Bel ons: +31(0)172-468800
Parijs - Eiffeltoren - ouder stel 3

8 dagen Riviercruise Seine Symphony - HS Amadeus Diamond

Bestemming: Frankrijk - Parijs
 • Bezoek schitterend Parijs
 • D-day Invasiestranden Normandië
 • Pittoreske plaatsen langs de Seine
 • Luxe 5-sterren hotelschip
vanaf €1298 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension
laden
laden

Algemeen

De Amadeus Diamond behoort, samen met de identieke zusterschepen, de Amadeus Elegant en de Amadeus Brilliant, tot de top van de riviercruiseschepen. Zowel in de royale opzet als ook in het sfeervolle interieur vindt u de luxe en het comfort van een 5-sterren hotelschip. De uitstekende verzorging en faciliteiten aan boord maken uw riviercruise compleet! In de sfeervolle panoramasalon op het Mozartdek is het goed toeven. Ontspannen en genieten kunt u in de Panoramabar, de Amadeusclub met internetcafé en op het Zonnedek. Tevens zijn er fitnessfaciliteiten, een massageruimte en een kapsalon aan boord. De Amadeus Diamond biedt plaats aan maximaal 148 personen.

Bereikbaarheid:
Er is een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is uitsluitend per trap bereikbaar.

Faciliteiten

 • WiFi aan boord (tegen betaling)
 • Hotellift tussen Mozart, Strauss en Haydndek
 • Fietsen te leen (gratis)
 • Zonnedek
 • Lido-bar
 • Mozartdek
 • Panoramabar en terras
 • Amadeusclub met internetcafé
 • 24x 2-persoons A-cabine
 • 8x 2-persoons A-suite
 • Strausdek
 • Receptie
 • Restaurant
 • Winkeltje
 • 32x 2-persoons B-cabine
 • Haydndek
 • 10x 2-persoons C-cabine
 • 2x 1-persoons C-cabine
 • Fitness
 • Massage
 • Kapsalon

Kamers

De royale en comfortabele cabines zijn bijzonder stijlvol ingericht als hotelkamers. Alle cabines hebben een eigen badkamer met douche en toilet en beschikken over een televisie, föhn, kluisje en individueel regelbare airconditioning en verwarming. De suites beschikken tevens nog over een minibar.

Alle cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 15m² met een panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 22m². De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 15m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. Op het Haydndek zijn ook enkele 1-persoons cabines gelegen van 10m².

Verzorging

U verblijft aan boord van de Amadeus Diamond op basis van volpension, dit houdt in dat uw ontbijt, lunch en diner inbegrepen is. De drankjes zijn niet inbegrepen.

Dieetmaaltijden:
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan tijdig weten en vermeld duidelijk welk dieet het betreft (dieetlijst). Het verzorgen van een dieet geldt slechts voor de gereserveerde maaltijden aan boord. Eventuele meerkosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn niet bij de reissom inbegrepen.

vanaf €1298 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension
Parijs - Eiffeltoren - ouder stel 3 Normandie - Rouen - kathedraal Notre Dame - 1 Normandie - Seine - Vernon - vakwerkhuis Conflans - boten aan de kade 2 Frankrijk - Seine - Les Andelys Parijs - Eiffeltoren - ouder stel Frankrijk - Seine - vakwerkhuizen in Les Andelys

Omschrijving

Vaar over de Seine en geniet aan boord van uw comfortabele 5-sterren hotelschip de Amadeus Diamond van een schitterend uitzicht op de Eiffeltoren en de schitterende bruggen over de Seine. Ontdek pittoreske Franse plaatsen zoals Rouen, Vernon en Honfleur en ga mee naar de D-Day invasiestranden. Laat u tevens verrassen door de indrukwekkende krijtrotsen aan de kust van Albâtre. Een prachtige cruise, die begint en eindigt in de Franse hoofdstad, Parijs, waar een wandeling over de Champs de Elysées natuurlijk niet mag ontbreken. Uiteraard is de bustransfer Nederland-Parijs v.v. inbegrepen. Bienvenue en France, welkom in Frankrijk!

