Lorem ipsum dolor sit amet. Bekijk het aanbod

Top 10 van Duitsland

Ontdek de meest populaire bezienswaardigheden

Duitsland is al jaren enorm populair bij veel Nederlanders. Jaarlijks bezoekt Duitsland ruim 11 miljoen overnachtingen vanuit ons land. En daarmee staat Duitsland hoog op de lijst als geliefde vakantiebestemming. En niet voor niets! Duitsland is immers relatief dichtbij en het land heeft alles wat u zich als vakantieganger zou kunnen wensen. Prachtige natuurgebieden, verrassende steden, goede hotels, fraaie bezienswaardigheden en nog veel meer.

Bekijk het aanbod
Inspireer anderen
Elk jaar vraagt het Duits Verkeersbureau aan meer dan 15.000 mensen welke bezienswaardigheden het meest gewaardeerd en bezocht worden. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek stelt het Verkeersbureau een Top 100 vast van niet-te-missen bezienswaardigheden in Duitsland. Onderstaand een aantal van de meest populaire "must-see" highlights. Welke bezienswaardigheid streept u binnenkort van uw lijstje af...? 

Pretpark Europa-Park

Europa-Park is de afgelopen jaren diverse malen in de prijzen gevallen. Al meerdere malen op rij is het pretpark uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld! Een bezoek aan Europa-Park is dan ook een aanrader, voor jong en oud. U kunt er niet alleen een rondreis maken door Europa, maar ook genieten van meer dan 100 attracties en tal van wervelende shows. Wandel van een Grieks havenstadje, via een Italiaans plein naar een pittoresk Zwitsers bergdorp. Stap aan boord van deSilver Staren geniet kort van het uitzicht op 73 meter hoogte, voordat u in een vrije val naar beneden suist. Of kies voor een duizelingwekkend avontuur in de Bluefire Megacoaster. en ga van nul tot 100 km p/u in slechts 2,5 seconden…! Bekijk het aanbod Europa-Park of kom alvast in de stemming en bekijk onze inspiratiepagina met de snelste achtbanen.

Sprookjesslot Neuschwanstein

Het sprookjesachtige Slot Neuschwanstein wordt jaarlijks door meer dan 1,3 miljoen mensen bezocht. Zowel de ligging als het verhaal achter de bouw van het kasteel is fascinerend. Niet voor niks spreekt Neuschwastein bij velen tot de verbeelding. Wist u overigens dat Neuschwanstein ooit model heeft gestaan voor het beroemde Disney kasteel van Doornroosje...? Bekijk onze reizen inclusief Slot Neuschwanstein

Rothenburg ob der Tauber

Doe een stap terug in de tijd en ontdek de schoonheid van Rothenburg ob der Tauber. In een paar jaar tijd is dit kleine stadje aan de Duitse Romantische Strasse sterk gestegen op de lijst met meest populaire toeristische bezienswaardigheden in Duitsland. En niet voor niets! Al dwalend door het oude centrum proeft u op veel plaatsen nog altijd de sfeer van de Middeleeuwen. Bewonder de vele prachtige vakwerkhuizen en de romantische uithangborden. Neem een kijkje bij de vestigingwerken en oude stadpoorten. Verwen uzelf met een bezoek aan één van de uitnodigende wijnlokalen of wandel richting de wijk Spittalviertal. Waar u ook komt in Rothenburg, de stad zal u keer op keer aangenaam verrassen! Bekijk het aanbod met reizen naar Rothenburg en ga mee! 

Heidelberg

Niet alleen Slot Neuschwanstein, maar ook het prachtige schloss Heidelberg staat al jaren hoog genoteerd in de Top 10 qua bezienswaardigheden. Volgens kenners is Kasteel Heidelberg het summum van Duitse romantiek. Het kasteel staat - net als een deel van de oude binnenstad - al jaren vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wellicht een extra goede reden om Heidelberg met een bezoek te vereren als u toevallig in de buurt komt. Wilt u meer weten over UNESCO bezienswaardigheden in Duitsland, bekijk dan onze speciale UNESCO inspiratiepagina. En voor het aanbod aan reizen inclusief Heidelberg, klik HIER.

