Menu

6 dagen Kerstreis Saksen-Anhalt en de Harz

Halfpension
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
6 dagen
halfpension
469
p.p.
Prijzen & boeken
 • Vertrekgarantie
 • Kerstdiner op 25 december
 • Veel inclusief
 • Prijzen en boeken
 • Programma
 • Accommodatie
 • Reisinformatie
 • Bestemming
Prijzen & boeken
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Aantal volwassenen
(vanaf 12 jaar)
Aantal kinderen
(2 t/m 11 jaar)
Reisgezelschap kinderen
De leeftijd waarvoor kinderprijzen van toepassing zijn verschilt per arrangement. Voor de prijs is de leeftijd op de datum van vertrek bepalend. De definitieve kinderkorting wordt na invulling van de exacte geboortedatum bij stap 1 van de boeking berekend.
Leeftijd wijzigen
Aantal baby's
(0 t/m 1 jaar)
Reisgezelschap babies
Reist u met kinderen onder de 2 jaar, houdt er dan rekening mee dat in principe voor de kinderen geen eigen stoel in bus of vliegtuig wordt gereserveerd. Het kind moet op schoot gehouden worden. Vanwege de veiligheidsvoorschriften mag een volwassene met maximaal 1 baby reizen. Vanaf 2 jaar moet voor kinderen een eigen stoel gereserveerd worden.
Vervoer
Verzorging
Klik op een prijs voor een prijsberekening. De prijzen zijn exclusief reserveringskosten en bijdrage calamiteitenfonds. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het kopje EXCLUSIEF onder de prijstabel. Hier vindt u ook de toelichting op de eventueel verschillende weergaves van de prijzen.
Let op
 • De getoonde prijzen zijn in € per persoon
 • Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • 199
  Gegarandeerd vertrek
 • 199
  Aanbieding
 • 199
  Beschikbaar
 • 199
  Op aanvraag
  Op aanvraag
  Uw boeking is op aanvraag. Dit betekent dat wij met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder zullen overleggen in hoeverre uw boeking gehonoreerd kan worden. Het afhandelen van uw aanvraag kan enkele dagen duren. Wanneer uw aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren. Wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing conform de voorwaarden.
 • 199
  Niet beschikbaar
Inclusief
  Vervoer per luxe bus met airco en toilet
  Begeleiding chauffeur/reisleider
  Verblijf in hotel Askania Bernburg op basis van halfpension
  Kerstdiner op 25 december
  Kamer met bad en/of douche en toilet
  Koffie met gebak op de heenreis
  Afscheidsbuffet in Nederland
  Alle genoemde excursies
Lees meer
Exclusief
  Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
  Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • Annuleringsverzekering en/of reisverzekering
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
Lees meer
Programma

Omschrijving

Ga voor de kerstdagen gezellig mee naar Saksen-Anhalt en de Harz. We brengen een bezoek aan de sfeervolle kerstmarkt in Leipzig en maken kennis met de indrukwekkende Dom van Maagdenburg. De geschiedenis van Luther ontdekken we in Wittenberg. Genieten van de natuur en fraaie vakwerkstadjes lukt zeker in de Harz, waar we ook een ritje met een stoomtreintje maken. Een mooie en afwisselende kerstreis naar Duitsland.

Dagprogramma


Zondag 22 dec - Hannover
Na een kopje koffie met gebak op ons verzamelpunt begint uw vakantie naar Duitsland. Natuurlijk stoppen we onderweg regelmatig en we zullen ook een bezoekje brengen aan Hannover. In het historische centrum vindt u de sfeervolle kerstmarkt waar u kunt genieten de diverse lekkernijen. Later op de middag rijden we door naar ons hotel in Bernburg. Na aankomst in ons hotel zorgt de hotelier voor het diner.

Maandag 23 dec – Leipzig
Vandaag brengen we een bezoek aan Leipzig, ook wel de muziekstad van Duitsland genoemd. De stad kent een groot aantal historische gebouwen zoals de Opera en de Nicolaaskerk. Met een gids maken we een tour door de stad langs de meest bekende bezienswaardigheden, waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. Maak een mooie wandeling door het centrum, zoek een gezellig cafeetje of restaurantje op en maak kennis met de schitterende kerstmarkt. Al in de 15e eeuw is de traditie van de kerstmarkt hier begonnen en met ca. 250 kramen is het ook één van de grotere markten van Duitsland. Volop kerstsfeer en gezelligheid!