De Seine en omgeving
De Seine heeft een lengte van 776 km en een stroomgebied van 79.000 km², en ligt geheel binnen Frans grondgebied. Een cruise door Frankrijk voert daarom over deze prachtige rivier. De Seine stroomt vanaf het Plateau van Langres via Troyes, Parijs en Rouen naar het Kanaal, waar ze haar uitmonding heeft in het Kanaal bij Le Havre. Er lopen maar liefst 32 bruggen over de Seine, waarvan de mooiste de Pont Alexandre in Parijs is en de oudste de Pont Neuf, eveneens in Parijs.

De grote parel langs de rivier is Rouen, na Parijs misschien wel de stad met de meest bijzondere cultuurmonumenten. Rouen is een stad vol glinsterend glas in lood, musea, gotische kathedralen en oude straten met vakwerkhuizen. Een stad met hoogte- en dieptepunten, want op het oude marktplein vond Jeanne d’Arc de dood.Westelijk van Rouen verwijzen bordjes in het regionale park Brotonne naar de oude abdijen waar de Seine langs slingert. Landinwaarts ligt het sfeervolle Les Andelys, een Seinedorp met het beroemde kasteel van Richard Leeuwenhart. In Normandië vind u veel artistieke bedevaartsoorden, burchten, historische kunststeden, schitterende abdijen en beukenbossen. En wanneer de Seine in zee uitstroomt, ziet u daar de kalksteen rotsen, de Côte d’Albâtre.

Dagprogramma


Hieronder vindt u het vakantieprogramma tijdens deze cruise. Een extra voordeel is dat uw cruise, bij voldoende deelname, zal worden begeleid door een deskundige Nederlandssprekende cruiseleader. Alle vermelde excursies zijn exclusief en kunt u aan boord reserveren of vooraf door een voordelig excursiepakket te boeken.

Vaarschema:
Dag 1: Bustransfer naar Parijs, inschepen en varen naar Conflans
Dag 2: Conflans – Rouen
Dag 3: Rouen – Le Havre
Dag 4: Le Havre – Caudebec-en-Caux
Dag 5: Caudebec-en-Caux – Les Andelys
Dag 6: Les Andelys – Vernon – Poissy – Parijs
Dag 7: Parijs
Dag 8: Ontschepen in Parijs en bustransfer naar Nederland

Dag 1: Inschepen in Parijs
Per luxe touringcar reist u vandaag naar Parijs. U kunt opstappen bij metrostation Rotterdam Capelse brug of het Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg. Geeft u s.v.p. bij reservering door waar u wenst op te stappen. Laat in de middag kunt u inschepen aan boord van de Amadeus Diamond en zet de kapitein koers naar Conflans.

Dag 2: Paleis van Versailles en Auvers sur Oise
Vanmorgen staat een excursie (exclusief) naar het wereldberoemde Paleis van Versailles op het programma. De middag kunt u ontspannen aan boord doorbrengen en genieten van de vele faciliteiten of voor de actievelingen is er nog een bezoek aan Auvers sur Oise (enkel aan boord te reserveren) georganiseerd. Vervolgens vaart u verder over de Seine naar de bijzondere en historierijke stad Rouen.

Dag 3: Rouen
Na het ontbijt kunt u onder begeleiding van een gids (exclusief) Rouen gaan ontdekken en alles te weten komen over de geschiedenis van deze stad. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid te stad bezichtigen. In de middag vertrekt de Amadeus Diamond naar Le Havre in Normandië.

Dag 4: Krijtrotskusten en Honfleur
Vandaag maakt u kennis met een schitterend natuurverschijnsel; de krijtrotskusten van Étratat. In de ochtend is er een georganiseerde excursie (exclusief) en in de middag kunnen liefhebbers een bezoek brengen aan het plaatsje Honfleur (enkel aan boord te reserveren).

