Menu

3 dagen busreis All inclusive kerstmarkten Teutoburgerwald en Kassel

8.5
Vanaf
Prijs op basis van:


p.p.
Prijzen & boeken
 • Vertrekgarantie: 13 december
 • All inclusive verzorging
 • Sprookjesachtig Kassel
 • Hameln: de stad van de Rattenvanger en gezellig Paderborn
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Comfort Class bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van airco en toilet
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Verblijf in Hotel Der Jägerhof op basis van all inclusive
 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 2 x lunchpakket
 • 2 x diner
 • 2 x avond met gratis drankjes tussen 18.00 en 22.00 uur (koffie/thee, bier, wijn en diverse alcoholvrije drankjes)
 • Kamer met douche en toilet
 • Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Niet al te ver weg bevindt zich het Teutoburgerwoud in Duitsland. Een mooi natuurrijk gebied met historische steden en gezellige dorpjes. We bezoeken de sfeervolle kerstmarkten in Paderborn en Hameln, de stad die bekend staat om de legende van de Rattenvanger. We gaan ook naar de kerstmarkt van Kassel. In Kassel hangt een sprookjesachtige sfeer en u kunt zelfs de figuren uit de verhalen van de gebroeders Grimm ontmoeten. Boek deze all inclusive busreis en ga heerlijk kerstshoppen in Duitsland. Het Teutoburgerwoud is een heerlijke bestemming voor een heerlijk kerstweekend weg.

Dagprogramma


Vrijdag - Paderborn
U wordt opgehaald op de diverse opstapplaatsen. Na aankomst op ons verzamelpunt gaan we met de bus naar het Teutoburgerwoud. ’s Middags komen we aan in Paderborn waar rondom de prachtige Dom een sfeervolle kerstmarkt plaatsvindt. Geniet volop van de gezellige sfeer in Paderborn. De stad staat ook bekend om de ruim 200 bronnen van het korte riviertje de Pader. De stad dankt hieraan ook haar naam. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel waar we ook dineren. Geniet 's avonds in de gezellige hotelbar van hotel Der Jagerhof van een drankje.

Zaterdag - Kassel
Laat u vandaag betoveren door de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm en de kerstsfeer op de kerstmarkt van Kassel. Bewonder de grootste kerstpiramide ter wereld, ontmoet sprookjesfiguren uit de wereld van de gebroeders Grimm en geniet van de gezellige sfeer in de Königsalm. U heeft de gehele dag de tijd om te genieten van al het moois in Kassel. 's Avonds verblijft u weer op basis van all inclusive in hotel Der Jagerhof.

Zondag - Hameln
Geniet van de mooie natuur van het Teutoburgerwoud tijdens onze rit richting Hameln. U ziet prachtige heuvellandschappen en mooie bossen. Vervolgens komen we aan in Hameln, bekend door de legende van de Rattenvanger. Bezichtig de vele monumentale gebouwen die dit stadje rijk is en neem een kijkje op de kerstmarkt. In de loop van de middag rijden we terug naar Nederland. We hopen dat u genoten heeft van uw busreis Kassel, Paderborn en Hameln en dat het Teutoburgerwald u nog lang bij blijft.

Algemeen

Informatie kerstmarkten
Kerstmarkt Kassel
Kassel ligt in het centrum van wat de Duitsers “het land van Grimm“ noemen. Hier hebben de gebroeders Grimm het grootste deel van hun leven gewoond en gewerkt. De sprookjes van de gebroeders Grimm zijn over de hele wereld bekend. Doornroosje, Roodkapje, Sneeuwwitje, Vrouw Holle en Repelsteeltje… Wie kent ze niet? In het jaar 2013 vierde Duitsland het 200-jarig jubileum van de gebroeders Grimm; een succesvol jubileumjaar.

Kassel is de hoofdstad van de Duitse Sprookjesroute (Märchenstrasse). De kerstmarkt in Kassel wordt mede om deze reden de „Märchenweihnachtsmarkt“ genoemd, oftewel Sprookjes Kerstmarkt. De historie van de kerstmarkt in Kassel gaat ver terug in de tijd. Ooit werd in 1767 de eerste kerstmarkt georganiseerd. Inmiddels is deze kerstmarkt uitgegroeid tot een markt met circa 140 prachtig versierde en verlichte kerstkramen. Leuk zijn ook de sprookjesfiguren op de Friedrichsplatz, evenals het feit dat u op de kerstmarkt in Kassel de grootste kerstpiramide ter wereld kunt bewonderen. En het mystieke sprookjes- en toverbos doet kinderogen stralen en is leuk voor jong en oud! Bezienswaardig zijn tevens de grote vrijstaande adventskalender en het dagelijkse podiumprogramma.

