Menu

5 dagen Fietsvakantie door de wijngaarden van de Elzas

Logies en ontbijt
Vanaf
Prijs op basis van:
3 personen
5 dagen
logies en ontbijt
365
p.p.
Prijzen & boeken
 • Bezoek aan Straatsburg & Colmar
 • Prachtige wijndorpen
 • Compleet verzorgd, incl. bagagetransport
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
5 dagen Fietsvakantie door de wijngaarden van de Elzas
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Fiets
Verzorging
Logies en ontbijt
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
5 dagen
wo 1 april 512
do 2 april 512
vr 3 april 512
za 4 april 512
zo 5 april 512
ma 6 april 512
di 7 april 512
wo 8 april 512
do 9 april 512
vr 10 april 512
za 11 april 512
zo 12 april 512
ma 13 april 512
di 14 april 512
wo 15 april 512
do 16 april 512
vr 17 april 512
za 18 april 512
zo 19 april 512
ma 20 april 512
di 21 april 512
wo 22 april 512
do 23 april 512
vr 24 april 512
za 25 april 512
zo 26 april 512
ma 27 april 512
di 28 april 512
wo 29 april 512
do 30 april 512
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • 4 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels of 3- en 4-sterren hotels (naar keuze)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport tot aan Colmar
 • Uitgebreid informatiepakket (Engelstalig)
 • Routebeschrijving en routekaarten
 • Lokale toeristenbelastingen
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventueel trein-, busvervoer of ander transport gedurende de reis
 • Terugreis van Colmar naar Straatsburg
Lees meer
Optioneel
 • Fietshuur voor 3 of 4 dagen
 • Elektrische huurfiets voor 3 of 4 dagen
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Even een paar dagen er helemaal tussenuit, zonder al te ver weg te gaan? Ga naar de Elzas (of Alsace in het Frans). Daar vindt u het meest noordelijke wijngebied van Frankrijk, gelegen langs de Route des Vins d’Alsace. Een gebied met tal van prachtige wijndorpen en pittoreske stadjes die u uitstekend kunt ontdekken tijdens een mooie fietsvakantie. U fietst in een paar dagen van Straatsburg via onder meer Obernai en de parel van de Elzas - Riquewihr - naar het altijd gezellige Colmar. Geniet van de talrijke kleurrijke vakwerkhuizen, de schitterende berghellingen en enkele uitgestrekte bossen met imposante burchten en kastelen die getuigen van een roerig verleden. Natuurlijk mag een goed glas Riesling, Pinot of andere wijn uit de regio ook niet ontbreken. Niet voor niets fietst u immers langs de Alsace wijnroute!

Dagprogramma


Verkort programma:
Dag 1: Aankomst in Straatsburg
Dag 2: Straatsburg – Obernai (37 km)
Dag 3: Obernai – Riquewihr (49 km)
Dag 4: Riquewihr – Colmar (21 of 35 km)
Dag 5: Terugreis vanuit Colmar

Dag 1: Aankomst in Straatsburg
U reist op eigen gelegenheid naar de Elzas, waar wij voor de eerste nacht een hotel voor u reserveren in Straatsburg. Indien u met de auto komt dan kunt u deze parkeren bij het hotel (mogelijk tegen betaling) of in de omgeving. Samen met Brussel vormt Straatsburg het hart van de Europese Unie. Het loont de moeite om nadat u bent ingecheckt bij het hotel een kijkje te nemen bij de diverse overheidsgebouwen en overige bezienswaardigheden. Dwaal op uw gemak door de smalle en pittoreske straten van La Petite France en bewonder de historische vakwerkhuizen. Ga langs bij de gotische kathedraal, UNESCO Werelderfgoed of ga gezellig winkelen. De keuze is aan u!

Dag 2: Straatsburg – Obernai, ca. 37 km
Na het ontbijt stapt u op de fiets en laat u Straatsburg achter u. Via een goed aangegeven fietsroute fietst u naar het zuidwesten, richting Obernai. De route gaat langs diverse charmante dorpen, prachtige kastelen en uitgestrekte wijngaarden. Het zal u al snel duidelijk worden waarom dit de “Route des Vins”, oftewel de wijnroute is.

U overnacht vandaag in Obernai, een sfeervolle plaats met prachtige vakwerkhuizen en een middeleeuws centrum, omgeven met eeuwenoude stadsmuren. Er zijn diverse bezienswaardigheden waar u nog even langs kunt gaan. Onder meer de neogotische Petrus- en Pauluskerk is de moeite waard!

Dag 3: Obernai – Riquewihr, ca. 49 km
De route van vandaag is iets heuvelachtiger. Uw inspanning zal echter zeker beloond worden! U fietst van Obernai via diverse beroemde wijndorpjes naar Riquewihr. Dit is één van de mooiste dorpen langs de “Route de vin d’Alsace” en wordt ook wel de “Parel van de Elzas” genoemd. Het dorp is fantastisch gelegen te midden van de wijngaarden. Dwaal op uw gemak door het pittoreske centrum, geniet van de schitterende en kleurrijke vakwerkhuizen en gun uzelf de tijd om neer te strijken op één van de gezellige terrassen voor een glas Riesling, Pinot of andere wijn uit de Elzas (Alsace).

Dag 4: Riquewihr – Colmar, ca. 21 of 35 km
Vandaag staat er niet zo’n lange fietstocht op het programma. Wilt u nog even rondkijken in Riquewihr, dan kan dat dus! Stap vervolgens weer op de fiets voor de route naar Colmar. Onderweg passeert u onder meer het ommuurde vestingstadje Turckheim dat een tussenstop waard is! Via diverse leuke wijkdorpen, zoals Kaysersberg vervolgt u daarna uw fietstocht naar de eindbestemming van vandaag. U overnacht in Colmar. Net als in de vele andere mooie dorpen in deze streek, kunt u ook in Colmar genieten van een prachtig centrum met een wirwar aan straten en steegjes met de meest prachtige vakwerkhuizen. Vooral de wijk La Petite Venise is zeer de moeite waard!

NB: Wilt u vandaag een langere route fietsen (ca. 35 km totaal), dan kunt u een extra lus maken langs een regio met vijf kastelen. U begrijpt dan gelijk waarom men vaak zegt, dat Colmar gelegen is “in het land van de kastelen”. Sommige van deze kastelen hebben, naar zeggen, Walt Disney geïnspireerd voor sommigen van zijn sprookjes!

Dag 5: Terugreis vanuit Colmar
Na het ontbijt zit deze prachtige fietsreis door de Elzas er helaas al weer op. Als u fietsen heeft gehuurd dan laat u deze achter bij het hotel. Indien u uw auto in Straatsburg heeft geparkeerd dan kunt u de trein nemen (excl.) van Colmar naar Straatsburg, deze rijdt veelal ieder half uur en de rit duurt ca. 30 minuten. Een kaartje kost ca. € 25,- à € 30,- per persoon.

Wilt u graag een extra nacht in Colmar verblijven, zodat u alle tijd heeft om deze mooie stad te ontdekken? Of wilt u graag een extra nacht in één van de andere plaatsen? Neemt u dan contact op met onze reisinformatrices. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden.

Elzas - dorp langs Elzasser wijnroute Elzas - Riquewihr Elzas - fietsvakantie Elzas - vakwerkhuis Elzas - fiets Elzas - Kayserberg Straatsburg - kathedraal - rivier
5 dagen Fietsvakantie door de wijngaarden van de Elzas
Logies en ontbijt
Accommodatie

Algemeen

Bij deze fietsvakantie kunt u er voor kiezen om in hoofdzakelijk 2- en 3-sterren hotels te verblijven of in 3- en 4-sterrenhotels. Alle kamers beschikken minimaal over een eigen badkamer met een bad of douche en toilet. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft kunt u uw auto bij het eerste hotel in Straatsburg parkeren (veelal tegen betaling) of in de omgeving op een openbare parkeerplaats.

U verblijft in onderstaande 2- en 3-sterrenhotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Straatsburg – Hôtel d’Europe****
Dag 2: Obernai – Hôtel de la Cloche**
Dag 3: Riquewihr – Hôtel le Riquewihr***
Dag 4: Colmar – Hotel Beauséjour***

U verblijft in onderstaande 3- en 4-sterrenhotels of vergelijkbaar:
Dag 1: Straatsburg – Hôtel d’Europe****
Dag 2: Obernai – Hôtel Le Gouverneur***
Dag 3: Riquewihr – Hôtel le Riquewihr***
Dag 4: Colmar – Hôtel Le Rapp****

Wilt u graag ergens langer verblijven? Vraag onze reisinformatrices dan gerust naar de diverse mogelijkheden.

