Bel ons: +31(0)172-468800
Straatsburg - wijk Petit France - 2

8 dagen Riviercruise over de Rijn naar Straatsburg - MS Prinses Christina

Bestemming: Duitsland - Rijn
 • Ontdek het sfeervolle Rüdesheim
 • Bezoek universiteitsstad Heidelberg
 • Maak een grachtenrondvaart door Straatsburg
 • Incl. busreis Arnhem-Keulen en v.v.
vanaf €675 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension
laden
laden

Algemeen

De Prinses Christina is een sfeervol schip en alles aan boord is ontworpen voor een zo comfortabel mogelijk verblijf. Het schip biedt ruimte aan 107 passagiers en heeft drie dekken; het benedendek en daarboven gelegen het midden- en promenadedek. De Prinses Christina heeft een bar op het promenadedek en de lounge en het sfeervolle restaurant liggen op het benedendek. Natuurlijk is het gehele schip rookvrij. Er mag alleen op het gedeeltelijk overdekte zonnedek gerookt worden.

Bereikbaarheid
Ook als u minder goed ter been bent, kunt u met dit schip mee; er is een stoellift aan boord waarmee u op alle dekken kunt komen. Enkel de benedendekhutten zijn uitsluitend via een trap bereikbaar.

Faciliteiten

 • Bar en lounge op het promenadedek
 • Restaurant op het benedendek
 • Zonnedek met gedeeltelijke overdekking
 • Stoellift tussen het middendek en het promenadedek
 • Stoellift van het middendek naar het restaurant

Kamers

De hutten op het schip zijn netjes ingericht en voorzien van twee eenpersoonsbedden, airconditioning, douche en toilet en tv. U kunt kiezen uit hutten op het benedendek, standaard hutten op het middendek of promenadedek of een superior hut op het middendek of promenadedek. De benedendekhutten zijn enkel via een trap bereikbaar.

Verzorging

U verblijft aan boord op basis van volpension. Dit is inclusief alle maaltijden; ontbijt, lunch en diner. En ook een kopje koffie en/of thee wordt op vaste tijden geserveerd inclusief een kleine versnapering. De verzorging start op de eerste dag met het diner en eindigt met het ontbijt op de laatste dag.

Dieetwensen:
Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met een eenvoudig dieet, zoals een zoutloos, vetarm of suikervrij dieet. Wij verzoeken u wel uw wensen bij uw boeking kenbaar te maken, zodat wij dit op tijd voor u in orde kunnen maken.

vanaf €675 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension
Straatsburg - wijk Petit France - 2 Duitsland - Heidelberg - uitzicht op slot Duitsland - Keulen - skyline avond Straatsburg - wijk Petit France - 3 Straatsburg - kathedraal - rivier Heidelberg - avond - weerspiegeling brug Rijn - uitzicht op Rudesheim

Omschrijving

Vaar mee met de Prinses Christina van Keulen naar Straatsburg over de romantische Rijn. Vanuit Arnhem vertrekken we per luxe touringcar naar Keulen waar het schip voor u klaar ligt aan de kade. In Keulen heeft u nog voldoende de tijd om de Dom te aanschouwen en een wandeling te maken door de mooie altstadt. Vervolgens varen we via het mooie Rüdesheim en historische Speyer naar het verste punt; Straatsburg. Via Mainz keren we weer terug naar Keulen vanwaar u per luxe touringcar weer teruggebracht wordt naar Arnhem. Een afwisselende en mooie Rijncruise! En de perfecte service en uitstekende verzorging aan boord van de Prinses Christina maken deze Rijncruise compleet. Gaat u met ons mee?

Dagprogramma


De vermelde excursietips in het programma zijn enkel aan boord te reserveren en te betalen.

Dag 1: Arnhem – Keulen per bustransfer
Uw vakantie start vandaag in Arnhem. Om uiterlijk 13.00 uur vertrekt de bus vanaf het Centraal Station in Arnhem naar Keulen waar het schip voor u klaar ligt. Bij aankomst in de haven van Keulen kunt u vanaf ca. 15.00 uur inschepen en uw koffers op het schip achterlaten om vervolgens een kijkje te nemen in de stad. Breng een bezoek aan de imposante Dom die al van verre zichtbaar is of wandel door de gezellige winkelstraten en gun uzelf de tijd om neer te strijken op één van de uitnodigende terrassen. Of wat dacht u van een bezoek aan het chocolade of parfum museum?

Vanavond dineert u aan boord en kunt u gezellig kennis maken met de andere passagiers terwijl de kapitein koers zet naar het mooie Rüdesheim.

