Vakantie Europa-Park

Het pretpark Europa-Park Duitsland, gelegen in het Zwarte Woud, is niet alleen het grootste attractiepark van Duitsland, maar ook het op één na best bezochte pretpark van Europa. Op beoordelingssites als Zoover scoort Europa Park hogere cijfers dan andere bekende parken en in de afgelopen jaren heeft het park tal van prestigieuze prijzen gewonnen. "En daar zijn we als familiebedrijf heel trots op", aldus de directie. Miljoenen mensen weten jaarlijks de weg naar Europa Park te vinden. Bent u er dit jaar ook bij?  

Peter Langhout heeft een uitgebreid aanbod Europapark reizen en Europapark arrangementen. Geïnteresseerd? Bekijk nu of er een leuke Europapark aanbieding of aantrekkelijk Europa-park arrangement voor u bij zit.

Reis door Europa
In Europa Park zijn 16 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Wandel van een Grieks havenstadje via Italië naar een Zwitsers bergdorp. En maak op één dag kennis met de kleurrijke houten huizen, Noorse staafkerken en heerlijke visrestaurants van Scandinavië om vervolgens richting Frankrijk te gaan voor overheerlijke crèpes.
Meer dan 100 attracties
In de diverse themagebieden in Europa-Park Duitsland bevinden zich meer dan 100 attracties en shows. Naar eigen zeggen van het park, heeft geen enkel ander attractiepark in Europa zo’n groot aanbod! Houdt u van spanning en sensatie…? Dan zult u zich zeker vermaken. In Europa-Park vindt u tal van supersnelle achtbanen, waaronder één van de hoogste en snelste achtbanen van Europa...! 

Stap aan boord van de Silver Star en geniet kort van het uitzicht op 73 meter hoogte, voordat u in een vrije val naar beneden suist. Probeer niet te gillen, al weten kenners dat dat eigenlijk een “mission impossible” is… Voel de 4G-krachten als de achtbaan alsmaar voortraast en u het gevoel heeft dat de rit eindeloos duurt. Durft u het aan…? Of blijft u liever met beide benen op de grond staan en is alleen al het geluid van de achtbaan en het hoge gegil van de mensen die erin zitten voldoende…?

Kunt u nooit genoeg adrenaline door uw lijf voelen stromen, ga dan zeker ook richting de Euro-Mir , waar uw evenwicht danig op de proef gesteld zal worden. De rit begint rustig wanneer de achtbaan langzaam omhoog kruipt. Eenmaal boven duikt u met 80 km p/u naar beneden en wat volgt, is een rit langs scherpe bochten, steile afdalingen en tal van rotaties. De Euro-Mir is namelijk een spinning coaster, hetgeen betekent dat u rug aan rug zit. Tijdens de rit draaien de karretjes om hun as en hierdoor weet u nooit of u vooruit, achteruit of naar beneden gaat… Voor sommigen kan de bijna 5 minuten durende rit niet lang genoeg duren. Voor anderen lijkt het een eeuwigheid….

Nog zo’n duizelingwekkend avontuur kunt u beleven in de Bluefire Megacoaster. Van nul tot 100 km p/u in slechts 2,5 seconden…! Daarna heeft u het gevoel dat u in het luchtledige stort… U gaat maar liefst 4 keer over de kop… Voel de adrenaline en de 4G krachten op je lichaam! De stoelen zijn voorzien van een hartslagmeter, maar misschien moet u daar maar niet te veel op kijken tijdens deze duizelingwekkende en letterlijk adem-be-nemende rit!


