Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Ontdek verrassend Praag
Praag straalt en schittert in de zon... Het is voorjaar, de juiste tijd voor een heerlijk weekendje Praag. Geniet van aangename temperaturen en prachtige bezienswaardigheden. En komt er even een regenbuitje voorbij? Geen probleem! Praag telt zoveel cafeetjes en bierlokalen, dat u altijd wel even ergens naar binnen kunt gaan om met een glaasje Pilsner Urquel rustig te wachten tot het weer droog is...
Bekijk aanbod Praag
Wie Praag bezoekt zal al snel ontdekken waar de stad haar populariteit aan te danken heeft. Het centrum is één groot openluchtmuseum. Een waar plaatje, vol prachtige bouwwerken, schitterende pleinen en ontelbaar veel bezienswaardigheden. En extra mooi met een strakblauwe lucht, een helder lentezonnetje en de bloemen die in bloei staan...


Romantisch Praag
Overdag kunt u eindeloos dwalen door de vele middeleeuwse straatjes en steegjes. Ga in de Joodse wijk op zoek naar het schilderachtige kerkhof en ontdek waarom alle hordes toeristen zich elk uur verzamelen rondom het astronomische uurwerk op het Oude Stadsplein… Ga vervolgens via de Karelsbrug naar de Praagse Bucht. Slenter door het Gouden Straatje en geniet van het prachtige uitzicht over de stad… Eindig de dag bij één van de leuke cafés rondom het Wenceslasplein. Verwen uzelf met een kopje koffie of iets sterkers op het terras en geniet van de mensen die aan u voorbij gaan...


Verrassend Praag
Het zijn slechts enkele van de highlights die u zeker niet mag missen als u voor de eerste keer naar Praag reist. Bent u vaker naar Praag geweest of houdt u ervan om linksaf te slaan waar de meeste toeristen rechtsaf gaan…? Lees dan zeker onderstaande tips en laat u verrassen…!
Praag op z'n smalst
Ga op zoek naar de smalste straat van Praag, de U Luzickeho, niet ver bij de Karelsbrug vandaan. Met 70 cm breedte is het niet alleen de smalste straat van de stad, maar tevens de op één na smalste straat ter wereld! Aan weerszijden van de U Luzickeho staan voetgangerslichten om te voorkomen dat u halverwege niet verder kunt. Druk dus even op de knop en wacht tot het licht op groen springt… Aan het eind van de straat vindt u Certovka Vinarna, waar u behalve uitstekende wijnen ook prima vegetarisch kunt eten!


Toeristentram 22
Geen zin om te lopen…? Koop dan een kaartje voor de toeristentram 22. Voor slechts 110 CKR (ca. € 4,50) kunt u 24 uur meerijden langs alle bekende bezienswaardigheden…Wanneer u wilt kunt u onderweg overstappen. Tientallen tramlijnen doorkruisen het centrum van Praag, waardoor het heel eenvoudig is om uw eigen stadstour samen te stellen. Stap bijvoorbeeld over op lijn 17, die richting het dansende huis – oftewel Tancici Dum - gaat. Dit staaltje van moderne architectuur is het waard om een ommetje te maken!
Kruipende baby's
Op neem lijn 5,9 of 26 en ga op zoek naar de omhoogkruipende reuzenbaby’s bij de televisietoren, één van de bekende oriëntatie-punten in Praag. De toren – officieel de Zizkov TV-Toren genaamd - torent hoog boven de stad uit. Een opvallend bouwwerk dat volgens sommigen veel weg heeft van een ruimteraket die klaar is voor de lancering… Wonderschoon of foeilelijk… De meningen zijn erover verdeeld. Oordeel zelf wanneer u er langs gaat en geniet van het uitzicht over de stad vanaf het uitzichtplatform.
Eiffeltoren Praag
Wist u dat Praag ook een Eiffeltoren heeft…? Weliswaar een miniatuuruitvoering van de Eiffeltoren in Parijs, maar toch… De toren zelf - Petrinská Rozhledna genaamd - is 60 meter hoog, gelegen op de top van de Petrin Heuvel. Wanneer u de hoogte van de heuvel bij de toren optelt, is de 'Eiffeltoren' even hoog als zijn grote broer in Parijs! Om naar boven te gaan, kunt u een kabelbaantje nemen dat in de Ujezd straat begint. Of wandel het steile pad via de boomgaarden en parken omhoog. Met iedere stap wordt het uitzicht over Praag mooier…!En wanneer u uiteindelijk de 299 treden van de uitkijktoren hebt beklommen, is de beloning een werkelijk prachtig. De stad Praag en het Petrin Park ligt letterlijk aan uw voeten....!


