Menu

6 dagen Fietsvakantie Loire: van Saumur naar de Atlantische Kust

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
6 dagen
logies en ontbijt
395
p.p.
Prijzen & boeken
 • Incl. hotels en bagagetransport
 • Eenvoudige routes over doorgaans vlakke wegen
 • Fiets langs kastelen en vestingdorpen
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 5 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels of 3- en 4-sterren hotels (naar keuze)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport tot aan St-Brévin-les-Pins
 • Uitgebreid informatiepakket (Engelstalig)
 • Routebeschrijving en routekaarten
 • Lokale toeristenbelastingen
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventueel trein-, busvervoer of ander transport gedurende de reis
 • Terugreis vanuit vanuit St.-Brévin-les-Pins naar Saumur
Lees meer
Optioneel
 • Fietshuur voor 4 of 5 dagen
 • Elektrische huurfiets voor 4 of 5 dagen
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Dwars door de Loire vallei loopt de route “Loire à Velo”; een mooie fietsroute over kleine landelijke wegen, langs de mooiste kastelen en vestingstadjes van de Loire. De route betreft het laatste traject van de fietstocht Loire à Velo. Vanuit Saumur fietst u in een paar dagen naar de Atlantische kust. Geniet van de voortdurend veranderende kleuren in het landschap, de traditionele bootjes die op het water dobberen en de wijngaarden waar u langskomt. Ontdek tevens de eeuwenoude verhalen van intriges, samenzweringen en liefde die samengaan met het cultureel erfgoed in de streek.

Deze nieuwe fietsreis is een aanrader voor iedereen die optimaal wil genieten van het goede Franse leven! Overdag fietst u op uw eigen tempo de route die gemiddeld zo’n 50 à 60 km is. Uw bagage wordt elke dag van hotel naar hotel gebracht, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Onbezorgd genieten dus!

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst in Saumur
Dag 2: Saumur – Angers (59 km)
Dag 3: Angers – St-Florent-le-Vieil (51 km)
Dag 4: St-Florent-le-Vieil – Nantes (56 km)
Dag 5: Nantes – St.-Brévin-les-Pins (62 km)
Dag 6: Terugreis vanuit St.-Brévin-les-Pins/ St -Nazaire

Dag 1: Aankomst in Saumur
U reist op eigen gelegenheid naar Saumur, het beginpunt van deze mooie fietsreis. Indien u met de auto komt dan kunt u deze parkeren bij het hotel (mogelijk tegen betaling) of in de omgeving. Saumur is een leuke stad met een charmant historisch centrum. Het biedt voor ieder wat wils. Zo is het de hoofdstad van de paardendressuur en vindt u hier de prestigieuze Academie Cadre Noir waar de elite van de Franse ruiters wordt opgeleid. Of voelt u er meer voor om heerlijk culinair te genieten met één van de lokale wijnen op een gezellig terras? Dat kan natuurlijk ook. Wilt u op zoek gaan naar eeuwenoude verhalen, bezoek dan het kasteel van Saumur. Net als veel andere kastelen in de Loire streek, staat ook dit kasteel vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij het kasteel vindt u ook twee musea, waaronder het Musée du Cheval. Een ander museum dat een bezoek waard is, is het Musée des Blindes met de grootste collectie tanks en pantservoertuigen ter wereld! Een deel hiervan wordt nog altijd gebruik in militaire parades en shows. Ontdek Saumur en bepaal na aankomst zelf uw programma!

Dag 2: Saumur – Angers, ca. 59 km
Stap na het ontbijt op de fiets en start de fietsroute vandaag langs de zuidoever van de Loire. Bewonder de fraaie huizen met de witte, karakteristieke tufstenen gevels. Neem een kijkje bij de kerk van Canault en de abdij van St. Maur, voordat u bij Saint-Mahurin-sur-Loire de rivier oversteekt. Vervolgens gaat u via de noordoever verder. U komt door een voormalig moerasgebied dat in de Middeleeuwen is drooggelegd. Iets verderop ziet u de sporen van de voormalige leisteengroeven van Trélazé en kunt u met een kleine trekpont de Authion rivier oversteken. De eindbestemming Angers komt dan langzaam in zicht.

