Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Mooiste plaatsen langs de Donau
Met een lengte van ruim 2800 km is de Donau de op één na langste rivier van Europa. De Donau stroomt door maar liefst 10 landen. Vanaf de bron in Duitsland stroomt hij via Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije, Roemenië, Moldavië en Oekraïne naar de Zwarte Zee. Langs de Donau liggen tal van prachtige plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn! Ontdek de schoonheid van de Donau tijdens één van onze mooie reizen!
Alle Donau reizen
Al van oudsher is de Donau een belangrijke levensader en wie zich in de historie van de rivier verdiept, zal ontdekken dat tal van Koningen en Keizers hier hun sporen hebben nagelaten. Het is dan ook niet voor niets dat de Route van Keizers & Koningen langs de Donau loopt; een fraaie toeristische route die plaatsen als Regensburg, Passau, Linz, Wenen en Budapest met elkaar verbindt. Een route die door een prachtig landschap gaat met een grote historie. Een ontdekking waard!

Ontdek de Donau tijdens een mooie autovakantie, fietsvakantie of een riviercruise. Laat u verrassen door de fascinerende natuur, de prachtige kloosters, middeleeuwse burchten, schitterende kastelen en boeiende steden. Onderstaand geven wij u graag informatie over een aantal van de highlights langs de veelbezongen “Schöne blaue Donau”.

De oorsprong van de Duitse Donau is vorstelijk. Waar veel rivieren beginnen als een kleine bergbeek, ontspringt de Donau in het slotpark van de vorsten van Fürstenberg. Stijlvol in een tempelachtig rond gebouw. Hier – in de Jugendstil-stad Donaueschingen - begint de lange reis die de Donau zal afleggen voordat de rivier uitmondt in de Zwarte Zee. Ontdek de Duitse Donau tijdens een verrassende fietsvakantie langs de Duitse Donau. Lees meer >>

Natuurwonder van de Obere Donau
Via het schitterende natuurpark Obere Donau meandert de rivier zich langs steile kalksteenrotsen en een uniek landschap een weg richting Sigmaringen. Deze fraaie residentiestad met het imposante slot van de Hohenzollern en historische stadskern is zeker een bezoek waard! Via Sigmaringen rijdt, fietst of vaart u vervolgens richting Ulm, een oude handelsstad. Al van veraf ziet u de toren van de Ulmer Münster. Het is de hoogste kerktoren ter wereld en om die reden ook wel “de Vinger God’s” genoemd. Ook de Obere Donau kunt u ontdekken tijdens de fietsvakantie Duitse Donau>>

Na de Obere Donau wordt het landschap vlakker. Heuvels vol wijnranken sieren de route van de Donau op weg naar de UNESCO-stad Regensburg. Deze meer dan 2000 jaar oude stad is zeker een bezoek waard! Treed in de voetsporen van Romeinen en Middeleeuwse ridders wanneer u over de eeuwenoude stenen brug de stad betreed. Dwaal op uw gemak langs de Sankt Peterdom en ontdek de schoonheid van het Slot Turn und Taxis. Of neem een kijkje bij het imposante Walhalla, waar vandaan u ook een schitterend uitzicht heeft over de loop van de Donau. Bezoek Regensburg tijdens één van onze fietsvakanties langs de Donauradweg, een busreis of Donau rivier cruise.

TIP:
wanneer u vanuit het noorden over de oude stenen brug komt, ziet u links van de brug de 800 jaar oude Gaststette. Dit café is beroemd om zijn overheerlijke braadworstjes!
De volgende stad op de route is Passau. Hier komen de Donau, de Inn en de rivier de Ilz samen. Passau is het startpunt van veel fietsvakanties langs de Donau en Donau cruises. Laat u verrassen door de schoonheid van deze gezellige barok-stad en neem een kijkje bij de St. Stephan’s Dom. Hier bevindt zich het grootste kerkorgel ter wereld! Ook het imposante burchtcomplex “Veste Oberhaus”, dat samen met de bedevaartkerk Maria Hilf hoog boven de stad uittorent, is een vermelding waard.

Zwaaien naar de Donau zeemeermin
Even voorbij Passau, op de rots van Jochenstein, worden fietsers begroet door de “Donau zeemeermin” Isa. Zij is het zusje van de bekende Loreley, die bij Sankt Goarshausen in de Rijn te zien is. Vervolgens maakt de Donau een lus van 180 graden bij de Schlögener Donauschlinge. Hier kunt u goed zien wat de enorme kracht van het water is bij de vorming van de natuur.

