Menu
York is een van de mooiste historische steden van Engeland. Een leuke bestemming voor een weekendje weg of mini cruise. Verwen uzelf en boek direct! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over York
4 dagen Minicruise naar York
  • Ontdek historisch York!
  • Inclusief 1 overnachting in een hotel in York met ontbijt
  • Overtochten met de comfortabele veerboten van P&O ferries
  • Veel faciliteiten en entertainment aan boord
Vanaf
Prijs op basis van:
4 personen
4 dagen
Logies
134
Bekijk
3 dagen Minicruise naar York
  • Ontdek historisch York
  • Overtochten met de comfortabele veerboten van P&O ferries
  • Inclusief busvervoer van de haven naar het centrum van York
  • Veel faciliteiten en entertainment aan boord
Vanaf
Prijs op basis van:
4 personen
3 dagen
Logies
59
Bekijk

York

York is één van de mooiste historische steden van Engeland. Het is een stad boordevol bezienswaardigheden. De historie van York gaat meer dan 2000 jaar terug en op veel plaatsen in het oude, pittoreske centrum proeft u nog altijd de sfeer van weleer.

Bezienswaardigheden
Eén van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van York is de indrukwekkende York Minster. Het is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa; een kerk met prachtige glas-in-lood ramen en een fantastisch uitzicht vanaf de toren. Een bezoek aan York zou onvolledig zijn zonder de kathedraal York Minster te zien!

Ook het nationaal spoorwegmuseum claimt de grootste en beste in zijn soort te zijn, in ieder geval in Europa en wellicht zelfs het beste spoorwegmuseum ter wereld. York had het eerste spoorwegstation in Noord-Engeland; één van de redenen waarom het spoorwegmuseum hier gevestigd is. Het museum herbergt meer dan 100 machines; van stoomlocomotieven tot de meest eigenaardige treinen. Ook het interieur van de Eurostar kunt u hier bewonderen.

Een andere aanrader is een bezoek aan het Castle Museum met zijn perfect nagebouwde Victoriaanse en Edwardiaanse straten. Stap een paar honderd jaar terug in de tijd en geniet van de unieke beelden, geuren en kleuren van lang vervlogen tijden. Neem een kijkje bij de ouderwetse snoepwinkel, de zadelmaker of de gevangenis, waar de beroemde Engelse struikrover Dick Turpin zijn laatste nacht doorbracht. Ontdek 600 jaar Yorkse historie op unieke wijze!

Of laat de technologie van de 21e eeuw u mee terugnemen naar het tijdperk van de Vikingen en ga richting het Jorvik Viking Centre; één van de belangrijkste bezoekersattracties van York. U reist terug in de tijd en ontdekt een complete Vikingstad met niet minder dan 15.000 historische voorwerpen. Voor een optimaal inlevingsvermogen zijn er demonstraties en kunt u o.a. een bezoek brengen aan de inwoners van Jorvik. Een geweldig, interactief museum voor jong en oud!

Wie niet bang is van griezels komt bij een bezoek aan de York Dungeon terecht in het York van de 14e eeuw. Echte acteurs en de nodige angstaanjagende decors nemen u mee op een 75 minuten durende spannende reis door het duistere verleden van de stad. Ontmoet de “plaag”dokter en ontdek o.a. waarom “the Golden Fleece” één van York’s meest duistere pubs is. Durft u het aan om oog in oog te staan met het gevaar…?

Wie na de York Dungeon nog meer spanning en sensatie wil, kan intekenen voor een spookwandeling door de stad. Maar wellicht gaat u na de York Dungeon liever een kijkje nemen bij de York Brewery, waar u kennis kunt maken met het brouwproces. U kunt niet alleen het bier zien en ruiken, maar natuurlijk ook proeven!

Bijzonder is ook het elegante 18e eeuwse Fairfax house of de Clifford Tower van Willem de Veroveraar. Of wat dacht u van de York Maze, het grootste doolhof ter wereld? In het doolhof zijn optische illusies verwerkt, waardoor het nog lastiger is om de weg naar buiten te vinden. Vooral leuk als u met kinderen naar York gaat!

Winkelen
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het pittoreske centrum. De stadskern is zo goed als autovrij en het is dan ook zeer aangenaam om relaxed te winkelen door de belangrijkste winkelstraten: Coney Street, Petergate, Fossgate, Stonegate en Shambles.

Er is niets zo aangenaam als een shoppingdag te combineren met de Middeleeuwse geschiedenis. Wandel door het smalle straatje Shambles; een straatje dat zeer populair is bij de toeristen. Shambles was een voormalige straat met slagerijen. Nu nog kunt u aan sommige gebouwen herinneringen zien uit deze periode.

Ook leuk is een bezoek aan de dagelijkse markt op Newgate Market of een bezoek aan het McArthur Glen Outlet shoppingcentre.

Ontdek York
Het ontdekken van alle bezienswaardigheden kan op verschillende manieren. Al wandelend door het centrum kunt u genieten van de vele oude, pittoreske panden; de oude geplaveide straatjes en de sfeer van weleer. Een andere mogelijkheid is een rondvaart met de Yorkboat. Deze vaart over de rivier Ouse en vanaf het water heeft u ook een mooi zicht op de stad. Of maak een wandeling over de oude stadsmuren. York bezit nog steeds 3,4 km aan vestingwallen en u kunt - net als de andere 2,5 miljoen toeristen die jaarlijks York bezoeken – een wandeling over de vestingwallen maken. Geniet van het uitzicht over de stad en bewonder de 45 torens die nog redelijk in tact zijn. U kunt een wandeling over de stadsmuren op eigen gelegenheid maken, maar het is aan te raden om ter plaatse te informeren naar audio-tours en lokale gidsen. Het is namelijk verrassend hoeveel de gidsen u over de stad en haar historie kunnen vertellen.

Eén ding mag duidelijk zijn: York is het waard om ontdekt te worden. Het is een ideale bestemming voor iedereen die van cultuur, typische Engelse sfeer en winkelen houdt.