Bel ons: +31(0)172-468800
Griekenland - Athene - Akropolis

14 dagen busreis Historisch Griekenland

Bestemming: Griekenland - Griekenland
 • Vertrekgarantie: 28 mei
 • Volop historie
 • Incl. rondleidingen met gids
 • Bezoek aan San Marino
vanaf €929 p.p.
Prijs op basis van:
14 dagen | halfpension
laden
laden

Accommodatie

Tijdens uw rondreis door Griekenland verblijft u in diverse goede middenklasse hotels. De kamers zijn minimaal voorzien van douche en toilet en in de meeste hotels beschikken de kamers ook over tv en airco. De overtochten vinden plaats per luxe cruiseferry met verblijf in een 2-persoonsbinnenhut. Het verblijf is op basis van halfpension, alleen op de twee dagen van de overtocht is het diner niet inclusief.

vanaf €929 p.p.
Prijs op basis van:
14 dagen | halfpension
Griekenland - Athene - Akropolis Griekenland - Olympia Samen genieten van de kust Griekenland - Athene - Acropolis - Parthenon tempel Griekenland - Delphi - 2 Griekenland - Athene - Griekse wisseling wacht Griekenland - Meteora kloosters - 1

Omschrijving

Ontdek de rijke historie van Griekenland en geniet van al het moois dat dit land te bieden heeft. Deze rondreis leidt eerst naar Italië vanwaar u per luxe cruiseferry de oversteek naar Griekenland maakt. De geschiedenis komt tot leven tijdens een bezoek aan Olympia en het historische Delphi. Geniet van de rijke cultuur in de hoofdstad Athene met de beroemde Acropolis en voel de mystieke sfeer bij de beroemde Meteora kloosters. Een schitterende busreis waarbij u het mooiste van Griekenland ontdekt.

Dagprogramma


Maandag - Heenreis
Via ons verzamelpunt, waar u wordt ontvangen met koffie en gebak, rijden we vandaag naar ons overnachtingshotel in Duitsland. Hier zullen we ook dineren.

Dinsdag - Italiaanse kust
Na het ontbijt reizen we verder naar de omgeving van het Italiaanse Rimini, waar we overnachten en dineren.

Woensdag - Overtocht
De ochtend is vrij te besteden. 's Middags schepen we in aan boord van één van de schepen van Minoan Lines. Geniet aan boord van alle faciliteiten en maak een keuze uit de verschillende eetgelegenheden aan boord voor het diner (excl.). U overnacht in een comfortabele hut.

Donderdag - Ioannina en Metsovo
’s Ochtends arriveren we in de haven van Igoumenitsa. We brengen een bezoek aan Ioannina, een universiteitsstad met een rijk verleden, gelegen aan een groot meer. U vindt er o.a. de oude bazaar en een oude ommuurde citadel. Door een omgeving met graanvelden en wijnbouw rijden we richting Metsovo, een charmant bergdorpje op de hellingen van het Pindosgebergte. We reizen verder en overnachten in Thessaloniki.

Vrijdag - Thessaloniki en Kalambaka
Na het ontbijt maken we kennis met Thessaloniki, na Athene de grootste stad van Griekenland. De stad kent een historie die ruim 2300 jaar terug gaat en kent vele diverse invloeden. Samen met een gids maken we een tour door de stad en zien o.a. de Witte Toren, het standbeeld van Alexander de Grote en de Byzantijnse stadsmuren. We overnachten vandaag in Kalambaka of omgeving.

Zaterdag - Meteora
Het Meteora-gebergte is een uniek kloostergebied. Vanaf de 11e eeuw trokken er al monniken naar deze regio en in 1336 stichtte de monnik Athanasios het Mega Metéoron op 623 meter, het hoogst gelegen klooster. Nog 23 andere kloosters volgden en een aantal daarvan zijn nog altijd bewoond. De Meteora kloosters staan sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en vandaag kunt u met eigen ogen zien waarom. De komende drie nachten verblijven we in Athene.

Zondag - Athene
Onder leiding van een gids bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van de Griekse hoofdstad Athene. Natuurlijk zal een bezoek aan de wereldberoemde Acropolis niet ontbreken. Na de rondleiding heeft u nog voldoende tijd om zelf deze indrukwekkende stad te bezichtigen. Een aanrader is een wandeling door de gezellige straatjes van de oude stadswijk Plaka. Of bezoek het nieuwe Acropolismuseum en wandel over de boulevard van archeologie. Aan u de keuze.

