Menu
De Provence roept bij veel mensen de associatie op van kleurrijke lavendelvelden, prachtige natuur, pittoreske dorpen en schilderachtige landschappen. Wie de Provence bezoekt zal ongetwijfeld kennismaken met deze facetten. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Provence
7 dagen Wandelvakantie door de Provence
  • Dagelijkse wandelroutes van circa 11 km
  • Ontdek de schoonheid van Plateau Vaucluse en regionaal park Luberon
  • Schilderachtige dorpen met een eeuwenoude historie
  • Incl. bagage transport en verblijf in comfortabele accommodaties
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
Logies en ontbijt
825
Bekijk

Provence

De Provence roept bij veel mensen direct de associatie op van kleurrijke lavendelvelden, prachtige natuur, pittoreske dorpen, schilderachtige landschappen en zwoele zomeravonden. Wie de Provence bezoekt zal ongetwijfeld kennismaken met al deze verschillende facetten van de Provence. Bewonder de karakteristieke, kleurrijke en – in de zomermaanden – heerlijk geurende lavendelvelden, wandel door de eeuwenoude straten van één van de vele historische dorpen en steden en laat u verrassen door de diverse toeristische routes.

De Provence heeft door de tijd heen al vele kunstenaars geïnspireerd. Ook Vincent van Gogh was zeer gecharmeerd van de Provence en heeft enige tijd in de streek gewoond. In zijn woonplaats Arles maakte hij de meest prachtige schilderijen. Arles ligt in het zuiden van de Provence, niet ver van de Camargue en de Rhône Delta. Meer landinwaarts is het landschap van de Provence bergachtig met glooiende dalen en kleine dorpen waar u kunt genieten van de typisch Franse sfeer. Eén van de mooiste “Plus beaux villages” van de Provence is Gordes, dat het decor is geweest van meerdere films. Het plaatsje ligt op de top van een steile berg en kijkt uit over een vallei van “natural beauty”.

Niet ver bij Gordes vandaan ligt “de Reus van de Provence”, Mont Ventoux. Vanuit veel plaatsen in de omgeving heeft u prachtig zicht op de berg, die zowel geliefd als berucht is bij veel wielrenners die de uitdaging aangaan om naar de top van de Mont Ventoux te fietsen.

Een andere highlight van de Provence in de buurt van Gordes is de Abdij van Senanque. Het klooster is nog altijd in gebruik en dankzij de lavendelvelden rondom het klooster ziet de abdij eruit alsof deze zo van een ansichtkaart is geplukt.

Tot slot noemen wij u Avignon, de stad van de Pausen. Ook deze stad is een bezoek waard als u richting de Provence gaat. De binnenstad van Avignon is nog volledig ommuurd en is heerlijk om eindeloos rond te dwalen. Ontdek de vele smalle straatjes en gezellige pleintjes met uitnodigende terrassen en neem een duik in de historie van Avignon tijdens een bezoek aan het pauselijk paleis.

U ziet het: de Provence heeft haar bezoekers veel te bieden. Ontdek de Provence!