Menu
Ontdek Parijs met de kids
Ouders die met kinderen op vakantie gaan, stellen zichzelf bijna altijd de vraag “Is er iets te doen voor de kids?”. Want als de kinderen het naar hun zin hebben op vakantie, dan is het immers pas echt genieten. Parijs is al jaren enorm populair bij gezinnen met kinderen. En niet alleen vanwege Disneyland Parijs. Ook Parijs zelf is hartstikke leuk voor een stedentrip met het hele gezin! U vindt er wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en de Nôtre Dame, maar zijn er ook allerlei leuke kids activiteiten. Op deze pagina geven wij u een aantal tips voor de leukste hotspots voor uw bezoek aan Parijs met kinderen
Aanbod Parijs
Sightseeing Parijs
Een stad als Parijs is te groot om te voet te ontdekken. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden voor een leuke sightseeing tour door de stad. Huur eens een fiets of maak een boottocht over de Seine. Voor veel kinderen is het reizen met de metro ook een belevenis op zich. Veel stations zijn mooi gedecoreerd en regelmatig wordt er muziek gemaakt. Kaartje kopen, door het draaihek gaan, onder de grond lopen door “geheime” tunnels, rijden in het donker… Veel kinderen genieten ervan!

Liever boven de grond genieten? Koop dan een kaartje voor één van de sightseeing bussen. Hop-on en hop-off… Bij elke halte kunt u uitstappen, even rondkijken en later weer instappen. Ideaal wanneer u met kinderen veel wilt zien in korte tijd. Regent het? Dan is het handig om te weten dat de 21, 24, 28, 63, 69 en 72 ook een mooie route rijden.
Beklim 1665 treden naar de top van de Eiffeltoren
De meeste kinderen die naar Parijs gaan willen in ieder geval naar de Eiffeltoren. Groot voordeel: de Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend! Met de lift kunt u naar het uitzichtplatform op de 2e of 3e verdieping. Of gaat u liever met de trap? Tot de top zijn het 1665 treden. Telt u ze allemaal…? Zeker in de zomermaanden kunnen de wachttijden voor de Eiffeltoren best oplopen. Het kan daarom verstandig zijn om vooraf vast kaarten te reserveren via internet. Of ga deels te voet en deels met de lift! Beneden bij de kassa kunt u een kaartje voor de trap kopen. Die gaat tot de 2e verdieping. Daar kunt u eventueel dan nog een kaartje voor de lift naar de 3e verdieping kopen. De wachtrij is dan aanzienlijk korter!

Wolkenkrabber met een supersnelle lift
Voor het beste uitzicht van de stad, inclusief de Eiffeltoren gaat u naar de Tour Montparnasse. Dit is de hoogste wolkenkrabber van Parijs. Een supersnelle lift brengt u in slechts 38 seconden naar de 56e verdieping. Bij helder weer kunt u van hieruit zo’n 40 km ver kijken!

Op het dak van de Arc de Triomphe
Midden op het Place Charles de Gaulle, het drukste plein van Parijs, staat de wereldberoemde Arc de Triomphe. Hier eindigt jaarlijks de Tour de France. Om het plein over te steken raden wij u aan om gebruik te maken van één van de ondergrondse tunnels. Zo komt u – zeker met kinderen – gegarandeerd veilig aan de overkant. Vervolgens kunt u de triomfboog, die gebouwd is in opdracht van Napoleon ter ere van zijn overwinning in de Slag bij Austerlitz, beklimmen. De trappen zijn gratis en het uitzicht op de krioelende auto’s op het plein en de Champs Elysées is geweldig. Bent u weer beneden? Bekijk dan welke Nederlandse symbolen u op de Arc kunt herkennen. Een stukje Nederlandse geschiedenis in Parijs!


Leuke musea voor de kids
Zin in een dagje cultuur, maar dan wel naar een museum waar de kinderen zich ook zullen vermaken? Ga dan naar:

Musée de la Poupée
(22 Rue de Beaubourg, metro Rambuteau)
Leuk poppenmuseum met een collectie van 500 poppen, van 1800 tot nu. De poppen zijn tentoongesteld te midden van meubels en speelgoed uit de bijbehorende tijd. Het museum ligt vlakbij Centre Pompidou, waar kinderen de felgekleurde fonteinen en artiesten op het plein ook altijd enorm kunnen waarderen.
Musée de la Magie
(11 Rue Saint-Paul, metro Saint-Paul of Sully-Morland)
Maak kennis met ’s werelds beroemdste goochelaars en illusionisten tijdens een rondleidingen met een echte tovenaar. Ontdek geheime dozen, optische illusies en tal van goochelattributen. Aan het einde van de rondleiding wordt u getrakteerd op een indrukwekkende goochelshow! Het museum is geopend op woensdag, zaterdag, zondag en tijdens vakantieperiodes.

Palais de la Découverte
(Av. Franklin D. Roosevelt, metro Champs Elysées-Clémenceau)
Hoe praten mieren met elkaar? Wat is een ongewerveld dier? Hoe werkt statische electriciteit? In het leuke en interactieve wetenschapsmuseum "Palais de la Découverte" vindt u alle antwoorden op dit soort vragen. Loop door het rattendoolhof en ontsnap naar het planetarium. De museumwinkel verkoopt ook hele leuke gadgets!

