Bel ons: +31(0)172-468800
Loire - kasteel Villandry - tuinen

8 dagen Autorondreis Kastelen langs de Loire

Bestemming: Frankrijk - Loire
 • Individuele rondreis
 • Incl. entree kastelen
 • UNESCO Werelderfgoed
vanaf €429 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | logies en ontbijt
laden
laden

Accommodatie

Tijdens deze autorondreis verblijft u in diverse 2- en 3-sterrenhotels. Het verblijf is standaard op basis van logies en ontbijt. In alle hotels heeft u de beschikking over een comfortabele 2kamer met bad en/of douche en toilet. Vaak zijn meer faciliteiten aanwezig. Bij de tickets ontvangt u de gegevens van alle hotels. De reservering van de hotels gebeurt op basis van de beschikbaarheid op de door u gewenste data.

vanaf €429 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | logies en ontbijt
Loire - kasteel Villandry - tuinen Loire - kasteel Chambord - koets Loire - kasteel Chambord - weerspiegeling Algemeen sfeer - mensen - ouder stel wandelen park Loire - kasteel Chenonceau - tuin Loire - kasteel Chenonceau Loire - kasteel Chambord - wenteltrap

Omschrijving

Met een lengte van 280 km is de Loire-vallei één van de bekende UNESCO Werelderfgoederen in Europa. Langs de Loire vindt u tal van prachtige kastelen waar de historie van lang vervlogen tijden herleeft. Deze autorondreis brengt u naar bekende kastelen zoals Amboise, Chenonceau, Villandry en onder meer Chinon. Ontdek de verhalen van wereldberoemde bewoners van deze kastelen: Jeanne d’Arc, Leonardo da Vinci en Catherine de Medici. Verhalen uit de roerige tijden van de Middeleeuwen en de rijke bloeiperiode van de Renaissance die daarop volgde. Een prachtige autorondreis, waarbij u alle vrijheid heeft om overdag het programma in te delen zoals u dat zelf wilt.

Dagprogramma


Uw vakantie in het kort:
Dag 1: Naar Orléans
Dag 2: Kasteel Chambord en Blois
Dag 3: Cheverny
Dag 4: Via Château d’Amboise naar Tours
Dag 5: Château de Chenonceau
Dag 6: Château de Villandry en Chinon
Dag 7: Bourges en Chavignol


Dag 1: Naar Orléans
Deze autorondreis begint in Orléans, gelegen op circa 600 km vanaf Utrecht. Orléans ligt even ten zuiden van Parijs, dus wanneer u wilt kunt u voorafgaand (of aan het eind van de reis) ook nog een bezoek brengen aan de Franse hoofdstad. Geïnteresseerd? Bekijk dan onze autoreizen Parijs.

U kunt natuurlijk ook vandaag rechtstreeks vanuit Nederland naar Orléans reizen. Wanneer u hier op tijd arriveert, heeft u waarschijnlijk nog voldoende tijd om alvast kennis te maken met deze oude stad. De historie van Orléans gaat terug tot voor de Romeinse tijd, in de 1e eeuw v. Chr. Ooit leefde hier Jeanne d’Arc, nog altijd de beroemdste inwoner van de stad. Zij kreeg de bijnaam “de Maagd van Orléans” en vanwege haar nauwe verbondenheid met de stad, is in het centrum – op de Place du Martroi – nog altijd een standbeeld van haar te vinden. Wanneer u naar het centrum gaat, neemt u dan ook een kijkje bij de fraaie Cathédrale Sainte-Croix.

U kunt er ook voor kiezen om – voordat u richting het hotel in Orléans gaat – een tussenstop te maken bij het kasteel van Chamerolles, gelegen ten noorden van de stad. Het kasteel wordt geroemd om de prachtige tuinen. Wandel door de wijngaarden, langs oude rozestruiken, kamperfoelies, geurige kruiden en tal van kleurrijke bloembedden. Ontdek de weg door het natuurlijke doolhof en geniet van de vele kleine prieeltjes. U overnacht vandaag in de omgeving van Orléans.

