Menu

7 dagen Wandelvakantie door de Dordogne

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
logies en ontbijt
685
p.p.
Prijzen & boeken
 • Eenvoudige wandelroutes
 • Typisch Franse dorpen
 • Cistenciënzer abdij van Cadouin
 • Bastides van Molières en Monpazier
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 6 overnachtingen in sfeervolle middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Diner op dag 1, 2, 5 en 6 (exclusief drankjes)
 • Bagagetransport op dag 3 en 5
 • Transfer van het hotel naar startpunt van de wandeling op dag 5
 • Informatiepakket (Engelstalig) en routekaarten (1 x per kamer)
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Excursies en entreegelden (tenzij anders vermeld)
 • Lokale toeristenbelastingen (ter plaatse te betalen)
Lees meer
Optioneel
 • Transfer van hotel in Monpazier naar startpunt in Badefols (max. 4 personen)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk; een prachtige groene en rustige streek met gezellige en karakteristieke dorpen waar de tijd als het ware lijkt te hebben stilgestaan. Hier kunt u al wandelend helemaal tot rust komen, ver weg van de dagelijkse drukte van thuis. Wandel door de dichte loofbossen met veel wild, langs pittoreske dorpen met oude boerderijen en uit honinggeel natuursteen opgetrokken huizen en geniet van de golvende graanakkers en velden vol zonnebloemen. Ontdek tevens het historisch erfgoed van de Dordogne en Périgord en ga op zoek naar de Cistenciënzer abdij van Cadouin, het indrukwekkende kasteel van Biron en onder meer de oude vestingdorpen Molières en Monpazier. Een prachtige en relaxte wandelvakantie voor jong en oud!

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst Dordogne
Dag 2: Wandeling rondom Badefols-sur-Dordogne
Dag 3: Badefols-sur-Dordogne - Cadioun
Dag 4: Wandeling rondom Cadioun
Dag 5: Montferrand-du-Périgord - Monpazier
Dag 6: Wandeling rondom Monpazier
Dag 7: Terugreis

Dag 1: Aankomst in de Dordogne
Vandaag komt u aan bij de accommodatie in de Dordogne. U verblijft in hotel Côte Rivage in Badefols-sur-Dordogne (of vergelijkbaar). Doe deze eerste dag lekker rustig aan en geniet van een heerlijk diner in het hotel.

Dag 2: Wandeling rondom Badefols-sur-Dordogne
Ontdek de omgeving van Badefols-sur-Dordogne en wandel op uw gemak langs de oevers van de Dordogne rivier naar het nabijgelegen dorpje Calès. Geniet van een prachtig uitzicht over de rivier en gun uzelf de tijd voor een heerlijke picknick aan de waterkant. Eenmaal terug in het hotel kunt u ook vandaag genieten van een heerlijk diner. Houdt u van wijn? Geniet dan voorafgaand aan het diner van een aperitief en proef de lokale Monbazillac wijn.
Afstand: circa 16 km

Dag 3: Badefols-sur-Dordogne – Cadioun
Vandaag wisselen bossen, ommuurde steden en abdijen elkaar af. U wandelt vanuit Badefols-sur- Dordogne naar het middeleeuwse Cadioun. Het eerste deel van de route gaat door de bossen, waar u kunt genieten van een eindeloze stilte. In het voorjaar ziet u hier de wilde bloemen en in de herfst een ongekend kleurenpalet van rood, groen en geel. Onderweg passeert u de Bastide van Molières. Het goudkleurige steen van de gebouwen in dit kleinste vestingstadje van de Périgord vertelt de rijke historie van het plaatsje. Dwaal op uw gemak door de smalle straatjes, ontdek de ruïnes van het voormalige kasteel en laat u verleiden door de unieke sfeer. Molières is ook een uitstekende plaats om de lunch te gebruiken, voordat u via ‘Forèt de Bessadois’ naar Cadioun wandelt. Hier zult u vandaag overnachten.
Afstand: circa 13 km

Dag 4: Wandeling rondom Cadioun
Cadouin is een klein middeleeuws dorp dat met smaak is gerenoveerd. Door de eeuwen heen heeft het dorp zich ontwikkeld in de schaduw van het nabijgelegen klooster dat in het bezit zou zijn van een lijkwade van Jezus Christus. Hierdoor kwamen veel pelgrims op weg naar Santiago via Cadioun. Vandaag kunt u desgewenst een bezoek brengen aan het klooster van Cadioun. De Cisterciënzer abdij, geklasseerd als een UNESCO-Werelderfgoed monument, is een meesterwerk van flamboyante gotische kunst. Trekt u liever de wandelschoenen aan, dan kunt u ook kiezen voor een 13 km lange wandeling door de bossen rondom Cadioun. De keuze is vandaag aan u! Voor het diner kunt u vandaag ook zelf op zoek gaan naar een leuk restaurantje om kennis te maken met de lokale keuken. Geniet ervan!

