Menu

8 dagen busreis Historie Tweede Wereldoorlog

8.6
Halfpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
8 dagen
halfpension
629
p.p.
Prijzen & boeken
 • Vertrekgarantie: 21 juni
 • Unieke themareis
 • Bezoek Adelaarsnest Berchtesgaden
 • Veel entrees inclusief
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
 • Klantreacties
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
 • Vervoer per luxe Comfort Class bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Deze bijzondere historische busreis laat u kennis maken met een indrukwekkend stukje historie van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze themareis nemen wij u o.a. mee naar Nürnberg, het concentratiekamp in Dachau, München en Berchtesgaden, waar het beruchte “adelaarsnest” van Hitler te vinden is. Natuurlijk zal de busreis Berlijn en Dresden niet ontbreken. Een indrukwekkende reis voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie rondom de Tweede Wereldoorlog.

Dagprogramma


Vrijdag - Heenreis
Met onze servicelijnen wordt u naar ons verzamelpunt gebracht, waar u kunt genieten van een kopje koffie met gebak. Daarna vertrekken we richting Duitsland. Aan het begin van de avond arriveren we bij ons hotel in het Beierse Denkendorf, waar het diner zal worden geserveerd.

Zaterdag - Nürnberg en documentatiecentrum
Na het ontbijt rijden we naar Nürnberg. Tot aan de Tweede Wereldoorlog behoorde Nürnberg tot één van de mooiste middeleeuwse steden van Duitsland. In de oorlog werd de stad echter volledig verwoest door de Amerikanen omdat Hitler in het zuidelijke deel van de stad een enorm complex had, dat diende als congresterrein voor de NSDAP. Op de Rijkspartijdag van 1935 werden hier de beruchte Nürnberger wetten afgekondigd, die de '’wettelijke” basis moesten leveren voor de meedogenloze Jodenvervolgingen. Veel van de gebouwen op het congresterrein zijn min of meer bewaard gebleven en bieden tegenwoordig onderdak aan een interessant documentatiecentrum over het complex en de NSDAP partij als geheel, inclusief de Nürnberger-processen na de Tweede Wereldoorlog.

Voordat wij u meenemen naar het documentatiecentrum maken we ’s ochtends eerst een stadsrondrit door het centrum van de stad. Een gids zal u alles vertellen over de historische bezienswaardigheden en de herinneringen van Nürnberg aan de Tweede Wereldoorlog. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel voor het diner.

Zondag - Dachau en München
Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en vervolgen onze reis richting München. Even ten noorden van de stad bevindt zich het concentratiekamp Dachau, het eerste grootschalig opgezette concentratiekamp van Nazi-Duitsland. Meer dan 200.000 mensen uit heel Europa hebben hier kortere of langere tijd doorgebracht tijdens de oorlog en voor een deel was dit het laatste station. Op het terrein van het concentratiekamp is een herinneringsmonument, dat gratis toegankelijk is. U kunt hier even rondkijken voordat we verder rijden naar München.

München is de plaats waar de NSDAP van Hitler ooit geboren en groot werd. Hier hield Hitler regelmatig toespraken in de tegenwoordig zo kleurrijke bierkelders. Wanneer u wilt, kunt u een kijkje nemen bij een aantal gebouwen die herinneren aan de nazi-tijd, zoals bij de Führerbau op de Königsplatz of bij het museum Haus der Deutschen Kunst aan de Prinzregentenstrasse. Tegen het eind van de middag rijden we naar ons hotel net over de Oostenrijkse grens in het Salzburgerland.

Maandag - Berchtesgaden en adelaarsnest
Vandaag rijden we naar de omgeving van Berchtesgaden, een oud stadje in het zuidoosten van Beieren. Berchtesgaden is prachtig gelegen en wordt omringd door hoge bergen, waarvan de Watzmann de bekendste is. Ondanks de schoonheid van de natuur komen de meeste toeristen naar Berchtesgaden om een bezoek te brengen aan het documentatiecentrum en het Kehlsteinhaus. Het huis is aan Hitler cadeau gegeven door de NSDAP en is prachtig gelegen op de top van de berg en van daaruit heeft u een schitterend uitzicht richting Königssee en – bij helder weer – tot aan Salzburg aan toe. Het Kehlsteinhaus wordt ook wel het adelaarsnest genoemd. Na het bezoek aan het Kehlsteinhaus heeft u de tijd om het documentatiecentrum (excl. entree) te bezoeken. Vervolgens brengen we nog een bezoek aan de Königssee.