Dag 2: Rüdesheim
Tijdens het ontbijt kunt u genieten van de prachtige landschappen die voorbij glijden terwijl u naar het mooie Rudesheim vaart, één van de meest bezochte wijnstadjes aan de Rijn. Hier meert de Prinses Christina rond 14.00 uur aan. Geniet tijdens de vaarroute van de vele stoere burchten en kastelen die langs de oevers van de rivier staan, evenals van het karakteristieke landschap met de ontelbare wijngaarden en de beroemde rots Loreley. U heeft de hele middag de tijd om van het prachtige en charmante Rüdesheim te genieten. ’s Avonds kunt een bezoek brengen aan een van de vele gezellige wijnlokalen, cafeetjes en bierstuben in dit gezellige stadje. Natuurlijk kunt u ook gewoon aan boord blijven en een drankje nuttigen aan de bar van het schip. De keuze is aan u!

Excursietip: Siegfrieds Musik Kabinett Museum
Het meest bekende museum van Rüdesheim. U wordt met een treintje van het schip naar het Musik Kabinett in Rüdesheim gebracht. Hier krijgt u een leuke rondleiding van één van de gidsen door dit bijzondere museum. Na dit bezoek raden wij u aan om de beroemde Drösselgasse te bezoeken met de vele wijnbarretjes en muziek. Daarna keert u op eigen gelegenheid weer terug gaan naar het schip (ca. 10 – 15 minuten lopen).
Prijs ca. € 19,50 per persoon

Dag 3: Mannheim en Speyer
Vanochtend vroeg verlaten we Rüdesheim en varen we naar Mannheim waar we slechts een half uurtje aanleggen voor diegenen die mee willen met de excursie naar Heidelberg. De Prinses Christina vaart vervolgens over de Rijn verder naar Speyer waar het schip rond 16.00 uur aanmeert.
Wanneer u een kijkje in de stad neemt, dan mag u zeker de Dom niet overslaan. De Dom van Speyer is namelijk de grootste Romaanse kerk ter wereld. Wandel tevens door de bekende Maximilianstrasse en ga langs bij het fraaie historische Rathaus. Niet ver daar vandaan vindt u ook de Alte Münze, een imposant barokgebouw dat tegenwoordig een deel van de gemeente huisvest. Tot slot is ook de Altpörtel een vermelding waard. Deze westelijke stadspoort is met zijn 55 meter één van de hoogste en bekendste poorten van Duitsland.

Excursietip: Universiteitsstad Heidelberg
Vanuit Mannheim gaat u per luxe touringcar naar de prachtige universiteitsstad Heidelberg. Hier kunt u op eigen gelegenheid het historische centrum bezoeken. Vanaf de Kornmarkt kunt u de Bergbahn nemen om naar de ruïnes van het kasteel van Heidelberg te gaan. Na dit bezoek wordt u per luxe touringcar weer teruggebracht naar het schip dat inmiddels in Speyer is aangemeerd.
Prijs ca. € 25,- per persoon

Dag 4: Rastatt en Straatsburg
’s Ochtends kunt u rustig ontbijten en aan boord genieten van de faciliteiten en prachtige uitzichten. Na de lunch, rond 13.00 uur meren we kort aan in Rastatt voor diegenen die mee willen met de excursie naar het Zwarte Woud. De Prinses Christina vaart vervolgens verder naar Straatsburg waar we rond 18.00 uur aankomen.

Excursietip: Het Zwarte Woud met Mummelsee en het stadje Gengenbach
Vanuit Rastatt gaat u per luxe touringcar via de beroemde Panoramastrasse door het Zwarte Woud. We maken een stop bij de Mummelsee, een schitterend meer dat is omgeven door bomen. Hier vindt u ook diverse winkeltjes die de traditionele Zwarte Woud producten aanbieden, een leuk souvenir voor uzelf of om cadeau te geven. De rit gaat verder door het Zwarte Woud naar het prachtige stadje Gengenbach met de beroemde vakwerkhuizen. Hier heeft u ca. 1,5 uur om rond te kijken voordat we terugkeren naar het schip.
Prijs ca. € 25,- per persoon

Dag 5: Straatsburg
Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om Straatsburg te ontdekken. U kunt op eigen gelegenheid de stad ingaan of ervoor kiezen om aan boord de excursie met grachtenrondvaart te reserveren. Wat u ook besluit te doen er valt genoeg te zien en te beleven! Straatsburg is namelijk een stad met een hele rijke en bewogen geschiedenis. De stad is zo’n 2000 jaar oud en door de eeuwen heen hoorde het afwisselen bij Frankrijk en Duitsland. Invloeden van beide landen en de lange historie worden duidelijk tijdens een wandeling door de stad. Ontdek de oude stad met “La Petite France”. Laat u verrassen door de vele romantische, karakteristieke en kleurrijke vakwerkhuizen en gun uzelf de tijd om neer te strijken op één van de uitnodigende terrassen. Ga langs bij de imposante kathedraal, ooit één van de hoogste gebouwen ter wereld! En ontdek de “nieuwe stad” die grotendeels dateert uit de 17e en 18e eeuw. Aan de rand van de stad vindt u desgewenst ook de Europese wijk.