Vive la France en Eurosat CanCan Coaster
De nieuwste achtbaan van Europa-Park is de ‘Eurosat CanCan Coaster'. Bij deze achtbaan is ook een apart station voor bezoekers die de coaster met een VR-bril willen beleven: 'Eurosat Coastiality'. Vóór de achtbaan staan gevels die de gouden tijden van de Franse hoofdstad opnieuw tot leven laten komen. Zo ziet u een perfecte replica van de façade van de “Moulin Rouge”, waar de Franse CanCan is ontstaan. Speciaal voor de EuroSat CanCan Coaster is Europa-Park een speciale samenwerking aangegaan met de Moulin Rouge in Parijs. Een andere attractie in het Franse themagebied is het curiositeitenwinkeltje van Madame Freudenreich. Ontdek het geheim van Madame Freudenreich, die stiekem achter haar winkeltje dinosaurussen houdt

Alpenexpress met Virtual Reality
Naast de 'Eurosat Coastiality' kunt u ook bij de Alpenexpress kiezen voor een rit met een VR-bril. U kunt kiezen uit verschillende verhalen, waaronder “Beertje Paddington” en “Het geheim van Slot Balthasar”. Het derde avontuur speelt zich af in de bergen van Zwitserland waar u samen met Schellen Ursli en zijn vrienden een spectaculaire afdaling maakt ... op een gigantische koeienbel. Of duik in de wereld van Alpha Mods P.D. en ga met de futuristische politie-eenheid Alpha Mods op boevenjacht.

Beertje Paddington
Beertje Paddington neemt op meer plaatsen in Europa-Park zijn intrede. Beertje Paddington woont in Londen en zal ook in het Engelse themagebied van Europa-Park een plekje krijgen. Paddington is vernoemd naar het Londense treinstation waar hij gevonden werd. Om die reden heet het Engelse station in Europa-Park voortaan ook 'Paddington Station'.

Snorri Dark Ride
In november 2019 heeft Europa-Park de deuren geopend van de familieattractie ”Darkride Snorri Touren”. Geniet 4,5 minuut lang van een multimediale ontdekkingstocht naar het magische eiland Rulantica. Daar vindt u 7 spannende landschappen met enerzijds lieflijke zeemeerminnen en anderzijds het gevaar van de machtige zeeslang Svalgur. De vraag is: lukt het de 6-armige octopus Snorri om iedereen die deelneemt aan de expeditie veilig terug te brengen aan het eind van de expeditie…? Ga richting het Scandinavische themagebied en stap aan boord als u durft…

Waterwereld Rulantica
Ontdek ook het nieuwe indoor waterpark van Europa-Park: Waterwereld Rulantica. Hier draait alles om urenlang waterplezier! Rulantica ligt op een steenworp afstand van Europa-Park en is één van de grootste waterparken van Europa! U kunt er genieten van een uniek zwemparadijs dat is ingedeeld in 9 avontuurlijke themazones. Voor het waterpark dient u een apart entreeticket te boeken. Dit kan optioneel als u in 1 van de Europa-Park hotels overnacht (Castillo Alcazar, El Andaluz, Colosseo, Santa Isabel, Bell Rock en Krønasår). Geïnteresseerd? Bekijk dan ook onze inspiratiepagina Rulantica met meer informatie over het unieke zwemparadijs van Europa-Park.

Algemene informatie over pretpark Europa Park
Maak in één dag een reis door Europa...
Onderstaand een korte impressie van elk van de themagebieden van het attractiepark:

Europapark: Avonturenland en Sprookjesbos
Stap in de African Queen voor een cruise langs de olifantenrots. Of ga mee met de gebroeders Grimm en luister naar tal van prachtige sprookjes. Ga op expeditie op een vlot en wandel vervolgens door het  Sprookjesbos.

Europapark
Europapark: Kinderwereld
In het Vikingendorp kunnen de jongste bezoekers naar hartenlust klimmen en klauteren om vervolgens in de toren via tal van glijbanen naar beneden te suizen of rond te draaien in de Dino-carrousel. En voor iedereen die geen hoogtevrees heeft, is in de Kinderwereld ook een vuurtoren, waarbij u uzelf tot 9 meter omhoog kunt trekken.