Dag 5: Montferrand-du-Périgord - Monpazier
Na het ontbijt wordt u naar Montferrand-du-Périgord gebracht, een pittoresk middeleeuws dorp met karakteristieke boerenhuizen die zijn opgetrokken uit honinggeel natuursteen. Het loont zeker de moeite om – voordat u aan de wandeling van vandaag begint – even door het dorp te slenteren. Neem een kijkje bij het eeuwenoude kasteel en onder meer de Romaanse St. Christophe kerk waar een bijzondere schat is ondergebracht. Ga vervolgens op weg naar Monpazier. Wandel door dichte loosbossen, via fraaie boerderijen met elegante roodbruine daken, langs golvende graanvelden en weilanden met nieuwsgierige Franse koeien. Geniet van de rust en de eenvoudige schoonheid van het typisch Franse landschap! De route eindigt in Monpazier, één van de mooiste vestingstadjes in de Dordogne. Hier zult u ook overnachten.
Afstand: circa 15 km

Dag 6: Wandeling rondom Monpazier
Vandaag is wellicht de mooiste wandelroute van deze vakantie! Vanuit Monpazier wandelt u naar het schitterende kasteel van Biron. Het kasteel staat bekend als één van de meest indrukwekkende kastelen in de Dordogne en is door de eeuwen heen verschillende malen uitgebreid. Juist de mix van verschillende bouwstijlen uit de Middeleeuwen, gotiek en renaissance zorgen ervoor dat het kasteel een geliefd filmdecor is. U kunt het kasteel bezoeken. Tijdens een rondleiding (optioneel) kunt u meer te weten komen over de bevlogen historie van deze locatie. De moeite waard!

Rondom Biron vindt u diverse bossen waar tal van herten leven. Tevens kunt u genieten van schilderachtige landschappen die zo uit een schilderij lijken te zijn geplukt. Geniet van uw laatste dag in de Périgord en uw vaarwel diner in het hotel aan het eind van de dag.
Afstand: circa 12,5 – 18 km

Dag 7: Terugreis
Na het ontbijt checkt u uit bij de accommodatie en reist u op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Indien u uw auto bij het eerste hotel heeft geparkeerd kunt u een transfer boeken van Monpazier naar Badefols.

Wilt u graag nog iets langer blijven en een extra nacht in Badefols-sur-Dordogne, Cadouin of Monpazier boeken? Neem dan contact op met één van onze reisinformatrices.

Dordogne - Perigord Dordogne - Perigord Dordogne - Biron Wandelvakantie - sportief stel natuur Dordogne - Biron Wandelvakantie - wandelaars in heuvels Dordogne - Monpazier
7 dagen Wandelvakantie door de Dordogne
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in comfortabele en sfeervolle hotels. Bij alle accommodatie beschikt u over een eigen kamer en badkamer. Indien u met de auto naar Frankrijk reist kunt u deze bij het eerste hotel parkeren gedurende de reis (kosteloos).

U verblijft in onderstaande hotels of vergelijkbaar:
Dag 1 en 2: Badefols-sur-Dordogne – Hotel Côte Rivage***
Dag 3 en 4: Cadioun – Les Songes de l'Abbaye
Dag 5 en 6: Monpazier – Hotel Edward****

Als u een extra nacht in Badefols-sur-Dordogne, Cadouin of Monpazier wilt reserveren, geef dit dan direct bij boeking aan. Prijzen en beschikbaarheid zijn op aanvraag.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt en op dag 1, 2, 5 en 6 is ook het diner inbegrepen (exclusief drankjes). Op de andere dagen kunt u zelf een keuze kunt maken uit één van de vele leuke restaurants in de omgeving voor het diner.

7 dagen Wandelvakantie door de Dordogne
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 6 overnachtingen in sfeervolle middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Diner op dag 1, 2, 5 en 6 (exclusief drankjes)
 • Bagagetransport op dag 3 en 5
 • Transfer van het hotel naar startpunt van de wandeling op dag 5
 • Informatiepakket (Engelstalig) en routekaarten (1 x per kamer)

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Excursies en entreegelden (tenzij anders vermeld)
 • Lokale toeristenbelastingen (ter plaatse te betalen)