Dag 5: Invasiestranden van Normandië
Het hoogtepunt van deze cruise: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië (exclusief). De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet. Een excursie die u niet mag missen! Vanuit Caudebec-en-Caux varen we naar Les Andelys.

Dag 6: Les Andelys
Vandaag komt de Amadeus Diamond aan in Les Andalys en staat er een bijzonder bezoek aan het huis van de wereldwijd bekende schilder Claude Monet in de plaats Giverny op het programma (exclusief). Een must voor kunstliefhebbers! Na het bezoek brengt de touringcar u naar Vernon waar u weer aan boord gaat en verder vaart naar Poissy en vervolgens naar Parijs.

Dag 7: Parijs
Parijs, de stad van de liefde en de Eiffeltoren die overal bovenuit steekt! Of u nu voor het eerst in Parijs bent of al vaker bent geweest, de stad verveelt nooit. Wilt u graag een goede indruk krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden en de diversiteit van de stad? Gaat u dan mee met de stadstour deze ochtend (exclusief). Vanmiddag heeft u nog alle tijd om op eigen gelegenheid de stad te bezoeken. Gaat u er liever de hele dag zelf op uit? Dat is uiteraard ook mogelijk, de keuze is aan u!

Dag 8: Terugreis naar Nederland
Na het ontbijt is de tijd gekomen om de schitterende stad Parijs weer te verlaten. Per luxe touringcar wordt u teruggebracht naar Nederland. U stapt uit op de plaats waar u ook bent ingestapt.

Excursie & Extra

  Tijdens de cruise kunt u deelnemen aan diverse excursies om alle plaatsen waar het schip aanlegt en de omgeving te ontdekken. Bij reservering boekt u voor slechts € 298,- per persoon een uitgebreid excursiepakket inclusief alle excursies zoals beschreven in het programma. Normaal betaald u voor al deze excursies € 338,- per persoon, echter bij het pakket krijgt u een korting van maar liefst € 40,-! Dit pakket boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van het excursiepakket, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

  Bij het excursiepakket zijn de volgende excursies inbegrepen:
  Paleis van Versailles op dag 2
  Stadswandeling Rouen op dag 3
  Krijtrotskusten Etretat op dag 4
  Invasiestranden van Normandië op dag 5
  Maison de Claude Monet op dag 6
  Stadstour Parijs op dag 7

  Naast deze excursies kunt u aan boord nog een tweetal andere excursies boeken: bezoek aan Auvers sur Oise (dag 2) en een bezoek aan Honfleur (dag 4). Deze excursies zijn enkel aan boord te reserveren en contant te betalen.

  Dag 2: Excursie Paleis van Versailles
  Per touringcar reist u naar Versailles, net buiten Parijs, om het beroemde barokslot met de fascinerende tuinen te bezichtigen. Château Versailles werd in de 17e eeuw als residentie voor de Franse koningen gebouwd en diende als voorbeeld voor talrijke navolgende gebouwen in Europa. Het paleis is een uiting van het absolutisme van de Franse koningen en drukt de macht van de monarchen, de wereld van pracht, praal en kunst uit. U kunt eveneens een bezoek brengen aan de tuinen. U zult versteld staan van dit prachtige park versierd met vele fonteinen, vijvers, beelden, zuilengalerijen, paviljoenen etc. Het bezoek aan het Château zelf is een rondgang door les Grands Appartements du Roi et de la Reine (grote kamers van de koning en koningin) en la galerie des Glaces (spiegelzaal). De weg vanaf de parkeerplaats tot aan de ingang van het slot is niet vlak, maar heeft kleine keitjes (ca. 300 m.). Bij de ingang van Versailles kunnen wachttijden gelden, ook al is er gereserveerd voor de groep. Bij de rondgang door de kamers is er geen mogelijkheid halverwege bijv. terug te keren naar de ingang.
  Excursieprijs: € 68,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar en entree voor het kasteel o.l.v. een deskundige, lokale gids.

