Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
De leukste kerstmarkten van Duitsland
Plan ook dit jaar een bezoek naar een van de vele Duitse kerstmarkten! Traditiegetrouw trekken Keulen, Düsseldorf en Bonn de meeste bezoekers. Natuurlijk kunt u ook dit jaar in deze steden weer volop genieten van een kerstmarkten die ongeëvenaard zijn. Daarnaast zijn er echter ook tal van andere verrassende, leuke, mooie en sfeervolle kerstmarkten in Duitsland die minder bekend, maar zeker niet minder leuk zijn. Kies dit jaar eens voor een alternatieve bestemming en laat u verrassen door de kerstsfeer in Dortmund, Oberhausen, Trier, Heidelberg of bijvoorbeeld één van de gezellige dorpen aan de Moezel. Bekijk de mogelijkheden!
Alle Duitse Kerstmarkten
De kerstmarkt van Oberhausen is al jaren zeer populair bij veel Nederlanders, niet in de laatste plaats vanwege de eenvoudige bereikbaarheid. In het oude centrum van Oberhausen vindt u een leuke kerstmarkt en bij het grootste shopping- en vrijetijdscentrum van Europa – CentrO Oberhausen – kunt u ook uitgebreid kerstinkopen doen. Geniet van maar liefst 125.000 m2 winkelplezier en een gevarieerd aanbod van zo’n 250 winkels. Ga op zoek naar een nieuwe kerstoutfit en geniet vanaf 24 november van de kerstmarkt bij CentrO Oberhausen. Met 140 feestelijk versierde kramen kunt u hier op zoek gaan naar de mooiste kerstcadeaus. 
Wist u dat de kerstmarkt van Dortmund ook tot één van de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland behoort? Vanaf half november wordt de hele binnenstad omgetoverd tot een feestelijk kerstdorp met meer dan 300 kramen. Uniek is de mega grote kerstboom die uit maar liefst 1700 fijnsparren bestaat. De boom wordt in 4 weken tijd opgebouwd en vervolgens met duizenden twinkelende lichtjes verlicht. Geniet van romantische kerstmuziek, overheerlijke culinaire verrassingen en live entertainment op de Alter Markt. En voor wie aan het grote aantal kerstkramen niet voldoende heeft, is er een groot overdekt shoppingcentrum met een zeer gevarieerd aanbod aan winkels.
Winkelen in Trier is altijd de moeite waard, maar tijdens de adventperiode wordt winkelen in Trier echt een bijzondere ervaring. Ontdek waarom Trier hoog genoteerd staat op de lijst met de mooiste kerstmarkten van Duitsland en proef de lange historie bij een bezoek aan de kerstkramen op de Middeleeuwse Markt en het plein voor de imposante Dom. In totaal vindt u hier zo’n 95 versierde houten kerstkramen waar letterlijk alles te koop is. Van houten speelgoed tot handgeblazen glaswerk, souvenirs, kaarsen en nog veel meer. Regelmatig kunt u genieten van live muziekoptredens en natuurlijk ontbreekt ook de typisch Duitse glühwein niet…!

Heidelberg staat hoog op de lijst genoteerd van de meest populaire bezienswaardigheden van Duitsland. Alleen om die reden is een bezoek aan de kerstmarkt van Heidelberg al de moeite waard. De kerstmarkt is verspreid over 7 locaties en volgens velen is het een unieke combinatie tussen historie en romantiek. Het uitzicht op het imposante Heidelberg Schloss maakt de kerstmarkt echt anders dan andere kerstmarkten. Een bezoek aan de kerstmarkt van Heidelberg wordt gecombineerd met de kerstmarkt van Speyer, waar u op zoek kunt gaan naar internationale kerstsouvenirs en handgemaakte kunst & ambachtsspulletjes. Een aanrader...!
Kassel ligt in het centrum van wat de Duitsers “het land van Grimm“ noemen en is de hoofdstad van de Duitse Sprookjesroute (Märchenstrasse). De kerstmarkt in Kassel wordt mede om deze reden de „Märchenweihnachtsmarkt“ genoemd, oftewel Sprookjes Kerstmarkt. Geniet van zo'n 140 versierde kerstkramen, de sprookjesfiguren op de Friedrichsplatz en o.a. de grootste kerstpiramide ter wereld. Daarnaast is het mystieke sprookjes- en toverbos de moeite waard. Het zal kinderogen doen stralen en is leuk voor jong en oud! Ga op zoek naar de mooiste kerstartikelen en geniet van de vele wintergeuren.
De kerstmarkten aan de Moezel en de kerstmarkten aan de Rijn zijn internationaal al jaren een groot succes. Ontdek de unieke ondergrondse kerstmarkt in Traben-Trarbach, de kerstmarkt in het schilderachtige Cochem of de kerstmarkt in Rüdesheim; beiden uniek vanwege het decor van de schilderachtige straatjes met fraaie vakwerkhuizen. Of wat dacht u van de kerstmarkt in Koblenz? Deze stad wordt gerekend tot één van de mooiste van Duitsland en is in aanloop naar de kerst mooier en aantrekkelijker dankzij de talrijke versieringen en duizenden fonkelende lichtjes. Laat u verrassen en kies dit jaar eens voor kerstshoppen langs de Rijn en Moezel.


Bekijk ook de volgende inspiratiepagina's met leuke tips: