Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Ga kerstshoppen in Keulen of Düsseldorf
Vanaf de 3e week van november kunt u in veel steden weer gaan genieten van sfeervolle en gezellige kerstmarkten. Duitsland is al jaren enorm populair als het om kerststhoppen gaat. Zo’n 4 weken lang veranderen veel steden in een soort sprookjessteden vol met feestelijk versierde kerstkraampjes en fraai verlichte bomen, straten en pleinen.
Kerstmarkten Duitsland
Op de meeste kerstmarkten komt de geur van heerlijk gepofte kastanjes, Glühwein, kaneel, gebrande amandelen en andere lekkernijen komt u tegemoet… Zo ook op de kerstmarkten van Düsseldorf en Keulen, voor veel Nederlanders de meest bekende steden als het om kerstshoppen gaat. Heeft u plannen om naar de kerstmarkt van Düsseldorf of Keulen te gaan, lees dan hier alle informatie die u wellicht van pas komt tijdens de reis. Of laat u inspireren... !

De kerstmarkt in Düsseldorf is al jaren één van de meest populaire kerstmarkten. En niet voor niets, want Düsseldorf is vanuit Nederland natuurlijk makkelijk te bereiken. In het sfeervolle centrum van Düsseldorf kunt u op maar liefst genieten van 6 verschillende kerstmarkten! Elke kerstmarkt heeft een eigen sfeer en dat maakt de kerstmarkten in Düsseldorf nu zo bijzonder.

Op de Marktplatz kunt u genieten van een nostalgische kerstmarkt, fraai gelegen met het Raadhuis en diverse historische panden als decor. Hier vindt u ook een levensgrote, met de hand gemaakte houten kribbe uit Bethlehem. Zeker een bezoek waard! En voor de kinderen is er een 100 jaar oude carrousel.

Wandel vervolgens naar de kerstmarkt op de Heinrich-Heine Platz en u kunt genieten van kerstkramen in Jugendstil. Laat u betoveren door de hemelse sfeer! Overal schitteren gouden engeltjes in een zee van licht en komt de geur van typische kerstlekkernijen u tegemoet…

Wie het leuk vindt, kan op de kerstmarkt in Düsseldorf ook de schaatsen onderbinden. De grote ijsbaan op de Gustaf Grundgens Platz in het centrum trekt elk jaar weer de nodige bezoekers. Zeker kinderen vermaken zich hier uitstekend, terwijl de ouderen ondertussen genieten van een heerlijke versnapering.

De ijsbaan is niet de enige attractie die ervoor zorgt dat de kerstmarkt in Düsseldorf aantrekkelijk is voor jong en oud. Op de Schadowplatz is – speciaal voor de allerkleinste bezoekers – ook een overdekt poppentheater. En na afloop van de voorstelling kunnen zij nog even nagenieten in de draaimolens op het plein. Daarnaast zijn de gezellige muziek en mooie lichtjes elk jaar ook weer betoverend voor jong en oud.

Tot slot noemen wij u de kerstmarkt op de Sternchenmarkt. Op dit prachtige plein waant u zich in een kerstlandschap met prachtige kristallen kerstverlichting die zorgt voor een extra speciale sfeer.


Ook de kerstmarkt in Keulen is al jaren populair bij veel Nederlanders. Enerzijds omdat ook Keulen eenvoudig vanuit Nederland te bereiken is. Anderzijds vanwege de unieke sfeer. In de weken voor Kerst is de hele stad sfeervol versierd, met als middelpunt de imposante Dom. Hier kunt u uw slag slaan en tal van originele kerstcadeaus kopen. Ongetwijfeld wordt het nog moeilijk kiezen uit de vele houten kerstdecoraties, handgemaakte glassculpturen, kaarsen, sieraden en typisch Duitse snuisterijen.

De schilderachtige kerstmarkt aan de voet van de Dom heeft ongetwijfeld het mooiste decor en is ook zeker zelf een bezoek meer dan waard. Wandel vervolgens naar de Neumarkt, de oudste kerstmarkt van Keulen. De kraampjes op deze kerstmarkt doen veel denken aan de stijl van de jaren zeventig. Een aanrader voor iedereen die van nostalgie houdt! Op de Rudolfplatz is ook een kleine kerstmarkt. Deze kerstmarkt is wellicht de meest sprookjesachtige qua sfeer. Ontdek de verlichte sprookjesfiguren, de vele twinkelende kerstlichtjes en hoor hoe bekende kerstliederen zoals het onvervalste Jingle Bells uit de luid-speakers klinkt…

Leuk is ook de drijvende kerstmarkt in Keulen. Op één van de schepen aan de Rijnoever is een kerstmarkt met zo’n 40 kraampjes. Hier kunt u uw kerstinkopen doen en ondertussen met een glas Glühwein genieten van het uitzicht over de Rijn en de binnenstad. En voor wie met de kerstman op de foto wil, is een bezoekje aan de Altermarkt aan te raden. Hier vindt u ook de leukste kerstcadeaus voor uw (klein)kinderen. Kraampjes vol speelgoed, muziekdoosjes en andere leuke kinderaccessoires. Een aanrader!

Tot slot noemen wij u de kerstmarkt in Stadtgarten, prachtig gelegen aan de rand van het oudste stadspark van Keulen. Hier komt u even tot rust… Wilt u na alle drukte van de kerstmarkten in het centrum dus even bijkomen, dan is een bezoek aan de kraampjes in Stadtgarten een aanrader. Geniet van de winterse lekkernijen en wie weet wordt u getrakteerd op een prachtige show!Meer inspiratie nodig?
Klik dan hier voor alle overige kerstreizen of maak gebruik van onderstaande linkjes.