Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu
Groot Brittannië bestaat uit meerdere delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Iedere streek heeft zijn eigen karakter. Ontdek de verschillen tijdens één van onze reizen Lees meer

Groot Brittannië

Groot-Brittannië bestaat uit meerdere delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Ieder van deze delen wordt gekenmerkt door een geheel eigen karakter en de tegenstelling tussen de diverse regio’s zijn groot. Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens verschillende reizen kennis te maken met de regio’s.

Engeland: een divers land vol tegenstellingen, niet alleen in de plaatsen maar ook in de mensen die u ontmoet. Alle delen van Engeland zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Londen, een stad die befaamd is om zijn cultuur, fascinerende geschiedenis en top-klasse theatervoorstellingen, met name op “The West End”. Een stedentrip Londen loont dan ook zeer de moeite. Zeker wanneer u van tradities houdt, is een kijkje bij de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace of de sleuteloverdracht in The Tower of Londen dan een “must”. Boek een hotel Londen en geniet van deze geweldige stad. Tijdens onze busreizen naar Engeland ontdekt u alle hoogtepunten in Engeland! Wat dacht u van een busreis naar Londen, het hart van Engeland of de Engelse Riviera? Ontdek de mogelijkheden!

In Noord-Engeland liggen prachtige meren en bergen, kastelen, dramatische kusten en schitterende Nationale Parken. Eveneens vindt u hier de prachtige middeleeuwse stad York en het shopping-mekka in Newcastle. Meer naar het zuiden wordt het landschap zachter; rustige landweggetjes en kanalen; het glinsterende moerasgebied aan de oostkust; Stratford, de geboorteplaats van Shakespeare en de universiteitsstad Cambridge.

Zuid-Engeland staat bekend om de stranden en badplaatsen, gezellige, typische Engelse marktplaatsjes en de historische kathedraalsteden zoals Winchester en Salisbury, niet ver van Stonehenge; een andere publiekstrekker in het zuiden van Engeland. In deze regio vindt u tal van prachtige Engelse tuinen en fraaie, typisch Engelse landhuizen. Wist u dat een deel van Zuid Engeland ook wel de Engelse Rivièra wordt genoemd?

Schotland: tienduizend kilometer kustlijn met fotogenieke rotsformaties, een grenzeloos berglandschap, diep uitgesneden groene valleien, duizenden meren, honderden eilanden... Een land waar u tot rust komt en kunt genieten van de prachtige, ongerepte natuur.

Naast deze prachtige natuur en overbekende whisky-distilleerderijen, kent Schotland ook twee belangrijke plaatsen: Edinburgh en Glasgow, één uurtje van elkaar verwijderd en zo verschillend. De hoofdstad Edinburgh is een paradijs voor wie op zoek gaat naar cultuur: schitterende musea en prominente bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is vanzelfsprekend “The Castle” met de “Royal Mall”, de weg die vanaf het kasteel loopt naar het zomerverblijf van de Koninklijke familie. De 2e stad van Schotland, Glasgow, heeft een verjongende facelift achter de rug. De stad verrees - in tien jaar – uit een grauw industrieverleden en profileert zich nu trots met een unieke eigenheid. Achter grandioze gerestaureerde gevels schuilen musea, theaters, concertgebouwen, restaurants... Na Londen is Glasgow inmiddels uitgegroeid tot dé winkelstad van de UK!

Wales: een bestemming met een unieke combinatie van overweldigende natuur en eeuwenoude cultuur. Wales is een geliefde regio bij met name avontuurlijke en sportief ingestelde mensen. Het is een prachtige regio met imposante kliffen aan de kust en een heuvelachtig binnenland met fraaie nationale parken en leuke, pittoreske dorpen.

Grensdocumenten

Voor Groot Brittannië heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig of een geldige Europese identiteitskaart.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is het in Groot Brittannië 1 uur vroeger dan in Nederland.

Autozaken

Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto. Mocht u onverhoopt met pech komen te staan, dan is een Internationale Reis- en Kredietbrief een voorwaarde voor gratis hulp. Houdt u er verder rekening mee dat in Groot Brittannië links gereden wordt.

Bekijk alle reizen naar Groot Brittannië