Vakantie Provence

De Provence is een geliefde vakantieregio. En niet voor niets, want al denken de meeste mensen bij het horen van de Provence direct aan “lavendel” en de “Cote d’Azur”, geldt dat de Provence haar bezoekers nog veel meer te bieden heeft. Volgens veel mensen is de Provence zelfs één van de meest diverse departementen van Frankrijk. In het noorden van de Provence kunt u een wandeling maken op de uitgestrekte Alpenweiden en genieten van bergtoppen tot boven de 2500 meter. Richting het zuiden vindt u een bosrijke omgeving met diverse prachtige natuurparken en bij de kustplaatsen zoals Marseille kunt u genieten van prachtige fjorden en uitnodigende stranden.

De oude haven van Marseille is één van de bezienswaardigheden uit de Top 10 van de Provence. De sfeer van de oude haven is een groot contrast met de binnenstad van Marseille. Hier kunt u genieten van gezellige marktjes vol lokale producten en verse vis die rechtstreeks van de vissers komt. Andere hoogtepunten van de Provence zijn o.a. de Camargue en de veel bezongen Pont d’Avignon.

De Provence was ook de regio waar grote schilders zoals Vincent van Gogh gewoond hebben en die hun werk en schilderijen direct heeft beïnvloed. Denk maar aan de uitgestrekte velden vol lavendel, de vrolijke zonnebloemen, olijfbomen en de overige fraaie natuur in deze zuidelijke regio. Ontdek de Provence en boek hier uw vakantie.