Vakantie Pyreneeen

De Pyreneeën spreiden zich over Frankrijk, Spanje en Andorra. Het is de natuurlijke grens tussen Zuid Frankrijk en Noord Spanje. De Pyreneeën zijn een uitstekende regio voor liefhebbers van een actieve vakantie. U kunt er fantastisch wandelen en tal van outdoor sporten behoren in de Pyreneeën tot de mogelijkheden. Bergbeklimmen, mountainbiken, kajakken, raften… Het is allemaal mogelijk.

Natuurlijk zijn de Pyreneeën ook een fantastische vakantieregio voor een mooie excursiereis. Eén van de bekendste steden in de Franse Pyreneeën is de beroemde bedevaartsplaats Lourdes. Lourdes is gelegen in de Hautes-Pyrénées. De stad wordt jaarlijks door miljoenen pelgrims en toeristen bezocht. Niet voor niets is het de belangrijkste reisbestemming in de Pyreneeën.

In Lourdes komen de dalen van Batsurguère, Castelloubon, Arcizac, Pau en Tarbes bijeen. Hierdoor is Lourdes een ideaal uitgangspunt voor vakantie in de de Pyreneeën. Andere plaatsen die bekend en veel bezocht zijn in deze regio zijn de mondaine badplaats Biarritz aan de Atlantische kust, Pau (aan de voet van de Pyreneeën), de Pic du Midi en onder meer de watervallen van de Pont d’Espagne.