Muséum National d’Histoire Naturelle
(36 rue Geoffroy Saint-Hilaire, metro Austerlitz/Jussieu)
Kinderen zijn dol op dit museum, waar ze oog in oog kunnen staan met een parade van levensgrote opgezette olifanten, leeuwen, tijgers, giraffes en nog veel meer dieren. Er zijn moderne, interactieve exposities en voorbeelden van bedreigde diersoorten. Leuk zijn ook de indrukwekkende skeletten van walvissen tot dinosaurussen en de reusachtige kristallen in de Galerie de Minéralogie.

Les Catacombes
(1 Avenue du Colonel Henri Roi-Tanguy, metro Denfert-Rochereau)
Met oudere kinderen is een spannende (en soms griezelige) wandeling van 2 km lang onder de grond vaak een succes. Op 10.000 m2 liggen 6 miljoen botten en schedels, afkomstig van Parijse begraafplaatsen die overvol waren geworden. Via een wenteltrap daalt u af naar dit lugubere stukje Parijs. Laat u verrassen!

Parc de la Vilette
(30 Avenue Corentin-Cariou, metro Porte de la Villette)
Groot wetenschapsmuseum dat heel kindvriendelijk is. Haal bij de kassa een overzicht van alletentoonstellingen en bekijk – als u niet teveel wilt betalen – van tevoren wat u wilt zien en doen. Er is o.a. een onderzeeër waar u in mag (deArgonaute), een aquarium en de Explora, waar u piloot kunt zijn in een vliegtuig. Of wilt u weleens met een camera door het menselijk lichaam reizen? Naast het museum ligt een gigantische schitterende bol, met daarin het panoramische filmtheater La Géode. De Omnimax films die hier worden vertoond zijn 9 keer de standaard 35 milimeter, wat resulteert in een beeld dat het menselijk oog te boven gaat. Een zeer bijzondere ervaring voor groot en klein…!

Musée du Chocolat
(22 Boulevard Bonne Nouvelle)
Leuk museum over de geschiedenis van chocola. U kunt er ook chocola maken en proeven!

Overige tips
Of wat dacht u van Musée Grevin, het wassenbeeldenmuseum van Parijs of het Musée de l’Air en de l’Espace, een interactief museum over de Franse luchtvaart met 150 vliegtuigen in hangars? Zeker voor de mannen (jong en oud!) een aanrader. Wilt u de kids kennis laten maken met kunst? Ga dan eens naar Musée Quai Branley (metro Alma/Iéna). De primitieve kunst in dit museum spreekt veel kinderen ook aan. Loop in de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers en ontdek de schatten die zij mee brachten vanuit de hele wereld.
Genieten van de groene kant van Parijs
Op een zonnige dag is het natuurlijk heerlijk om lekker buiten te genieten van al het moois dat Parijs te bieden heeft. Ontdek de vele speeltuinen, van de straatartiesten bij Centre Pompidou of geniet van zon, zee en strand langs de oevers van de Seine. In de zomermaanden verandert de Rive Droite namelijk in een heus zandstrand met ligstoelen.

Of ga op zaterdagmiddag naar de tuinen van het Musee Montmartre. Daar worden vaak speciale kinderactiviteiten georganiseerd waarbij het vroegere leven van Montmartre centraal staat. Geniet van o.a.Can-can danseressen, goochelaars en schilders.

In het Jardin Luxembourg is ook voor kinderen van alles te doen. In de zomermaanden is vooral de grote vijver in het park populair, waar kinderen zich eindeloos kunnen vermaken met gehuurde, op afstand bestuurbare miniatuurbootjes. Leuk is ook de speeltuin en het marionettentheater. Of neemt u een kijkje bij de imkerschool?

Ook het Jardin d’Acclimation is enorm populair bij gezinnen met kinderen. Vanaf Porte de Maillot rijdt er een ouderwets treintje naar de ingang van het park, waar lachspiegels, draaimolens, botsautootjes, een kinderboerderij en onder meer een openluchtcircus is. Wie wil kan fietsen huren of met een roeiboot het water op gaan. En in de schoolvakanties is er op woensdag, zaterdag en zondag poppenkast.

Is het minder mooi weer? Ga dan naar het Aquarium Paris (5 Avenue Albert du Mun, metro: Trocadero). In meer dan 40 bassins zwemmen zo’n 500 verschillende soorten vissen vanuit de hele wereld. In het weekend kan het hier behoorlijk druk zijn, maar op doordeweekse dagen heeft u het aquarium bijna helemaal voor uzelf.

Tot slot vinden de kinderen een uitje naar de dierentuin natuurlijk altijd leuk. In het Quartier Latin ligt de oudste dierentuin ter wereld: de Ménagerie. Een leuke, knusse dierentuin met vooral kleine zoogdieren. Wilt u ook grotere dieren zien? Ga dan naar de Zoo de Vincennes.
U ziet het: mogelijkheden genoeg voor een stedentrip naar Parijs met de kids. Nog niet genoeg inspiratie? Ontdek dan France Miniature, hét Madurodam van Frankrijk (40 km buiten Parijs en uitstekend te combineren met een bezoek aan Versailles) of ga richting het Parc Astérix? Natuurlijk zijn en blijven ook de standaard highlights altijd leuk, evenals een bezoek aan het bekendste pretpark van Europa: Disneyland Parijs...!!

Bekijk ook onze overige Parijs inspiratiepagina’s:

  • Parijs van de Parijzenaars
  • Parijs, de stad van de liefde
  • Overige inspiratiepagina's Parijs


  • Krijgt u er al zin in? Wacht dan niet langer en boek direct uw reis naar Parijs en verras de kids met deze geweldig bruisende wereldstad!