Menu
Extra goede reden voor een stedentrip naar Londen
Op deze pagina geven wij u graag extra redenen voor een stedentrip naar Londen. Het hele jaar door worden er tal van evenementen georganiseerd, die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Combineer uw stedentrip met één van deze evenementen!
Bekijk aanbod

8 juni 2019: Trooping the Colour

Hoewel de Britse koningin op 21 april jarig is, wordt haar verjaardag al jaren in juni gevierd. In 2019 is het feest op 8 juni. Eén van de belangrijkste activiteiten van Koninginnedag in Engeland is "Trooping the Colour", een kleurrijke en statige militaire parade die al georganiseerd wordt sinds 1820. Alle troepen van de "Household Division" verschijnen tijdens deze officiële ceremonie ten tonele, als eerbetoon aan Koningin Elisabeth. De route begint bij Buckingham Palace en loopt via The Mall, langs St. James Park naar de Horse Guards bij de Whitehall. Geniet van deze typisch Engelse traditie en meng u voor één dag onder de Engelsen! En wie weet vangt u een glimp van koningin Elisabeth op als zij de troepen komt inspecteren...

15-16 juni 2019: West End Live

Dit jaar wordt in Londen voor de 15e keer de West End LIVE georganiseerd. Twee dagen lang kunt u op Trafalgar Square gratis genieten van optredens en shows uit een aantal van de meest beroemde musicals van de Londense West End. Afgelopen jaar bezochten bijna een half miljoen mensen dit fantastische evenement...! Zij zongen o.a. de bekende songs mee met de musicalsterren uit:
 • Aladdin
 • Mama Mia
 • Les Misérables
 • Chicago
 • Lion King
 • Wicked
 • Tina, the Tina Turner show
 • Phantom of the Opera

 • 19-23 Juni 2019: Taste of London

  Trakteer uzelf op een gastronomische dag en bezoek de "Taste of London", het grootste outdoor food festival ter wereld! Tijdens de "Taste of Londen" presenteren de beste restaurants ter wereld zich in Regent's Park, waar u kunt genieten van de culinaire specialiteiten van fantastische chef koks. Ontdek de Londense restaurant scene en proef gerechten uit een aantal van de beste restaurants van de Engelse hoofdstad, bezoek diverse podia en maak kennis met de geheimen van koks van wereldformaat, terwijl zij live “on stage” voor u zullen koken.

  Voor dit evenement zijn tickets nodig. Kijk voor de uitgebreide informatie op de website van de Taste of London.

  1-14 juli 2019: Wimbledon

  Elke zomer komen tennissers naar Londen voor het grootste grastennistoernooi ter wereld: Wimbledon. In tegenstelling tot veel andere sportevenementen kunt u voor Wimbledon vaak kaarten krijgen op de dag zelf (m.u.v. belangrijke wedstrijden). Ervaar de unieke sfeer van het Wimbledon evenement en sluit aan in de “QUEUE” voor een ticket. Geniet van tennis op hoog niveau en zie hoe wereldberoemde spelers hun overwinning behalen. Bent u een tennisliefhebber? Dan mag een bezoek aan het Wimbledon Museum en de speciale Wimbledon Shop ook niet ontbreken! Wimbledon is vanuit het centrum van Londen eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op de website van Wimbledon.

  6-7 juli 2019: Gay Pride London

  Ondanks dat de naam wellicht anders doet vermoeden, is de Gay Pride een evenement dat voor iedereen fantastisch is om mee te maken. U ziet de meest prachtig versierde wagens, waarop vaak hele bijzondere acts worden uitgevoerd. Alles is over de top en niets is te gek..! Alleen de uiterst vrolijke en kleurrijke sfeer in de stad, maakt een bezoek aan de Gay Pride al meer dan de moeite waard.

  De parade start om ongeveer 13 uur en gaat langs Oxford Street en Regent Street, om vervolgens via Trafalgar Square naar Whitehall te gaan. Kijk voor een impressie van het evenement in 2018 en meer informatie voor 2019 op de website van het evenement: Gay Pride London

  Juli-okt 2019: State Rooms at Buckingham Palace

  Van juli t/m oktober kunt u een bezoek brengen aan Buckingham Palace. In deze maanden staan de deuren van haar paleis open voor het publiek. Ontdek de prachtige Staatsiezalen en bewonder de unieke cadeaus die de koningin ooit heeft ontvangen, zoals tekeningen van Salvador Dali en een geborduurde zijden sjaal van Nelson Mandela.

  Een rondtoer door Buckingham Palace is in meerdere opzichten heel bijzonder. De tour eindigt in de paleistuinen, waar u na afloop desgewenst nog een "koninklijke" wandeling kunt maken.

  NB: het is noodzakelijk om vooraf tickets te bestellen via de royalcollection.org.uk.


  24-26 augustus 2019: Nottinghill Carnaval

  Houdt u van Caribish carnaval of bezoekt u graag kleurrijke en zeer fotogenieke evenementen? Ga dan eind augustus naar Londen voor het Notting Hill Carnival! Het is het grootste straatfestival van Europa en alleen daarom eigenlijk al een bezoek waard… Meer dan 40.000 vrijwilligers zorgen ervoor dat meer dan 1 miljoen Notting Hill Carnaval feestvierders optimaal kunnen genieten. Echt een bezoek waard!

  De straten van West-Londen komen voor twee dagen helemaal tot leven. Geniet van de prachtige en kleurrijke kostuums, levendige muziek en fantastische geuren die hun oorsprong hebben bij de vele honderden Caribische kraampjes waar de meest heerlijke lekkernijen verkocht worden. Gaat u erheen? Zorg ervoor dat u dan ook Jerk Station Mama’s bezoekt, op de hoek van Portobello Road en Oxford Gardens.

  Het feest begint eigenlijk al op zaterdag, wanneer een steal bands de straten veroveren en meedoen aan de jaarlijkse competitie voor de beste Steal Band. Op zondag is het Kids Day en worden de prijzen voor de mooiste kostuums uitgereikt. En dan op maandag – een bankholiday in Engeland – gaat het feest helemaal los. Dan vindt de belangrijkste parade van het feest plaats. Deze begint meestal op Great Western Road en slingert dan vervolgens via Chepstow Road, Westbourne Grove naar Ladbroke Grove. U ziet de ene verbazingwekkende praalwagen na de andere... Overal klinkt muziek en verdringen de bezoekers zich om de honderden kraampjes die rondom de straten van Notting Hill uitstalt zijn. ’s Avonds verlaten de praalwagens de straten van Notting Hill in een soort processie, terwijl het feest nog even voortduurt


  Ontdek de verschillende evenementen in Londen
  en boek direct uw stedentrip of minicruise!