Dinsdag 24 dec - Maagdenburg
Deze ochtend brengen we een bezoek aan Maagdenburg. Blikvanger van de stad is de Maagdenburger Dom, één van de oudste gotische bouwwerken van Duitsland. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de Dom en tijdens een rondleiding zult u onder de indruk zijn van deze bijzondere kerk. Na de rondleiding is er nog wat vrije tijd in Maagdenburg, voordat we in de loop van de middag terug gaan naar het hotel.

Woensdag 25 dec – Wittenberg
Deze 1e Kerstdag ontbijten we iets later. We doen het rustig aan en vertrekken richting Wittenberg. De historische binnenstad is volop in kerstsfeer en samen met een gids maken we kennis met Wittenberg.
De stad staat bekend als Lutherstadt, want in 1517 spijkerde Luther hier uit protest tegen het katholieke bewind zijn stellingen aan de kerkdeur van de Slotkerk. Ontdek waar Luther gewoond heeft, waar hij colleges gaf en bezoek het Lutherhaus (excl.), het grootste museum ter wereld als het gaat om de geschiedenis van de reformatie. Vanavond geniet u in het hotel van een kerstdiner.

Donderdag 26 dec – Bustour Harz
Niet al te ver van Bernburg vinden we de Harz. Het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland heeft naast veel natuurschoon ook de nodige historische stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. We maken een mooie bustour, waarbij u kennis maakt met de hopelijk winterse natuur en het typisch Duitse vakwerk. We bezoeken o.a. Quedlinburg en Wernigerode, gelegen aan de voet van de Brocken, de hoogste berg van de Harz. Wegens Kerst zijn de winkels gesloten, maar het kleurrijke centrum is leuk om doorheen te wandelen. Ook is Wernigerode het vertrekpunt van de historische stoomtrein, waarmee we een ritje maken door het mooie landschap.

Vrijdag 27 dec - Terugreis
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de hotelier. We vertrekken naar Nederland waar op ons verzamelpunt nog een afscheidsbuffet voor u klaar staat. Vervolgens brengen de servicelijnen u terug naar uw afstapplaats. We hopen dat u genoten heeft van deze kerstreis naar Duitsland.

Excursie & Extra

 • Kort bezoek aan Hannover
 • Stadstour Leipzig met gids
 • Kerstmarkt Leipzig
 • Rondleiding Maagdenburger Dom
 • Stadswandeling Wittenberg in kerstsfeer
 • Bustour door de Harz
 • Bezoek aan Wernigerode
 • Ritje per stoomtrein

Algemeen

Boek een overnachting bij Hotel van der Valk Nuland
Voor onze busreizen maken wij gebruik van een centraal verzamelpunt. Hier komen alle bussen samen voordat u op reis gaat. Ons verzamelpunt is Stadion de Vliert in Den Bosch. Wanneer u verder weg woont en graag uitgerust aan uw vakantie wil beginnen, is het prettig om in de buurt van het verzamelpunt te overnachten voorafgaand en/of na afloop van uw reis. Wilt u graag van die mogelijkheid gebruik maken, dan kunt u overnachten bij Hotel Van der Valk in Nuland, gelegen op slechts 10 minuten rijden van het verzamelpunt. Hotel Van der Valk Nuland is al jarenlang een goede partner van Peter Langhout Reizen. Op de dag van vertrek gaat u met eigen auto vanuit Nuland naar Stadion de Vliert (ca. 8 km). Daar kunt u voor de duur van de reis uw auto gratis parkeren. Geïnteresseerd? Bekijk dan de mogelijkheden en boek een overnachting in Nuland.

Winter Harz - Quedlinburg Winter Harz - de Brocken spoortrein Winter - mensen - oudere vrouw Winter Magdeburg Kerst Duitsland - koets met notenkrakers in de sneeuw Winter Harz - wegwijzers nabij de Brocken Hannover - Neues Rathaus - avond
6 dagen Kerstreis Saksen-Anhalt en de Harz
Halfpension
Accommodatie

Algemeen

U verblijft in het 3-sterren superieur hotel Askania Bernburg, gelegen in het centrum van het gelijknamige stadje Bernburg.