Dinsdag - Regensburg
Na het ontbijt verlaten we het hotel en rijden naar Regensburg. Deze stad kwam ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog en is daarmee één van de beter bewaarde middeleeuwse steden van Duitsland. De stad is schitterend gelegen aan de rivier de Donau en kent een meer dan 2000 jaar lange geschiedenis. U ziet in Regensburg zowel de Romeinse tijd als de Middeleeuwen terug. De Porta Praetoria geldt, naast de Porta Nigra in Trier, als één van de grootste nog behouden Romeinse bouwwerken van Duitsland. Het centrum is zeer sfeervol met vele kleurrijke panden en monumenten. Blikvanger is de de Dom St. Peter die hoog boven de stad uittorent. Na het bezoek rijden we naar ons volgende hotel nabij Chemnitz.

Woensdag - Dresden en Zossen
Tot aan de Tweede Wereldoorlog was Dresden volgens velen één van de mooiste steden van Duitsland en wellicht zelfs van heel Europa. In de nacht van 13 op 14 februari 1945 werd Dresden echter gebombardeerd en verwoestten Britse en Amerikaanse vliegtuigen de prachtige oude binnenstad. Het was de meest controversiële actie van de geallieerden. De resten van Dresden verdwenen na de oorlog achter het IJzeren Gordijn. Na de eenwording in 1990 veranderde de stad echter en werd deze op veel plaatsen opnieuw opgebouwd. Veel belangrijke gebouwen werden afgebroken en gerestaureerd en nieuwe panden verrezen. Hierdoor is Dresden vandaag de dag een stad met grote tegenstellingen op het gebied van architectuur. Tijdens een rondrit en wandeling door de stad laat een gids u kennismaken met het verleden, de verwoesting en wederopbouw.

Vervolgens reizen we verder richting Berlijn. Zo’n 40 km ten zuiden van Berlijn ligt Zossen. Hier bevond zich tijdens de oorlog een ondergronds complex van bunkers en tunnels dat diende als het communicatie-zenuwcentrum van Adolf Hitler. De bunkers werden gecamoufleerd door woonhuizen, die hermetisch werden afgesloten van de buitenwereld. Het terrein speelde reeds in de Eerste Wereldoorlog een belangrijke rol. Toen bevond zich hier de grootste militaire basis van Europa. Ontdek de complete historie van Zossen tijdens een bezoek aan de bunkers

Donderdag - Berlijn
Vanochtend bezoeken we het Berliner Unterwelten Museum, een niet al te groot museum met alles over de ondergrondse wereld van Berlijn tijdens de oorlog zoals de openbare schuilkelders. Tijdens een interessante rondleiding zult u zich regelmatig verbazen over wat er daar onder de grond allemaal heeft plaats gevonden. Vanmiddag nemen wij u mee naar het centrum van Berlijn. Tijdens een stadsrondrit ziet u tal van bezienswaardigheden die voor een deel herinneren aan de oorlogstijd en de periode daarna van Oost-Duitsland, zoals het beruchte Checkpoint Charlie, de Berlijnse Muur, het Holocaust monument en o.a. de Gedächtniskirche. Een gids zal u extra informatie verstrekken over de stad voor, tijdens en na de oorlog. Na de rondrit is er natuurlijk nog wat vrije tijd in Berlijn.

Vrijdag - Terugreis
We rijden weer terug naar Nederland, waar we tegen de avond op ons verzamelpunt arriveren en u kunt genieten van het afscheidsbuffet. Daarna zit de reis er helaas op en wordt u door onze servicelijnen naar uw afstapplaats gebracht.

Bekijk ook eens onze andere busreizen Duitsland.

Excursie & Extra

 • Stadsrondrit Nürnberg met gids
 • Documentatiecentrum in Nürnberg
 • Bezoek aan concentratiekamp Dachau
 • Bezoek aan München
 • Bezoek adelaarsnest bij Berchtesgaden
 • Bezoek aan de Königssee
 • Bezoek aan Regensburg
 • Bezoek aan Dresden met gids
 • Stadstour Berlijn met gids
 • Bezoek aan het Berliner Unterwelten Museum
 • Bezoek aan bunkercomplex van Zossen

Algemeen

Boek een overnachting bij het verzamelpunt
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is het Van der Valk Hotel in Nuland. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, kunt u een overnachting bijboeken aan het begin (of einde) van de reis.

Hotel Van der Valk Nuland
Hotel Van der Valk in Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen en vele reizigers hebben hier al eens overnacht. U heeft een kamer met eigen badkamer en toilet. En wanneer u wilt, kunt u uw auto gratis parkeren bij het hotel gedurende de reis. Geïnteresseerd? Boek dan uw overnachting in Nuland.