Monument van het Communisme
Wanneer u vanaf de Petrin heuvel terug loopt richting het centrum van de stad, vindt u aan de rand van het park nog een bijzonder monument. Sommige mensen noemen de beelden die hier te vinden zijn "The Walking Dead". Het kunstwerk herinnert aan de periode van ruim 40 jaar communisme; een periode die leidde tot ruim 200.000 veroordeelden, 4500 doden onder burgers in gevangenissen, 248 mensen die werden opgehangen en een vergelijkbaar aantal dat aan de grens doodgeschoten werd. Middels het kunstwerk wil men de slachtoffers aan deze zwarte periode van het voormalige Tsjechoslowakije levend houden. Een indringend monument... Zeker de moeite waard om langs te gaan als u in de buurt bent.
Musea anders dan anders....
Op het gebied van kunst en cultuur heeft Praag natuurlijk nog veel meer te bieden. We noemen onder meer het Nationaal museum. Dit is niet alleen het oudste museum, het bezit ook de grootste kunstcollectie van heel Tsjechië. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Mozart en Smetana Museum. En natuurlijk is ook het Joods Museum met de Joodse begraafplaats wereldberoemd. Een museum van een hele andere orde is het Muzeum LEGA. De eigenaar van het museum verzamelde tientallen jaren de mooiste LEGO. Het resultaat: 2000 modellen en meer dan 1 miljoen LEGO steentjes. Leuk voor iedereen die op zoek is naar een stukje nostalgie of met kinderen naar Praag gaat. Voor die groep is ook Dollsland heel verrassend. Hier zullen met name vrouwen hun hart ophalen en teruggaan naar hun jeugdige jaren. Zoveel Barbie poppen zag u nog nooit bij elkaar...!
Of wat dacht u van het Museum van Kindje Jezus? Een beeldje van slechts 45 cm hoog dat wonderen verricht zou hebben en jaarlijks stromen grote aantallen pelgrims hier naartoe om het beeldje te bewonderen. Kindje Jezus heeft een omvangrijke garderobe, bestaande uit meer 80 gewaden, die u kunt bewonderen in de Maria Victoria Kerk in de wijk Mala Strana. 

En dan is er....
Koffie”, zegt u waarschijnlijk. Maar in Praag is het antwoord eerder “bier”. Praag is namelijk de bierhoofdstad van Europa. De Tsjechen zijn de grootste bierdrinkers ter wereld. Wellicht is dat de reden, dat bier op veel plaatsen goedkoper is dan frisdrank of mineraalwater! Heeft u zin in een biertje? Bestel nooit zomaar een “pivo”. Voor u het weet heeft u namelijk een literpul voor uw neus staan. Wanneer u om een “mala pivo” vraagt, dan krijgt u een normaal glas pils. Voor de Tsjechen een “kleintje”…

Heeft u genoeg van het Tsjechische bier of verlangt u gewoon naar een pittig kopje koffie? Ga dan naar de typisch Praagse bakker tegenover het Kindje Jezus. Hier kunt u genieten van een gewoon kopje Douwe Egberts koffie… En voor wie even niet op de lijn let, is er een enorme keuze aan cake, gebak en andere lekkernijen. Verwen uzelf voor één keer. Het is immers vakantie!

De lekkerste koffie wordt overigens geschonken bij Joe Cafe aan de Narodni straat. Een enorm populaire ontmoetingsplek. Gaat u die kant uit, kijkt u dan niet vreemd op als alle tafeltjes bezet zijn. Schuif gewoon gezellig aan bij één van de andere bezoekers. Dat is in Praag heel normaal en wie weet kunt u nog een paar goede insider tips krijgen voor de rest van uw bezoek aan Praag.


Meer tips nodig...?
Maak dan eens een wandeling door het Letna Park. Vanaf deze heuvel heeft u het mooiste uitzicht op de vele bruggen over de Moldau. Tram 17, halte Cecuv most.

Of wandel over de Petrin heuvel naar het fraaie St Michael kerkje. Dit Russisch-Orthodoxe houten kerkje stond oorspronkelijk in de Oekraine. Het is een prachtig voorbeeld van 17e eeuwse volkskunst en uniek in Tsjechië. Tram: 6, 9, 12, 20, halte Svandovo divadlo.

Krijgt u al zin in een leuke stedentrip Praag?


NB: Op de Petrin heuvel vindt u ook een miniatuur sprookjeskasteel, niet ver van de miniatuur Eiffeltoren. In het kasteel kunt u eindeloos (ver)dwalen in het spiegeldoolhof. Leuk voor jong en oud! Kinderen zullen zich uitstekend vermaken in het doolhof en de lachspiegelzaal en wanneer u zelf uitgekeken bent of de weg terug al heeft gevonden? Dan kunt u op uw gemak een kijkje nemen bij een beroemd diorama, dat een scène uit de Dertigjarige Oorlog voorstelt het verzet van de Tsjechen in 1648 op de Karelsbrug tegen de invasie van de Zweden. Cultuur en vermaak liggen zo heel dicht bij elkaar...!