Menu
Boedapest is een stad die haar bezoekers veel te bieden heeft. Tal van bezienswaardigheden staan op de UNESCO lijst. Maak kennis met Boedapest en boek nu uw vakantie Boedapest! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Boedapest
5 dagen busreis Formule 1 Hongarije - Budapest
  • Fantastisch F1 weekend met race op 4 augustus
  • Incl. staanplaats weekend (vr/za/zo)
  • Trainingen, kwalificatie en echte GP Formule 1 race
  • 2 nachten in hotel aan rand van Budapest
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
5 dagen
Logies en ontbijt
399
Bekijk

Boedapest

Boedapest is opgedeeld in twee stadsdelen: Buda en Pest. In Buda vindt u een groot aantal van de voornaamste monumenten, zoals de Burcht, de Mátyáskerk en het Vissersbastion. Stuk voor stuk zeer de moeite waard. En vanaf deze bezienswaardigheden heeft u een schitterend uitzicht over de rest van de stad, de “Schone Blaue Donau” en de prachtige Kettingbrug. Zeker ’s avonds, wanneer de stad en de brug verlicht is, een feeëriek beeld.

Bezienswaardigheden
Buda
De Burchtheuvel is met zijn vele historische monumenten en musea door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. U kunt naar boven lopen via een trap of de Sikló nemen, een 19e eeuwse kabelbaan. Op de burchtheuvel zijn er in principe twee delen: de Oude Stad en het Koninklijk Paleis. In de Oude Stad kunt u uren door de Middeleeuwse straatjes lopen, langs vrolijk beschilderde huizen en kerken. Hier vindt u ook het bekende Vissersbastion.

Binnen de paleismuren van het Koninklijk Paleis vindt u een aantal belangrijke musea, waaronder de indrukwekkende National Gallery met véél Hongaarse kunst, de Nationale Bibliotheek en het Historisch Museum. Wanneer u na een bezoek aan een of meerdere van deze musea de indrukken even rustig op u wilt laten inwerken, bezoek dan ook de fraaie paleistuinen.

Pest
Aan de andere kant van de Donau, in Pest, domineert het imponerende Parlementsgebouw het stadsbeeld. Het enorme gebouw, dat geïnspireerd is door de Engelse Parlementsgebouwen, strekt zich 250 meter langs de Donau uit. Eveneens bezienswaardig in dit deel van Boedapest zijn het Heldenplein met daarachter een prachtig park en de synagoge. Dit eveneens imponerende gebouw, ten tijde van de bouw de grootste synagoge van Europa, heeft een Byzantijns-Moorse stijl. Beroemde musici zoals Liszt en Saint-Saëns bespeelden er het orgel. Tijdens Tweede Wereldoorlog kwamen 724.000 Hongaarse joden om in de Holocaust en herinneringen aan deze droeve tijd zijn te zien in museum naast de synagoge.

Overig
De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door een aantal bruggen, waarvan de Kettingbrug (of Széchenyibrug), de oudste en de Vrijheidsbrug (Szabadsághíd) de monumentaalste zijn. Een andere brug, de Margitbrug, geeft toegang tot het Margiteiland, een parkeiland in de rivier, waar het op een mooie dag heerlijk vertoeven is.

Verdere attracties van Boedapest zijn de vele badhuizen, waarvan sommige teruggaan tot de Turkse tijd, de gerestaureerde Markthal, en de beroemde koffiehuizen, die de band met Wenen onderstrepen.

Winkelen
Voor wie van winkelen houdt is het handig om te weten, dat de Váci utca in Pest de belangrijkste winkelstraat is, evenals de brede winkelstraten daaromheen. Hier kunt u terecht voor beroemd design, mode, antiek, muziek, juwelen en glaswerk. Niet goedkoop, wel mooi. Op Váci utca 14 zit het grootste filiaal van het Folkart Centrum, verkooppunt van allerlei leuke kunstnijverheidsproducten. Wilt u graag Hongaarse aardewerk of porselein kopen? Ga dan naar de Jozef Nador tér, achter café Gerbeaud op Vorosmarty tér. Op koopjesjacht? Kijk dan vooral eens rond in de grote markthal Nagy Vásárcsarnok in Pest. Het gebouw met het ijzeren hekwerk stamt uit 1897 en is met z'n drie etages, glas-in-loodramen en glazen dak ronduit imponerend. Dagelijks wordt de markthal door zo'n 30.000 mensen bezocht!