Vakantie Thueringen

Thüringen is gelegen in het midden van Duitsland, ten zuiden van de Harz. Het is een streek met een prachtige natuur en interessante steden, waarvan de geschiedenis ver teruggaat in de tijd. Belangrijke historische figuren, waaronder Luther, Goethe, Schiller en J.S. Bach hebben hun stempel op dit gebied gedrukt, waardoor Thüringen tot op de dag van vandaag het centrum van het Duitse Geestesleven en de Kunstwereld is.

Natuur in Thüringen
Qua natuur wordt Thüringen gekenmerkt door beboste bergen die doorkliefd worden door beekdalen en afgewisseld worden door glooiende hoogvlakten. Het gebied is in de zomer zeer geliefd bij vele wandelaars. Met 16.000 km aan goed aangelegde en bewegwijzerde wandelwegen behoort Thüringen tot de Duitse top-bestemmingen voor wandelaars. Natuurliefhebbers kunnen er genieten van fraaie natuurparken, waaronder het natuurpark Kyffhauser, het Schiefergebirge en het nationaal park Hainich.

Cultuur in Thüringen
Voor wie op zoek is naar cultuur zijn er diverse belangrijke steden, waaronder Erfurt, Weimar en Leipzig. Erfurt is de grootste stad van Thüringen met één van de best behouden gebleven Middeleeuwse stadskernen van Duitsland. De moeite waard om te bezoeken! Dat geldt ook voor Weimar, waar veel sporen te vinden zijn die herinneren aan de tijd dat Goethe hier leefde. Een deel van het oude centrum staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. En niet alleen Weimar is bekend als muziekstad. Ook in Leipzig herinneren veel bezienswaardigheden aan een belangrijke componist: Johannes Sebastiaan Bach. Bij veel Duitsers is Leipzig dan ook beter bekend als “Bach-stad”. Ook Goethe en Mendelssohn studeerden echter ooit in Leipzig en hebben hun sporen Leipzig nagelaten. Mede door de aanwezigheid van de Leipziger Messe, is de stad daarnaast ook een belangrijk handels- en congrescentrum. Hierdoor is Leipzig zeer goed op het toerisme ingesteld en kunt u hier ook prima terecht wanneer u bijvoorbeeld graag wilt winkelen of uitgaan.