Maandag - Vrije dag of eilandencruise
Athene biedt zoveel mogelijkheden dat een vrije dag invullen zeker geen probleem zal zijn. Geniet volop van deze prachtige stad. Er is echter ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een schitterende cruise (excl., ca. € 75,-) met een bezoek aan de eilandjes Hydra, Poros en Aegina.

Dinsdag - Osios Loukas en Delphi
We reizen verder door Griekenland richting Delphi. Onderweg maken we een stop bij het klooster Osios Loukas, één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van het land. Aan de voet van de Parnassos ligt de archeologische site van Delphi. In een prachtig landschap staan hier restanten van oude Griekse tempels, theaters en schathuizen. Het is een mysterieuze omgeving die al jarenlang bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Het orakel van Delphi bepaalde voor lange tijd in de geschiedenis ook het lot van de Griekse wereld. Ontdek vandaag het verhaal achter dit orakel. Een gids neemt u mee langs de belangrijkste archeologische sites en onder meer de tempel van Apollo. Wie wil kan ook het museum bezoeken. Een indrukwekkende dag!

Woensdag - Epidaurus en Mycene
Via de moderne Rion-Antirion brug bereiken we de Peleponnesos. We bezoeken Mycene en Epidaurus. De Acropolis van Mycene, evenals het indrukwekkende amfitheater van Epidaurus staan hoog genoteerd op de lijst met belangrijkste historische bezienswaardigheden in Griekenland. In Mycene gaan mythologie en historie werkelijk hand in hand en de vele opgravingen uit de Myceense tijd zijn zeker indrukwekkend. Het amfitheater van Epidaurus is vooral beroemd vanwege het akoestisch vernuft, waarmee het theater 2200 jaar geleden is gebouwd. Het amfitheater bood plaats aan maar liefst 12.000 mensen die zelfs de gefluisterde woorden van het toneel letterlijk konden verstaan. We overnachten in Tolo.

Donderdag - Olympia
Vandaag bezoeken we Olympia, gelegen in een weelderig begroeide vallei. Hier zijn ooit de Olympische Spelen begonnen en nog altijd wordt elke vier jaar de Olympische Vlam hier ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar op dat moment de Oympische Spelen gaan plaatsvinden. We bezoeken de archeologische sites met onder meer de tempel van de Griekse god Zeus. Na het bezoek aan Olympia rijden we naar Patras waar we inschepen voor de overtocht naar Italië. De overnachting is in een comfortabele hut.

Vrijdag - Overtocht en San Marino
Aan het eind van de ochtend komt de Italiaanse kustlijn in zicht. Na aankomst in Ancona brengen we nog een bezoek aan San Marino. Dit hoog gelegen ministaatje biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Dwaal door de leuke straatjes en profiteer van de belastingvrije producten. We dineren en overnachten in Rimini of omgeving.

Zaterdag - Terugreis
Het is tijd om terug te reizen richting Nederland. Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland.

Zondag - Terugreis
Vandaag leggen we het laatste stuk van de busreis naar Nederland af. Op ons verzamelpunt wacht u nog een afscheidsbuffet, waarna u met de servicelijnen weer naar uw afstapplaats wordt gebracht. U kunt terugkijken op een heerlijke vakantie in Griekenland, waarbij u geweldige indrukken heeft opgedaan.

Excursie & Extra

 • Bezoek aan Ioannina en Metsovo
 • Stadstour Thessaloniki
 • Kloosters van Meteora
 • Stadstour Athene met gids
 • Klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan Delphi met gids
 • Bezoek aan Mycene en Epidaurus met gids
 • Historisch Olympia met gids
 • Bezoek aan San Marino

Algemeen

Boek een overnachting bij het verzamelpunt
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is het Van der Valk Hotel in Nuland. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, kunt u een overnachting bijboeken aan het begin (of einde) van de reis.

Hotel Van der Valk Nuland
Hotel Van der Valk in Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen en vele reizigers hebben hier al eens overnacht. U heeft een kamer met eigen badkamer en toilet. En wanneer u wilt, kunt u uw auto gratis parkeren bij het hotel gedurende de reis. Geïnteresseerd? Boek dan uw overnachting in Nuland.

vanaf €929 p.p.
Prijs op basis van:
14 dagen | halfpension
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
Kies uw vertrekperiode
Kies uw vervoer
Kies uw verzorging
Kies uw reisduur
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
14 dagen busreis Historisch Griekenland

14 dagen busreis Historisch Griekenland

Griekenland - Griekenland - Rondreis Griekenland
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
Verzorging:
Vervoer:
 Prijzen

Er zijn helaas geen prijzen beschikbaar voor de gekozen periode.

- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe bus met video, airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Overtocht Italië - Griekenland v.v. met verblijf in een 2-persoonsbinnenhut
 • Verblijf in diverse goede middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Diverse tussenovernachtingen in Duitsland en Italië op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Entreegelden
 • 2 x diner op de dag van de overtochten
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • Vervoer per luxe bus met video, airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Overtocht Italië - Griekenland v.v. met verblijf in een 2-persoonsbinnenhut
 • Verblijf in diverse goede middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Diverse tussenovernachtingen in Duitsland en Italië op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Entreegelden
 • 2 x diner op de dag van de overtochten

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Opstapplaatsen in periode 30-04-2018 tm 01-10-2018
A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
Apeldoorn Zuid / Carpool oprit A1 einde Kayersdijk Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
Beverwijk / NS Station, stationsplein Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog Delft / Ikea
Den Bosch/Sportcomplex Sportiom t.h.v. hoofdingang Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4 Deventer/Sportcomplex De Scheg, t.h.v. hoofdingang
Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg Eindhoven/Zwembad de Tongelreep, parkeerterrein Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn Goes / NS Station, aan de kant van de bussen Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4 Heerenveen / CS, voorzijde
Heerlen / Van der Valk Hotel Leiden / Transferium A44, bij McDonald's Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
Meppel / NS Station, voorzijde Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg Roermond / NS Station, busstation Rotterdam / Metrostation Capelse brug
Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis Vlaardingen / NS Station-Oost Weert / NS Station, busstation
Zaandam / Oud Stadskantoor,Ebbehout 29 (achter NS) Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
 • Afstapplaatsen in periode 30-04-2018 tm 01-10-2018
A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger Aalten / NS Station, Stationsstraat Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte Almere / Busstation 't Oor, langs A6 Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein Apeldoorn Zuid / Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein Assen / NS Station, Stationsplein Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
Beverwijk / NS Station, stationsplein Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog Delft / Ikea
Den Bosch/Sportcomplex Sportiom t.h.v. hoofdingang Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4 Deventer/Sportcomplex De Scheg, t.h.v. hoofdingang
Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg Ede / NS Station Ede-Wageningen Eindhoven/Zwembad de Tongelreep, parkeerterrein
Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
Gorinchem / NS Station Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4 Heerenveen / CS, voorzijde Heerlen / Van der Valk Hotel
Helmond / Sportcomplex de Braak, Rembrandtlaan Hengelo / CS, bij Rabo theater Hoogeveen / NS Station, Stationsplein
Leeuwarden/Bushalte Zuiderplein 35 (tegenover ING) Leiden / Transferium A44, bij McDonald's Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
Meppel / NS Station, voorzijde Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
Oss / NS Station, busstation Spoorlaan Purmerend / McDonald's, parkeerterrein Jaagweg Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
Roermond / NS Station, busstation Roosendaal / Parkeerterrein naast NS Rotterdam / Metrostation Capelse brug
Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes Spijkenisse / Metrostation Centrum
Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis Vlaardingen / NS Station-Oost
Weert / NS Station, busstation Zaandam / Oud Stadskantoor,Ebbehout 29 (achter NS) Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
vanaf €929 p.p.
Prijs op basis van:
14 dagen | halfpension

Bestemming Rondreis Griekenland

Een rondreis door Griekenland zal u leren, dat Griekenland een indrukwekkend land is met een zeer rijke geschiedenis. Het aantal bezienswaardigheden uit de oudheid is dan ook groot. Tijdens een rondreis Griekenland kunt u uitgebreid kennis maken met de cultuur en bezienswaardigheden in Griekenland. Bezoek onder meer het mirakel van Delphi, de wereldberoemde Acropolis in de hoofdstad Athene, het theater in Epidaurus en de archeologische plaatsen in Olympia. Geniet tevens van de schitterende stranden die Griekenland u te bieden heeft.

Wist u overigens, dat Griekenland in totaal uit zo’n 1450 eilanden bestaat. Kos, Kreta en Rhodos zijn ongetwijfeld het meest bekend, maar ook elk van de andere eilanden heeft u als bezoeker veel te bieden!
vanaf €929 p.p.
Prijs op basis van:
14 dagen | halfpension
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.