  Dag 3: Excursie stadswandeling Rouen
  Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met de hoogtepunten van deze oude, historische stad. Natuurlijk ziet u de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen deze kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. Ook veel kunstenaars hebben de schoonheid trachten vast te leggen op het doek. U wandelt door de Rue St. Romain: als er één straat is die het historische stadsbeeld nagenoeg onveranderd weergeeft, dan is het wel deze straat. De 15e tot 18e eeuwse vakwerkhuizen vormen met de muren van de kathedraal en het bischoppelijk paleis een magnifiek gezicht. De Rue Damiette, ook met fraaie Normandische vakwerkhuizen, loopt tussen twee van Rouens bijzondere kerken: St. Maclou en St. Ouen. De tocht gaat ook langs Place du Vieux Marché, dat eeuwenlang het decor vormde van belangrijke executies. Een groot kruis markeert de plaats waar het doodvonnis werd voltrokken. Hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam. De Rue du Gros Horloge is de kortste verbinding tussen de kathedraal en de oude marktplaats. Waar ooit een poort toegang tot het oude Rouen gaf, werd tussen 1527 en 1529 het zogenaamde Gros Horloge neergezet, zeker de moeite van het bekijken waard. Uw gids vertelt u er graag meer over.
  Excursieprijs: € 15,- per persoon
  Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige, lokale gids.

  Dag 4: Krijtrotskusten van Étretat
  De Albasten Kust strekt zich uit over meer dan 130 kilometer. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. In het verleden waren de kustkliffen het terrein van vele smokkelaars en het strijdtoneel van talrijke veldslagen. Het dorpje Étretat ligt in deze bijzondere kuststreek. ‘Mijn poorten staan altijd open’ staat te lezen op het stadswapen van Étretat. Met die poorten bedoelt men de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Op sommige plaatsen heeft de zee de zwakke plaatsen aan de zijkant aangevallen, waardoor de natuur ‘poorten’ heeft geconstrueerd. Vanaf verschillende punten heeft u een prachtig uitzicht op deze wonderen van de natuur. De Falaisekust en de mooie kiezelstranden zijn uniek voor de rotsachtige kust van Normandië. Deze excursie mag u niet missen! U zult zich verbazen over de prachtige natuur en vergezichten. U zult hier de mooiste foto’s kunnen nemen!
  Excursieprijs: € 48,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar o.l.v. deskundige, lokale gids.

  Dag 5: Museum Normandië en D-Day invasiestranden
  Hét hoogtepunt tijdens uw Seinereis: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. We vertrekken per touringcar naar Arromanches, een rit van ca. 150 kilometer. Bij aankomst in Arromanches heeft u eerst even vrije tijd om ergens een kopje koffie te drinken (voor eigen rekening). In Arromanches brengen we een bezoek aan Le Musée de Débarquement. Hier ziet u een interessante film over de landing in Normandië, deze film wordt in het Nederlands getoond.
  Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet! De afstand naar de invasiestranden is ca. 160 km. Uw gids vertelt u onderweg graag meer over de geschiedenis van de invasie. Bij het zien van het indrukwekkende cordon van gedenktekens, musea, militaire begraafplaatsen en de betonnen caissons in zee en op het strand gaat de invasie voor u leven en beseft u wat deze bevrijdingsoperatie ingehouden heeft.
  Excursieprijs: € 110,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, entree museum, lunchpakket (meegenomen vanaf het schip) o.l.v. deskundige, lokale gids.

  Dag 6: Maison de Claude Monet
  De beroemde impressionistische schilder Claude Monet woonde bijna drieënveertig jaar, van 1883 tot 1926, in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. Hij heeft niet alleen een passie voor kleuren: ook zijn liefde voor tuinieren is groot. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proeft u de sfeer die er heerst in het huis van de Meester van de Impressionisten.
  Excursieprijs: € 55,- per persoon
  Inclusief: vervoer per touringcar, entree en rondleiding Maison de Claude Monet o.l.v. deskundige, lokale gids.

