Menu

8 dagen Fietsvakantie Normandië; van de D-day stranden naar Mont st. Michel

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
8 dagen
logies en ontbijt
517
p.p.
Prijzen & boeken
 • Dagelijks bagagetransport
 • Eenvoudige routes over vlakke fietspaden
 • Combinatie van cultuur & natuur
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 7 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels of 3- en 4-sterren hotels (naar keuze)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport tot aan Mont St. Michel
 • Uitgebreid informatiepakket (Engelstalig)
 • Routebeschrijving en routekaarten
 • Lokale toeristenbelastingen
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventueel trein-, busvervoer of ander transport gedurende de reis
 • Terugreis vanuit Mont-st.-Michel naar Carentan
Lees meer
Optioneel
 • Fietshuur voor 6 of 7 dagen
 • Elektrische huurfiets voor 6 of 7 dagen
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de stranden in Normandië het decor voor de grootste militaire operatie die uiteindelijk tot de bevrijding van Frankrijk en de rest van Europa heeft geleid. Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie kunt u met eigen ogen ontdekken hoe indrukwekkend D-day in 1944 moet zijn geweest. Bezoek Utah Beach en andere historische plaatsen die ieder hun eigen herinneringen hebben aan de bombardementen tijdens de laatste periode van WO II. Vanaf de kust fietst u naar het binnenland van Normandië, waar u diverse prachtige natuurparken vindt en waar u kunt genieten van kleinere, typisch Franse dorpen. Het einddoel van de fietsreis is Mont St. Michel, ook wel “Het Wonder van het Westen” genoemd. Zeer fotogeniek en zeker de moeite waard om te bezoeken!

De fietsroute gaat over het algemeen over rustige binnenwegen en fraaie “Voie Vertes”, voormalige jaagpaden en spoortrajecten die omgevormd zijn tot mooie groene fietspaden. Vanwege het beperkte hoogteverschil op het traject is dit een prima fietsvakantie voor jong en oud!

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst in Carentan
Dag 2: Optionele fietsroute via Utah D-Day strand (40 km)
Dag 3: Carentan –Saint-Lô (46 km)
Dag 4: Saint-Lô – Vire (59 km)
Dag 5: Vire – Mortain (43 km)
Dag 6: Mortain – Ducey (43 km)
Dag 7: Ducey – Mont-st.-Michel (31 km)
Dag 8: Terugreis vanuit Mont-st.-Michel

Dag 1: Aankomst in Carentan
U reist op eigen gelegenheid naar Carentan, het beginpunt van deze mooie fietsreis. Indien u met de auto komt dan kunt u deze parkeren bij het hotel (mogelijk tegen betaling) of in de omgeving.

Carentan is centraal gelegen in het departement La Manche (Normandië), aan het eind van de baai van Contentin. Het is een stad met een rijk historisch verleden en veel cultureel erfgoed. Door de eeuwen heen is Carentan diverse malen het decor geweest van heftige gevechten en de sporen daarvan zijn nog altijd zichtbaar. Wie geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog vindt in de nabije omgeving diverse musea die de Slag om Normandië beschrijven. Tot het historisch cultureel erfgoed in Carentan zelf behoren onder meer de Nôtre-Dame kerk uit de 11e eeuw, het fraaie stadhuis en de ouderwetse openbare wasplaats. Ook diverse hotels kunnen verhalen uit lang vervlogen tijden vertellen. Zo verbleef Napoleon in Hôtel de Maillé en zou Honoré de Balzac overnacht hebben in het Hôtel de Dey. Kortom: een historisch interessante stad als startpunt van uw fietsvakantie door Normandië. U overnacht vandaag in Carentan.