Dag 2: Kasteel Chambord en Blois
Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel en vervolgt u uw weg langs de Loire. Geniet onderweg van het landschap en de vele leuke kleine dorpjes. Onderweg richting Blois, waar u de komende twee nachten zult overnachten, komt u onder meer langs het kasteel Chambord. Dit is het grootste kasteel van het Loiredal en een schoolvoorbeeld van de Franse Renaissance. Zeker een bezoek waard (excl. entree)! In het kasteel zijn meer dan 400 kamers, waarvan een groot aantal zijn opengesteld voor het publiek. Daarnaast zijn er 365 verschillende torens en kunnen wij u aanraden om zeker een kijkje te nemen bij de dubbele wenteltrap, die volgens bronnen is ontworpen door niemand minder dan Leonardo da Vinci.

Wanneer u vervolgens uw route langs de Loire vervolgt, komt u automatisch in Blois. Maak een wandeling door het oude centrum – Vieux Blois – gelegen op een heuvel op de westoever van de Loire. Hier vindt u diverse fraaie vakwerkhuizen en mooie Renaissance gevels. Natuurlijk mag in Blois ook een bezoek aan het “Château de Blois” niet ontbreken. U kunt dit kasteel vandaag bezoeken, maar u kunt er ook voor kiezen om dit morgen te doen. Vrijheid, blijheid! Entree tot het kasteel van Blois is inbegrepen bij de reis, dus laat uw kans om dit prachtige kasteel te bezoeken in ieder geval niet aan u voorbij gaan! U overnacht vandaag in een hotel nabij Blois.

Dag 3: Cheverny
Wanneer u gisteren het kasteel van Blois nog niet heeft bezocht, dan raden wij u aan om dat vandaag zeker te doen. Het kasteel van Blois is met recht een koninklijk kasteel. Hier hebben maar liefst 7 koningen en 10 koninginnen gewoond! Ook de ligging is prachtig. Vanaf het plein voor het kasteel heeft u een fraai uitzicht over de Loire. Dus neem zeker uw camera mee.

Tegenover de ingang van het kasteel vindt u de ingang tot het Maison de la Magie. Leuk om te bezoeken wanneer u van goochelen en illusionisme houdt. In dit museum komt u namelijk alles te weten over Robert Houdin, de beroemde illusionist. De wereldberoemde Harry Houdini was zo onder de indruk van Houdin dat hij zijn artiestennaam aan Robert Houdin heeft ontleend. Op het plein tussen het Maison de la Magie en het kasteel van Blois vindt u ook diverse uitnodigende terrassen. Aanrader is onder meer het schaduwrijke terras van Le Triboulet, vanwaar u onder het genot van een hapje en drankje heerlijk kunt genieten van het uitzicht over de Loire.

Niet ver van Blois ligt nog een kasteel dat een vermelding waard is: het kasteel van Cheverny. Net als de meeste andere kastelen langs de Loire, staat ook dit kasteel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is gebouwd in de 17e eeuw en het was één van de eerste kastelen die de deuren heeft geopend voor het grote publiek. Ontdek de historie van Cheverny en ontdek wat dit kasteel te maken heeft met de bekende stripfiguur Kuifje… U overnacht ook vandaag in het hotel nabij Blois.

Dag 4: naar Tours
Na het ontbijt laat u Blois achter u en rijdt u richting Tours. Tours is de grootste stad van de regio; een hele gezellige stad die bekend is vanwege de vele markten die er gehouden worden. In een gemiddelde week kunt u hier terecht op zo’n 30 verschillende markten, variërend van een gewone groente- en fruitmarkt tot antiek- en brocante markten.

Halverwege Blois en Tours kunt u desgewenst nog een tussenstop inlassen bij het Château d’Amboise. Het middeleeuwse kasteel is gebouwd op een rots, die hoog boven de stad uittorent. Hierdoor kon men in vroeger tijden eenvoudig de weide omgeving observeren om indringers op afstand te houden. De hoge ligging zorgt er vandaag de dag voor, dat u ook hier kunt genieten van een schitterend uitzicht over de Loire.

In het kasteel proeft u de sfeer van de heerschappij van Koning Frans I en de luxueuze feesten die hier ooit werden georganiseerd. De fraaie en grote appartementen staan in schril contrast tot de sombere onderaardse gewelven, die sinds kort ook zijn opengesteld voor het publiek.

