Financieel onvermogen


Op 18 december 2019 heeft Peter Langhout Reizen B.V. financieel onvermogen bij de SGR gemeld. Reizen die nog moeten vertrekken zullen niet meer worden uitgevoerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de SGR.

Op dit moment is boeken via de website niet mogelijk. 

Menu

6 dagen Fietsvakantie Loire; land van de Kastelen

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
6 dagen
logies en ontbijt
395
p.p.
Prijzen & boeken
 • Incl. bagagetransport
 • Keuze uit verschillende hotelcategorieën
 • Wereldberoemde kastelen langs de Loire
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 5 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels of 3- en 4-sterren hotels (naar keuze)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport
 • Uitgebreid informatiepakket (Engelstalig)
 • Routebeschrijving en routekaarten
 • Lokale toeristenbelastingen
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventueel trein-, busvervoer of ander transport gedurende de reis
Lees meer
Optioneel
 • Fietshuur voor 4 of 5 dagen
 • Elektrische huurfiets voor 4 of 5 dagen
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Fietsen langs één van de mooiste rivieren van Frankrijk, betekent een ontdekkingstocht door de vallei van de Loire. In de driehoek Chenonceaux, Amboise en Chambord vindt u wereldberoemde en werkelijk adembenemend mooie kastelen die ooit gebouwd zijn in opdracht van Franse koningen. Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci die ook in de Loire streek woonde en werkte. In het Manoir du Clos Lucé in Amboise vindt u een verzameling maquettes die een goede indruk geven van zijn bijzondere creaties en uitvindingen. Geniet niet alleen van het rijke cultureel erfgoed, maar ook van het fraaie landschap met uitnodigende wijngaarden, waar u onder meer de Sauvignon Blanc kunt proeven. Fiets over verlaten asfaltweggetjes en kronkelende paden langs de Loire en de Cher en ontdek “de tuin van Frankrijk”. Een prachtige fietsreis!

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst in Blois
Dag 2: Blois – Ambois (42 km)
Dag 3: Amboise – Chenonceau (14 of 55 km)
Dag 4: Chenonceau – Chitenay (40 km)
Dag 5: Chitenay – Blois (50 km)
Dag 6: Terugreis vanuit Blois

Dag 1: Aankomst in Blois
U reist op eigen gelegenheid naar Blois, het begin- en eindpunt van deze mooie fietsreis. Indien u met de auto komt dan kunt u deze parkeren bij het hotel (mogelijk tegen betaling) of in de omgeving.

Blois is een Koninklijke stad, gelegen op een strategisch punt tussen twee heuvels op de rechteroever van de Loire. Aan de noordkant van de stad bevindt zich het Château Blois. Voor veel mensen dé toeristische trekpleister om Blois te bezoeken. Het is echter niet de enige bezienswaardigheid die de stad rijk is. Het loont zeker de moeite om na aankomst ook een wandeling te maken door het oude centrum van Blois. Dwaal op uw gemak door de vele smalle, steile en kronkelige straatjes die op sommige plaatsen door trappen onderling met elkaar verbonden zijn. Al wandelend proeft u als het ware de sfeer uit lang vervlogen tijden… Natuurlijk is ook het Renaissance kasteel Blois een bezoek waard (excl.). Maar liefst 7 koningen en 10 koninginnen. Met recht is Blois dus een Koninklijke stad!

Dag 2: Blois – Amboise, ca. 42 km
Na het ontbijt stapt u op de fiets en volgt u de zuidoever van de Loire. Terwijl u naar Cande-sur-Beuvron fietst kunt u genieten van een fraai uitzicht op de heuvels met talrijke wijngaarden. Bent u een wijnliefhebber? Gun uzelf dan onderweg de tijd om even van de fiets af te stappen bij één van de wijnboeren voor een proeverij van de lokale “Sauvignon Blanc”. Een tussenstop waard op de route naar Amboise is ook het kasteel van Chaumont-sur-Loire, dat aan onder meer Catharina de Medici en Diane de Poitiers heeft toebehoort. U kunt het kasteel bezoeken (excl.). Tip: vanaf het kasteelterras heeft u een magnifiek uitzicht over de Loire vallei!

