Menu

14 dagen busreis Historisch Griekenland

7.3
Vanaf
Prijs op basis van:


p.p.
Prijzen & boeken
 • Ontdek schitterend Griekenland
 • Volop historie
 • Incl. rondleidingen met gids
 • Bezoek aan San Marino
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met video, airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Overtocht Italië - Griekenland v.v. met verblijf in een 2-persoonsbinnenhut
 • Verblijf in diverse goede middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Diverse tussenovernachtingen in Duitsland en Italië op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Entreegelden
 • 2 x diner op de dag van de overtochten
Lees meer
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Ontdek de rijke historie van Griekenland en geniet van al het moois dat dit land te bieden heeft. Deze rondreis leidt eerst naar Italië vanwaar u per luxe cruiseferry de oversteek naar Griekenland maakt. De geschiedenis komt tot leven tijdens een bezoek aan Olympia en het historische Delphi. Geniet van de rijke cultuur in de hoofdstad Athene met de beroemde Acropolis en voel de mystieke sfeer bij de beroemde Meteora kloosters. Een schitterende busreis waarbij u het mooiste van Griekenland ontdekt.

Dagprogramma


Maandag - Heenreis
Via ons verzamelpunt, waar u wordt ontvangen met koffie en gebak, rijden we vandaag naar ons overnachtingshotel in Duitsland. Hier zullen we ook dineren.

Dinsdag - Italiaanse kust
Na het ontbijt reizen we verder naar de omgeving van het Italiaanse Rimini, waar we overnachten en dineren.

Woensdag - Overtocht
De ochtend is vrij te besteden. 's Middags schepen we in aan boord van één van de schepen van Minoan Lines. Geniet aan boord van alle faciliteiten en maak een keuze uit de verschillende eetgelegenheden aan boord voor het diner (excl.). U overnacht in een comfortabele hut.

Donderdag - Ioannina en Metsovo
’s Ochtends arriveren we in de haven van Igoumenitsa. We brengen een bezoek aan Ioannina, een universiteitsstad met een rijk verleden, gelegen aan een groot meer. U vindt er o.a. de oude bazaar en een oude ommuurde citadel. Door een omgeving met graanvelden en wijnbouw rijden we richting Metsovo, een charmant bergdorpje op de hellingen van het Pindosgebergte. We reizen verder en overnachten in Thessaloniki.

Vrijdag - Thessaloniki en Kalambaka
Na het ontbijt maken we kennis met Thessaloniki, na Athene de grootste stad van Griekenland. De stad kent een historie die ruim 2300 jaar terug gaat en kent vele diverse invloeden. Samen met een gids maken we een tour door de stad en zien o.a. de Witte Toren, het standbeeld van Alexander de Grote en de Byzantijnse stadsmuren. We overnachten vandaag in Kalambaka of omgeving.

Zaterdag - Meteora
Het Meteora-gebergte is een uniek kloostergebied. Vanaf de 11e eeuw trokken er al monniken naar deze regio en in 1336 stichtte de monnik Athanasios het Mega Metéoron op 623 meter, het hoogst gelegen klooster. Nog 23 andere kloosters volgden en een aantal daarvan zijn nog altijd bewoond. De Meteora kloosters staan sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en vandaag kunt u met eigen ogen zien waarom (excl. entree). De komende drie nachten verblijven we in Athene.

Zondag - Athene
Onder leiding van een gids bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van de Griekse hoofdstad Athene. Natuurlijk zal een bezoek aan de wereldberoemde Acropolis niet ontbreken. Na de rondleiding heeft u nog voldoende tijd om zelf deze indrukwekkende stad te bezichtigen. Een aanrader is een wandeling door de gezellige straatjes van de oude stadswijk Plaka. Of bezoek het nieuwe Acropolismuseum en wandel over de boulevard van archeologie. Aan u de keuze.

Maandag - Vrije dag of eilandencruise
Athene biedt zoveel mogelijkheden dat een vrije dag invullen zeker geen probleem zal zijn. Geniet volop van deze prachtige stad. Er is echter ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een schitterende cruise (excl., ca. € 75,-) met een bezoek aan de eilandjes Hydra, Poros en Aegina.

Dinsdag - Osios Loukas en Delphi
We reizen verder door Griekenland richting Delphi. Onderweg maken we een stop bij het klooster Osios Loukas, één van de mooiste Byzantijnse bouwwerken van het land. Aan de voet van de Parnassos ligt de archeologische site van Delphi. In een prachtig landschap staan hier restanten van oude Griekse tempels, theaters en schathuizen. Het is een mysterieuze omgeving die al jarenlang bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Het orakel van Delphi bepaalde voor lange tijd in de geschiedenis ook het lot van de Griekse wereld. Ontdek vandaag het verhaal achter dit orakel. Een gids neemt u mee langs de belangrijkste archeologische sites en onder meer de tempel van Apollo. Wie wil kan ook het museum bezoeken. Een indrukwekkende dag!

Woensdag - Epidaurus en Mycene
Via de moderne Rion-Antirion brug bereiken we de Peleponnesos. We bezoeken Mycene en Epidaurus. De Acropolis van Mycene, evenals het indrukwekkende amfitheater van Epidaurus staan hoog genoteerd op de lijst met belangrijkste historische bezienswaardigheden in Griekenland. In Mycene gaan mythologie en historie werkelijk hand in hand en de vele opgravingen uit de Myceense tijd zijn zeker indrukwekkend. Het amfitheater van Epidaurus is vooral beroemd vanwege het akoestisch vernuft, waarmee het theater 2200 jaar geleden is gebouwd. Het amfitheater bood plaats aan maar liefst 12.000 mensen die zelfs de gefluisterde woorden van het toneel letterlijk konden verstaan. We overnachten in Tolo.