Europapark: Ierland
Ook hier kunnen vooral de jongste bezoekers helemaal uit hun dak gaan! Naast de buitenattracties van Kinderland, zijn er in het groene Ierland drie populaire familie-attracties: een schommelschip, kinderachtbaan en tractorrit. Plus een enorme speelhal, waar de kids naar hartenlust kunnen spelen en ravotten, terwijl u geniet van typisch Ierse hapjes en drankjes in het Ierse restaurant en de echte Ierse pub.


Europapark: Koninkrijk van de Minimoys
Mieren zo groot als olifanten, grassprieten zo hoog als wolkenkranbbers en bijen die straaljagers het nakijken geven. In “ARTHUR in het Koninkrijk van de Minimoys” beleeft u de natuur als één groot avontuur. Gigantische lieveheersbeestjes, kikkers en imposante vlinders vliegen, kruipen en springen over takken en rotsen en laten u voelen hoe het is om zelf een Minimoy te zijn... De echte wereld en die van de animatiefilm komen samen in een 10.000 m2 grote beleving voor het gehele gezin.

Europapark: Duitsland
Wandel door de “Duitse Allee“ met zijn schitterende façades en typisch Duitse architectuur. Bezoek Alexanderplatz, de oude Duitse markt, de vakwerkhuizen van Brandenburg en natuurlijk de diverse attracties. Ga aan boord van de Panoramatrein of de EP-Express, waarmee u op comfortabele wijze naar de diverse andere landen kunt reizen.

Europapark: Rusland
Bezoek het originele ruimtestation MIR en stap in de hoge snelheidsachtbaan “Euro-Mir” of geniet van de diverse culturele activiteiten in het Russische dorp. Bewonder de kleurrijke houten plattelandshuisjes, de Russische vaklieden en de prachtige torens van de tsaren. Voor de jongere vakantiegangers is er in het Russische gebied de attractie “Sneeuwvlokje”, die ze meeneemt naar sprookjesland. Of voelt u meer voor de auto-attractie “Lada Autodrom”?


Europapark: Italië
Reis vanuit Rusland naar Italië en geniet van de Mediterrane charme. Neem een kijkje bij de 7m hoge “Fontana di Paradiso” in het midden van het Italiaanse meer en wandel over de Piazza met tal van architecturale schatten. Geniet ook van het schilderachtige landschap en de vele leuke attracties. Bezoek o.a. het angstaanjagende kasteel van het spook van de Medici of ga langs bij het “Teatro dell Arte” en geniet van diverse gevarieerde shows. En voordat u doorreist naar het volgende land raden wij u aan om te genieten van een originele Italiaanse cappuccino of versgebakken pizza.

Europapark: Frankrijk
In Frankrijk komt u de geur van vers gebakken brood en warme crêpes tegemoet… Bezoek de nieuwe Eurosat CanCan Coaster, de magische 4D-bioscoop of stap in de hoogste achtbaan van het park: de Silver Star. Neem ook een kijkje bij het curiositeitenwinkeltje van Madame Freundestein en geniet van een hapje en een drankje bij de bistroboot. 

Europapark: Scandinavië 
Kleurrijke houten huizen, de Noorse staafkerk, heerlijke visrestaurants… U ziet het allemaal in het Scandinavische deel van het park. Geniet van de typisch Noorse gastvrijheid en stap aan boord van het schommelschip “Vindjammer” voor een stormachtige tocht. De kinderen zullen ongetwijfeld genieten van de sprookjes van Andersen in de verhaaltoren. Maar het echte avontuur vindt u bij de wildwaterbaan “Fjord rafting”. Kijk uit voor de verraderlijke stroomversnellingen….

Europapark: Portugal
Stap in de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers. Een ware uitdaging ligt in het verschiet bij de Casa de Adventure. En wat dacht u van een tocht in de Atlantica Supersplash; een supersnelle wildwaterachtbaan…?