Dag 2: Fietstocht Utah D-Day strand, ca. 40 km
Vandaag kunt u in principe zelf het programma bepalen. U overnacht ook vandaag namelijk in Carentan. Bij het programma van de reis bieden wij u een route van circa 40 km aan die u mee neemt naar Utah. Utah Beach is één van de vijf stranden waar de geallieerde troepen op 6 juni 1944 (D-Day) aan wal kwamen. In het Utah Beach Museum kunt u meer te weten komen over D-Day en de gewaagde operatie op de landingsstranden. In de duinen bij Utah Beach vindt u bovendien een mooi uitzichtpunt en een monument ter nagedachtenis aan D-Day de invasie van de geallieerden; een bijzondere militaire operatie die het tij van de Tweede Wereldoorlog heeft doen keren. De route van Utah Beach terug naar Carentan gaat via het fraaie natuurgebied van Contentin & Bessin. Geniet van een bijzonder moerasachtig landschap met unieke flora en fauna!

Dag 3: Carentan – Saint-Lô, ca. 46 km
Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel in Carentan en stapt u op de fiets voor de route richting Saint-Lô. Neem nog even een kijkje bij de gezellige haven van Carentan, voordat u richting het moerasgebied van Cotentin gaat. Vanaf St-Fromond volgt de rivier La Vire landinwaarts. Deze zal u als vanzelf naar Saint-Lô leiden. Gun uzelf de tijd om overdag af en toe even van de fiets te stappen om een kijkje te nemen bij de vele dammen en sluizen. Net voordat u Saint-Lô nadert passeert u het 18e eeuwse Château d’Agneaux dat gelegen is aan de oevers van de Vire. Het kasteel herbergt tegenwoordig een charmant hotel.

Saint-Lô heeft een lange historie, die teruggaat tot aan de 9e eeuw n.Chr. De stad ligt op een strategisch punt, waardoor hier door de eeuwen heen veel strijd is geleverd, ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen de geallieerden Saint-Lô uiteindelijk hadden bevrijd, was de stad nagenoeg volledig verwoest. Inmiddels is de stad weer volledig hersteld en kunt u er genieten van mooie pleinen, leuke winkels en diverse monumenten die herinneren aan de verschrikkelijke verwoestingen tijdens WO II. Tevens is Saint-lô “the place to be” voor allerlei ruiteractiviteiten. Wie het leuk vindt kan een bezoek brengen aan de Nationale Stoeterij (excl.). U overnacht in Saint-Lô.

Dag 4: Saint-Lô – Vire, ca. 59 km
U verlaat Saint-Lô en volgt de oevers van de Vire. Over “Voie Vertes”(groene wegen) fietst u richting Pont-Farcy. Geniet onderweg van een schitterend uitzicht over het beschermde natuurgebied van Les Roches de Ham en de levendige activiteit bij de diverse sluizen en dammen. Na Pont-Farcy volgt u een oud jaagpad, waarna u door de prachtige groene omgeving van het binnenland van Normandië uw fietsroute vervolgt. Beboste heuvels en diverse ravijnen die gevormd zijn door de rivier de Vire wisselen elkaar af. De route eindigt in Vire, een oude ommuurde stad die in de 12e eeuw gebouwd is in opdracht van een zoon van Willem de Veroveraar. Naast een rijke historie staat Vire ook bekend om een culinaire specialiteit: Andouille Vire, handgemaakte worst van varkensdarmen die gerookt worden boven beukenhout. Eet smakelijk! U overnacht vandaag in Vire.

Dag 5: Vire – Mortain, ca. 43 km
Een paar kilometer ten westen van Vire vervolgt de “Voie Verte” haar route in zuidelijke richting. Geniet al fietsend van de glooiende heuvels en fraaie natuur rondom het Meer van Dathée (een waar vogelparadijs), terwijl u richting Sourdeval gaat. Daar vandaan fietst u verder naar Mortain, gelegen in het uiterste zuidoosten van Normandië. Bewonder het cultureel erfgoed van deze stad en neem een kijkje bij de diverse watervallen in de omgeving. U overnacht in Mortain.