  Dag 7: Excursie stadstour Parijs
  Tijdens een stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Place Etoile met de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor, het Louvre en de Tuilerieën, de bekende gotische kathedraal: de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren, die met zijn hoogte van 325 meter overal bovenuit steekt. De moderne kantorenwijk, La Défense met de Grande Arche, de moderne uitvoering van de Arc de Triomphe, mogen we ook niet vergeten. Deze kantoorwijk is het grootste zakencentrum van Europa. Op mooie uitzichtpunten wordt een fotostop gemaakt. Een stadstour en kennismaking met Parijs om nooit te vergeten!
  Excursieprijs: € 42,- per persoon
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en excursietour Parijs o.l.v. deskundige, lokale gids.

  Aan boord te boeken: Bezoek Auvers sur Oise (dag 2)
  Auvers sur Oise, een schitterend stadje gelegen aan de rivier de l’Oise, kunt u prima te voet ontdekken. Vanaf de centraal gelegen herberg van Ravoux, ook bekend als het huis van Vincent van Gogh, wandelt u via de romaans-gotische kerk van Auvers, naar de verderop gelegen begraafplaats. Hier liggen de beide broers Van Gogh naast elkaar begraven. Ook de herberg zelf, waar Vincent van Gogh de zolderkamer huurde, is een bezoek meer dan waard. Ondanks dat hij slechts zeventig dagen in Auvers-sur-Oise heeft doorgebracht, was hij verbazingwekkend productief in deze korte tijd: de pittoreske locatie, haar inwoners en het omliggende platteland inspireerden hem om meer dan zeventig schilderijen te schilderen. Al wandelend door de straten en steegjes van Auvers, wordt u hier op elke hoek van de straat aan herinnerd. Een schitterende excursie in de voetsporen van Van Gogh.
  Excursieprijs: € 18,- per persoon (contant aan boord te betalen)
  Inclusief: vervoer per touringcar. Exclusief entreegelden.

  Aan boord te boeken: Bezoek Honfleur (dag 5)
  Honfleur is een havenstadje met een lange geschiedenis. De antieke vissersstad ontwikkelde zich later tot een belangrijke zeestad. In de 16e en 17e eeuw deed de bevolking mee aan de ontdekkingsreizen. Door verzanding van de haven stagneerde de groei en nam Le Havre de rol over. De pittoreske pracht van Honfleur en de directe omgeving is behouden en dat trok veel kunstenaars aan. Honfleur kreeg naam als ontmoetingsplaats van kunstenaars, de impressionisten. Ze verrukten zich, in het voetspoor van Monet, over de lichtval die havens en heuvels beroerde. Tal van schitterende doeken zijn hier gemaakt. Aantrekkelijk is het Vieux Bassin, een oud smaakvol haventje waar statige panden weerspiegelen in het water. De boeiende historie maakt Honfleur tot één van de meest unieke havenplaatsen van de Côte Fleurie. De liefhebbers maken een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden: Vieux Bassin, de schitterende havenkom met de statige pandjes, Place Eugène Boudin, een karakteristiek pleintje omgeven met een mooie verzameling oude panden. De voormalige vestingwerken van Honfleur verwijzen naar de vroegere bewaking van de stad en de haven. De Eglise Ste. Cathérine is een bijzondere kerk met de kenmerkende bouwtraditie die Normandië ooit kenmerkte.
  Excursieprijs: € 18,- per persoon (contant aan boord te betalen)
  Inclusief: vervoer per touringcar
vanaf €1298 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
2 personen (2 volwassenen)
Kies uw vertrekperiode
Zie prijstabel
Uw vervoer
Cruise
Uw verzorging
Volpension
Uw reisduur
8 dagen
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
8 dagen Riviercruise Seine Symphony - HS Amadeus Diamond