Gaat u tussen eind juni en eind augustus op reis? Dan is ook ’s avonds een bezoek aan het kasteel van Amboise de moeite waard. Dan kunt u hier regelmatig genieten van een speciaal lichtspel, dat het hof van “Roy François” op haast feeërieke wijze doet herleven…

Dag 5: Château de Chenonceau
Slaap vanochtend lekker uit en geniet van het ontbijt in het hotel. Ga vervolgens naar het Château de Chenonceau, de parel van de Loire en samen met Chambord het meest bezochte Loire-kasteel. Deze populariteit heeft Chenonceau waarschijnlijk mede te danken aan de fraaie tuinen en het elegante silhouet van de stenen brug over de rivier de Cher. Qua bouw is Chenonceau echt anders dan veel van de andere kastelen langs de Loire en alleen daarom al een bezoek waard. Entree tot het kasteel is inbegrepen bij de reis! Ontdek de verhalen van Catherine de Medici en andere beroemde personen die hier geleefd hebben en geniet van de rustieke sfeer op het landgoed.

Na een bezoek aan Chenonceau kunt u eventueel nog op zoek gaan naar één van de vele wijnkelders in de omgeving. De Loire is immers niet alleen bekend vanwege de vele schitterende kastelen. Het is ook het grootste wijngebied van Frankrijk. Dus bent u een wijnliefhebber? Dan is dit uw kans om ergens te genieten van een wijnproeverij.

Dag 6: Château de Villandry en Chinon
Na twee nachten in Tours rijdt u vandaag naar Villandry, gelegen op slechts 17 km van Tours. Hier vindt u het derde kasteel, waarvan entree bij deze reis in inbegrepen: Château de Villandry. Van alle grote kastelen langs de Loire die hun bloeitijd kenden tijdens de Renaissance, is Villandry het nakomertje. Dat is volgens velen de reden dat de tuinen in zo’n perfecte harmonie samengaan met de bouw van het kasteel. In de tuinen – die uniek zijn in Europa – wordt gespeeld met bloemen en muziek, alles gebaseerd op het thema liefde. Het jaar rond kunt u hier genieten van prachtige kleuren en unieke motieven. Echt de moeite waard!

Na een bezoek aan Villandry kunnen wij u aanraden om een kijkje te nemen in Chinon, een pittoresk dorp in de omgeving van Villandry, dat zeer terecht staat vermeld op de lijst van “mooiste dorpjes van Frankrijk”. In Chinon vindt u nog veel oorspronkelijke vakwerkhuisjes en een interessant museum over het leven van de Franse heldin Jeanne d’Arc. Hoog boven het dorp torent ook de middeleeuwse vesting van Chinon, waar ooit de Engelse koningen verbleven. U overnacht vandaag in een hotel nabij Villandry.

Dag 7: Bourges en Chavignol
Circa 170 km ten oosten van Villandry ligt Bourges, de hoofdstad van het departement Cher. Bourges is een historische stad met tal van bezienswaardigheden. Wanneer u de stad nadert, ziet u van verre al de torens van de imposante kathedraal. Net als de vele kastelen aan de Loire, staat de kathedraal ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tijdens een bezoek aan Bourges zult u ongetwijfeld ook de naam “Jacques Coeur” tegenkomen. Hij introduceerde ooit de Renaissance in Frankrijk en langs de Rue Hôtel de l'Allemant in Bourges staan nog veel woningen uit die periode overeind. Wandel door het centrum en geniet van de vele fraaie panden of neem een kijkje bij het Paleis van Jacques Coeur.

Leuk is ook een bezoek aan het nabij gelegen dorp Chavignol, bekend om de uitstekende witte wijn en de wereldberoemde geitenkaas: Crottin de Chavignol. U overnacht vandaag nabij Bourges.