Berlijn - Gedachtniskirche - Kurfurstendamm Duitsland - Nurnberg Legerpetten Duitsland - Berchtesgaden - Adelaarsnest Duitsland - Berchtesgaden - de Alpen Berlijn - Denkmal Oorlogsmonument Dresden - Semper Opera - tulpen
8 dagen busreis Historie Tweede Wereldoorlog
Halfpension
Accommodatie

Algemeen

Tijdens de rondreis verblijft u in verschillende hotels nabij de excursiedoelen die we bezoeken. Het zijn allen goede middenklasse hotels met restaurant en bar, maar vaak zijn er meer faciliteiten aanwezig. Op uw kamer beschikt u minimaal over een tv, telefoon en badkamer met bad/douche en toilet. U verblijft hier op basis van halfpension.

8 dagen busreis Historie Tweede Wereldoorlog
Halfpension
Reisinformatie

Inclusief

 • Vervoer per luxe Comfort Class bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
 • Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
 • Verblijf in diverse middenklasse hotels op basis van halfpension
 • Kamer met bad en/of douche en toilet
 • Koffie met gebak op de heenreis
 • Afscheidsbuffet in Nederland
 • Alle genoemde excursies

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Opstapplaatsen in periode 31-05-2019 tm 30-08-2019
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Aalten / NS Station, Stationsstraat
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Almere/Sporthal Indische Buurt t.o. busstation
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid / Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Assen / NS Station, Stationsplein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch/Sportcomplex Sportiom t.h.v. hoofdingang
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Ede / NS Station Ede-Wageningen
 • Eindhoven/Zwembad de Tongelreep, parkeerterrein
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gorinchem / NS Station
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Helmond / Sportcomplex de Braak, Rembrandtlaan
 • Hengelo / CS, bij Rabo theater
 • Hoogeveen / NS Station, Stationsplein
 • Leeuwarden/Bushalte Zuiderplein 35 (tegenover ING)
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Oss / NS Station, busstation Spoorlaan
 • Purmerend / McDonald's, parkeerterrein Jaagweg
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Roosendaal / Parkeerterrein naast NS
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Spijkenisse, Metrostation Centrum
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam / Oud Stadskantoor,Ebbehout 29 (achter NS)
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
 • Afstapplaatsen in periode 31-05-2019 tm 30-08-2019
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid / Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch/Sportcomplex Sportiom t.h.v. hoofdingang
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Eindhoven/Zwembad de Tongelreep, parkeerterrein
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam / Oud Stadskantoor,Ebbehout 29 (achter NS)
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
8 dagen busreis Historie Tweede Wereldoorlog
Halfpension
Bestemming

Bestemming Berlijn

Jarenlang bestond er een tweedeling binnen Berlijn met enerzijds het 'communistische' oosten en anderzijds het 'kapitalistische' westen. In beide delen van de stad werden verschillende bouwstijlen gehanteerd en ieder stadsdeel kende zijn eigen centrum. Voor het Westen was dit de Kurfurstendamm en voor Oost-Berlijn de Alexanderplatz. Na de val van de muur werd besloten om Berlijn een nieuw gezicht te geven en ervoor te zorgen dat de stad weer een centraal centrum kreeg. Dit centrum is inmiddels verrezen op de Potzdamer Platz. Hier vindt u vandaag de dag spiegelende kantoorgebouwen en nieuwe winkelcentra.

Veel mensen kennen de highlights van Berlijn, zoals Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, Reichstag en onder meer de Gedächtniskirche. Daarnaast zijn er echter nog verrassend veel meer bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Berlijn is verrassend modern en veelzijdig en geschikt voor een citytrip voor jong en oud! Want of u nu in het rijke en roerige verleden van de stad geïnteresseerd bent, u onder wil dompelen in 60 jaar historie van computerspelletjes, kennis wil maken met meer dan 5000 dieren in de Aquadom of ondergronds wilt gaan bij de Berliner Unterwelten…. Het kan allemaal!

Boek daarom vandaag nog een voordelig stedentrip en geniet binnenkort van een geweldig weekendje weg of stedentrip naar het enerzijds historische en anderzijds hippe Berlijn!

Citytrip Berlijn bezienswaardigheden


Vanwege de vroegere 2-deling liggen veel bezienswaardigheden relatief ver van elkaar. Met het openbaar vervoer bent u echter snel van de ene kant van de stad naar de andere kant. En wanneer u de bezienswaardigheden die u wilt ontdekken van te voren op een lijstje zet, kunt u deze vaak heel eenvoudig combineren, waardoor u per dag toch alsnog een groot deel te voet door de stad kunt slenteren. Lopend ziet u immers het allermeest en proeft u ook echt de sfeer van Berlijn. Of huur eens een fiets en ontdek Berlijn by bike!