En natuurlijk kunt u op de kerstmarkt in Kassel, net als op alle andere kerstmarkten in Duitsland, op zoek gaan naar prachtige cadeaus en tal van overheerlijke versnaperingen. Laat het u smaken in de kaashut en de gezellige almhut, waar het heerlijke toeven is na een paar uur rondgekeken te hebben op de kerstmarkt. Geniet ervan!

Kerstmarkt Paderborn
In Paderborn is de schitterend verlichte en imposante Dom op het centrale Marktplein het decor van de kerstmarkt. De sfeervolle kerstmarkt loopt hier vandaan via de Sternengasse naar het historische raadhuis. Zowel het raadhuis als de Dom zijn overigens ook een bezoek waard! Geniet van de vele mooie kerstkramen, waar kunstnijverheid vanuit heel Duitsland wordt verkocht. Leuk is ook de grote adventkalender bij het historische stadhuis, de levende kerststal en de 100-jaar oude Paderbornse paardencaroussel. Werkelijk niet te versmaden zijn de populaire 'Paderborner Pfarrerskäppchen', een soort gebak. Of geniet van geflambeerde bowl, gebakken appelen en de 'Heiße Bäuerin' en 'Heißer Wilhelm', die uit authentieke Paderbornse kersttassen gedronken wordt….

Even genoeg kerstsfeer geproefd? Wandel dan eens naar de Paderbronnen. Hier ontspringt uit meer dan 200 bronnen de River de Pader. Dit is de kortste rivier van Duitsland.

Kerstmarkt Hameln
Hameln is wereldberoemd geworden door het sprookje “de Rattenvanger van Hameln”; een sprookje van de gebroeder Grimm. In Duitsland zijn de plaatsen die verbonden zijn met de Gebr. Grimm verbonden in de Duitse Sprookjesroute, die loopt van Hanau tot Bremen. Hameln maakt ook deel uit van deze sprookjesroute.

Proef de sfeer van de Rattenvanger van Hameln tijdens uw bezoek aan dit prachtige stadje. Het centrum is compact en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Bewonder de prachtige vakwerkhuizen en ontdek de Bungelosenstrasse, de straat waar de rattenvanger de kinderen doorheen lokte.

Tijdens de adventperiode staat Hameln in het teken van de kerstmarkt. Midden in het mooie oude centrum branden de kerstlichtjes en kunt u genieten van een hele ontspannen sfeer. De vakwerkhuizen en de prachtige historische binnenstad zijn een uniek decor voor de sfeervolle kerstmarkt. Naast zo’n 70 feestelijk gedecoreerde houten huisjes, die rondom de Marktkirche en het historische Hochzeitshaus staan, vindt u hier een enorme adventskalender, een 11 meter hoge kerstpiramide en een ijsbaan voor de kinderen. Informeer ter plaatse naar het uitgebreide kerstactiviteitenprogramma van het VV en de speciale kerstrondvaarten over de rivier de Weser (excl). En wilt u uzelf of iemand anders een mooie kerstbal cadeau doen? Dan kunt u deze in de glasblazerij met de hulp van een glasblazer eventueel zelf maken. Een heel origineel cadeau!

Excursie & Extra

 • Bezoek aan de kerstmarkt in Paderborn
 • Bezoek aan de kerstmarkt in Kassel
 • Bustour Teutoburgerwoud
 • Bezoek aan de kerstmarkt in Hameln

Algemeen

Boek een overnachting bij Hotel van der Valk Nuland
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is Stadion de Vliert in Den Bosch. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, is het prettig om in de buurt van het verzamelpunt te overnachten voorafgaand en/of na afloop van uw reis. Wilt u graag van die mogelijkheid gebruik maken, dan kunt u overnachten bij Hotel Van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt. Hotel Van der Valk Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen. Op de dag van vertrek gaat u met eigen auto vanuit Nuland naar Stadion de Vliert (ca. 8 km). Daar kunt u voor de duur van de reis uw auto gratis parkeren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de mogelijkheden en boek een overnachting in Nuland.