Dag 8
Aan elke vakantie komt een eind. Zo ook aan deze mooie autorondreis langs de Loire. U rijdt vandaag op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Voordat u teruggaat, kunt u natuurlijk nog even nagenieten van al het goede dat Bourges en omgeving te bieden hebben. Of wat dacht u van een paar dagen Parijs voordat u teruggaat? Informeer naar de mogelijkheden of bekijk ons aanbod aan autoreizen Parijs en boek één van deze reizen in combinatie met deze autorondreis. Heeft u vragen? Neem gerust contact op. Onze reisinformatrices helpen u graag!

vanaf €429 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | logies en ontbijt
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
2 personen (2 volwassenen)
Kies uw vertrekperiode
Uw vervoer
Eigen vervoer
Uw verzorging
Logies en ontbijt
Uw reisduur
8 dagen
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
8 dagen Autorondreis Kastelen langs de Loire

8 dagen Autorondreis Kastelen langs de Loire

Frankrijk - Loire - Loire
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
8 dagen
Verzorging:
Logies en ontbijt
Vervoer:
Eigen vervoer
 Prijzen
do 01-mrtvr 02-mrtza 03-mrtzo 04-mrtma 05-mrtdi 06-mrtwo 07-mrtdo 08-mrtvr 09-mrtza 10-mrtzo 11-mrtma 12-mrtdi 13-mrtwo 14-mrtdo 15-mrtvr 16-mrt
1-persoonskamer (douche/toilet)bezet met:
1 persoon799799799799799799799799799799799799799799799799
2-persoonskamer (douche/toilet)bezet met:
2 personen469469469469469469469469469469469469469469469469
- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • 1 x overnachting in/nabij Orléans
 • 2 x overnachting in/nabij Blois
 • 2 x overnachting in/nabij Tours
 • 1 x overnachting in/nabij Villandry
 • 1 x overnachting in/nabij Bourges
 • Entree kasteel van Blois
 • Entree kasteel Chenonceau
 • Entree kasteel Villandry
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Toeristenbelasting (ca. € 1,- p.p.p.d., ter plaatse te voldoen)
 • Niet genoemde entreegelden
Optioneel
 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • 1 x overnachting in/nabij Orléans
 • 2 x overnachting in/nabij Blois
 • 2 x overnachting in/nabij Tours
 • 1 x overnachting in/nabij Villandry
 • 1 x overnachting in/nabij Bourges
 • Entree kasteel van Blois
 • Entree kasteel Chenonceau
 • Entree kasteel Villandry

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Toeristenbelasting (ca. € 1,- p.p.p.d., ter plaatse te voldoen)
 • Niet genoemde entreegelden

Optioneel

 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Conform de voorwaarden van de ANVR, worden de reizen op onze website weergegeven in hele dagen, ook wanneer de dag van vertrek en dag van aankomst slechts kort zijn. Boekt u bijvoorbeeld een 3-daagse autoreis, dan zijn 2 nachten hotel inbegrepen; een 4-daagse autoreis is inclusief 3 nachten, etc. (tenzij anders vermeld). U kunt deze informatie ook nalezen bij de algemene reisinformatie op onze website.
vanaf €429 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | logies en ontbijt
8,0

Bestemming Loire

De Loirestreek staat vooral bekend om de vele prestigieuze kastelen. De Loirestreek is een geliefde vakantieregio in Frankrijk. Een streek die haar vakantiegangers veel te bieden heeft. Geniet van fantastische kastelen, mooie rivierlandschappen, oude genoeglijke dorpjes, lekkere wijnen en heerlijk eten. Wist u dat de rivier de Loire voor een groot deel tot het werelderfgoed van Unesco behoort?

Tijdens een vakantie in de Loire streek mag een bezoek aan één van de vele kastelen natuurlijk niet ontbreken. Enkele van de meest bekende kastelen zijn Chenonceau, Amboise, Cheverny, Blois en Chambord. Stuk voor stuk meer dan indrukwekkend en vaak ook alleen al vanwege de tuinen een bezoek waard.
vanaf €429 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | logies en ontbijt

Anoniem

Het is een goed in elkaar gezette reis. De drie kastelen waarvan de vouchers bij de reis ingesloten waren zijn mooie kastelen. Je kunt buitenom zelf kastelen bezoeken en dit hebben we ook gedaan. Het enige minpunt van deze reis is het eindpunt Bourges. Dit was niet nodig geweest. Hotel niet prettig en de stad heeft niet zoveel bekijks. Een ander eindpunt is wellicht aan te raden.

 • Waardering: 8,0
 • Algemeen: 8,0

Klantwaardering:
8,0
1 klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.