Menu
De Bourgogne is dé streek bij uitstek in Frankrijk waar u letterlijk “bourgondisch” kunt genieten. Ontdek steden als Dijon en Beaune, de wijngaarden, kastelen, pittoreske dorpen... Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Bourgogne
7 dagen Autorondreis genieten in de Franse Bourgogne
  • Genieten in de Franse Bourgogne
  • Inclusief kaasproeverij in Dijon
  • Inclusief wijnproeverij in Beaune
  • Prachtige steden, dorpen en natuur
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
7 dagen
Logies en ontbijt
399
Bekijk

Bourgogne

De Bourgogne, ook wel Bourgondië genoemd, ligt in Midden Frankrijk. Veel mensen die via de Route du Soleil naar het zuiden rijden, passeren Bourgondië, zich niet bewust van de schoonheid en de vele bezienswaardigheden die hier te ontdekken zijn. De hoofdstad van de Bourgogne is Dijon, een prachtige stad met een rijk historisch erfgoed.

De Bourgogne is dé streek bij uitstek in Frankrijk waar u letterlijk “bourgondisch” kunt genieten. Leven als een God in Frankrijk en genieten van al het goede dat de Franse keuken en de Franse cultuur u te bieden heeft. Ontdek de vele imposante kastelen, het schitterende natuurpark van de Morvan, Romaanse abdijen, hertogelijke paleizen, charmante dorpen die veelal vermeld staan op de lijst van “Les plus beaux villages de France” en een breed scala aan musea met voor elk wat wils. Wie richting Bourgondië gaat, kan genieten van meer dan genoeg culturele uitstapjes tijdens de vakantie.

Bourgondië is ook één van de bekende wijnregio’s in Frankrijk. Tussen Dijon en Beaune liggen, langs de N74, tal van fantastische en pittoreske wijndorpen en wijngaarden. Echt de moeite waard om langs te gaan! De stad Beaune is echt het hart van de Bourgogne als het om wijn gaat. Hier wordt elk jaar in november een wereldberoemd wijnfeest georganiseerd met een veiling van de wijnen van het Hospice de Beaune, een bezienswaardigheid die overigens het hele jaar door de moeite waard is om te bezoeken! Geniet van het goede leven en verwen uzelf tijdens de vakantie ook één of meerdere keren op een bezoek aan een kaasboerederij en één van de vele wijnkelders.

Ontdek de schoonheid, veelzijdigheid en heerlijkheid van de Bourgogne en verwen uzelf met een heerlijke vakantie. De Bourgogne is werkelijk een topbestemming! En dat op slechts een paar uurtjes rijden vanuit Nederland.