Menu
Halloween: griezelen in één van de pretparken!
Voor veel mensen is Halloween wellicht wel de meest bloedstollende en angstaanjagende periode van het jaar… Steeds meer pretparken doen er rondom Halloween alles aan om hun bezoekers mee te nemen in de griezelige sferen van dit van oorsprong Amerikaanse feest. En met succes, want Halloween is voor de pretparken uitgegroeid tot één van de drukste periodes van het jaar!
Reizen Halloween
 • Disney's Griezelleuke Halloween
 • Halloween in Europa-Park wordt weer griezelig gezellig....
 • Halloween attracties en horror-shows in Movie Park • In oktober staat Disneyland® Paris één maand lang op zijn kop en is het griezelen geblazen met Disney’s Griezelleuke Halloween. Dwaal door de straten van het Disneyland® Park dat zich met grote pompoenen, spoken en andere griezelleuke versieringen van zijn meest spookjesachtige kant laat zien. Schreeuw “Iiiieeeeek!” als je je een hoedje schrikt. “Ooewaahahaa!” als je Mickey en zijn vrienden wil laten schrikken. Of “Woeoeoeaaaahhhhh!" als de vele Halloween verrassingen je stoutste dromen overtreffen… Het feest begint op 28 september en duurt t/m 3 november.

  Mickey's Halloween Celebration
  Het hoogtepunt van het Halloween festival is Mickey's Halloween Celebration. Deze vrolijke parade is iedere dag meerdere keren te zien langs de paraderoute. Een bonte stoet van dansers, wagens en natuurlijk Disney figuren laten u genieten van het meest spook-taculaire seizoen van Disneyland® Paris. Mickey en zijn vrienden vieren de oogstmaand op de aanstekelijke klanken van 'Vive La Vie!'. Familie Duck opent de parade met een grote hooiwagen, terwijl Winnie the Pooh en zijn vriendjes druk bezig zijn om alle bladeren te vangen en te verzamelen. Clarabelle Koe, Horace en de Drie Biggetjes wensen u een spooky Halloween en Mickey & Minnie sluiten de stoet met een kleurrijke wagen vol pompoenen, fruit en bloemen. 

  Disney schurken
  Tijdens Halloween mogen de Disney schurken natuurlijk niet ontbreken...! Kijk dus uit als u rustig door één van de Disney Parken wandelt, van de ene attractie naar de andere. Komt u in de buurt van de Castle Courtyard, achter het kasteel van Doornroosje, dan kunt u namelijk oog in oog komen te staan met Maleficent en de Boze Koningin. Wees ook op uw hoede voor het zwaard van Captain Hook en alle andere slechteriken die rondsluipen, want voordat u het weet bent u degene die "Jiieeeeek" schreeuwt...!

  Dit jaar maakt ook de boze zeeheks Ursula haar entree. Zij sluit zich aan bij de beruchte bende Disney Schurken en samen stelen ze de show. Ga naar Royal Castle Stage voor alle adembenemende schurkenstreken. Voel hoe de rillingen over uw rug lopen terwijl u het uitschreeuwt van plezier.

  Ontdek het mysterie in Phantom Manor en The Twillight Zone Tower of Terror
  Durft u een blik te werpen achter de duistere deuren van de vernieuwde Phantom Manor spookhuis in Disneyland? Nieuwe vrolijke verschrikkingen zijn naar binnengeslopen bij deze spook-ta-culaire attractie om stervelingen zoals u verrassende stuipen op het lijf te jagen. Boe….! Of blijft u uw zenuwen de baas in de adembenemende nieuwe dimensie van The Twillight Zone Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park? Deze legendarische attractie is vernieuws met een nog spannendere dimensie… Spookachtig leuk…!

  Geïnteresseerd? Klik hier voor alle Disneyland reizen >>
  Halloween in Europa-Park wordt weer griezelig gezellig...
  Het grootste Halloween feest van Europa vindt plaats in Europa-Park, in Duitsland. Van 28 september t/m 3 november kunt u hier niet alleen genieten van meer dan 100 attracties en shows, maar ook van een Halloween sfeer die zijn weerga niet kent…! Het hele pretpark is versierd met meer dan 180.000 pompoenen, tal van planten, spinnen, griezelige vampieren, skeletten en tal van andere Halloween specials die zorgen voor een "spooky" Halloween sfeer.

  Midden in Europa-Park staat een gigantische pompoen met een hoogte van 42 meter en een omtrek van 132 meter. Dit is de koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat, die speciaal voor Halloween wordt omgetoverd tot de grootste pompoen ter wereld! Neem plaats in de Pumpkin Coaster of ga naar de Magic Cinema voor de 4D-film "Ed & Edda in ''s Nachts in het park" met Ed Euromaus in de hoofdrol. Ga vervolgens voor een Hollands kopje Halloween koffie naar de mysterieuze Griezelkopjes. En durft u het aan om in te stappen bij de Feria Swingiets? Speciaal voor Halloween gaat deze achteruit....!!