Optioneel

 • Transfer van hotel in Monpazier naar startpunt in Badefols (max. 4 personen)
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Deze wandelvakantie is een “self guided walk”.
 • Op aanvraag zijn GPS routes van de wandelingen verkrijgbaar.
 • Moeilijkheidsgraad: 2 (gemiddeld). Wandelingen van ca. 3 – 5 uur over heuvelachtig terrein, met over het algemeen goed onderhouden, maar oneffen wandelpaden. Bij deze reis zijn er nauwelijks hoogteverschillen, bospaden of paden langs weilanden. De paden kunnen soms enigszins oneffen zijn door andere gebruikers na regen (paarden, mountainbikers).
 • De wandelroutes zijn over het algemeen duidelijk aangegeven. Een goede kaart en enig richtinggevoel is echter wel een vereiste, net als een redelijke conditie. Vanwege de onverharde paden worden goede wandelschoenen worden ten zeerste aangeraden.
 • Als u deze reis boekt met minimaal 2 personen, dan geld er een korting voor de 1-persoonskamer. Dit o.a. omdat de transfers dan gedeeld worden met de andere deelnemer(s). Indien u deze reis alleen maakt, dan gelden de prijzen zoals ze vermeld staan voor de 1-persoonskamer.
 • Tijdens het hoogseizoen kan het zijn dat de accommodaties zich niet exact in de aangegeven dorpen bevindt. De adressen van de accommodaties waar u verblijft ontvangt u bij de reisbescheiden.
 • Houdt u er rekening mee dat de aangegeven kilometers een indicatie zijn en de daadwerkelijke afstanden kunnen afwijken vanwege o.a. de ligging van de accommodaties waar u verblijft, de gekozen wandelroute en eventuele stops bij bezienswaardigheden die u onderweg maakt.
 • Wanneer u niet met de auto naar de Dordogne wilt gaan, kunt u zelf een vlucht of treinticket regelen. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Bergerac, Toulouse-Blagnac en Bourdeaux-Merignac. Desgewenst is een transfer van het treinstation van Belvès naar het hotel en vice versa inbegrepen. Graag bij boeking opgeven indien u van deze transfer gebruik wilt maken.
 • Belangrijk: er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
7 dagen Wandelvakantie door de Dordogne
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Dordogne

De Dordogne is een prachtige en onder veel Nederlands geliefde vakantieregio in het zuid-westen van Frankrijk. U kunt er genieten van prachtige middeleeuwse stadjes, indrukwekkende kastelen en tal van grotten met muurschilderingen die teruggaan tot aan de tijd van de prehistorie. Ook de natuur is zeker een vermelding waard. De rivier de Dordogne stroomt dwars door de gelijknamige regio met veel groen en perfecte mogelijkheden voor iedereen die van wandelen, fietsen en kanoën houdt.

De Dordogne wordt vaak opgesplitst in vier deelgebieden: Périgord Blanc, Périgord Noir, Périgord Pourpre en de Périgord Vert. De kleuren – wit, zwart, paars en groen – verwijzen naar de meest karakteristieke kenmerken van elk van de deelgebieden. Zo vindt u in de Périgord Blanc veel kalksteen, de Périgord Noir staat bekend om de truffels, de Périgord Pourpre is de wijnregio van de Dordogne en de Périgord Vert is letterlijk de meest groene streek van de Dordogne met uitgestrekte bossen.

Imposante kastelen
De Dordogne is kent diverse imposante kastelen, waarvan de kastelen van Castelnaud en Beynac ongetwijfeld het meest bekend zijn. Beide kastelen rijzen hoog op boven de rivier de Dordogne en vanaf de rotsen lijken ze u haast dreigend aan te kijken. De kastelen speelden een strategische rol in de honderdjarige oorlog tussen de Engelsen en de Fransen en waren dan ook bedoeld om indruk te maken op de vijand met zware muren en imposante torens.

Vestingstadjes
Naast de kastelen zijn de “bastides” ook zeker kenmerkend voor de Dordogne. Deze versterkte stadjes werden in de Middeleeuwen gebouwd om de bevolking te beschermen. Ook zij speelden een belangrijke rol tijdens de langdurige strijd tussen de Fransen en de Engelsen. Wie vandaag de dag door de dorpen wandelt merkt niets van het toenmalige geweld. Wat rest zijn prachtige mooie stadjes en karakteristieke dorpen. Sommigen met een typerend stratenpatroon en kaarsrechte straten, zoals bijvoorbeeld het toeristische Monpazier; één van de bekendste bastide dorpen in de Dordogne. Veel huizen hebben er ook kenmerkende arcadebogen, hetgeen in combinatie met de middeleeuwse bouw en groene klimopplanten zorgt voor fotogenieke plaatjes!

Op weg naar Santiago de Compostela
De Dordogne ligt vanuit het noorden op de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. In het dorpje Cadouin is de band met Santiago wellicht het grootste. In Cadouin staat een gigantische abdij die altijd al een geliefde pleisterplaats is geweest voor de pelgrims op weg naar Santiago. Aan de buitenkant is de abij vrij sober, maar dat maakt het bouwwerk niet minder imposant. Wie wil kanhet klooster bezoeken!
7 dagen Wandelvakantie door de Dordogne
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
7 dagen Wandelvakantie door de Dordogne
Logies en ontbijt