Menu
Ontdek Normandië vanuit Caen, een leuke stad met diverse bezienswaardigheden. Caen is een ideale uitvalsbasis voor een vakantie Normandië en bezoek aan Honfleur en Mont St Michel. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Caen
7 dagen busreis Normandie en landingsstranden
  • Vertrekgarantie: 27 mei, 9 september
  • Inclusief entree Memorial Museum in Caen
  • Ervaar de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en D-Day
  • Excursies naar: Caen, Ouistreham, de landingsstranden, Mont St. Michel, Avranches, Honfleur, Etretat en Bayeux
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
Halfpension
459
Bekijk

Caen

Caen is één van de grotere steden in Normandië en de hoofdstad van de regio Basse-Normandie. Het is een leuke stad met gezellige winkels en diverse bezienswaardigheden, waaronder een indrukwekkend fort en de twee kloosters die ooit gebouwd zijn in opdracht van Willem de Veroveraar: Abbaye-aux-Hommes en Abbaye-aux-Dames. De stad is in feite gegroeid rond deze 2 kloosters, die zeker een bezoek waard zijn.

Caen is een ideale uitvalsbasis voor iedereen die kennis wil maken met de vele bezienswaardigheden en prachtige kusten van dit deel van Normandië. Bekende plaatsen als Honfleur zijn prima te bereiken vanuit Caen. Honfleur staat bekend als de parel van Normandië en daarom alleen al een bezoek waard. Het is een schitterend stadje met een gezellige sfeer, mooie vakwerkhuizen en talloze terrasjes rondom de binnenhaven. Wandel door de oude straatjes en pittoreske steegjes waar u de sfeer proeft van lang geleden. En geniet van het uitzicht op één van de gezellige terrasjes.

Normandië is ook bekend om de fraaie kustlijn met ruwe en soms bizarre krijtrotsen, zoals bij Etretat, niet ver bij Caen vandaan. Ontdek de prachtige krijtrotsen en de geschiedenis die op veel plaatsen langs de kust geschreven is tijdens de 2e wereldoorlog. Geniet van pittoreske vissersplaatsen en ervaar de magie van één van de bekendste bezienswaardigheden van Normandië: Mont St Michel.