Menu
Ontdek de leukste fietsvakanties
Wanneer u kiest voor een compleet verzorgde fietsvakantie, dan kunt u onbezorgd genieten! Alle hotels worden voor u geboekt, u ontvangt een uitgebreid informatiepakket inclusief routekaarten en uw bagage wordt elke dag naar het volgende hotel gebracht. Makkelijker kan het niet! Daarnaast zijn bij veel fietsvakanties ook diverse leuke extra's inbegrepen. Kies voor een actieve vakantie en stap dit jaar ook op de fiets...!
Bekijk aanbod
Fietsvakantie in Nederland
Een rondje IJsselmeer is onder fietsliefhebbers in Nederland een echte klassieker. Sommigen fietsen het rondje IJsselmeer inclusief de Afsluitdijk. Anderen kiezen ervoor om vanuit Enkhuizen met de pond over te gaan naar Friesland en derhalve het rondje IJsselmeer zonder de Afsluitdijk te fietsen. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, wij bieden u een passend programma!

Rond het IJsselmeer liggen tal van bekende plaatsen en dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Combineer uw fietsvakantie met een bezoek aan onder meer Volendam, Marken, het waterrijke Giethoorn, één of meerdere van de Friese Elfsteden, de fraaie vestingstad Naarden en het gezellig Harderwijk. Het zijn slechts enkele van de leuke plaatsen die u tijdens de fietsreis passeert.

Wie langer wil genieten van het waterrijke Giethoorn, kan ook een leuke fietsvakantie Overijssel boeken. Vanuit Giethoorn fietst u dan via Steenwijk en het Nationaal Park Weerribben naar Blokzijl. Hier kunt u overnachten en de volgende dag fietst u dan verder via de Zuiderzeeroute en de oude Hanzestad Kampen naar Zwolle. Van daaruit gaat de fietsvakantie terug naar Giethoorn. Geïnteresseerd? Bekijk dan het volledige programma van onze fietsvakantie Overijssel >>

Ontdek de voormalige fietsroute van het jaar, de 125 kilometer lange ‘Vennbahn’. Deze fietsroute door het Groene Hart van Europa begint in Maastricht. Daar vandaan fietst u dwars door de schitterende natuur van de Eifel en de Ardennen naar Luxemburg. De route is zeer vlak en hierdoor geschikt voor jong en oud. Een aanrader...! Bekijk het programma van de fietsvakantie Vierlanden Vennbahn >>

Vanuit Maastricht kunt u ook kiezen voor de fietsvakantie Maasroute. Volg de rivier de Maas en fiets via België naar Noord-Frankrijk. Incl. dagelijks bagagevervoer, zodat u overdag alle tijd heeft om te stoppen waar u wilt. Bekijk het programma >> NB: U kunt deze fietsvakantie ook andersom fietsen!

Of wat dacht u van een heerlijke fietsvakantie langs de oevers van de Rijn! Geniet van een oer-Hollands landschap terwijl u vanuit Arnhem via de prachtige Betuwe richting Rotterdam fietst, langs tal van pittoreske steden en dorpen. Een aanrader! Of gaat u liever voor de Trappistenroute door Brabant en Vlaanderen, incl. bezoek aan 4 Trappistenkloosters. Een fietsreis voor levensgenieters en bierliefhebbers!

Andere leuke fietsvakantie in Nederland die wij u kunnen aanraden:

De Donauradweg is één van de meest populaire fietsroutes in Duitsland en Oostenrijk. Fiets langs de Donau en geniet van een prachtig landschap met wijngaarden, middeleeuwse dorpen en eeuwenoude kastelen. De fietsroute gaat over uitstekende fietspaden en is prima te doen voor jong en oud! Het meest populair is de fietsvakantie van Passau via Linz naar Wenen. Bekijk de verschillende mogelijkheden voor deze fietsvakantie, inclusief een speciale familie fietsvakantie langs de Donau met kindvriendelijke hotels!

Minder bekend is de fietsroute langs de Duitse Donau. En eigenlijk is dat jammer, want het traject van de Duitse Donau nodigt ook zeker uit tot een mooie fietsvakantie. Bekijk onze inspiratiepagina met de mooiste plaatsen langs de Donau en besluit daarna of een fietsvakantie langs de Duitse Donau ook aansluit bij uw wensen. De fietsvakantie langs de Duitse Donau begint bij de bron van de Donau en loopt daar vandaan naar de prachtige UNESCO-stad Regensburg.

Fietst u graag door schilderachtige landschappen en langs historische stadjes? Dan is een fietsvakantie Moezel zeker een aanrader! Volg de Moezel tussen Trier en Koblenz langs leuke wijndorpen en o.a. het gezellige toeristenplaatsje Cochem tijdens onze 6-daagse fietsvakantie langs de Moezel (incl. hotels, dagelijks vervoer van uw bagage en o.a. entree tot de Reichsburg in Cochem. Fietsen langs de Rijn en de Moezel en tegelijkertijd genieten van een leuke Rijn- en Moezelcruise? Dat kan tijdens de speciale fiets-cruise vakantie Moezel.

Rondom de Bodensee loopt de 250 km lange Bodensee Radweg. Deze fietsroute is al jaren ook enorm populair en behoort tot de bekendste fietsroute van Midden-Europa. Combineer uw fietsvakantie rond de Bodensee met een bezoek aan de vele leuke plaatsen langs de Bodensee, een bezoek aan één van de eilanden in de Bodensee en de bekende waterval van Schaffhausen.

Naast bovenstaande reizen bieden wij u nog tal van mooie fietsvakanties in Duitsland aan. Bekijk één van de onderstaande reizen en laat u inspireren!

 • Fietsvakantie Rijndal - fietsen langs de Rijn in Duitsland
 • Fietsvakantie door de Eifel, van Aken naar Trier
 • Fietsen door het Rijndal, incl. hotel aan de Rijn en 2 dagen fietshuur
 • Fietsen door het Emsland
 • Fietscruise naar de Lorely
 • Fietsvakantie Altmühltal, schitterend natuurgebied en indrukwekkende steden zoals UNESCO-stad Regensburg


  Wanneer u kiest voor een fietsvakantie langs de Donau en u de Donauradweg volgt vanuit Passau naar Wenen, komt u natuurlijk al door het prachtige Oostenrijk. Fietsen langs de Donau is echter niet de enige fietsvakantie in Oostenrijk die wij u aanbieden. Bijzonder leuk is ook een fietsvakantie door het prachtige Salzkammergut. Voor wie graag die kant uitgaat hebben wij meerdere mooie fietsreizen, waaronder een speciale familie fietsvakantie in Salzkammergut en een fietsvakantie Salzkammergut Deluxe. Wilt u een stedentrip aan Salzburg onder meer combineren met een stedentrip Wenen? Kies dan voor de fietsvakantie Salzkammergut van Salzburg naar Wenen. Of wat dacht u van de prachtige Tauern Radweg van Salzburg naar bekende plaatsen in Tirol (zoals Zell am See, Lofer en Krimml) en dan weer terug naar de stad van de Sound of Music...? Ook een leuke fietsvakantie voor jong en oud!


  Overige tips voor een leuke fietsvakantie in Europa
 • Fietsvakantie Vijflanden - ontdek 5 landen in één reis!
 • Fietsvakantie langs de Moldau - Incl. bezoek aan de Tsjechische hoofdstad Praag
 • Fietsvakantie Toscane, van Pisa naar Florence - Geniet van het prachtige Toscaanse landschap!
 • Fietsen langs de Adige, van Nauders naar het Gardameer in Noord-Italië


 • Kies één van de bovenstaande tips