Vakantie Rondreis Noord-Ierland

Noord-Ierland is voor veel mensen niet de eerste vakantiebestemming waar zij aan denken. En eigenlijk is dat jammer, want Noord-Ierland heeft haar bezoekers enorm veel te bieden. Maak kennis met de prachtige natuur, de adembenemend mooi kusten, ontdek de indrukwekkende rotsformaties bij Giant’s Causeway en test of u hoogtevrees heeft wanneer u over de touwbrug van Carrick-a-Reed gaat. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de grootste stad van Noord-Ierland, Belfast, niet ontbreken. Het is een prima uitvalsbasis voor excursies en velen brengen hier een bezoek aan het beroemde Titanic Museum.

Naast natuur is Noord-Ierland ook rijk aan cultuur. Ondanks dat Noord-Ierland relatief klein is, is er dan ook verrassend veel te beleven! Duik in de historie tijdens een bezoek aan het Ulster Folk Museum, voel de mysterieuze sfeer rondom Keltische grafstenen en eeuwenoude kloosterruïnes en ontdek raadselachtige steencirkels en grafheuvels uit lang vervlogen tijden.

Ontdek ook hoe gastvrij de mensen in Noord-Ierland zijn. Geniet van Ierse muziek in één van de gezellige Ierse pubs, drink een glas echte Guiness of ga langs voor iets sterkers bij de oudste whiskey distilleerderij ter wereld in Bushmills (niet ver van Giant’s Causeway). U kunt er een rondleiding krijgen door de distilleerderij, een drankje proeven, een hapje eten en natuurlijk whiskey kopen.