  Samen met andere spooky figuren is Ed Euromaus ook van de partij bij de Halloween Parade. Maar kijk uit, want als de avond valt verstoort de “Nachtkrabb“ de vredige Halloween Parade. En hij is niet alleen....! Heksen, geesten, piraten en een reusachtige spin komen onverwachts ten tonele... Geniet van de Halloween sfeer, prachtige wagens, geweldige kostuums en fantastische muziek!

  Halloween shows
  Het speciaal voor Halloween versierde Europa-Park is ook het perfecte decor voor aangepaste shows. Neem plaats en laat u betoveren door een vreemde groep reizigers uit Ierland met dansende skeletten en dorstige vampieren die de show stelen in de adembenemende ijsshow 'Surpr'Ice with the Celtic Shadows'; een schitterend showprogramma met artistieke topprestaties en kunstschaatsen van het hoogste niveau!

  Zie ook hoe vaardige handen houten marionetten tot leven brengen in 'The Hells Kitchen'- een verassende show voor onze kleine gasten. 'Hellfire Fountains' tovert met een spectaculaire combinatie van licht, water, vuur en laserstralen het meer tussen Avonturenland en Grimms Sprookjesbos om in een adembenemend licht. Speciaal voor de jongste bezoekers is er in het Zwitsers themagebied ook een Spooky Kids Village ingericht, waar moedige bezoekers vanaf 12 jaar in de “Bloody Mary’s Mansion” kennis kunnen maken met acteurs die proberen om de kids de koude rillingen en kippenvel te bezorgen…. Durft uw kind het aan…?

  Even genoeg van alle griezelige attracties en shows? Ga dan naar één van de restaurants, waar u natuurlijk kunt eten in stijl. Want wat dacht u van een glas met bloedrode Vampier secco, een Halloween pizza, overheerlijke pompoensoep of een bord “gebraden spinnenbenen”…?

  Vanaf 3 oktober kunt u ook in Movie Park Germany griezelen. Met maar liefst twee horror-spookhuizen en speciale Halloween shows nodigt Movie Park u uit voor het speciale Halloween feest. Gruwelijke monsters dwalen door de straten en griezel-leuke attracties en shows zorgen ervoor dat waar u ook komt de lucht zindert van spanning… Stap in de High Fall voor een weerzinwekkende rit en ervaar hoe tijdens de Halloween deze attractie verandert in een ware "Tower of Terror". Durft u het aan...?

  Halloween entertainment van de bovenste plank vindt u bij de speciale Halloween shows. Zie hoe dikke mist zich samenpakt boven het water van de Santa Monica Pier en hoe rusteloze zielen proberen uit de onderwereld te ontsnappen... Op de bühne van het “New York Plaza” strijd de boze heks, die in een bloedige strijd tal van bekende sprookjesfiguren van het leven probeert te beroven. Zal het kwade of de goeden overwinnen tijdens Halloween....?

  Kinder-Halloween in Nickland
  Ook in Nickland is de heks aanwezig. Maar voor haar hoeft niemand bang te zijn! De vriendelijke heks leest de jongste bezoekers de leukste griezelverhalen voor; elke dag in oktober tussen 12 en 17 uur. Ga in Nickland ook op zoek naar de als Frankenstein verklede SpongeBob en laat de kinderen mee doen met de speciale pompoen-snij-activiteiten. De kleine durf-als hoeven in hun eigen "monstervrije zone" niet bang te zijn voor de komst van alle grote griezels uit het park.

  Horror Labyrint vol demonen....
  Wilt u wel graag de adrenaline door uw lijf voelen stromen...? Stap dan binnen in het unieke horror-labyrint. Op een terrein van zo’n 2000 m2 ontvoert “Evil Dead” moedige bezoekers naar het woud vol demonen. En hoe goed is uw concentratievermogen als er monsters achter u aan zitten…? Eén ding is zeker: wanneer u het horror-labyrint binnenstapt, is er geen ontkomen aan...!

  TIP: Wilt u een leuke herinnering aan uw Halloween-bezoek aan Movie Park? Ga dan naar één van de vijf speciale fotopunten!

  De Halloween-attracties van Movie Park zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Dat geldt niet voor het speciale Halloween Horror Fest. Hiervoor dient u aparte kaarten te bestellen. Nadere informatie over dit evenement en de prijzen vindt u onder www.halloween-horror-fest.nl.

  Geïnteresseerd? Klik hier voor alle Movie Park reizen 

  Houdt u van spanning en sensatie en een extra portie griezelen en horror…
  Wacht dan niet langer en ga in oktober naar één van de genoemde pretparken.
  Wat dacht u bijv. van een Halloween herfstvakantie...!?!