Reisaanbod
Informatie Groot Brittannië

Groot Brittannië

Groot Brittannië bestaat uit meerdere delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Iedere streek heeft zijn eigen karakter. Ontdek de verschillen tijdens één van onze reizen Lees meer

12 busreizen & busvakanties in Groot Brittannië

Een busreis naar Engeland of Schotland is zeer afwisselend. Veel zien in korte tijd is het motto. Boek een busreis Engeland of Schotland en ontdek de schoonheid van Groot Brittanni 

8 rondreizen in Groot Brittannië

Een rondreis door Engeland of Schotland is zeer afwisselend. Tijdens een rondreis leert u Engeland of Schotland pas goed kennen. Bekijk ons aanbod en boek een rondreis.  

13 cruises in Groot Brittannië

Boek een minicruise naar Engeland en ontdek één van de prachtige Engelse steden, zoals de shopping hoofdstad van Engeland: Newcastle. Verwen uzelf met een minicruise Engeland! 

7 autovakanties in Groot Brittannië

Wilt u met de auto op vakantie naar Engeland, Schotland of één van de andere regio’s in Groot Brittannië, bekijk dan ons aanbod aan autovakanties en autorondreizen Engeland. 

17 stedentrips in Groot Brittannië

Een stedentrip Engeland betekent genieten voor jong en oud. Ontdek tal van bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Londen of Newcastle. Of boek één van onze andere stedentrips. 

16 kort weg en dichtbij reizen in Groot Brittannië

Engeland is een prima bestemming voor iedereen die er een paar dagen tussenuit wil. Ideaal voor een weekendje weg of korte vakantie. Verwen uzelf & boek een korte vakantie Engeland 

13 bijzondere en leuke reizen in Groot Brittannië

Groot Brittannië is een ideale bestemming voor een korte of langere vakantie met eigen auto of bus. Op zoek naar een verrassende vakantie Engeland of Schotland? Bekijk het aanbod! 

Vakantie Groot Brittannië

Groot-Brittannië bestaat uit meerdere delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Ieder van deze delen wordt gekenmerkt door een geheel eigen karakter en de tegenstelling tussen de diverse regio’s zijn groot. Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens verschillende reizen kennis te maken met de regio’s.

Engeland: een divers land vol tegenstellingen, niet alleen in de plaatsen maar ook in de mensen die u ontmoet. Alle delen van Engeland zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Londen, een stad die befaamd is om zijn cultuur, fascinerende geschiedenis en top-klasse theatervoorstellingen, met name op “The West End”. Een stedentrip Londen loont dan ook zeer de moeite. Zeker wanneer u van tradities houdt, is een kijkje bij de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace of de sleuteloverdracht in The Tower of Londen dan een “must”. Boek een hotel Londen en geniet van deze geweldige stad.

In Noord-Engeland liggen prachtige meren en bergen, kastelen, dramatische kusten en schitterende Nationale Parken. Eveneens vindt u hier de prachtige middeleeuwse stad York en het shopping-mekka in Newcastle. Meer naar het zuiden wordt het landschap zachter; rustige landweggetjes en kanalen; het glinsterende moerasgebied aan de oostkust; Stratford, de geboorteplaats van Shakespeare en de universiteitsstad Cambridge.

Zuid-Engeland staat bekend om de stranden en badplaatsen, gezellige, typische Engelse marktplaatsjes en de historische kathedraalsteden zoals Winchester en Salisbury, niet ver van Stonehenge; een andere publiekstrekker in het zuiden van Engeland. In deze regio vindt u tal van prachtige Engelse tuinen en fraaie, typisch Engelse landhuizen. Wist u dat een deel van Zuid Engeland ook wel de Engelse Rivièra wordt genoemd?

Schotland: tienduizend kilometer kustlijn met fotogenieke rotsformaties, een grenzeloos berglandschap, diep uitgesneden groene valleien, duizenden meren, honderden eilanden... Een land waar u tot rust komt en kunt genieten van de prachtige, ongerepte natuur.

Naast deze prachtige natuur en overbekende whisky-distilleerderijen, kent Schotland ook twee belangrijke plaatsen: Edinburgh en Glasgow, één uurtje van elkaar verwijderd en zo verschillend. De hoofdstad Edinburgh is een paradijs voor wie op zoek gaat naar cultuur: schitterende musea en prominente bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is vanzelfsprekend “The Castle” met de “Royal Mall”, de weg die vanaf het kasteel loopt naar het zomerverblijf van de Koninklijke familie. De 2e stad van Schotland, Glasgow, heeft een verjongende facelift achter de rug. De stad verrees - in tien jaar – uit een grauw industrieverleden en profileert zich nu trots met een unieke eigenheid. Achter grandioze gerestaureerde gevels schuilen musea, theaters, concertgebouwen, restaurants... Na Londen is Glasgow inmiddels uitgegroeid tot dé winkelstad van de UK!

Wales: een bestemming met een unieke combinatie van overweldigende natuur en eeuwenoude cultuur. Wales is een geliefde regio bij met name avontuurlijke en sportief ingestelde mensen. Het is een prachtige regio met imposante kliffen aan de kust en een heuvelachtig binnenland met fraaie nationale parken en leuke, pittoreske dorpen.

Grensdocumenten

Voor Groot Brittannië heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig of een geldige Europese identiteitskaart.

Indien u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden wij u aan navraag te doen bij de ambassade. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Peter Langhout Reizen kan niet aansprakelijk gesteld worden indien u tijdens de reis niet over de juiste grensdocumenten beschikt. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor eigen rekening.

Inentingen

Voor zover bekend zijn vaccinaties niet verplicht; raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD.

Tijdsverschil

Gedurende het gehele jaar is het in Groot Brittannië 1 uur vroeger dan in Nederland.

Autozaken

Om problemen bij pech onderweg te voorkomen, dient u te allen tijde de groene kaart van uw verzekeringsmaatschappij bij de hand te houden, evenals uw paspoort en geldig rijbewijs. Daarnaast adviseren wij u om een goede reis- en kredietbrief af te sluiten voor uw auto. Mocht u onverhoopt met pech komen te staan, dan is een Internationale Reis- en Kredietbrief een voorwaarde voor gratis hulp. Houdt u er verder rekening mee dat in Groot Brittannië links gereden wordt.

Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.