8 dagen Riviercruise Seine Symphony - HS Amadeus Diamond

Frankrijk - Parijs - Parijs
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
8 dagen
Verzorging:
Volpension
Vervoer:
Cruise
 Prijzen
do 28-jundo 05-jul
2-pers. B-cabine Straussdek, alleengebruikbezet met:
1 persoon19961996
2-pers. C-cabine Haydndek, alleengebruikbezet met:
1 persoon17961796
2-pers. B-cabine Straussdekbezet met:
2 personen15961596
2-pers. C-cabine Haydndekbezet met:
2 personen12981298
2-pers. A-cabine Mozartdekbezet met:
2 personen16961696
2-pers. A-suite Mozartdekbezet met:
2 personen18961896
2-pers. B-cabine Economy Straussdekbezet met:
2 personen14371437
- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per Comfort Class touringcar van Nederland naar Parijs en v.v.
 • 7 overnachtingen aan boord van de Amadeus Diamond
 • Verzorging op basis van volpension aan boord van de Amadeus Diamond
 • Deskundig Nederlandssprekende cruiseleader (bij voldoende deelname)
 • Havengelden en toeristenbelasting
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Excursies zoals beschreven in het programma
 • Eventuele toeslag voor dieetmaaltijden (ter plaatse te betalen)
 • Drankjes en andere persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag
Optioneel
 • Excursiepakket van 6 excursies à € 298,- per persoon zoals omschreven
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • Vervoer per Comfort Class touringcar van Nederland naar Parijs en v.v.
 • 7 overnachtingen aan boord van de Amadeus Diamond
 • Verzorging op basis van volpension aan boord van de Amadeus Diamond
 • Deskundig Nederlandssprekende cruiseleader (bij voldoende deelname)
 • Havengelden en toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Excursies zoals beschreven in het programma
 • Eventuele toeslag voor dieetmaaltijden (ter plaatse te betalen)
 • Drankjes en andere persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag

Optioneel

 • Excursiepakket van 6 excursies à € 298,- per persoon zoals omschreven
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat vaarschema's onder voorbehoud zijn en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand.
 • Bagage: U mag vanwege veiligheidsvoorschriften en de beperkt beschikbare ruimte, één koffer van maximaal 20 kg per persoon plus handbagage meenemen.
 • Voor alle riviercruises geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder passagiers zal de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien een reis om deze reden wordt geannuleerd, ontvangt u hiervan uiteraard tijdig bericht.
 • Voor elke excursie geld er een minimum en maximum aantal deelnemers. Tevens zijn de beschrijvingen onder voorbehoud van wijzigingen door bijvoorbeeld logistieke redenen of (slechte) weersomstandigheden.
 • Rollators en rolstoelen: Alleen wanneer u ons bij reservering heeft laten weten dat u van een opvouwbare rolstoel, opvouwbare scootmobiel of rollator gebruik maakt, mag deze mee op reis. Het aantal toegestane rolstoelen / rollators is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers, zodat u verplicht bent om dit bij boeking aan ons te melden. De gebruiker moet self-supporting zijn. Vanwege voorgenoemde redenen is het niet toegestaan om de rolstoel, scootmobiel of rollator aan boord te gebruiken, deze wordt voor u geparkeerd op het Zonnedek. Zodra u ergens aan wal gaat, staat deze uiteraard weer tot uw beschikking. Wilt u met uw rolstoel of rollator deelnemen aan een excursie, vraag dan even aan de bemanning of die excursie ook bij u past. Dat voorkomt teleurstellingen. Een elektrische rolstoel is in het geheel niet toegestaan.
 • Belangrijk: deze reis wordt uitgevoerd door Friendship Cruises. Er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
vanaf €1298 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension

Bestemming Parijs

Parijs is een stad die haar bezoekers heel veel te bieden heeft, zowel op historisch als op hedendaags vlak. U vindt er tal van grote en kleine musea, prachtige winkels en kleine boetiekjes, een bruisend uitgaansleven, schitterende paleizen, brede boulevards en nog veel meer. Parijs is een “must” voor elke stedenliefhebber! Boek nu een stedentrip Parijs en geniet van alles dat Parijs u te bieden heeft!

