat tikkeltje meer charme, flair en romantiek. U kunt er genieten van een kilometerslang zandstrand met veel watersportmogelijkheden, restaurants in alle smaken en budgetten en een gezellige boulevard met leuke winkeltjes. Neem zeker ook een kijkje bij de prachtige jachthaven met een bonte mengeling van historische schepen, nieuwe jachten en karakteristieke oude vissershutten. Wist u overigens, dat de haven door Leonardo da Vinci is ontworpen?

Bezienswaardigheden
Cesenatico is een uitstekend uitgangspunt wanneer u uw zonvakantie wil combineren met excursies in de omgeving. Bezoek onder meer het plaatsje Faenza, bekend om zijn aardewerk en ga eens op ontdekking in de prachtige stad Ravenna.

Ravenna is een mooie, oude stad met een rijke historie. Begin 5e eeuw was het de hoofdstad van het West-romeinse rijk en daarna werd het de hoofdstad van het Byzanthijnse rijk. De stad is bekend om de 8 monumenten die vermeld staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de prachtige historische mozaïeken. Een van de bekendste monumenten is de basiliek van San Vitale. Wanneer u door de oude binnenstad wandelt, heeft u op veel plaatsen het gevoel dat u voor 1 dag teruggaat in de tijd. Een groot deel van de oude binnenstad is autovrij, waardoor u ongestoord door de vele smalle straatjes kunt slenteren. En wanneer u even bij wilt komen van alle culturele indrukken, dan kunt u neerstrijken op een van de vele terrassen aan het Piazza del Popolo. Geniet onder het genot van een drankje of heerlijk Italiaanse ijscoupe van de mensen die aan u voorbijtrekken.

Natuurlijk mag ook een bezoek aan Rimini niet ontbreken. Veel mensen kennen Rimini alleen als badplaats, maar de stad heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Maak echter ook eens kennis met de culturele kant van Rimini. De rijke historie heeft namelijk tal van belangrijke bezienswaardigheden achtergelaten die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Wandel door de smalle straatjes en over de fraaie pleinen, zoals het Corso d’Augusto, de Via Gambalunga, Piazza Cavour, Piazza Tre Martiri en de Piazza Ferrari. Doordat een groot deel van het oude centrum uitgeroepen is tot voetgangerszone is het ook hier heerlijk wandelen. Bezoek ook de oude vismarkt, een populaire ontmoetingsplaats voor de Italiaanse jongeren.

En wist u dat Fellini werd geboren in Rimini en hier ook een belangrijk deel van zijn jeugd doorbracht? Veel van zijn films zijn gebaseerd op zijn herinneringen aan het oude Rimini, welke tot leven komen in de oude stadswijken; “borgo” zoals de Italianen deze wijken noemen (Borgo San Giuliano, Borgo Sant’Andrea, Borgo San Giovanni en Borgo Marina). Aan de Via Oberdan nr 1 is een museum te vinden met herinneringen aan Fellini. Vlakbij dit museum, dat in feite gevestigd is in het oude huis waar ooit Fellini’s zus heeft gewoond, is het gemeentelijk filmmuseum (Via Gambalunga nr 27) met eveneens een grote collectie Fellini films en beroemde filmposters.