Ligging

Het hotel is gelegen in het centrum van het gezellige stadje Bernburg, nabij de Harz en de Werelderfgoed locaties in Saksen-Anhalt en de bekende Luther route.

Faciliteiten

 • Receptie
 • Restaurant
 • Bar
 • Wellness en sauna

Kamers

De kamers zijn ruim en voorzien van tv, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet. De kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen

Verzorging

U verblijft in het hotel op basis van halfpension. Op 25 december is er een kerstdiner inbegrepen.

Bijzonderheden

 • Er is geen lift aanwezig
6 dagen Kerstreis Saksen-Anhalt en de Harz
Halfpension
Reisinformatie

Inclusief

  Vervoer per luxe bus met airco en toilet
  Begeleiding chauffeur/reisleider
  Verblijf in hotel Askania Bernburg op basis van halfpension
  Kerstdiner op 25 december
  Kamer met bad en/of douche en toilet
  Koffie met gebak op de heenreis
  Afscheidsbuffet in Nederland
  Alle genoemde excursies

Exclusief

  Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
  Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • Annuleringsverzekering en/of reisverzekering
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Op- en afstapplaatsen

 • Op- en afstapplaatsen 22-12-2019
 • A'dam/Sloterdijk-Piarcoplein1-achter htl Meininger
 • Alkmaar / CS busplatform aan voorzijde,Stationsweg
 • Almelo / Stationsplein 5 bij tourbushalte
 • Alphen a/d Rijn/NS,nieuwe busstation Stationsplein
 • Amersfoort / Achter Argonautgebouw bij Tourbushalt
 • Amsterdam / Duivendrecht NS, grote parkeerterrein
 • Apeldoorn Zuid/Carpool oprit A1 einde Kayersdijk
 • Arnhem / Rijnhal Olympus, parkeerterrein
 • Bergen op Zoom / NS Station, Stationsplein
 • Beverwijk / NS busstation bij uitgang bioscoop
 • Breda / NS Prinsenbeek, parkeerterrein Elleboog
 • Delft / Ikea
 • Den Bosch, Stadion De Vliert, Victorialaan 21
 • Den Haag /touringcarhalte Prinsessegracht thv nr4
 • Deventer/busparking McDonalds De Scheg
 • Dordrecht / Weeskinderendijk, hoek Dokweg
 • Eindhoven, P+R Meerhoven/Transferium
 • Enschede / FC Twente, Colosseum 85, parkeerterrein
 • Geleen /Busstation Rijksweg tegenover Albert Heijn
 • Goes / NS Station, aan de kant van de bussen
 • Gouda / NS Station, nieuwe zijde Bloemendaal
 • Groningen / CS, tourbushalte bij rondvaartboot
 • Haarlem / NS Station Spaarnwoude, Woudplein 4
 • Heerenveen / CS, voorzijde
 • Heerlen / Van der Valk Hotel
 • Leiderdorp, McDonalds, Persant Snoepweg 10
 • Maastricht / MVV Stadion, voorzijde bij McDonald's
 • Meppel / NS Station, voorzijde
 • Nijmegen/Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985 Wijchen
 • Nuland / Van der Valk hotel, Hoofdingang
 • Rijswijk / Sporthal de Schilp, Schaapweg
 • Roermond / NS Station, busstation
 • Rotterdam / Metrostation Capelse brug
 • Rotterdam / Zuidplein, tourbushalte
 • Schiedam / NS Station, boven bij de bushaltes
 • Tilburg / Zwembad Stappegoor, parkeerterrein
 • Utrecht / P&R Westraven, Griffioenlaan 1 bis
 • Vlaardingen / NS Station-Oost
 • Weert / NS Station, busstation
 • Zaandam, Station Kogerveld Veldbloemenweg
 • Zoetermeer / Sprinterstation West naast Stadshart
 • Zwolle / NS Station, zuidzijde Hanzelaan
6 dagen Kerstreis Saksen-Anhalt en de Harz
Halfpension
Bestemming

Bestemming Saksen-Anhalt

6 dagen Kerstreis Saksen-Anhalt en de Harz
Halfpension
Klantreacties

Klantwaardering:

8.1
klanten gaven hun reactie
6 dagen Kerstreis Saksen-Anhalt en de Harz
Halfpension