Parijs bezienswaardigheden
Ondanks dat Parijs een perfect metronetwerk heeft, raden wij u aan een groot deel van de stad te voet te verkennen. Al slenterend door de straten en wijken ziet u niet alleen de hoogtepunten van de stad, maar komt u ook langs de minder bekende plaatsen die vaak ook zeer de moeite waard zijn.

Wandel van het Centre Pompidou naar het stadhuis, het Hotel de Ville. Vervolg uw weg over de Seine naar de prachtige kathedraal de Notre Dame de Paris. Bewonder de prachtige glas in loodramen en de fraai gerestaureerde gevel. Aan de andere kant van de Seine vindt u de studentikoze wijk Quartier Latin. Een heerlijke wijk om doorheen te wandelen. Hier vindt u tal van gezellige eethuisjes, cafés en uitnodigende terrassen. In dit deel van Parijs vindt u ook de beroemde St Germain des Pres en het Palais du Luxembourg. Neem rustig de tijd en geniet van de fraaie tuinen rondom het paleis, terwijl de vele Parijzenaars aan u voorbij trekken.

Wanneer u in het noorden van de stad bent, moet u zeker een kijkje nemen bij de Sacré Coeur en het erachter liggende plein, het Place du Tetre. Hier vindt u eigenlijk 365 dagen per jaar tal van kunstenaars die hun werk aan de man proberen te brengen. Of wilt u een portret van uzelf of uw geliefde laten maken? Ook dat kan op het Place du Tetre. Bent u een wijnliefhebber? Bezoek dan de enige wijngaard van Parijs, gelegen op de flank van de heuvel bij Rue St Vincent.  De druivenstokken werden geplant als herinnering aan de wijngaarden die in de Romeinse tijd de heuvels bedekten. Nu vindt er ieder jaar in oktober een kleurrijk festival plaats om de druivenoogst te vieren.

Aan de voet van de heuvel van het Place du Tetre en de Sacre Coeur vindt u de boulevard waar ’s avonds een groot deel van het uitgaansleven zich concentreert. Hier liggen de meeste grote theaters, zoals de Moulin Rouge en tal van andere bekende namen.

Van het noorden van de stad, gaan we naar het zuidelijke gedeelte van Parijs. Hier staat de wereldberoemde Eiffeltoren en het Palais de Chaillot. Beklim de Eiffeltoren en geniet van het fabelachtige uitzicht. Zowel overdag als ’s avonds zeer de moeite waard. U kijkt tot ver in de omtrek en ziet hoe de stad langs de vele boulevards gebouwd is. Vanaf deze hoogte ziet u ook duidelijk de ster van boulevards die vanaf  de Arc de Triomph loopt. Wist u overigens dat de Arc de Triomph de grootste en beroemdste triomfboog ter wereld is? En dat u op de Arc de Triomph de namen van Nederlandse plaatsen kunt terugvinden?

Een van de boulevards die vanaf de Arc de Triomph loopt is de overbekende Champs Elysees, welke eindigt op het Place de la Concorde. Wanneer u hier bent aangekomen ziet u de Madeleine, gebouwd in Grieks-Romeinse stijl, al liggen. Dit geldt ook voor het Louvre en de triomfboog bij de glazen piramide, gelegen in de tuinen van het paleismuseum.

Het gaat te ver om alle bezienswaardigheden te vernoemen. Want ook het Place des Vosges en het Place Vendome, de Opera, het Musee d’Orsay, Dome des Invalides met het graf van Napoleon en bijvoorbeeld het Pantheon zijn stuk voor stuk zeer de moeite waard.  