TIP: Koop een kaartje voor bus 100
Bus 100 rijdt van de Alexanderplatz naar de Zoologischer Garte. Onderweg komt u langs de meeste highlights van Berlijn. De bus is onderdeel van het reguliere openbaar vervoer, zodat u gebruik kunt maken van een regulier kaartje of dagkaart. Goedkoper dan een sightseeing bus en u kunt in- en uitstappen waar u wilt!

Historisch of Hip Berlijn?


Reist u naar de Duitse hoofdstad voor een duik in de geschiedenis van Berlijn of kiest u juist voor de moderne en verrassende bezienswaardigheden van deze veelzijdige stad? Het aantal bezienswaardigheden is te groot om volledig uiteen te zetten. Afhankelijk van uw interesse geven wij u echter graag een aantal tips, die wellicht van pas komen.

Historie, oorlog en vluchtverhalen


Bent u geïnteresseerd in alles dat te maken heeft met de voormalige tweedeling van Berlijn en de rol die de stad heeft gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog? Ga dan langs bij onder meer:
 • Checkpoint Charlie, de eens zo beruchte grens tussen Oost en West.
 • Haus am Checkpoint Charlie
 • Dokumentations zentrum Berliner Mauer
 • Holocaust Monument
 • Gedenkstätte Bernauer Strasse
 • Gedenkstätte Sachsenhausen
 • Brandenburger Tor
 • Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche
 • Bebelsplatz, waar op 10 mei 1933 de grote boekverbranding plaatsvond door de Nazi's
 • DDR-Museum, een relatief nieuw en interactief museum 
 • Topographie des Terror met herinneringen aan de terreurdaden van het Derde Duitse Rijk
 • Gedankstatte Grosse Hamburger Strasse, gelegen in de voormalige Joodse wijk van Berlijn
 • Stasi-museum, dat alles vertelt over de werkwijze van de geheime dienst. 
 • Joods historisch museum
 • East Side Gallery, het langste overgebleven stuk Berlijnse Muur, dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een openluchtkunstwerk met graffiti van meer dan 100 verschillende kunstenaars.
 • Berliner Unterwelten
 • German Spy Museum

 • Ontdek de moderne kant van Berlijn


  Naast de historische kant heeft Berlijn ook een hele andere kant. Een kant van de moderne toeristische trekpleisters. Bezienswaardigheden vaak voor jong en oud! Wat dacht u bijvoorbeeld van:

 • Computerspiele museum 
 • Aquadom Sealife Berlin met meer dan 5000 dieren in 37 bassins.
 • Legoland Discovery Center Berlin bij de Potzdammer Platz, de ultieme indoor lego speelplek in de binnenstad van Berlijn.
 • Tierpark Berlin en Zoo Berlin
 • Berlin Dungeon, waar in 10 verschillende shows met live acteurs 700 jaar historie van Berlijn op theaterachtige wijze wordt verteld. Leuk en leerzaam!
 • Madam Tussauds, vlakbij de Brandenburger Tor.
 • Filmpark Babelsberg, waar aan de hand van 20 attracties en verschillende shows de wereld van de film tot leven wordt gebracht.
 • Fernsehturm, de op één na hoogste toren van Europa (365 m), gebouwd als prestigeobject ten tijde van de DDR. In de toren is een restaurant dat ieder half uur een keer om zijn as draait. Van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving!

  TIP: Als u geen € 11,- wilt betalen om het uitzicht vanaf de Fernsehturm te bewonderen, dan biedt hotel Park Inn Berlin Alexanderplatz een prima alternatief. Voor circa € 3,- brengt de lift u naar de 37e etage, waarna u zelf nog 3 etages moet lopen. En houdt u van een beetje spanning en sensatie? Boek dan een base-flying sprong vanaf het dak! Aan een elastiek “vliegt” u zo'n 125 meter naar beneden... Op zo'n adrenalineboost kunt u nog dagen teren!

 • Grootste boerenmarkt van Berlijn
  In de wijk Schönenberg vindt u op de Winterfeldplatz elke woensdag en zaterdag de grootste boerenmarkt van Berlijn! Heerlijk om overheen te wandelen en te watertanden bij alle broden en Turkse lekkernijen. Rondom het plein vindt u ook veel cafés, antiquariaten en leuke boetiekjes.

