Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Bent u geïnteresseerd in een busreis Italië, autovakantie Italië of autorondreis Italië? Bekijk dan alle Italië vakanties. Italië is een bestemming die veel te bieden heeft...! Lees meer

Italië

Italië is van oudsher het reisdoel voor liefhebbers van zon en cultuur. Het land leent zich dan ook uitstekend voor een bus rondreis, (auto)vakantie of zonvakantie. Geniet van de zon aan de Adriatische kust of het Gardameer. Of combineer zon en cultuur tijdens een autovakantie of rondreis Italië. Bezoek beroemde steden als Rome, Florence en Venetië. Ontdek Toscane, de Bloemenrivièra, Sicilië, Dolomieten of een van de vele andere prachtige streken in Italië.

Grensdocumenten

Voor Italië heeft u een geldig Nederlands paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Sinds begin 2017 komt er met regelmaat mazelen voor in Italië. Wanneer u met kinderen op vakantie gaat, is het daarom van belang om na te gaan of de kinderen conform het Rijksvaccinatieprogramma zijn gevaccineerd. Bij nauw contact met de lokale bevolking kan voor kinderen tussen de 6 en 14 maanden en volwassenen geboren in Nederland tussen 1965 en 1976 een vervroegde vaccinatie overwogen worden. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of het consultatiebureau. Raadpleeg de website van het RIVM voor de meest actuele informatie. 

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

Autozaken

Houdt u er bij uw reis naar Italië rekening mee, dat u voor zowel Zwitserland als Oostenrijk een vignet nodig heeft. Mocht u eventueel via Frankrijk naar Italië reizen, houdt u dan ook rekening met de speciale wetgeving m.b.t. het rijden op de Franse autowegen.

Tolwegen
In Italië zijn vrijwel alle autostrada (snelwegen) tolwegen. Houdt u hier rekening mee en zorg dat u contant geld of een creditkaart bij u heeft. Creditkaart heeft de voorkeur om een snelle doorstroom te bevorderen bij het verlaten van de tolweg. Wanneer u een tolweg nadert volgt u eenvoudig de blauw aangegeven pijlen en de duidelijke borden met opschrift Carte. Voer vervolgens uw creditkaart in, wacht op de betaling, neem de kaart terug en druk daarna op knop bij “Biglietto” voor ontvangst van een betalingsbewijs. Bewaar de betalingsbewijzen tot na afschrijving.

Beperkte toegang auto´s in groot aantal Italiaanse steden
Teneinde de luchtvervuiling tegen te gaan en monumenten te beschermen, hebben diverse Italiaanse steden speciale zones met “Traffico limitato” ingesteld. In deze zones is gemotoriseerd verkeer alleen toegestaan voor vergunninghouders. De zones worden aangegeven met een rechthoekig bord met daarop de tekst “Zona traffico limitato”. Het bord laat het internationale teken “verboden in te rijden” zien. Er wordt in de meeste steden gecontroleerd met behulp van flitspalen. Parkeren of rijden door deze zones is niet toegestaan, tenzij u kunt aantonen dat u in dat stadsdeel een hotel geboekt heeft. Indien u dit niet kunt aantonen, worden niet vergunninghouders streng bekeurd met boetes die rond de €120,- liggen. Let u er dus goed op dat u tijdens uw vakantie geen zone met beperkte toegang binnenrijdt!

Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto. Mocht u onverhoopt met pech komen te staan, dan kunt u voor gratis hulp contact opnemen met de ACI. U heeft hiervoor wel een Internationale Reis- en Kredietbrief nodig.

Bekijk alle reizen naar Italië