Menu
Top 10: Leukste, hoogste & meest snelle achtbanen van Europa
De pretparken draaien weer op volle kracht. Wekelijks stromen de bezoekers door de entreepoorten van de verschillende pretparken in binnen- en buitenland. Wellicht heb je ook plannen om er binnenkort even lekker tussenuit te gaan. De adrenaline in je lijf te voelen en je voort te laten razen in één van de supersnelle achtbanen?
Alle pretparken
Stap in en ga langzaam omhoog om vervolgens met een noodvaart naar beneden te razen…Je hoort het hoge gegil van je medepassagiers en voelt hoe de wind je haar een andere look geeft…Ontdek waar je deze zomer moet zijn voor de leukste, hoogste en meest snelle achtbanen van Europa!


1.Silver Star – Europa-Park >>
Europa-Park in Duitsland staat bekend als het Mekka voor achtbaanliefhebbers. Eén van de parade paardjes is de Silver Star, die met een top snelheid van 130 km p/uur tot de snelste achtbanen van Europa behoort. De karretjes brengen je naar een hoogte van 73 meter. Geniet kort van het uitzicht, voordat je in een vrije val naar beneden suist. Je kunt proberen niet te gillen, maar kenners weten, dat dat eigenlijk een “mission impossible” is… Voel de 4G krachten als de achtbaan alsmaar voortraast en je het gevoel hebt dat de rit eindeloos duurt. Durf jij het aan…? Of blijf je liever met beide benen op de grond staan en is alleen al het geluid van de achtbaan en het hoge gegil van de mensen die erin zitten voldoende…?

2. Rock ‘n’ Roller Coaster – Disneyland Paris >
De 2e achtbaan die zeker in de top 10 van meest populaire achtbanen van Europa thuishoort, is de Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith in Disneyland Paris. Riemen vast voor een ultieme rit met in de hoofdrol de rockgroep Aerosmith en... niemand minder dan jij zelf! Raas mee en geniet van een supersnelle rit vol avontuur door de luidruchtige wereld van de rock-'n-roll. Met 120 luidsprekers aan boord en meer G-krachten dan een astronaut ooit mee heeft gemaakt, raas je van 0 naar 100 km p/u in minder dan drie seconden! Gillend ga je door de haarspeldbochten, vervolgens loodrecht naar beneden en ondersteboven door een hypermoderne rockvideo... Uniek en fan-tas-tisch…!

3. Euro-Mir – Europa-Park >>
Terug naar Europa-Park, waar de Euro-Mir je evenwicht danig op de proef zal stellen… De rit begint rustig als de achtbaan ook hier langzaam omhoog kruipt. Eenmaal boven duik je met 80 km p/u naar beneden en wat volgt, is een rit langs scherpe bochten, steile afdalingen en tal van rotaties. De Euro-Mir is namelijk een spinning coaster. Je zit rug aan rug en tijdens de rit draaien de karretjes om hun as. Je weet dus nooit of je vooruit, achteruit of naar beneden gaat… Ervaar of de bijna 5 minuten durende rit voor jou een eeuwigheid lijkt of dat de duizelingwekkende rit je niet lang genoeg kan duren…

4. Matterhorn Blitz - Europa-Park >>
In het Zwitserse themagebied van Europa-Park staat de achtbaan Matterhorn Blitz, die bekend staat om zijn angstaanjagende bochten. Iedereen die het themagebied nadert, hoort een vreemd gesis, dat overstemd wordt door luid geschreeuw van de bezoekers die voortrazen op de Schweizer Bobbahn en de Matterhorn Blitz. Een avontuurlijke tocht over berg en dal met duizelingwekkende duikvluchten…

5. TARON - Phantasialand >>
In deze supersnelle rollercoaster kun je meerdere malen het gevoel van een katapult-start ervaren. De achtbaan is de snelste en binnen zijn bouwstijl de langste multi-lanceerachtbaan ter wereld...! Voel de adrenaline door je lijf stromen als de TARON vol dynamiek met verrassende S-bochten, airtime-heuvels en speciale richting- en snelheidsveranderingen voort dendert door het landschap van het themagebied Klugheim in Phantasialand. Onderweg zijn er maar liefst 116 kruisingen...! Eveneens een wereldrecord voor een lanceer-achtbaan.

Wilt u vast een voorproefje van één van de bovenstaande achtbanen? Klik dan op onderstaand Youtube filmpje en laat u verrassen...6. Bluefire Megacoaster - Europa-Park >>
Van nul tot 100 km p/u in 2,5 seconden! Stap aan boord van de Bluefire Megacoaster en bereid je voor op de lancering. In precies 2,5 seconden ga je naar 36 meter hoogte, waarna je in het luchtledige stort en je maar liefst 4 keer over de kop gaat. Voel de adrenaline door je lijf stromen en de 4G krachten op je lichaam... De stoelen zijn voorzien van een hartslagmeter, maar misschien moet je daar maar niet teveel op kijken…?!? Duizelingwekkend en adem-be-nemend!

7. Star Wars Hyperspace Mountain - Disneyland Paris >>
Ook in Star Wars Hyperspace Mountain wordt je gelanceerd. Een superkanon schiet je met een ongekende snelheid naar het onbekende… Voel de G-krachten als je wegduikt voor langsrazende meteorieten, planeten en onbekende zwarte gaten… Will the force be with you...!

8. MP Xpress – Movie Park >>
De MP Xpress in Movie Park staat bekend als de achtbaan voor mensen met stalen zenuwen. Loopings en duizelingwekkende bochten op 30 meter hoogte zorgen voor een ongekende adrenalinestoot. Je gaat volledig over de kop terwijl je als het ware in het luchtledige onder de achtbaan hangt. Een unieke sensatie!

9. Van Helsing Factory – Movie Park >>
Heb je na de MP Xpress nog niet genoeg adrenaline? Ga dan aar Van Helsing’s Factory voor een legendarische vampierenjacht. Verzamel al je moed om de strijd met de onderwereld aan te gaan tijdens deze wervelende achtbaanrit door het donker, met vampieren en andere gevaarlijke wezens die in het donker op de loer liggen…

10. Star Trek™: Operation Enterprise - Movie Park >>
Movie Park Germany heeft er een nieuw attractie bij: de gloednieuwe achtbaan “Star Trek™: Operation Enterprise“. Een unieke attractie...! Wereldwijd is dit namelijk de enige Star Trek™ gelicenseerde achtbaan. Een "must do" voor zowel achtbaan liefhebbers als voor alle fans van Star Trek™. De nieuwste achtbaan van Movie Park is het op één na hoogste bouwwerk in het park, dus hopelijk heeft u geen hoogtevrees wanneer u aan boord stapt. Laat u als een soort katapult de ruimte in schieten, beleef de wereld van wereldberoemde characters als Captain Kirk, Mister Spock en Captain Picard en geniet van zeer verrassende achtbaan-elementen.

Nog meer inspiratie nodig...?
Bekijk dan de uitgebreide pretpark informatie bij onze reizen.
Ga naar Europa-Park, Movie Park, Disneyland Parijs of één van de andere fantastische pretparken.

Onderstaand een Youtube filmpje van de Blue Fire Megacoaster in Europa-Park. Neem plaats in één van de karretjes en beleef de adembenemende rit vast via het virtuele scherm....