Vakantie Overig Engeland

Groot Brittannië bestaat uit meerdere delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord Ierland. Ieder van deze delen wordt gekenmerkt door een geheel eigen karakter en de tegenstelling tussen de diverse regio’s zijn groot.

 

Engeland is een divers land vol tegenstellingen, niet alleen in de plaatsen maar ook in de mensen die u ontmoet. Alle delen van Engeland zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Londen, een stad die befaamd is om zijn cultuur, fascinerende geschiedenis en top-klasse theatervoorstellingen, met name op “The West End”. Een citytrip Londen loont dan ook zeer de moeite. Zeker wanneer u van tradities houdt, is een kijkje bij de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace of de sleuteloverdracht in The Tower of Londen dan een “must”. Boek een hotel Londen en geniet van deze geweldige stad.

In noord Engeland liggen prachtige meren en bergen, kastelen, dramatische kusten en schitterende Nationale Parken. Eveneens vindt u hier de prachtige middeleeuwse stad York en het shopping-mekka in Newcastle. Meer naar het zuiden wordt het landschap zachter; rustige landweggetjes en kanalen; het glinsterende moerasgebied aan de oostkust; Stratford, de geboorteplaats van Shakespeare en de universiteitsstad Cambridge.

Zuid Engeland staat bekend om de stranden en badplaatsen, gezellige, typische Engelse marktplaatsjes en de historische kathedraalsteden zoals Winchester en Salisbury, niet ver van Stonehenge, een andere publiekstrekker in het zuiden van Engeland. In deze regio vindt u tal van prachtige Engelse tuinen en fraaie, typisch Engelse landhuizen.

Welke streek in Engeland u ook bezoekt, één ding is zeker: u vindt er tal van bezienswaardigheden en een typisch Engelse sfeer!