Menu
Uitgebreid shoppen in Parijs
Parijs is een fantastische stad om te bezoeken. Veel mensen die er eenmaal zijn geweest, komen regelmatig terug. Niet alleen voor de vele bezienswaardigheden, maar ook voor de prachtige winkels. Parijs is immers een modestad. Houdt u van shoppen? Lees onderstaande tekst en ontdek een aantal van de leukste en meest verrassende winkelstraten van Parijs…
Alle reizen Parijs
In Parijs werken wij al vele jaren lang met een Nederlandstalige gids. Zij woont en werkt in Parijs en kent de stad als geen ander. Graag geeft zij u een aantal insider tips om zo het uiterste uit uw shoppingtrip te halen. Natuurlijk kunt u één of twee dagen shoppen ook combineren met de vele bezienswaardigheden. Aan u de keuze...!


Verrassende winkelpassages
Wie winkelen graag wil combineren met een stukje cultuur, raadt onze lokale gids in Parijs aan om richting het Louvre te gaan. Naast een bezoek aan het Louvre kunt u van daaruit naar de omsloten tuinen van het Palais Royal. Tijdens een wandeling naar de tuinen komt u door een 18e eeuwse winkelgalerij, waar u een verrassende combinatie van hippe en ouderwetse winkeltjes vindt. Niet ver hier vandaan liggen ook de prachtige 19e eeuwse winkelpassages Galerie Vivienne en Galerie Colbert. Geniet ook hier van de leuke kleine winkeltjes en gun uzelf de tijd om neer te strijken bij het gezellige Café Colbert of de authentieke theesalon “A priori Thé”. Allebei heel gezellig!

Loop na een korte pauze vervolgens door via de Place de Victoirse naar de Rue Montorgeuil. Hier is het vooral op zondagmorgen gezellig druk. Veel mensen doen dan hun boodschappen bij de kleine winkeliers om vervolgens één van de leuke restaurants of cafés in te duiken voor de lunch. Of ga richting Les Halles en Rue de Rivoli waar u vooral veel bekende ketens en leuke boetiekjes vindt


Goedkoop winkelen
In de Rue de Rivoli zijn de grote ketens zoals C&A, H&M, Bershka, Zara en o.a Mango vertegenwoordigd. Ideaal voor een nieuwe outfit… En wie hier niet kan slagen vindt aan de Boulevard Haussmann de bekende warenhuizen Printemps en Galeries Lafayette. Tip: Galeries Lafayette en Printemps beschikken beiden over een dakterras met een geweldig uitzicht over Parijs! Neem dus zeker uw fototoestel mee.


Winkelen in Le Marais
Winkelen in Le Marais is vooral leuk en verrassend. U vindt er veel leuke en kleine boetiekjes met originele kleding, tal van juweliers en verrassende kunst- en antiekwinkeltjes.

Wandel – wanneer u op donderdag- of zondagochtend in de buurt bent - zeker ook even naar de Boulevard Richard Le Noir. Hier vindt u één van de grootste en gezelligste markten van Parijs! Ook in Le Marais zijn de winkels op zondag geopend. Vanwege de vele Joodse mensen die hier wonen is zaterdag de rustdag en openen de winkels op zondag vanaf 12 uur hun deuren.

Bent u uitgewinkeld of wilt u gewoon even zitten en uw voeten rust gunnen? Stap dan binnen bij één van de vele restaurantjes. Er is voor iedere beurs en iedere smaak wel wat. En juist dat maakt een bezoek aan Le Marais zo leuk... Beroemd bij de locals is “Pitzman”. Hier kunt u genieten van de Oost-Europese en Joodse keuken. Denkt u: “Ik ben in Frankrijk” en gaat u dus liever voor de Franse keuken? Ga dan naar “Camille” in de Rue des Francs Bourgois. Of wilt u het lekkerste broodje fallafel van Parijs proeven..? Ga dan naar de Rue des Rosiers en ontdek waarom de mensen bij L’As des Fallafel dagelijks in de rij staan…Overige hotspots in Parijs
De bekendste hotspot van Parijs is waarschijnlijk de Champs Elysée. Wil u echter iets bijzonders? Ga dan naar La Grand Épicerie van Le Bon Marché op de linkeroever van de Seine. Hier – in de Rue de Sèvres - worden de meest exclusieve levensmiddelen verkocht. U kunt het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Alleen het bekijken is meer dan de moeite waard, zeker wanneer u van lekker eten en drinken houdt!

Wie een dure smaak heeft maar niet beschikt over het benodigde banksaldo, kan in Parijs terecht bij de Stock aan de Rue d’Alésia. Hier vindt u outlet-stores van allerlei bekende merken. Exclusieve kleding en design van het vorige seizoen worden hier verkocht voor de helft of minder. Veel voordeel dus, zeker tijdens de uitverkoop....!

Of ga richting de Avenue de Clichy, waar u op nummer 15 een vestiging van Jabi vindt, een kledingdump met bakken vol goedkope spullen. Even verderop vindt u de warenhuisketen Tati, waar u ook vaak goede koopjes kunt scoren. Tati is een begrip in Parijs en vooral enorm populair bij iedereen die trouwplannen heeft. Hier kunt u namelijk ook hele verrassende trouwjurken kopen. Wat dacht u bijv. van een papieren trouwjurk voor slechts € 50,- 

Op zoek naar nog meer leuke inspiratie voor uw stedentrip naar Parijs? Bekijk dan één van de volgende pagina's:

  • Parijs, de stad van de Liefde- een pagina met leuke tips voor een romantisch weekendje weg
  • Ontdek het Parijs van de Parijzenaars
  • Parijs met kinderen- een pagina met leuke tips voor gezinnen die naar de Franse hoofdstad gaan


  • Krijgt u al zin in een heerlijk weekendje Parijs...?
    Bekijk dan onze reizen naar Parijs >>