De fietstocht van vandaag eindigt in Amboise, waar u het gelijknamige kasteel van Amboise kunt bezoeken, evenals het landhuis van Clos Lucé waar Leonardo da Vinci gewoond heeft toen hij werkzaam was voor één van de koningen op het kasteel.

Dag 3: Amboise – Chenonceau, ca. 14 of 55 km
Vandaag kunt u kiezen uit een korte en een lange route. Beide fietsroutes eindigen in Chenonceau. Wilt u graag het kasteel van Chenonceau bezoeken, dan is de korte route aan te raden. Deze gaat direct van Amboise naar Chenonceau. Wilt u uitgebreid genieten van de natuurlijke schoonheid van het landschap rondom de Loire en de rivier de Cher die hier stroomt, dan kunt u kiezen voor de langere route. De keuze is aan u!

Het kasteel van Chenonceau is samen met Chambord het meest bezochte Loire-kasteel. Een niet te missen highlight dus! Haar populariteit heeft Chenonceau mede te danken aan de prachtige zuilengalerij over de rivier de Cher, die ervoor zorgt dat Chenonceau extra fotogeniek is. Ook de tuinen zijn werkelijk schitterend! Als u ervoor kiest om te overnachten in 3- en 4-sterrenhotels dan overnacht u vanavond in het verderop gelegen Bléré, ca. 7 km van het kasteel van Chenonceau.

Dag 4: Chenonceau – Chitenay, ca. 40 km
Zeg Château Chenonceau en de Cher vallei vaarwel als u vanochtend na het ontbijt op de fiets stapt en richting het Franse platteland fietst, waar u onder meer de kleinere kastelen van Gué Péan en het middeleeuwse Fougère sur Bièvre vindt. U overnacht vandaag in een charmant klein hotel met een heerlijke tuin. Geniet ervan!

Dag 5: Chitenay – Blois, ca. 50 km
Het Kasteel van Chambord is het grootste en beroemdste kasteel aan de Loire. Vandaag kunt u dit kasteel bezoeken (excl.). Wie wil, kan echter eerst richting het beroemde Château Cheverny fietsen. Net als de meeste andere kastelen langs de Loire, staat ook Château Cheverny op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was één van de eerste kastelen aan de Loire die de deuren heeft geopend voor het grote publiek. Volgens sommigen is Cheverny één van de mooiste Loire kastelen qua meubilair. Ook de buitenkant is ontworpen met veel oog voor detail. Door het fraaie geheel kreeg Cheverny de bijnaam “het betoverde paleis” of “sprookjespaleis”. Oordeel vandaag zelf als u de kleine omweg maakt. Wist u overigens dat Cheverny ook een belangrijke inspiratiebron is geweest voor de tekenaar van Kuifje? Wellicht een extra reden om langs te gaan!

Einddoel van vandaag is Blois, waar u zoals vermeld het beroemdste kasteel van de Loire kunt bezoeken. Het Château Chambord telt maar liefst 440 kamers en 365 torens! Bijzonder is ook de dubbele wenteltrap in één van de torens, ontworpen door Leonardo da Vinci. Via deze wenteltrap kunt u onder meer naar het dak, van waaruit u schitterend uitzicht heeft op het omringende park, dat in vroeger tijden het terrein was voor de jacht van de koningen. Een perfect einde voor uw “kastelentocht” door de Loirevallei!

Dag 6: Terugreis vanuit Blois
Na het ontbijt zit de fietsvakantie er helaas op en keert u op eigen gelegenheid terug naar huis. Wilt u graag nog een extra nacht in een van de overnachting plaatsen verblijven? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen informeren over de diverse mogelijkheden.