Dag 6: Mortain – Ducey, ca. 30 km
Na het ontbijt stapt u weer op de fiets en vervolgt u de route door de Pays de la Baie, ook wel bekend als de regio van de Baai van Mont Saint-Michel. Net als de afgelopen dagen fietst u voornamelijk over vlakke, groene wegen; ditmaal langs de rivier de Sélune. Geniet ook vandaag van weelderige groene en ongerepte landschappen en plaatsen met prachtige namen, zoals Saint-Hilaire-du-Harcouët en Isigny-le-Buat, die u passeert. Saint-Hilaire-du-Harcouët werd tijdens de bombardementen van 1944 volledig verwoest. De stad is opnieuw opgebouwd en onder meer de bijzonder fraaie kerk is een bezoek waard! U overnacht in Ducey, een stad met veel traditionele gebouwen. Even voor Ducey vindt u het kasteel van Montgomery. Indien u wilt, kunt u het kasteel bezoeken (excl.). Informeer ter plaatse naar de openingstijden.

Dag 7: Ducey – Mont-st.-Michel, ca. 31 km
De laatste etappe van deze fietsvakantie door Normandië brengt u naar één van de meest bezochte toeristische plaatsen van Frankrijk: Mont St.-Michel, UNESCO Werelderfgoed, bedevaartsplaats en ook wel “Het Wonder van het Westen” genoemd. Wanneer u Mont Saint-Michel nadert, ziet u de abdij al majestueus boven het omliggende waddenlandschap liggen. Deze is gebouwd op een rotsachtig eilandje, dat omgeven wordt door een prachtige baai met één van de sterkste getijden van Europa. Indrukwekkend en zeer fotogeniek! Natuurlijk mag een bezoek aan het kloostereiland niet ontbreken (excl.). Wandel door de Grand Rue met diverse winkeltjes en restaurants naar de bedevaartkerk. Neem zeker ook een kijkje bij de kloostertuin en geniet vanaf het uitzichtpunt van het bijzondere landschap in de baai van Mont St.-Michel.

Dag 8: Terugreis vanuit Mont-st.-Michel
Na het ontbijt zit het er al weer op en keert u op eigen gelegenheid terug naar huis. Als u fietsen heeft gehuurd dan laat u deze achter in het hotel. Indien u uw auto in Carentan heeft geparkeerd dan kunt u per openbaar vervoer naar het startpunt reizen. U kunt het beste per fiets, taxi of bus naar Avranches gaan (ca. 26 km) en daar de trein nemen naar Carentan.

Wilt u graag nog een extra nacht in een van de overnachting plaatsen verblijven? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen informeren over de diverse mogelijkheden.

Normandie - Mont St Michel - fiets Normandie - nabij Mont St Michel - Moulin de Moidrey Normandie - Carentan - stadhuis Normandie - Utah Beach Nabij Mont St Michel - Moulin de Moidrey - fiets Normandie - Mont St Michel Frankrijk - Normandie - vakwerkhuis
8 dagen Fietsvakantie Normandië; van de D-day stranden naar Mont st. Michel
Logies en ontbijt
Accommodatie

Accommodatie

Bij deze fietsvakantie kunt u er voor kiezen om in 2- en 3-sterren hotels te verblijven of in 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken minimaal over een eigen badkamer met een bad of douche en toilet. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft kunt u uw auto in Carentan bij het hotel parkeren (mogelijk tegen betaling) of in de omgeving op een openbare parkeerplaats.

U verblijft in onderstaande 2- en 3-sterrenhotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Carentan – Chambres d’Hôtes de la 101ème
Dag 2: Carentan – Chambres d’Hôtes de la 101ème
Dag 3: Saint-Lô – Hôtel Le Petit Poucet**
Dag 4: Vire – Hôtel de France Vire***
Dag 5: Mortain – Labbaye Hotel
Dag 6: Ducey – Hôtel Le Moulin de Ducey***
Dag 7: Mont St. Michel – Le Saint Aubert**