Donderdag - Olympia
Vandaag bezoeken we Olympia, gelegen in een weelderig begroeide vallei. Hier zijn ooit de Olympische Spelen begonnen en nog altijd wordt elke vier jaar de Olympische Vlam hier ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar op dat moment de Oympische Spelen gaan plaatsvinden. We bezoeken de archeologische sites met onder meer de tempel van de Griekse god Zeus. Na het bezoek aan Olympia rijden we naar Patras waar we inschepen voor de overtocht naar Italië. De overnachting is in een comfortabele hut.

Vrijdag - Overtocht en San Marino
Aan het eind van de ochtend komt de Italiaanse kustlijn in zicht. Na aankomst in Ancona brengen we nog een bezoek aan San Marino. Dit hoog gelegen ministaatje biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Dwaal door de leuke straatjes en profiteer van de belastingvrije producten. We dineren en overnachten in Rimini of omgeving.

Zaterdag - Terugreis
Het is tijd om terug te reizen richting Nederland. Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we naar ons overnachtingshotel in het zuiden van Duitsland.

Zondag - Terugreis
Vandaag leggen we het laatste stuk van de busreis naar Nederland af. Op ons verzamelpunt wacht u nog een afscheidsbuffet, waarna u met de servicelijnen weer naar uw afstapplaats wordt gebracht. U kunt terugkijken op een heerlijke vakantie in Griekenland, waarbij u geweldige indrukken heeft opgedaan.

Excursie & Extra

 • Bezoek aan Ioannina en Metsovo
 • Stadstour Thessaloniki
 • Kloosters van Meteora
 • Stadstour Athene met gids
 • Klooster Osios Loukas
 • Bezoek aan Delphi met gids
 • Bezoek aan Mycene en Epidaurus met gids
 • Historisch Olympia met gids
 • Bezoek aan San Marino

Algemeen

Boek een overnachting bij Hotel van der Valk Nuland
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is Stadion de Vliert in Den Bosch. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, is het prettig om in de buurt van het verzamelpunt te overnachten voorafgaand en/of na afloop van uw reis. Wilt u graag van die mogelijkheid gebruik maken, dan kunt u overnachten bij Hotel Van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt. Hotel Van der Valk Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen. Op de dag van vertrek gaat u met eigen auto vanuit Nuland naar Stadion de Vliert (ca. 8 km). Daar kunt u voor de duur van de reis uw auto gratis parkeren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de mogelijkheden en boek een overnachting in Nuland.

Griekenland - Athene - Akropolis Griekenland - Olympia Samen genieten van de kust Griekenland - Athene - Acropolis - Parthenon tempel Griekenland - Delphi - 2 Griekenland - Athene - Griekse wisseling wacht Griekenland - Meteora kloosters - 1
14 dagen busreis Historisch Griekenland
Accommodatie

Accommodatie

Tijdens uw rondreis door Griekenland verblijft u in diverse goede middenklasse hotels. De kamers zijn minimaal voorzien van douche en toilet en in de meeste hotels beschikken de kamers ook over tv en airco. De overtochten vinden plaats per luxe cruiseferry met verblijf in een 2-persoonsbinnenhut. Het verblijf is op basis van halfpension, alleen op de twee dagen van de overtocht is het diner niet inclusief.

14 dagen busreis Historisch Griekenland
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per luxe Comfort Class bus met video, airco en toilet
 • Begeleiding chauffeur/reisleider
 • Overtocht Italië - Griekenland v.v. met verblijf in een 2-persoonsbinnenhut
 • Verblijf in diverse goede middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Diverse tussenovernachtingen in Duitsland en Italië op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Entreegelden
 • 2 x diner op de dag van de overtochten

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
14 dagen busreis Historisch Griekenland
Bestemming

Bestemming Rondreis Griekenland

Een rondreis door Griekenland zal u leren, dat Griekenland een indrukwekkend land is met een zeer rijke geschiedenis. Het aantal bezienswaardigheden uit de oudheid is dan ook groot. Tijdens een rondreis Griekenland kunt u uitgebreid kennis maken met de cultuur en bezienswaardigheden in Griekenland. Bezoek onder meer het mirakel van Delphi, de wereldberoemde Acropolis in de hoofdstad Athene, het theater in Epidaurus en de archeologische plaatsen in Olympia. Geniet tevens van de schitterende stranden die Griekenland u te bieden heeft.

Wist u overigens, dat Griekenland in totaal uit zo’n 1450 eilanden bestaat. Kos, Kreta en Rhodos zijn ongetwijfeld het meest bekend, maar ook elk van de andere eilanden heeft u als bezoeker veel te bieden!
14 dagen busreis Historisch Griekenland
Klantreacties

Klantwaardering:

7.3
3 klanten gaven hun reactie
Anoniem
 • Waardering: 7,0
Anoniem
Een prachtige reis. Fantastische chauffeuse, Nicole. En gaf veel info.
 • Waardering: 8,0
Dorpmans

Heel veel gezien, heel goede buschaffeuse, veel entreeprijzen betaald waar niet op gerekend was. hele leuke groep mensen.

 • Waardering: 7,0
14 dagen busreis Historisch Griekenland