Ontdek de Moezel

Wie aan de Moezel denkt, denkt al snel aan de groene heuvels met tal van wijngaarden, gezellige dorpen en prachtige steden. De Moezelstreek is een regio met veel mogelijkheden voor toerisme en het is dan ook niet voor niets dat de Moezel de meest geliefde vakantieregio is van Duitsland.  

Ontdek de Deutsche Eck bij Koblenz, waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Laat u verrassen door de vele gezichten van de eeuwenoude stad Trier. Wandel op uw gemak door de schilderachtige straatjes van het wijnstadje Cochem en zie hoe de Moezel hier gedomineerd wordt door de imposante Reichsburg. Het zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden in de gezellige Moezel streek. Ontdek de Moezel en bekijk onze Moezel reizen

Keulen

In het verlengde van de Moezel ligt een bezoek aan Keulen, een stad die ook heel hoog scoort op de lijst met meest populaire bezienswaardigheden in Duitsland. Deze populariteit heeft de stad met name te danken aan de imposante Dom, de grootste gotische kathedraal van Duitsland! Daarnaast is Keulen natuurlijk een echter ook fantastische winkelstad en dé stad waar u een echt authentiek glas Kölsch kunt bestellen. Wilt u graag naar Keulen? Bekijk dan ons aanbod aan reizen naar Keulen.

Laat u verrassen door de schoonheid van de Bodensee

Bent u een natuurliefhebber? Dan zult u het zeker kunnen waarderen dat de Bodensee en het pittoreske eiland Mainau ook hoog op de lijst met populaire bezienswaardigheden in Duitsland vermeld staat. De Bodensee ligt op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en is zeer geliefd bij zowel sportieve vakantiegangers die een rondje om de Bodensee fietsen, natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers. Tijdens de zomermaanden is de Bodensee inbegrepen bij diverse van onze busreizen en bieden wij u ook een compleet verzorgde fietsvakantie Bodensee aan? Geïnteresseerd? Bekijk dan HIER het aanbod en blijf op de hoogte van de mogelijkheden! 

De oude binnenstad van Dresden

In Dresden kunt u kennismaken met de herbouwde pracht van het voormalige Oost-Duitsland. De stad heeft meerdere rampen overleefd, waarvan de zware bombardementen in de nacht van 13 of 14 februari 1945 het ergste waren. Vijfentwintig duizend doden en een stad die compleet vernield was... Na de Duitse hereniging in 1990 is begonnen met het herstel van de oude barokke stad. De Frauenkirche werd compleet herbouwd en prachtige nieuwe barokke panden gaven Dresden de allure van weleer terug. Het hoogtepunt van de barokke bouwkunst is het paleiscomplex Zwinger. Ontdek de schoonheid van Dresden tijdens één van onze vele mooie reizen. Bekijk het aanbod!

TIP:
Wanneer u aan de voorkant van het Zwinger via de trappen omhoog gaat heeft u een schitterend uitzicht op het middeleeuwse Residentzschloss, de beroemde Semperoper en onder meer de Hofkirche.

Middeleeuwse charme in Erfurt

Erfurt is de op één na oudste stad van Duitsland. Een hele gezellige stad met veel karakteristieke gebouwen en één van de best bewaarde middeleeuwse stadskernen. Gelegen op het kruispunt van oude Duitse en Europese handelsroutes is Erfurt als deelstaat-hoofdstad van Thüringen altijd al een ontmoetingspunt en thuishaven geweest van grote denkers en dichter. Zo studeerde Maarten Luther hier aan de universiteit en verbleven ook Friedrich von Schiller, Johann Sebastiaan Bach, Tsaar Alexander en onder meer Napoleon Bonaparte in Erfurt. De stad kan derhalve terugkijken op een zeer rijke geschiedenis en diverse bezienswaardigheden herinneren nog altijd aan deze lang vervlogen tijden. Neem een kijkje bij de Dom, wandel over de karakteristieke Krämerbrücke en ga langs bij de barokke stadsvesting van de Citadel Petersburg. Nieuwsgierig naar wat Erfurt u nog meer te bieden heeft, bekijk dan één van onze reizen naar het middeleeuwse Erfurt
Terug naar overzicht
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.