TIP: Als u de kans heeft, maak dan een wandeling naar het uitzichtpunt “Schlögener Blick”. Van daaruit heeft u een schitterend uitzicht op de Donau-lus!

Mooiste dorpen van Oostenrijk
Via een aantal van de mooiste dorpen van Oostenrijk stroomt de Donau verder richting Wenen. Voordat de Donau bij de Oostenrijkse hoofdstad aankomt, zijn er echter nog een aantal tussenstops die een vermelding waard zijn, zoals bijvoorbeeld Linz, Enns, het schitterende barokstadje Grein, Dürnstein en Melk. Linz heeft één van de grootste pleinen van Centraal Europa en is alleen daarom al een omweg waard. Bewonder het oude Rathaus, het Mozarthaus waar Mozart in 1783 de Linzer Symfonie gecomponeerd heeft en ga langs bij de Martinskerk, de oudste oorspronkelijk behouden kerk van Oostenrijk en met 20.000 plaatsen de grootste kerk van de Alpen! Bezoek Linz tijdens een fietsvakantie langs de Donau of Donau cruise.

TIP: Voor het mooiste uitzicht over de stad kunt u met de steilste bergbaan van Europa omhoog naar de Pöstlingberg.
Melk: meer dan een wereldberoemde abdij
Vervolg uw weg via het indrukwekkende landschap naar Wachau, één van de mooiste wijnbouwgebieden ter wereld en wellicht het mooiste stuk van de Donauvallei in Oostenrijk. Onderweg passeert u Aggstein Castle, dat prachtig gelegen is op een heuvel hoog boven de Donau. Even verderop doemt de wereldberoemde abdij van Melk op. Bij bijna alle Donau reizen wordt hier gestopt. Het schitterende complex is dan ook zeker een bezoek waard! Wie langer de tijd heeft, moet zeker ook een kijkje te nemen in het gezellige historische centrum, want één ding is zeker: Melk is meer dan de abdij alleen…!

Wenen: Sachertorte, Mozart en Sisi
Veel Donau reizen - zowel fietsvakanties als Donau cruises - die beginnen in Passau eindigen in Wenen, een stad vol historie en traditie. Proef de overheerlijke Sachertorte bij Hotel Sacher, treed in de voetsporen van Sisi en Franz Josef bij Schloss Schönbrunn, bezoek de Spaanse Rijschool, laat u verrassen bij de Weense Opera en geniet van de vele prachtige stadsparken. Wenen is een stad met grandeur, maar ook een heerlijke stad voor een relaxte stedentrip. Bekijk al onze reizen naar Wenen!

Bratislava: verrassende stad aan de Donau
Ook Bratislava is de moeite waard! Bratislava is de Slowaakse hoofdstad, die verderop langs de Donau pronkt. Wanneer u Bratislava nadert, ziet u al van verre de imposante burcht. In tegenstelling tot veel andere Europese hoofdsteden is Bratislava relatief onbekend. En dat is jammer, want wie er eenmaal geweest is, zal beamen dat Bratislava een hele mooie en sfeervolle stad is met een relaxte “vibe”. Bijkomend voordeel is, dat de prijzen hier ook relatief laag liggen in vergelijking met bijvoorbeeld Wenen en Budapest. Gun uzelf dus zeker de tijd om even neer te strijken op één van de uitnodigende terrassen! Bekijk onze Donau reizen inclusief Bratislava.
De Hongaarse hoofdstad Budapest wordt door de Donau letterlijk in tweeën verdeeld. Op de westelijke Donau-oever ligt het stadsdeel Pest en op de oostelijke oever vindt u het drukkere stadsdeel Buda. Beide delen van de stad hebben u als bezoeker veel te bieden. Bezoek het Vissersbastion, de Matthiaskerk met het prachtig ingelegde dak, bewonder de karakteristieke Parlementsgebouwen die aan de oever van de Donau pronken met hun barokke pracht en praal en ontdek de grote diversiteit aan bruggen over dit deel van de Donau, met de beroemde Kettingbrug als belangrijkste eyecatcher.

TIP: Een bezoek aan Budapest is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan één van de befaamde koffiehuizen. De stad telt meerdere legendarische koffiehuizen. Maar Café Gerbeaud is ongetwijfeld het meest bekend!.

Meer ontdekken...?
Wilt u één van deze prachtige plaatsen bezoeken, neem dan een kijkje bij één van onze prachtige Donau reizen. Maak een Donau cruise, kies voor een actieve vakantie en stap op de fiets voor een prachtige fietsvakantie langs de Donau of stap in de auto of bus en ontdek een aantal van de genoemde highlights tijdens een heerlijke autovakantie of mooie georganiseerde busreis.