Angers is gelegen aan de Maine en is een bijzonder leuke stad. In de oude binnenstad proeft u als het ware nog altijd de historie van lang vervlogen tijden. Dwaal op uw gemak door de smalle straatjes en over de diverse pleinen waar het bij mooi weer altijd super gezellig is! Aan de rivier vindt u het imposante kasteel van Angers, waarvan de torens hoog uitsteken boven de stad. Samen met de indrukwekkende kathedraal St. Maurice bepalen zij de skyline van Angers.

Dag 3: Angers – St-Florent-le-Vieil, ca. 51 km
U verlaat het centrum van Angers en fietst langs de rivier de Maine naar Bouchemaine; een leuk adres voor een aangename tussenstop. U vindt er een aantal gezellige restaurants en leuke plaatsen om te picknicken. Bij Bouchemaine mondt de Maine uit in de Loire, zodat de rest van de route langs de Loire verder gaat. Even ten westen van Bouchemaine beginnen de wijngaarden van Savennières en Côteaux du Layon. Volg het spoor van de rivier, steek het eiland Chalonnes over, geniet van de rustige en landelijke weggetjes met mooie uitzichten voor u het hooggelegen Montjean-sur-Loire bereikt. Einddoel is het charmante St. Florent-le-Vieil, waar u in de omgeving zult overnachten. St. Florent-le-Vieil is volgens velen één van de mooiste dorpen aan de Loire. Geniet ervan!

Dag 4: St-Florent-le-Vieil – Nantes, ca. 56 km
Begin de dag bij de Mont Glonne, waar ook de abdij van St. Florent-le-Vieil te vinden is met prachtige tuinen. Vanaf dit hoger gelegen punt heeft u een spectaculair uitzicht over de Loire! Stap vervolgens op de fiets en ga over rustige wegen en fietspaden richting het vestingstadje Champtoceaux. Ook hier vindt u een uitzichtpunt dat u eigenlijk niet mag overslaan op de route. Neem de moeite om even te klimmen. Uw inspanningen zullen beloond worden met panorama dat vaak gebuikt wordt ter illustratie van de Loire vallei. Letterlijk een “ansichtkaart uitzicht” dus!

Bij Champtoceaux bent u aangekomen in het departement van Loire-Atlantique. De invloeden van de Atlantische Oceaan worden steeds duidelijker en u ziet het landschap langzaam veranderen. Geniet van het uitzicht op de Muscadet wijngaarden en kleurrijke groentevelden. Even voorbij Mauves-sur-Loire ziet u de contouren van de eindbestemming Nantes verschijnen. Nantes is de grootste en misschien wel leukste stad langs deze Loire route. Maar oordeelt u na vandaag gerust zelf!

Dag 5: Nantes – St.-Brévin-les-Pins, ca. 62 km
Ongetwijfeld zou u graag langer in Nantes willen blijven. Er is namelijk meer dan genoeg te zien en te doen. In dit kader is het goed om te weten, dat u altijd bij boeking na kunt vragen of er mogelijkheden zijn om één of twee nachten langer in Nantes te boeken.

Nantes staat bekend als een hele creatieve stad en de verrassende kunstobjecten aan het begin van de route richting St. Brévin-des-Pins getuigen hiervan. Via de paden van de fietsroute Loire-à-Velo fietst u door het bijzondere landschap dat hoort bij de monding van de Loire. Moerasachtige gebieden en uitgestrekte uiterwaarden domineren het uitzicht. Vanaf Paimboeuf fietst u een klein stukje van de kustroute “Velodyssey”. Op dit deel van de route kunt u goed zien hoe de Loire sterk door het getijde en de stroming wordt beïnvloed. U overnacht vandaag in St. Brévin, een levendige badplaats aan de Atlantische Oceaan.

Dag 6: Terugreis vanuit St.-Brévin-les-Pins/ St -Nazaire
Na het ontbijt zit het er al weer op en keert u op eigen gelegenheid terug naar huis. Indien u uw auto in Saumur heeft geparkeerd dan kunt u met het openbaar vervoer van St.-Brévin-les-Pins naar Saumur reizen. In de reispapieren vindt u gedetailleerde informatie hierover.

Wilt u graag nog een extra nacht in één van de overnachtingsplaatsen verblijven? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen informeren over de diverse mogelijkheden.