U verblijft in onderstaande 3- en 4-sterrenhotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Carentan – L’Auberge Normande
Dag 2: Carentan – L’Auberge Normande
Dag 3: Saint-Lô – Hôtel Mercure Saint-Lô Centre****
Dag 4: Vire – Hôtel Saint Pierre***
Dag 5: Mortain – Hôtel de la Poste***
Dag 6: Ducey – Hôtel Le Moulin de Ducey***
Dag 7: Mont St. Michel – Hôtel De La Digue***

Wilt u graag ergens langer verblijven? Vraag onze reisinformatrices dan gerust naar de diverse mogelijkheden.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend staat er een (frans) ontbijt voor u klaar. Voor de diners kunt u zelf een keuze maken uit één van de vele leuke restaurants in de omgeving.

8 dagen Fietsvakantie Normandië; van de D-day stranden naar Mont st. Michel
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 7 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels of 3- en 4-sterren hotels (naar keuze)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport tot aan Mont St. Michel
 • Uitgebreid informatiepakket (Engelstalig)
 • Routebeschrijving en routekaarten
 • Lokale toeristenbelastingen

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventueel trein-, busvervoer of ander transport gedurende de reis
 • Terugreis vanuit Mont-st.-Michel naar Carentan

Optioneel

 • Fietshuur voor 6 of 7 dagen
 • Elektrische huurfiets voor 6 of 7 dagen
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Op aanvraag zijn GPS routes verkrijgbaar.
 • Moeilijkheidsgraad: 2 op een schaal van 5. Fietsroutes gaan met name door vlakke tot heuvelige gebieden geschikt voor de gemiddelde fietser met af en toe een korte klim (max. 200 meter). Een fiets met min. 7 versnellingen wordt aangeraden. Alle huurfietsen hebben min. 21 versnellingen.
 • De vermelde afstanden zijn een indicatie en bijvoorbeeld afhankelijk of u onderweg veel uitstapjes naar bezienswaardigheden maakt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hotels kunnen de afstanden ook iets afwijken.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Korting 1-persoonskamer: als u deze reis boekt met minimaal 2 personen, dan geld er een korting voor de 1-persoonskamer. Dit o.a. omdat de bagagetransfers dan gedeeld worden met de andere deelnemer(s). Indien u deze reis alleen maakt, dan gelden de prijzen zoals ze vermeld staan voor de 1-persoonskamer.
 • Belangrijk: er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
8 dagen Fietsvakantie Normandië; van de D-day stranden naar Mont st. Michel
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Normandië

De Normandische kust met zijn zandstranden en hoge rotspartijen speelt een belangrijke rol in onze geschiedenis. In 1944 landden hier de geallieerden die vervolgens Europa hebben bevrijd van de Tweede Wereldoorlog. Tal van bezienswaardigheden in Normandië herinneren ons hier nog steeds aan. Naast historie biedt Normandie u ook bezienswaardigheden als het beroemde Mont. St. Michel, het sfeervolle havenstadje Honfleur en de prachtige stad Rouen. Ontdek de vele manoirs en kastelen, die vooral door veel Engelsen in Normandië gebouwd zijn. Geniet van de typisch Franse sfeer in de kleine pittoreske dorpen en bezoek prachtige steden. Niet alleen Rouen is de moeite waard. Ook onder meer Caen, Bayeux en Lisieux. Of wat dacht u van de enorme brug over de Seine bij Le Havre; de beroemde Pont de Normandie? Eveneens zeer de moeite waard.

Dat geldt ook voor de vele stranden. Niet alleen de landingsstranden waar de sporen van de 2e wereldoorlog nog altijd in ere gehouden worden. Ook de fantastische rotskusten in Normandie zijn alom bekend. Dat geldt met name voor Arromanches, het strand van Deauville en Dieppe en de krijtrotsen bij Etretat. Bezoek Normandië en ontdek het zelf.
8 dagen Fietsvakantie Normandië; van de D-day stranden naar Mont st. Michel
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
8 dagen Fietsvakantie Normandië; van de D-day stranden naar Mont st. Michel
Logies en ontbijt