Winterwonderland in Europa-Park
Menu
Ontdek Duitsland's grootste winterparadijs
Met onder andere 2.5 miljoen lichtjes, 2500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties is Europa-Park deze winter weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. Het is volgens Europa-Park het grootste Winterwonderland van Duitsland en derhalve meer dan de moeite waard om te bezoeken!
Reizen Europa-Park


Winters sprookje
Tijdens het Winterwonderland in Europa-Park kunt u natuurlijk genieten van de vele bekende attracties en spannende achtbanen. Daarnaast zijn er tijdens de winteropenstelling tal van speciale winterse attracties. Zo kunt u genieten van de gezelligheid op de typisch Duitse kerstmarkt en een ritje maken in het Bellevue reuzenrad van maar liefst 55 meter hoog. Geniet van het fantastische uitzicht over het sfeervol verlichte park...! Bindt vervolgens uw schaatsen onder en zwier over het ijs op de speciaal voor de december periode aangelegde ijsbaan. Neem een kijkje bij het kinderwonderland of ga voor heel even op de wintersport. In Europa-Park vindt u namelijk tijdens het Winterwonderland ook een echte (kinder)skischool en een leuke sneeuwhelling.

Naast al deze extra activiteiten staan er ook talloze shows op het programma die passen bij deze romantische tijd van het jaar. Wat dacht u bijvoorbeeld van het wintercircus, waar dansers, artiesten en clowns werkelijk betoverende circusacts ten tonele brengen? Of geniet van de unieke ijsshow 'Surpr'Ice, with the Son of Santa' of de leuke kindermusical in het Globe Theater. Ook de 'Winter Starlight Parade' die elke avond door het park trekt mag u niet missen! Net als de nieuwe videomapping-show op de Eurosat CanCan Coaster (vanaf 17.00 uur, iedere 30 minuten). Voor een echt coole expositie gaat u naar de Arena van het Spaanse themagebied, waar een speciale hal is gebouwd voor 'Rulantica uit ijs'. Maak bij -8 graden kennis met Octupus Snorri en zijn vrienden en de meest sprookjesachtige ijssculpturen. 


Spannende achtbanen & attracties

Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zullen ook de verschillende achtbanen geopend zijn. Ga naar het themaland IJsland voor de houten achtbaan "Wodan - Tumburcoaster", naar Frankrijk voor de Eurosat en naar Rusland voor de Euro-Mir. Ook de populaire attractie "Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys" is geopend. Heeft u het koud en wilt u even opwarmen? Ga dan richting de grootste indoor-attractie van Europa-Park, waar u als bezoeker een reis maakt door de gigantische micro-kosmos van de 2 millimeter metende Minimoys! Voor het mooiste uitzicht over Europa-Park en de winterse omgeving, is een ritje in het nostalgische reuzenrad een aanrader!


Een "heerlijke" winter in Europa-Park
Tijdens het winterse paradijs in Europa-Park kunt u natuurlijk niet alleen genieten van de vele attracties, maar ook letterlijk van "een heerlijke winter". Kerst is niet voor niets "the most wonderful time of the year". Overal komt de geur van vers gebakken Lebkuchen, gepofte kastanjes en typische Duitse warme glühwein u tegemoet. Of houdt u meer van een glaasje eierpunch of warme chocomelk met slagroom...? Dat kan natuurlijk ook! Tijdens uw reis door Europa komt u overal speciale winterse specialiteiten tegen die u zeker moet proeven. Ontdek de echte Walliser raclette, kaasfondue en Zwitserse kaassoep. Proef in het Duitse themagebied de Merguez-worstjes en Rostbratwurst. En ga in het Spaanse gedeelte bij de heuse ijsbar langs voor een Spaans ‘hartversterkertje’.

Wandel over de kerstmarkt
Tal van heerlijkheden vindt u ook op de sfeervolle kerstmarkt van Europa-Park. Slenter op uw gemak langs de typisch Duitse kerstmarkt-stalletjes en ga op zoek naar een leuk souvenir. Wat dacht u van leuke kerstdecoraties en mooi houtsnijwerk? Neem ook een kijkje op de middeleeuwse Christkindl Markt. U vindt deze tussen de met sneeuw bedekte bomen rondom het historische Slot Balthasar. Een magische sfeer, die doet denken aan de vroegere riddertijd, met vuurplaatsen en door toortsen verlichtte paden. Krijgt u er al zin in...?

Wacht niet langer en boek direct...!
Europa-Park is in de winter van 24 november 2018 t/m 6 januari 2019 dagelijks geopend. De openingstijden zijn van 11.00 uur tot (minstens) 19.00 uur, veelal is het park in het weekend en in de kerstvakantie langer geopend. Enkel op 24 en 25 december is het park gesloten. Deze tijden en dagen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Kijk voor de meest actuele openingstijden en geplande evenementen op de website van Europa Park en/of vraag bij de receptie om de laatste informatie.

Houdt u er s.v.p. rekening mee dat in de winter de meeste buitenachtbanen en waterattracties gesloten zijn en bij extreme weersomstandigheden ook andere attracties (tijdelijk) gesloten kunnen worden.