Menu
De Dordogne is een prachtige en onder veel Nederlands geliefde vakantieregio in het zuid-westen van Frankrijk. U kunt er genieten van prachtige middeleeuwse stadjes, indrukwekkende kastelen en een schitterend landschap. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Dordogne
7 dagen Wandelvakantie door de Dordogne
  • Eenvoudige wandeling door de countryside van Perigord
  • Pittoreske historische dorpen zoals Montferrand, Montpazier en Moliere
  • Comfortabele 3-sterrenhotels en 4x diner inclusief
  • Dagelijkse wandelroutes van 12 - 18 km
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
Logies en ontbijt
695
Bekijk

Dordogne

De Dordogne is een prachtige en onder veel Nederlands geliefde vakantieregio in het zuid-westen van Frankrijk. U kunt er genieten van prachtige middeleeuwse stadjes, indrukwekkende kastelen en tal van grotten met muurschilderingen die teruggaan tot aan de tijd van de prehistorie. Ook de natuur is zeker een vermelding waard. De rivier de Dordogne stroomt dwars door de gelijknamige regio met veel groen en perfecte mogelijkheden voor iedereen die van wandelen, fietsen en kanoën houdt.

De Dordogne wordt vaak opgesplitst in vier deelgebieden: Périgord Blanc, Périgord Noir, Périgord Pourpre en de Périgord Vert. De kleuren – wit, zwart, paars en groen – verwijzen naar de meest karakteristieke kenmerken van elk van de deelgebieden. Zo vindt u in de Périgord Blanc veel kalksteen, de Périgord Noir staat bekend om de truffels, de Périgord Pourpre is de wijnregio van de Dordogne en de Périgord Vert is letterlijk de meest groene streek van de Dordogne met uitgestrekte bossen.

Imposante kastelen
De Dordogne is kent diverse imposante kastelen, waarvan de kastelen van Castelnaud en Beynac ongetwijfeld het meest bekend zijn. Beide kastelen rijzen hoog op boven de rivier de Dordogne en vanaf de rotsen lijken ze u haast dreigend aan te kijken. De kastelen speelden een strategische rol in de honderdjarige oorlog tussen de Engelsen en de Fransen en waren dan ook bedoeld om indruk te maken op de vijand met zware muren en imposante torens.

Vestingstadjes
Naast de kastelen zijn de “bastides” ook zeker kenmerkend voor de Dordogne. Deze versterkte stadjes werden in de Middeleeuwen gebouwd om de bevolking te beschermen. Ook zij speelden een belangrijke rol tijdens de langdurige strijd tussen de Fransen en de Engelsen. Wie vandaag de dag door de dorpen wandelt merkt niets van het toenmalige geweld. Wat rest zijn prachtige mooie stadjes en karakteristieke dorpen. Sommigen met een typerend stratenpatroon en kaarsrechte straten, zoals bijvoorbeeld het toeristische Monpazier; één van de bekendste bastide dorpen in de Dordogne. Veel huizen hebben er ook kenmerkende arcadebogen, hetgeen in combinatie met de middeleeuwse bouw en groene klimopplanten zorgt voor fotogenieke plaatjes!

Op weg naar Santiago de Compostela
De Dordogne ligt vanuit het noorden op de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. In het dorpje Cadouin is de band met Santiago wellicht het grootste. In Cadouin staat een gigantische abdij die altijd al een geliefde pleisterplaats is geweest voor de pelgrims op weg naar Santiago. Aan de buitenkant is de abij vrij sober, maar dat maakt het bouwwerk niet minder imposant. Wie wil kanhet klooster bezoeken!