Loire - Kasteel Chenonceau Fietsen langs de Loire Loire - Kasteel Chenonceau Loire - kasteel Chenonceau - tuin Loire - kasteel Amboise Fiets - ouder echtpaar bij wijngaard Loire - kasteel Amboise - terras
6 dagen Fietsvakantie Loire; land van de Kastelen
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

Bij deze fietsvakantie kunt u er voor kiezen om in 2- en 3-sterren hotels te verblijven of in 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken minimaal over een eigen badkamer met een bad of douche en toilet. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft kunt u uw auto in Blois bij het hotel parkeren (mogelijk tegen betaling) of in de omgeving op een openbare parkeerplaats.

U verblijft in onderstaande 2- en 3-sterrenhotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Blois – Hotel Anne De Bretagne***
Dag 2: Amboise – Hôtel Le Chaptal**
Dag 3: Chenonceau – Le Relais Chenonceaux**
Dag 4: Chitenay – Hôtel Auberge du Centre***
Dag 5: Blois – Hotel Anne de Bretagne**

U verblijft in onderstaande 3- en 4-sterrenhotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Blois – Best Western Hotel Château Blois***
Dag 2: Amboise – Hôtel Bellevue***
Dag 3: Bléré – Hôtel le Cheval Blanc***
Dag 4: Chitenay – Hôtel Auberge du Centre***
Dag 5: Blois – Best Western Hotel Château Blois***

Wilt u graag ergens langer verblijven? Vraag onze reisinformatrices dan gerust naar de diverse mogelijkheden.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend staat er een (frans) ontbijt voor u klaar. Voor de diners kunt u zelf een keuze maken uit één van de vele leuke restaurants in de omgeving.

6 dagen Fietsvakantie Loire; land van de Kastelen
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 5 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels of 3- en 4-sterren hotels (naar keuze)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport
 • Uitgebreid informatiepakket (Engelstalig)
 • Routebeschrijving en routekaarten
 • Lokale toeristenbelastingen

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventueel trein-, busvervoer of ander transport gedurende de reis

Optioneel

 • Fietshuur voor 4 of 5 dagen
 • Elektrische huurfiets voor 4 of 5 dagen
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Op aanvraag zijn GPS routes verkrijgbaar.
 • Moeilijkheidsgraad: 2 op een schaal van 5. Fietsroutes gaan met name door vlakke tot heuvelige gebieden geschikt voor de gemiddelde fietser met af en toe een korte klim (max. 200 meter). Een fiets met min. 7 versnellingen wordt aangeraden. Alle huurfietsen hebben min. 21 versnellingen.
 • De vermelde afstanden zijn een indicatie en bijvoorbeeld afhankelijk of u onderweg veel uitstapjes naar bezienswaardigheden maakt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hotels kunnen de afstanden ook iets afwijken.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Korting 1-persoonskamer:Als u deze reis boekt met minimaal 2 personen, dan geld er een korting voor de 1-persoonskamer. Dit o.a. omdat de bagagetransfers dan gedeeld worden met de andere deelnemer(s). Indien u deze reis alleen maakt, dan gelden de prijzen zoals ze vermeld staan voor de 1-persoonskamer.
 • Belangrijk: er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
6 dagen Fietsvakantie Loire; land van de Kastelen
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Loire

De Loirestreek staat vooral bekend om de vele prestigieuze kastelen. De Loirestreek is een geliefde vakantieregio in Frankrijk. Een streek die haar vakantiegangers veel te bieden heeft. Geniet van fantastische kastelen, mooie rivierlandschappen, oude genoeglijke dorpjes, lekkere wijnen en heerlijk eten. Wist u dat de rivier de Loire voor een groot deel tot het werelderfgoed van Unesco behoort?

Tijdens een vakantie in de Loire streek mag een bezoek aan één van de vele kastelen natuurlijk niet ontbreken. Enkele van de meest bekende kastelen zijn Chenonceau, Amboise, Cheverny, Blois en Chambord. Stuk voor stuk meer dan indrukwekkend en vaak ook alleen al vanwege de tuinen een bezoek waard.
6 dagen Fietsvakantie Loire; land van de Kastelen
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
6 dagen Fietsvakantie Loire; land van de Kastelen
Logies en ontbijt