Kerst - kerstmarkten - ouder echtpaar met koffie Kerst Duitsland - kerstkraam houtsnijwerk Duitsland - kerst - kerstmarkt - bord gluhwein Duitsland - Hameln - Rattenvanger Kerst - stel bij kerstboom Kerst Kassel - Kerstmarkt - 2 Duitsland - Hameln - straatsteen rat
3 dagen busreis All inclusive kerstmarkten Teutoburgerwald en Kassel
Accommodatie

Ligging

Hotel der Jägerhof ligt aan de rand van Willebadessen, een gezellig plaatsje in het Teutoburgerwoud. Hotel Der Jagerhof ligt in een 10 hectare groot natuurgebied met meertjes waar u kunt vissen en een uitgebreid aanbod aan wandelpaden vindt. De bekende wandelweg E1 - die van de Noordzee tot aan de Middellandse Zee loopt - komt aan het hotel voorbij. Hotel Der Jagerhof ligt verder op ca. 1 km van het centrum van Willebadessen en ca. 200 meter van het station.

Faciliteiten

 • Receptie
 • Restaurant
 • Bar
 • Lounge met open haard
 • Tuin met zonneterras en ligstoelen
 • Sauna (gratis)
 • Fins stoombad (excl.)
 • Solarium (excl.)
 • Jacuzzi (excl.)
 • Schoonheidssalon (excl.)
 • Fitness
 • Lift
 • Kluisje
 • Wi-Fi
 • Parkeergelegenheid
 • Kegelbaan
 • Speelruimte
 • Fietsverhuur

Kamers

Uw kamer beschikt over een douche, toilet, telefoon en satelliet-tv. Een deel van de kamers beschikt over een balkon.

Verzorging

U verblijft hier op basis van all inclusive. Dit houdt in:

 • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 2 x lunchpakket
 • 2 x diner
 • 2 x avond met gratis drankjes tussen 18.00 en 22.00 uur (koffie/thee, bier, wijn en diverse alcoholvrije drankjes)
 • 3 dagen busreis All inclusive kerstmarkten Teutoburgerwald en Kassel
  Reisinformatie

  Inclusief

  • Vervoer per luxe Comfort Class bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van airco en toilet
  • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
  • Verblijf in Hotel Der Jägerhof op basis van all inclusive
  • 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 2 x lunchpakket
  • 2 x diner
  • 2 x avond met gratis drankjes tussen 18.00 en 22.00 uur (koffie/thee, bier, wijn en diverse alcoholvrije drankjes)
  • Kamer met douche en toilet
  • Alle genoemde excursies

  Exclusief

  • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

  Optioneel

  • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
   • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
   • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
   • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
   • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
   Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
  3 dagen busreis All inclusive kerstmarkten Teutoburgerwald en Kassel
  Bestemming

  Bestemming Teutoburger Woud

  Niet ver over de grens ligt het prachtige Teutoburgerwald. Een mooi gebied met prachtig groen en leuke, gezellige steden en pittoreske dorpjes. Hier kunt u heerlijk wandelen in de natuur en genieten van een bosrijke omgeving of een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Münster, Hameln of Bad Pyrmont.

  Münster
  Münster is de hoofdstad van het Münsterland, dat bekend staat om de vele waterkastelen. Het water is namelijk onlosmakelijk verbonden met de stad. De rivier de Aa kronkelt door Münster en vormt ten zuidwesten van het centrum een meer, de Aasee. Munster is een stad die zeer de moeite waard is om te bezoeken. Het belangrijkste religieuze bouwwerk is ongetwijfeld de Dom. Ook de St Lamberti hallenkerk is echter zeer bezienswaardig. Of bezoek de Überwasserkirche ( = Liebfrauenkerk), gelegen in een gezellige studentenwijk met veel kroegjes en uitgaansgelegenheden.

  Al wandelend door de stad komt u vanzelf ook langs het oude Raadhuis, dat herbouwd is nadat het in de 2e wereldoorlog volledig was vernield. Het origineel stamde uit het midden van de 14e eeuw en inmiddels is het prachtig gerestaureerd. Houdt u van kunst, dan is een bezoek aan het Grafisch museum van Pablo Picasso de moeite waard, evenals wellicht het Museum für Lackkunst.

  Op een mooie dag is een boottocht over het meer in de stad ook altijd een aanrader, evenals het openluchtmuseum de Mühlenhof. U ziet het: Munster heeft haar bezoekers veel te bieden.

  Hameln
  In vroeger tijden een van de Hanzesteden en wereldberoemd geworden door het sprookje “de Rattenvanger van Hameln”. De sage wordt nog altijd levend gehouden om de toeristen aan het verhaal te herinneren. Het stadje heeft een prachtige oude stadskern met fraaie  vakwerkhuizen en unieke gebouwen uit de Wezer-Renaissance. De moeite waard om te bezoeken!