  Genieten van bijzonder ijs
  Bent u uitgekeken op de standaard ijssmaken die u op elke straathoek kunt kopen? Ga dan een ijsje eten bij Tanne B aan de Eisenbahnstrasse. Hier houden ze namelijk wel van een experiment. Probeer rozenijs, duindoornijs of – tijdens de aspergetijd - het unieke asperge-ijs... Het assortiment wisselt bijna dagelijks. Behalve ijs kunt u hier ook heerlijk ontbijten of genieten van bagels en wafels.

  Magische minigolfwerelden
  Minigolf spelen in het Görlitzer Park of bij Schwarzlicht Minigolf in een kelder onder café Isla Mitz. Het klinkt misschien suf, maar dat is het niet! U vindt hier magische minigolfwerelden, die allemaal verlicht zijn met blacklight. Er zijn 5 fluoriserende ruimtes met 18 holes. Leuk voor jong en oud!

  Het zijn slechts enkele van de vele verrassende kanten van Berlijn. Bezienswaardigheden die niet bekend zijn bij het grote publiek en waar u tijdens uw eerste bezoek aan Berlijn waarschijnlijk niet direct aan denkt. Laat u verrassen en ontdek ook deze moderne kant van de Duitse hoofdstad!

  Stranden van Berlijn
  En wist u dat Berlijn in de zomer ook geliefd is vanwege de stadsstranden? Zon, zee en strand zijn niet direct termen die u met Berlijn zou verbinden, maar in de zomermaanden kunt u cultuur en bezienswaardigheden uitstekend combineren met een bezoek aan één van de vele meren in de directe omgeving van Berlijn. Ga bijvoorbeeld eens richting het Strandbad Wannsee of ontdek het Badeschiff, een drijvend zwembad midden in de Spree, te vinden bij het Treptower Park.

  Nog meer inspiratie nodig?


  Nog steeds niet overtuigd van een stedentrip naar Berlijn? Eigenlijk is dat onmogelijk, maar voor wie nog meer wil weten over alles dat Berlijn te bieden heeft, noemen wij in het kort nog de Reichstag met de befaamde glazen koepel, het Schloss Charlottenburg, dat in 1695 door Frederik III is gebouwd, het Egypisch museumdat enorm populair is vanwege de befaamde buste van de Egyptische koningin Nefertiti. Of wat dacht u van de Staatsoper, één van de grootste operagebouwen ter wereld!

  Houdt u van winkelen? Dan mag u het enorme warenhuis KaDeWe niet vergeten. Hier is werkelijk alles te koop. Veel kleinschaliger, maar minstens zo leuk zijn de kleine boetiekjes bij de Häckese Höfe, waar u overigens ook nog een museum van Anne Frank vindt. Aanrader voor een origineel souvenir van Berlijn is de Ampelmann Shop die ook in de Häckese Höfe te vinden is.

  Wacht niet langer en reserveer vandaag nog!
  8 dagen busreis Historie Tweede Wereldoorlog
  Halfpension
  Klantreacties

  Klantwaardering:

  8.6
  15 klanten gaven hun reactie
  Anoniem
  Prettige chauffeur met goede uitleg tijdens de reis.
  • Waardering: 9,0
  Anoniem
  Prettige chauffeur tevens reisleider die goed het thema over heeft weten te brengen en goed meedacht met de gasten. 
  • Waardering: 9,0
  Annie de Nil
  Een reis die voldeed aan beschrijving in de gids. Een periode uit het verleden wordt veel duidelijker. 
  • Waardering: 9,0
  G.J. van Hulst-Kroon
  • Waardering: 8,0
  G.J. van Hulst-Kroon
  De reis heeft ten volle onze verwachting overtroffen.
  • Waardering: 8,0
  Jeanne van Gelder
  • Waardering: 9,0
  W.Gokke
  Zeer tevreden. 
  • Waardering: 9,0
  A.Tibben
  Veel variatie. 
  • Waardering: 9,0
  K.van Dalsum
  Complimenten voor deze reis. 
  • Waardering: 9,0
  E.Hofstede
  Goede bus en hotels
  • Waardering: 9,0
  Elfrink
  Prima prijs/kwaliteit verhouding
  • Waardering: 8,0
  Rymenants-Boidin
  Wifi ontbrak helaas in sommige hotels maar algemeen een dikke 8 voor prijs/kwaliteit verhouding.
  • Waardering: 8,0
  Patricia Rymenants von Mare Dillen
  Ik kreeg wat ik geboekt had, deze ervaring heb je nodig om heden, verleden en toekomst te begrijpen. 
  • Waardering: 9,0
  H.I.Glas
  Fantastisch!
  • Waardering: 8,0
  Mevr. C.L. Berends
  Veel gezien en geleerd. Een hele interessante reis!
  • Waardering: 8,5
  8 dagen busreis Historie Tweede Wereldoorlog
  Halfpension