Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Ontdek Duitsland's grootste winterparadijs
Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, is vanaf 23 november 2019 omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. Met vele extra’s en een nieuwe attractie biedt het park volop verrassingen voor jong en oud! Daarmee is Europa-Park een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een korte vakantie in winterse sferen.
Reizen Europa-Park
Steeds meer mensen weten de weg naar Europa-Park te vinden. En dat is niet vreemd, want het attractiepark is al 6 keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld! Daarnaast is Europa-Park een pretpark voor jong en oud. Als bezoeker wandelt u in Europa-Park door 15 Europese themagebieden met meer dan 100 shows en attracties. Geniet van de vele spectaculaire achtbanen en de topattractie Voletarium: een uneiek "flight experience" over de mooiste plekken van Europa. Een bezoek aan Europa-Park in de winter is heel anders dan in de zomer.



Winters sprookje
Een bezoek aan Europa-Park in de winter is heel anders dan in de zomer. Tijdens het Winterwonderland in Europa-Park kunt u namelijk niet alleen genieten van de vele bekende attracties en spannende achtbanen, maar ook van tal van speciale winterse attracties. Geniet onder meer van de gezelligheid op de typisch Duitse kerstmarkt en maak een ritje in het Bellevue reuzenrad van maar liefst 55 meter hoog. Vanuit het reuzenrad heeft u een fantastische uitzicht over het sfeervol verlichte park...! Bind vervolgens uw schaatsen onder en zwier over het ijs op de speciaal voor de december periode aangelegde ijsbaan. Of ga met kinderen voor heel even op de wintersport. In Europa-Park vindt u namelijk tijdens het Winterwonderland ook een echte (kinder)skischool en een leuke sneeuwhelling waar zij met banden vanaf kunnen roetsjen.

Naast al deze extra activiteiten staan er ook talloze shows op het programma die passen bij de altijd toch romantische tijd van het jaar. Wat dacht u bijvoorbeeld van het internationale wintercircus, waar dansers, artiesten en clowns werkelijk betoverende circusacts ten tonele brengen? Of ga langs bij de wervelende ijsshow of leuke familie- en kindermusical in het Globe Theater. Ook de 'Winter Starlight Parade' die elke avond door het park trekt mag u niet missen! Daarnaast vinden er in de winter
regelmatig bijzondere avondevenementen plaats, waaronder de nieuwe en spraakmakende Europa-Park Dinner Show in de sfeer van de jaren '70 en de Après-ski Party. NB: deze avondevenementen zijn niet inbegrepen in de standaard toegangsprijs.

Nieuw: Darkride Snorri Touren
Nieuw is ook de darkride "Snorri Touren" in het Scandinavische themagebied. De vrolijke octopus Snorri neemt u tijdens deze darkride mee op een ontdekkingsreis door de bonte onderwaterwereld van het mysterieuze Rulantica. De ride is een voorproefje voor het nieuwe waterpark Rulantica dat op 28 november 2019 haar deuren zal openen. In dit gloednieuwe waterpark kunnen bezoekers genieten van 25 spannende attracties, waaronder 17 glijbanen en onder meer een groot golfslagbad. Rulantica ligt vlakbij het pretpark. Aparte tickets kunt u desgewenst vooraf online kopen voor een bepaalde dag.
Spannende achtbanen & attracties
Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zullen ook de verschillende achtbanen geopend zijn. Ga naar het themaland IJsland voor de houten achtbaan "Wodan - Tumburcoaster", naar Frankrijk voor de Eurosat en naar Rusland voor de Euro-Mir. Ook de populaire attractie "Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys" is geopend. Heeft u het koud en wilt u even opwarmen? Ga dan richting de grootste indoor-attractie van Europa-Park, waar u als bezoeker een reis maakt door de gigantische micro-kosmos van de 2 millimeter metende Minimoys! 


Een "heerlijke" winter in Europa-Park
Tijdens het winterse paradijs in Europa-Park kunt u natuurlijk niet alleen genieten van de vele attracties, maar ook letterlijk van "een heerlijke winter". Kerst is niet voor niets "the most wonderful time of the year". Overal komt de geur van vers gebakken Lebkuchen, gepofte kastanjes en typische Duitse warme glühwein u tegemoet. Of houdt u meer van een glaasje eierpunch of warme chocomelk met slagroom...? Dat kan natuurlijk ook! Tijdens uw reis door Europa komt u overal speciale winterse specialiteiten tegen die u zeker moet proeven. Ontdek de echte Walliser raclette, kaasfondue en Zwitserse kaassoep. Proef in het Duitse themagebied de Merguez-worstjes en Rostbratwurst. En ga in het Spaanse gedeelte bij de heuse ijsbar langs voor een Spaans ‘hartversterkertje’.

Wandel over de kerstmarkt
Tal van heerlijkheden vindt u ook op de sfeervolle kerstmarkt van Europa-Park. Slenter op uw gemak langs de typisch Duitse kerstmarkt-stalletjes en ga op zoek naar een leuk souvenir. Wat dacht u van leuke kerstdecoraties en mooi houtsnijwerk? Neem ook een kijkje op de middeleeuwse Christkindl Markt. U vindt deze tussen de met sneeuw bedekte bomen rondom het historische Slot Balthasar. Een magische sfeer, die doet denken aan de vroegere riddertijd, met vuurplaatsen en door toortsen verlichtte paden. Krijgt u er al zin in...?

Wacht niet langer en boek direct...!
Europa-Park is in de winter van 23 november 2019 t/m 6 januari 2020 dagelijks geopend (m.u.v. 24 en 25 december) en op 11 en 12 januari 2020. De openingstijden zijn op de meeste dagen van 11.00 tot 19.00 uur. In de weekenden en van 21 december t/m 6 januari is het park geopend tot 20.00 uur. NB: deze tijden en dagen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Kijkt u voor de meest actuele openingstijden en informatie over de evenementen op de website van Europa Park of vraag een en ander na bij de ingang van het park.

Houdt u er tot slot rekening mee dat in de winter de meeste waterattracties gesloten zijn en dat bij extreme weersomstandigheden ook andere attracties (tijdelijk) gesloten kunnen worden.