Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Bezoek de kerstmarkt in Praag
Proef de unieke sfeer op de vele kerstmarkten in Praag! “Waarom kerstshoppen in Praag…?”, zult u wellicht vragen. Er zijn meer dan genoeg redenen om deze vraag te beantwoorden. Natuurlijk is Praag een fantastische stad voor een heerlijke stedentrip. De bezienswaardigheden zijn talrijk en de sfeer in de stad is uniek. Dat geldt natuurlijk voor een bezoek aan de stad het hele jaar door. Een extra goede reden om rondom de Kerst naar Praag te gaan, is het feit dat de lezers van USA Today de kerstmarkten in Praag hebben uitgeroepen tot één de mooiste ter wereld!
Kerstreizen Praag
Kerstmarkt Oude Stadsplein & Wenceslasplein
De unieke sfeer, het prachtige decor van de oude stad, overheerlijke Tsjechische lekkernijen en mooie handwerk kerstcadeaus dragen hier zeker aan bij. Proef de echte Trdelnik die u op veel plaatsen in de stad kunt kopen en dwaal door de eeuwenoude straten van Praag naar één van de gezellige kerstmarkten in de historische binnenstad. De kerstmarkten in Praag starten op 1 december 2019 en duren tot 6 januari 2020. Ook tijdens kerstavond, de Kerstdagen en Oud & Nieuw kunt u dus optimaal genieten van de kerstsfeer in Praag!

De twee grootste kerstmarkten vindt u op het Oudestadsplein en bij het Nationaal Museum op het Wenceslasplein. Via de gezellige oude binnenstad kunt u makkelijk van de ene naar de andere kerstmarkt lopen. Midden op het Oudestadsplein staat een enorme kerstboom waar omheen de gezellige houten kerstkramen staan. De sfeer is heel gemoedelijk en volgens velen is dat juist dé charme van de Praagse kerstmarkt. Ga op zoek naar mooi houtsnijwerk, Boheems kristal en tal van andere leuke kerstcadeaus. Bewonder ook de prachtige panden op en rondom het plein, waar overigens ook de wereldberoemde astronomische klok van Praag te vinden is. Een uniek schouwspel dat u ook zeker ook niet mag missen als u in Praag bent. Elke dag zijn er ook leuke kerstactiviteiten en kunt u genieten van sfeervolle kerstmuziek. Het kan niet anders als dat u hier helemaal in de juiste kerstsfeer komt…!

Overige kerstmarkten in Praag
In totaal telt Praag zeven kerstmarkten. Naast de kerstmarkt op het Oudestadsplein en het Wenceslasplein kunt u in het oude centrum ook genieten van de kerstsfeer op de kerstmarkt bij Namesti Republiky (Nove Mestro) en op Havelske Trziste. Kerstmarkten met eigenlijk maar weinig toeristen staan op Námestí Míru (het plein voor de Ludmilla kerk) en op het Jirího z Podìbradplein in de wijk Vinohrady. Of ga richting de wijk Smichove en bezoek de kerstmarkt voor de ingang van het winkelcentrum Novy Smichov.

Markt bij Havelske Trziste
Wanneer u overigens van de kerstmarkt op het Oudestadsplein naar het Wenceslasplein loopt, komt u onderweg langs Havelske Trziste. Hier is een leuke permanente markt, die rondom de Kerst ook zeker de moeite waard is om langs te gaan!

TIP
Bent u in Praag en wilt u vragen waar de kerstmarkt is, vraag dan naar “Vanoci Thr”.Vanocibetekent Kerstmis in het Tsjechisch enTrhis markt. Natuurlijk kunt u ook prima met Engels of Duits terecht, maar veel mensen vinden het altijd leuk als u probeert om ook iets van de lokale taal of gewoontes over te nemen.

Bezienswaardigheden Praag
Natuurlijk is Praag niet alleen leuk vanwege de sfeervolle kerstmarkten. De stad is ook het hele jaar door de moeite waard vanwege de prachtige bezienswaardigheden. Praag wordt niet voor niets door velen "de Gouden Stad" genoemd. Het is een stad met een rijke cultuur en een stad die nog veel van zijn historische charme heeft weten te behouden. Ga op zoek naar het verleden en bezoek ook de Praagse Burcht en dwaal door de straten van de voormalige Joodse wijk. Ontdek de herinneringen aan wereldberoemde musici, wandel over de bekende Karelsbrug of ga langs bij één van de vele musea. Gun uzelf zeker ook de tijd om neer te strijken bij één van de vele gezellige cafés en restaurants voor een glas Pilsner Urquel. Praag is immers ook de bierhoofdstad van Europa!

Bent u al vaker in Praag geweest of vindt u het leuk om u te laten verrassen door de minder bekende kanten van de Tsjechische hoofdstad? Lees dan de tips en informatie op onze speciale Praag inspiratiepagina >>

Ontdek Praag tijdens de mooiste tijd van het jaar...

Boek vandaag nog een leuke kerstreis naar Praag >>