Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Ontdek Koninklijk Londen
Londen is een stad met een rijke historie, tal van tradities en eeuwenoude ceremonies en diverse bezienswaardigheden die nauw verbonden zijn met de Britse koninklijke familie. Bent u een Royalty liefhebber, ga dan tijdens een stedentrip Londen langs enkele van de onderstaande highlights!
Reizen Londen
Iedereen kent de Big Ben, Picadilly Circus, Oxford Street, Harrods en andere bekende bezienswaardigheden. Natuurlijk is ook het koninklijk paleis van Koningin Elisabeth al jarenlang een enorme publiekstrekker, zeker tijdens de traditionele wisseling van de wacht. Maar wist u dat Londen nog veel meer koninklijke bezienswaardigheden kent...? Laat u inspireren door onderstaande highlights en ontdek koninklijk Londen tijdens een stedentrip naar de Britse hoofdstad. Boek één van onze BUSREIZEN of een MINICRUISE Londen!


Buckingham Palace
Buckingham Palace is waarschijnlijk het meest iconische symbool van het Britse koningshuis in Londen. Hier woont koningin Elisabeth II en hier kunt u de bekende Changing of the Guards aanschouwen, een ceremonie die al sinds 1837 gehouden wordt. De toenmalige koningin verhuisde toen van St. James's Palace naar Buckingham Palace en een klein detachement van wachters ging mee. Vandaag de dag lopen de wachters nog altijd van het ene naar het andere paleis om tijdens de wisselilng van de wacht op ceremoniële wijze de "sleutel" van het paleis in ontvangst te nemen.

In de zomermaanden kunt u het paleis ook bezoeken! Een unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen in het leven van de Britse koningin. Geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Royal Collection.

Horse Guards of the Whitehall
Niet ver van Buckingham Palace vindt u de Whithall. Hier staan de bereden schildwachten die bekend staan als de "Horse Guards" opgesteld. Op werkdagen vindt hier om 11 uur en op zondag om 10 uur de ceremoniële wisseling van de wacht plaats. Een kleurige plechtigheid die feitelijk het eerste deel vormt van de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace.

Household Cavalry Museum
De Whitehall is één van de meest historische gebouwen in Londen en is niet alleen het decor van de wisseling van de wacht, maar biedt ook onderdak aan het Household Cavalry Museum. Hier kunt u de "troopers" aan het werk zien met de paarden in de oorspronkelijke 18e eeuwse stallen. Ontdek wat er allemaal bij komt kijken of lid te worden van de Household Cavalry en bewonder unieke voorwerpen! Meer informatie vindt u op de website van het museum.

Bekijk het aanbod aan reizen naar Londen>>
Bewonder de kroonjuwelen
Ga richting de Tower of London en bewonder de kroonjuwelen die maar liefst versierd zijn met zo'n 23.578 edelstenen! De Tower of London wordt traditioneel bewaakt door de koninklijke Yeoman Warders. TIP: laat u rondleiden door één van de Beefeaters en ontdek alles over de historie van de Tower en de verschillende functies die deze bezienswaardigheid heeft gehad door de eeuwen heen.

Westminster Abbey
Bij een koninklijk bezoek aan Londen en een ontdekkingstocht langs de koninklijke highlights mag natuurlijk ook een bezoek aan de imposante Westminster Abbey niet ontbreken! Hier traden prins William & Kate Middleton in 2011 in het huwelijk. In totaal vonden er 16 koninklijke trouwerijen plaats, inclusief ook die van Queen Elizabeth met de HRH The Duke of Edinburgh. Meer koninklijke herinneringen vindt u bij één van de vorstelijke graven. Maar liefst 17 vorsten liggen hier, samen met andere bekende namen uit de geschiedenis, zoals Charles Dickens en bijv. Sir Isaac Newton.

St. Paul's Cathedral
In deze kerk vond het sprookjeshuwelijk van Prins Charles en Lady Diana plaats. In St Paul's Cathedral waren maar liefst 3500 mensen aanwezig en buiten stonden nog zeker 600.000 mensen langs de route die het bruidspaar aflegde. Legendarisch was de trouwjurk met de 12 meter lange sluier, waarover destijds heel wat geschreven is in de media. St. Paul's Cathedral is overigens de grootste kathedraal van Londen en gebouwd door één van de beroemdste architecten uit de Londense geschiedenis: Sir Christopher Wren. Naast de herinneringen aan Charles en Diana is St. Paul's dan ook zeker een bezoek waard vanwege de unieke architectuur en de magische fluistergalerij. Wie fluistert u een geheime boodschap toe...? En wist u dat de koepel van St. Paul's Cathedral de op één na grootste koepel is ter wereld...? Nog een extra goede reden om langs te gaan!

Bekijk het aanbod aan reizen naar Londen>>
The Queen's Walkway
Een aantal van de bovengenoemde highlights kunt u combineren in één wandeling, de Queen's Walkway. Deze wandeling van circa 1,5 uur start bij de Westminster en gaat via onderstaande route richting St. Paul's Cathedral:

Westminster Bridge → South Bank Lion → County Hall (London Sea Life Aquarium) → London Eye → South Bank Centre (Royal Festival Hall, Hayward Gallery, Queen Elizabeth Hall, Purcell Rooms, Poetry Library) → National Theatre→ National Film Institute → Tate Modern → Gabriel's Wharf → OXO Tower and Centre → Shakespeare's Globe → Millennium Bridge → St Paul's Cathedral

Royal London Walk
Een andere wandeling in de voetsporen van het Engelse koningshuis is de "Royal London Walk". Deze begint bij St. James's Park naast Buckingham Palace. Daar vandaan wandelt u over The Mall langs tal van royal highlights. Een aanrader!

St James's Park → The Mall → St James's Palace → Clarence House →Buckingham Palace → The Royal Mews → Constitution Hill → Wellington Arch, Hyde Park Corner → Apsley House, No 1 London → Hyde Park → Serpentine Gallery → Diana, Princess of Wales Memorial Fountain → Albert Memorial →Royal Albert Hall → Kensington Gardens → Kensington Palace → Round Pond →Peter Pan Statue

Silver Jubilee Walkway
Of wat dacht u van de Jubilee Route, een wandeling die speciaal is gemaak ter ere van het zilveren jubileum van Queen Elisabeth II. De totale route is 23 km lang en verbindt alle toeristische highlights in Londen, van Buckingham Palace tot aan de Tower of Londen. Bekijk de route en bepaal welk deel van de wandeling u het leukste lijkt.

Bekijk het aanbod aan reizen naar Londen>>