Excursietip: Bezoek aan Staatsburg met een grachtenrondvaart
Een taxibus brengt u vanaf het schip naar het centrum van Straatsburg waar u aan boord gaat van de Batorama Tours voor een grachtenrondvaart. Tijdens deze rondvaart krijgt u meteen een goede indruk van de mooie stad en ziet u de meest bekende bezienswaardigheden. Hierna heeft u nog vrije tijd om het centrum te bezoeken. Bij deze excursie wordt voor een lunchpakket gezorgd.
Prijs ca. € 25,- per persoon

Dag 6: Vaardag
Tijdens het ontbijt verlaten we Straatsburg en varen we de gehele dag over de mooie Rijn. Vanavond meert de Prinses Christina na het diner aan in Mainz voor de overnachting.

Dag 7: Keulen
Vanochtend vertrekt het schip al weer vroeg uit Mainz om rond 14.00 uur aan te komen in Keulen. De rest van de middag kunt u doorbrengen in de stad. Wees wel op tijd terug voor het afscheidsdiner vanavond om de cruise feestelijk af te sluiten.

Dag 8: Keulen – Arnhem per bustransfer
Na het ontbijt zit deze mooie cruise er alweer op. De bus zal na ontscheping voor u gereed staan om u terug te brengen naar Arnhem, de verwachte aankomsttijd is 12.00 uur. U zal ongetwijfeld nog lang nagenieten van deze mooie riviercruise!

Excursie & Extra

  De vermelde excursies kunt u aan boord boeken en betalen.
vanaf €675 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
2 personen (2 volwassenen)
Kies uw vertrekperiode
Zie prijstabel
Uw vervoer
Cruise
Uw verzorging
Volpension
Uw reisduur
8 dagen
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
8 dagen Riviercruise over de Rijn naar Straatsburg - MS Prinses Christina

8 dagen Riviercruise over de Rijn naar Straatsburg - MS Prinses Christina

Duitsland - Rijn - Rijn
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
8 dagen
Verzorging:
Volpension
Vervoer:
Cruise
 Prijzen
za 25-aug
1-persoonshut middendek standaardbezet met:
1 persoon785
1-persoonshut benedendekbezet met:
1 persoon715
1-persoonshut promenadedek standaardbezet met:
1 persoon805
2-persoonshut benedendekbezet met:
2 personen675
2-persoonshut middendek standaardbezet met:
2 personen745
2-persoonshut middendek superieurbezet met:
2 personen799
2-persoonshut promenadedek standaardbezet met:
2 personen765
2-persoonshut promenadedek superieurbezet met:
2 personen819
- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • Busreis Arnhem CS – Keulen en v.v.
 • 7 overnachtingen op de Prinses Christina
 • Verzorging op basis van volpension
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden
 • Captains Dinner
 • Havengelden en toeristenbelasting
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Vermelde excursies zijn enkel aan boord te reserveren te betalen
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. (ter plaatse te betalen)
 • Overige consumpties en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag
Optioneel
 • De vermelde excursies kunt u aan boord boeken en betalen.
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • Busreis Arnhem CS – Keulen en v.v.
 • 7 overnachtingen op de Prinses Christina
 • Verzorging op basis van volpension
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden
 • Captains Dinner
 • Havengelden en toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Vermelde excursies zijn enkel aan boord te reserveren te betalen
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. (ter plaatse te betalen)
 • Overige consumpties en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag

Optioneel

 • De vermelde excursies kunt u aan boord boeken en betalen.
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat vaarschema's onder voorbehoud zijn en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand.
 • Er is een stoellift aan boord waarmee u op alle dekken kunt komen, behalve bij de benedendekhutten. Indien u slecht ter been bent raden we het u af om een benedendekhut te reserveren aangezien u hier enkel per trap kunt komen.
 • De vermelde excursies in het dagprogramma zijn enkel aan boord te boeken en te betalen. Mochten er te weinig deelnemers zijn voor een bepaalde excursie dan kan het voorkomen dat een excursie niet doorgaat.
 • Rollators en rolstoelen mogen enkel mee als dit bij reservering is vermeld (op aanvraag, er geld een max. aantal per afvaart) en mogen niet aan boord worden gebruikt. Deze worden geparkeerd op het Zonnedek en worden bij excursies en/of een bezoek aan wal klaargezet voor gebruik. Een elektrische rolstoel is niet toegestaan.
 • Er is een minimum aantal deelnemers nodig om de riviercruise door te kunnen laten gaan. Indien de cruise hierdoor niet kan plaatsvinden dan wordt u hier uiteraard tijdig over geïnformeerd.
vanaf €675 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension

Bestemming Rijn

De Rijn is – samen met de Moezel - wellicht de bekendste rivier in Duitsland. Elk jaar kiezen een groot aantal Nederlanders voor een vakantie naar Duitsland en daarbij zijn veel plaatsen langs de Rijn populair.

De Rijn is alom bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet… Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn.

De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren?

Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn.
vanaf €675 p.p.
Prijs op basis van:
8 dagen | volpension
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.