Parijs: verrassende musea
Niet alleen het aantal bezienswaardigheden is talrijk, ook het aantal musea in de stad. Het meest beroemde museum is ongetwijfeld het Louvre, één van de grootste musea ter wereld.  Ieder jaar trekt het Louvre miljoenen bezoekers en u kunt er dagen doorbrengen om alle kunst te bewonderen. Het beroemdste kunstwerk is ongetwijfeld het schilderij van de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Kijk of ze u met haar ogen volgt als u erlangs loopt!

Meer kunst is te vinden in het Centre Pompidou, door de Parijzenaars ook wel het “binnenste buiten museum” genoemd. In het museum vindt u vooral Moderne kunst. Het is ook leuk om met de roltrap omhoog te gaan om te genieten van het uitzicht!

Met kinderen is het Palais de la Découverte leuk, gelegen aan de Champs Elysée; een interessant wetenschapsmuseum waar u van alles kunt leren over het zonnestelsel en het menselijk lichaam. Of ga experimenteren met optische illusies. Wilt u nog meer weten over kunst en wetenschap? Ga dan naar het Parc de la Villette in het noorden van Parijs. Hier vindt u onder meer het Cité des Sciences et de l’Industie, één van de leukste musea voor kinderen. Op het terrein van La Villette staat ook een reusachtige zilveren bol, de Géode. Niet alleen zeer fotogeniek, maar ook leuk om te bezoeken. De Géode herbergt namelijk een gigantisch theater met een 180 graden  filmscherm. Leun lekker achterover en kijk naar films over wetenschap, natuur, reizen en ruimte. Tot slot is het Cité de la Musique een vermelding waard, eveneens op het terrein van La Villette. Hier is niet alleen het conservatorium gehuisvest. Er is ook een museum met meer dan 4500 instrumenten. Een audiogids maakt u wegwijs in de geluiden van de verschillende instrumenten. Neem ook een kijkje achter het toneel en bezichtig o.a. operadecors.

Wilt u eens iets anders? Bezoek dan het ondergrondse museum, Les Egouts. Beter bekend als de riolen van Parijs. Een rondleiding door dit ondergrondse museum is zeer bijzonder, zeker als u weet dat de riolen meer dan 2100 km lang zijn. Als u ze achter elkaar aan zou leggen, dan zouden ze tot St Petersburg in Rusland komen. Misschien nog meer bijzonder zijn de catacomben, een netwerk van tunnels en geraamtes! Hier werden in vroeger tijden de botten opgeslagen en die liggen er nog. Een heel bijzonder schouwspel…

Parijs winkelen & markten
Wie vaker naar Parijs is geweest, zal zich wellicht ook eerder de tijd gunnen om gezellig te winkelen. En winkelmogelijkheden zijn er in overvloed. Bekend zijn natuurlijk de grote warenhuizen zoals Les Printemps en Boulevard Hausmann. Minder bekend, maar minstens zo leuk zijn onder meer Bercy Village, gebouwd in oude wijnpakhuizen en Le Bon Marche, de oudste supermarkt van Parijs en nog altijd een begrip voor de Parijzenaars. Ook architecturaal gezien is het een bezoek waard! Houdt u van antiek en snuisterijen, dan is Le Louvre des antiquaires een aanrader. Niet minder dan 250 antiquairs presenteren hier hun goederen. Of het Carre Rive Gauche, waar nog eens 120 antiquairs zich verenigd hebben.

Ook een bezoek aan één van de vele markten is heel erg leuk. Op het Ile de la Cité vindt u onder meer de oudste vogel- en bloemenmarkt en in het noorden onder meer de grootste vlooienmarkt ter wereld, de Marché aux Puces. Hier vindt u meer dan 2000 kramen! Slenter over de markt en ga op zoek naar een leuk souvenir. Houdt u van mooie stoffen? Ga dan – net als veel ontwerpers en kunstenaars in Parijs, eens langs bij de Marché St Pierre in Montmartre.

U ziet het: Parijs is een stad die nooit verveeld! Hoe vaak u ook gaat, er zijn altijd weer nieuwe dingen om te ontdekken. Wacht niet langer en boek direct een stedentrip!
vanaf €1298 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.