Europapark: Spanje
Reis daarna mee naar Sevilla; geniet van vurige flamenco dansen, spectaculaire “stuntshows” en tal van Spaanse lekkernijen. Vaar over hoge golven in de Columbus-Jolle, stap aan boord van de Express trein naar andere landen of laat de kinderen heerlijk spelen in de waterspeeltuin.

Europapark: Holland
Ook Nederland is in het park vertegenwoordigd. U voelt u heel even weer thuis tussen de windmolens, Edammer kaas en het vele Delfts blauw. In Europa-Park zult u zien, dat Nederland ook een land vol avonturen is. Stap aan boord van het piratenschip; draai in een reuze koffiekop in de rondte totdat u duizelig bent of vlieg op en neer met de Rode Baron en Peter Pan. Bezoek ook het “speelhuis” en geniet van de mini botsauto’s.

Europapark: Zwitserland
Door naar Zwitserland, waar de Matterhorn Blitz op u wacht. Of wat dacht u van de Schweizer bobsleebaan, het Zwitserse chaletdorp of de Jungfrau gletcherflieger; een soort dubbeldekker vliegtuigjes.

Europapark: Griekenland
In het land van de Goden wacht u de waterachtbaan Poseidon en één van de nieuwste achtbanen, de Pegasus, gebaseerd op het mythologische vliegende paard. Geniet ook van de interactieve darkride: Atlantis Adventure. En dat alles natuurlijk in typisch Griekse stijl… Of wat dacht u ervan om te vliegen als een vogel in de lucht...? Dat kan bij de Traumzeit Dome. Volg een jongen en zijn robotvriend die in het spoor van Albert Einstein de geheimen van de zwaartekracht ontdekken. Reis samen met hen naar de maan en het ISS-station tot in de verste uithoeken van het universum. Een adembenemend avontuur met adembenemende beelden!

Zweef als een vogel door de lucht
Zweven als een vogel door de lucht kan dit jaar in de gigantische 360-graden projectiekoepel van attractiepark Europa-Park. Aan de binnenkant van deze "Traumzeit-Dome" bevindt zich het grootste 'immersive media screen' ter wereld met een oppervlakte van 630 vierkante meter waarop 11 projectoren de film "Beautiful Europe“ tonen. Kom even tot rust, terwijl u languit op een kussen kunt liggen en langzaam wegdroomt, terwijl u ervaart hoe het is om als een vogel over Europa-Park te vliegen. Zwem tevens als een vis in de oceaan en fladder als een vlinder te fladderen over Franse velden vol lavendel. Krijgt u er al zin in....?

Europapark: Engeland
Wat is Engeland zonder Shakespeare…? Bezoek het Shakespeare theater en ervaar het ware Shakespeare gevoel… Zoals vermeld is ook Beertje Paddington vertegenwoordigd. En natuurlijk ontbreekt in het Engelse themadeel van het park ook de London Bus niet; een attractie à la het vliegend tapijt. Of wat dacht u van een ritje in de Crazy Taxi of echte Britse carrousel?

Europapark: Oostenrijk
Tot slot: Oostenrijk. Het land van de bergen, van Tirol en het Swarowski diamant. Allemaal elementen die u terug vindt in het park. Stap in de Alpenexpress, al dan niet met een virtual reality bril en beleef een geweldige rit. Natuurlijk mag ook de spetterende boomstamattractie niet ontbreken! De kunst is om er droog weer uit te komen….

U ziet het: Europapark Duitsland is een schitterend park met tal van attracties voor het hele gezin. Europapark Duitsland is prachtig vormgegeven en er is veel aandacht besteed aan de details, zowel qua architectuur, als qua invulling van de diverse landen op het gebied van catering en attracties. Boek nu een Europa Park arrangement en Have Fun!

Let op: Door omstandigheden of tijdelijk onderhoud kan het zijn dat bepaalde attracties gesloten zijn. Hierop hebben wij helaas geen invloed. Informeer ter plaatse.