Verzorging

U verblijft in de hotels op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend staat er een (frans) ontbijt voor u klaar. Voor de diners kunt u zelf een keuze maken uit één van de vele leuke restaurants in de omgeving.

5 dagen Fietsvakantie door de wijngaarden van de Elzas
Logies en ontbijt
Reisinformatie

Inclusief

 • 4 overnachtingen in 2- en 3-sterren hotels of 3- en 4-sterren hotels (naar keuze)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Dagelijks bagagetransport tot aan Colmar
 • Uitgebreid informatiepakket (Engelstalig)
 • Routebeschrijving en routekaarten
 • Lokale toeristenbelastingen

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Eventueel trein-, busvervoer of ander transport gedurende de reis
 • Terugreis van Colmar naar Straatsburg

Optioneel

 • Fietshuur voor 3 of 4 dagen
 • Elektrische huurfiets voor 3 of 4 dagen
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Op aanvraag zijn GPS routes verkrijgbaar.
 • Moeilijkheidsgraad: 2 op een schaal van 5. Fietsroutes gaan met name door vlakke tot heuvelige gebieden geschikt voor de gemiddelde fietser met af en toe een korte klim (max. 200 meter). Een fiets met min. 7 versnellingen wordt aangeraden. Alle huurfietsen hebben min. 21 versnellingen.
 • De vermelde afstanden zijn een indicatie en bijvoorbeeld afhankelijk of u onderweg veel uitstapjes naar bezienswaardigheden maakt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende hotels kunnen de afstanden ook iets afwijken.
 • Indien u uw eigen fiets mee wilt nemen is dat uiteraard mogelijk, echter wijzen wij u erop dat dit op eigen risico is. Mocht u dit wensen te verzekeren neemt u dan contact op met uw reisverzekering.
 • Korting 1-persoonskamer:Als u deze reis boekt met minimaal 2 personen, dan geld er een korting voor de 1-persoonskamer. Dit o.a. omdat de bagagetransfers dan gedeeld worden met de andere deelnemer(s). Indien u deze reis alleen maakt, dan gelden de prijzen zoals ze vermeld staan voor de 1-persoonskamer.
 • Belangrijk: er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
5 dagen Fietsvakantie door de wijngaarden van de Elzas
Logies en ontbijt
Bestemming

Bestemming Elzas

In het noord-oosten van Frankrijk, tussen de Vogezen en de bergen van het Zwarte Woud, ligt het fraaie gebied van de Elzas. Door de beschutte ligging tussen de bergen is het een regio met microklimaat. Een goed product van dit klimaat is de Elzasser wijn. Bewonder de Route des Vins en breng een bezoek aan diverse mooie wijndorpjes, zoals bijvoorbeeld Riquewihr. Proef de Elzasser wijn en geniet van de smaakvolle keuken.

De Elzas is ook rijk aan cultuur. Steden als Straatsburg, Colmar en onder meer Eguisheim zijn zeker een bezoek waard. Colmar was in 1945 de laatste vluchthoek voor de Duitsers. Ondanks dat de meeste omliggende dorpen totaal werden vernield, bleef Colmar gespaard. Hierdoor is het historische centrum met de prachtige vakwerkhuizen volledig bewaard gebleven. Wandel op uw gemak door een wirwar van straten en steegjes en bezoek onder meer de twee hoogtepunten van de stad: Musée d'Unterlinden en La Petite Venise, ook wel "Klein Venetië" genoemd. Vanaf de bruggen alhier heeft u een prachtig uitzicht op de vele fraaie en kleurrijke vakwerkhuizen. Neem zeker uw fototoestel mee! 

Eguisheim staat ook op de lijst van "Les Plus Beaux Villages de France”. Een nominatie die Eguisheim met name te danken heeft aan de prachtige vakwerkhuizen. Hierdoor is het hele dorp een attractie op zich. Geniet naast de kleurrijke vakwerkhuizen onder meer van de gezellige terrassen en diverse weinstuben, die het dorp tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk maakt.
5 dagen Fietsvakantie door de wijngaarden van de Elzas
Logies en ontbijt
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
5 dagen Fietsvakantie door de wijngaarden van de Elzas
Logies en ontbijt