  Duitse Sprookjesroute & Grimm
  Hameln is één van de vele plaatsen langs de Duitse Sprookjesroute. De Duitse Sprookjesroute is één van de oudste en bekendste themaroutes in Duitsland. In 2013 stond de Duitse Sprookjesroute extra in de schijnwerpers vanwege het 200-jarig jubileum van de gebroeders Grimm. In december 1812 verscheen namelijk het eerste sprookjesboek van de gebroeders Grimm. Sprookjes die inmiddels wereldberoemd zijn geworden. De sprookjes van Grimm zijn namelijk vertaald in meer dan 160 talen. In het Teutoburgerwald liggen diverse plaatsen die nauw met de Duitse Sprookjesroute verbonden zijn. Stuk voor stuk plaatsen die het waard zijn om te ontdekken en leuk voor jong en oud!

  Bad Pyrmont
  Het vorstelijke kuuroord Bad Pyrmont is een van de bekendste Duitse kuuroorden en kent een rijke traditie. De afgelopen eeuwen heeft Bad Pyrmont heel wat hoogadellijke gasten mogen verwelkomen, die zich kwamen laven aan het water uit de geneeskrachtige bronnen. Tegenwoordig is Bad Pyrmont een moderne plaats met therapiefaciliteiten op het hoogste niveau en een aantrekkelijk wellnessaanbod. Befaamd is het stijlvolle kuurpark met zijn brede lanen in barokstijl en de unieke palmentuin met meer dan 300 palmen en 400 subtropische gewassen.

  Oranjeroute
  Zowel Bad Pyrmont als Detmold hebben banden met het Nederlandse koningshuis. Beide plaatsen maken derhalve deel uit van een 2e themaroute in Duitsland: de Oranjeroute. Het paleis in Bad Pyrmont herinnert aan de tijd dat koningin Emma hier regeerde als regentes. En het slot in Detmold werd in vroeger tijden bewoond door de voorouders van onze eigen Prins Bernhard. Het slot is prachtig ingericht en kan bezocht wordt.
  3 dagen busreis All inclusive kerstmarkten Teutoburgerwald en Kassel
  Klantreacties

  Klantwaardering:

  8.5
  20 klanten gaven hun reactie
  Remus
  Tip: Nieuwe bestemmingen bijvoorbeeld München of Frankfurt
  • Waardering: 8,0
  J. Dubbeldam - Bakker
  Top trip, erg leuk.
  • Waardering: 8,5
  I. Smeets
  Alles was prima geregeld!
  • Waardering: 8,5
  Fam.Van het Oor
  Zeer tevreden over het hotel. Fijne chauffeur, hij gaf ook veel informatie.
  • Waardering: 9,8
  N.H. Dirkx
  • Waardering: 7,8
  H.V. Haasteren
  • Waardering: 8,0
  V. Zanen - Bankeman
  • Waardering: 9,2
  E. Harmes
  Goed georganiseerd!
  • Waardering: 7,2
  Anoniem
  Prima hotel, prima chauffeur!
  Al met al een geslaagde reis!
  • Waardering: 8,8
  D. v. Dooremalen
  Het vervoer, ontvangst op het wisselpunt in Nuland, de chauffeur en het hotel was prima in orde. We kregen ook leuke toeristische informatie van de chauffeur.
  • Waardering: 8,8
  C. Witteman
  • Waardering: 8,0
  A. Witteman
  • Waardering: 8,0
  W. Vonk
  Mooie markten. We hadden een goede bus chauffeur, hij wist veel te vertellen.
  • Waardering: 10,0
  W. Vink
  Mooie markten! We hadden een goede bus chauffeur!
  Hij wist veel te vertellen.
  • Waardering: 10,0
  vd. Berg - de Goede
  Ik vond dat we vroeg op moesten voor de bus. Voor de rest was het leuk!
  • Waardering: 7,5
  Hageman
  Graag de koffer labels sturen naar de personen zodat je die uit kunt printen
  • Waardering: 8,0
  B.M. Zwartbol - v. Brummen
  De reis voldeed aan onze verwachtingen. Het verblijf in Kassel was te lang.
  • Waardering: 7,2
  Anoniem
  • Waardering: 9,5
  Anoniem
  Goed georganiseerd! Goede uitleg!
  • Waardering: 8,0
  P. Slingerland
  • Waardering: 9,0
  3 dagen busreis All inclusive kerstmarkten Teutoburgerwald en Kassel