Loire - Saumur Castle Fiets - ouder echtpaar bij wijngaard Loire - Saumur Castle Loire - landschap nabij Angers Loire - wijngaarden nabij Angers Fietsen langs de Loire Loire - landschap nabij Angers
6 dagen Fietsvakantie Loire: van Saumur naar de Atlantische Kust
Logies en ontbijt
Accommodatie

Accommodatie

Bij deze fietsvakantie kunt u er voor kiezen om in 2- en 3-sterren hotels te verblijven of in 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken minimaal over een eigen badkamer met een bad of douche en toilet. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft kunt u uw auto bij het eerste hotel in Saumur parkeren (veelal tegen betaling) of in de omgeving op een openbare parkeerplaats.

U verblijft in onderstaande 2- en 3-sterrenhotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Saumur – Ibis Style Gare Centre***
Dag 2: Angers – Hotel Le Progrès***
Dag 3: St-Florent-le-Vieil – B&B Tour de la Gabelle
Dag 4: Nantes – Hotel Amiral***
Dag 5: St-Brévin-les-Pins – Hotel le Petit Trianon**

U verblijft in onderstaande 3- en 4-sterrenhotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Saumur – Hôtel Anne d’Anjou****
Dag 2: Angers – Best Western Hôtel d’Anjou****
Dag 3: St-Florent-le-Vieil/ Varades – B&B Palais Briau
Dag 4: Nantes – Hôtel Sozo****
Dag 5: St-Brévin-les-Pins – Hôtel Spa du Beryl***

Wilt u graag ergens langer verblijven? Vraag onze reisinformatrices dan gerust naar de diverse mogelijkheden.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend staat er een (frans) ontbijt voor u klaar. Voor de diners kunt u zelf een keuze maken uit één van de vele leuke restaurants in de omgeving.

6 dagen Fietsvakantie Loire: van Saumur naar de Atlantische Kust
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 5 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels of 3- en 4-sterren hotels (naar keuze)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport tot aan St-Brévin-les-Pins
 • Uitgebreid informatiepakket (Engelstalig)
 • Routebeschrijving en routekaarten
 • Lokale toeristenbelastingen

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventueel trein-, busvervoer of ander transport gedurende de reis
 • Terugreis vanuit vanuit St.-Brévin-les-Pins naar Saumur

Optioneel

 • Fietshuur voor 4 of 5 dagen
 • Elektrische huurfiets voor 4 of 5 dagen
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Op aanvraag zijn GPS routes verkrijgbaar.
 • Moeilijkheidsgraad: 2 op een schaal van 5. Fietsroutes gaan met name door vlakke tot heuvelige gebieden geschikt voor de gemiddelde fietser met af en toe een korte klim (max. 200 meter). Een fiets met min. 7 versnellingen wordt aangeraden. Alle huurfietsen hebben min. 21 versnellingen.
 • De vermelde afstanden zijn een indicatie en bijvoorbeeld afhankelijk of u onderweg veel uitstapjes naar bezienswaardigheden maakt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hotels kunnen de afstanden ook iets afwijken.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Korting 1-persoonskamer:als u deze reis boekt met minimaal 2 personen, dan geld er een korting voor de 1-persoonskamer, m.u.v. vertrek tussen 1 juni en 30 september 2019. Dit o.a. omdat de bagagetransfers dan gedeeld worden met de andere deelnemer(s). Indien u deze reis alleen maakt, dan gelden de prijzen zoals ze vermeld staan voor de 1-persoonskamer.
 • Belangrijk: er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
6 dagen Fietsvakantie Loire: van Saumur naar de Atlantische Kust
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Loire

De Loirestreek staat vooral bekend om de vele prestigieuze kastelen. De Loirestreek is een geliefde vakantieregio in Frankrijk. Een streek die haar vakantiegangers veel te bieden heeft. Geniet van fantastische kastelen, mooie rivierlandschappen, oude genoeglijke dorpjes, lekkere wijnen en heerlijk eten. Wist u dat de rivier de Loire voor een groot deel tot het werelderfgoed van Unesco behoort?

Tijdens een vakantie in de Loire streek mag een bezoek aan één van de vele kastelen natuurlijk niet ontbreken. Enkele van de meest bekende kastelen zijn Chenonceau, Amboise, Cheverny, Blois en Chambord. Stuk voor stuk meer dan indrukwekkend en vaak ook alleen al vanwege de tuinen een bezoek waard.
6 dagen Fietsvakantie Loire: van Saumur naar de Atlantische Kust
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
6 dagen Fietsvakantie Loire: van Saumur naar de Atlantische Kust
Logies en ontbijt