Menu
Puy Saint Vincent is een gezinsvriendelijk skigebied, gelegen in het hooggebergte van de Ecrins. Het skigebied telt 67 km aan gevarieerde pistes voor elk niveau. De pistes liggen tussen de 1400 en 2750 meter. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Puy Saint Vincent
6 dagen busreis Wintersport Franse Alpen - Puy-Saint-Vincent
  • Sneeuwzeker & zonnig skigebied
  • Gunstige prijs incl. skipas
  • 4 complete skidagen
  • Prachtige treeruns
Vanaf
Prijs op basis van:
6 personen
6 dagen
Logies
299
Bekijk

Puy Saint Vincent

Puy Saint Vincent is een gezinsvriendelijk skigebied, gelegen in het hooggebergte van de Ecrins. Vanaf de verschillende pistes kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het Ecrins massief met onder meer bekende bergtoppen als de Barre de Ecrins (4102 meter), Dôme des Ecrins, de Pelvoux (3953 meter) en onder meer de Ailefroide (3900 meter).

Het skigebied van Puy Saint-Vincent staat bekend om haar sneeuwzekerheid en het relatief grote aantal zonuren. Het skigebied ligt in de luwte van de wind, waardoor er doorgaans tot ver in het voorjaar geskied kan worden. “Sneeuwzeker onder de zuidelijke zon”, dat wordt ook vaak gezegd als mensen het over Puy Saint Vincent hebben. En dat alles voor een zeer betaalbare prijs!

Puy Saint-Vincent telt 67 km aan gevarieerde pistes voor elk niveau. De pistes liggen tussen de 1400 en 2750 meter en zijn verdeeld over de drie kernen van Puy Saint-Vincent: Puy Saint Vincent 1400, 1600 en 1800. Puy St Vincent 1400 is een 700 jaar oud dorp met prachtige chalets. De kernen 1600 en 1800 zijn later gebouwd en hebben een meer moderne uitstraling.

Ondanks dat het skigebied niet erg groot is, biedt het gebied voldoende variatie voor elke wintersportliefhebber. Vooral de minder geoefende skiër zal zich hier prima vermaken met 10 km aan groene en 25 km aan blauwe pistes. Voor de meer ervaren skiër is er 30 km aan rode pistes en 2 km zwart. Ook voor snowboarders zijn er prachtige afdalingen met diverse mooie freerides. En houdt u van langlaufen, dan vindt u in Puy Saint-Vincent 9 loipen die u door een prachtige natuurrijke omgeving leiden met een afstand van zo’n 30 km.

In het dorp zijn 2 skischolen met in totaal ruim 100 skileraren. Verder vindt u er diverse gezellige restaurants en bars, alsmede een discotheek en bioscoop.

Puy Saint Vincent
Hoogte:1400-2750 m
Piste: 67 km - 10 km groen, 25 km blauw, 30 km rood, 2 km zwart
Langlaufen:30 km langlaufloipen

Klik HIER voor de skikaart van Puy Saint Vincent