Bel ons: +31(0)172-468800
Cruise - Duitsland - MPS Statendam (Feestra cruises)

7 dagen Rijncruise door het romantische Rijndal naar Mainz - MPS Statendam

Bestemming: Duitsland - Rijn
 • Bezoek Domstad Keulen en Mainz
 • Ontdek de wijnstadjes Rüdesheim en Boppard
 • Inclusief excursie naar Heidelberg
 • Verblijf op het sfeervolle MPS Statendam
vanaf €715 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | volpension
laden
laden

Algemeen

De Statendam is één van de grootste riviercruiseschepen in Nederland en heeft plaats voor maar liefst 186 passagiers. De naam past ook uitstekend bij dit imposante en statige schip. Een echt klassiek riviercruiseschip dat zeer sfeervol is ingericht met volop nostalgie uit de cruisegeschiedenis.

In de centrale hal op het promenadedek vindt u de receptie, een gezellige zithoek en een computer met internet. U heeft aan boord gratis WiFi in de hal, de lounge en de bar voor 1 toestel per hut. Vanaf het hoog gelegen salondek heeft u een goed uitzicht en om die reden vindt u hier ook het mooi ingerichte restaurant vanwaar u niet alleen van de heerlijke maaltijden maar ook de schitterende panorama’s kunt genieten. Vooraan gelegen op het salondek kunt u binnen heerlijk zitten in de panoramalounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. En op het verwarmde overdekte terras kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. Het zonnedek heeft maar liefst 2 overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Tevens is er een schaakbord en 4-holes putting-green. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u comfortabele ligbedden. Kortom, alle faciliteiten voor een heerlijk verblijf aan boord zijn aanwezig. Alle hutten zijn gelegen op het hoofddek en het promenadedek.

Bereikbaarheid
Alle dekken, inclusief de hutten, zijn per trap of stoellift (max. 125kg) bereikbaar. Wanneer u gebruik moet maken van een stoellift adviseren wij u om een hut op het promenadedek te reserveren.

Faciliteiten

 • WiFi in de lounge, bar en hal
 • Zonnedek:
 • 2 overdekte gedeeltes
 • verwarmd zwembad (7,5 x 3,3 m)
 • 4 Holes Putting Green, schaakspel
 • stoellift naar het salondek (max. 125kg)
 • Salondek:
 • panorama lounge met dansvloer
 • gezellige bar
 • panorama restaurant
 • stoellift naar promenadedek (max. 125kg)
 • verwarmd overdekt terras met fitnessapparatuur
 • Promenadedek:
 • 49x tweepersoonshutten
 • 1x éénpersoonshut
 • entree met receptie en ruime zithoek
 • souvenirs vitrine
 • computer en internet gelegenheid
 • stoellift naar het hoofddek (max. 125kg)
 • Hoofddek:
 • 37x tweepersoonshutten
 • 9x éénpersoonshutten
 • 2x driepersoonshutten

Kamers

De hutten bevinden zich allen op het promenadedek en hoofddek en zijn allemaal zeer comfortabel ingericht met een douche, toilet, kaptafel, föhn, kluisje, televisie, telefoon, centraal geregelde airconditioning en zeer veel kastruimte. De 2-persoonshutten hebben twee losse bedden. Overdag worden die omgebouwd in twee comfortabele sofa’s. Alle 2-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de kleinere B-hutten. Ook alle eenpersoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de 2 kleinere B-hutten. De 3-persoonshutten zijn net zo groot als de 2-persoonshutten en hebben een bovenbed dat overdag omhoog wordt geklapt.

Verzorging

Het royale ontbijtbuffet wordt op meerdere plaatsen in het panoramarestaurant geserveerd. Net als de koude en warme lunch met saladebuffet. Het dagelijkse diner, met thema-avonden, keuzemenu’s en natuurlijk een stijlvol Captains Dinner, is zeer gevarieerd. ‘s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds een snack. Consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde key-card welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard. Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Dieetmaaltijden
Diëten zoals zoutloos, vetarm, vetvrij, suikervrij en vegetarisch zijn alleen mogelijk mits deze bij boeking als preferentie gemeld worden. De kosten voor een dieet (ca. € 4,- p.p.p.d.) dient u aan het eind van de reis aan boord af te rekenen. Overige diëten zijn uitsluitend als essentie op te geven tegen inlevering van een dieetlijst.

vanaf €715 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | volpension
Cruise - Duitsland - MPS Statendam (Feestra cruises) Duitsland - Andernach - stadsmuur Duitsland - Keulen - avond Rijn Rijn -Rüdesheim - kasteel met wijngaarden Mainz - centrale plein met kathedraal Duitsland - Boppard - terrasjes op kade Duitsland - Keulen - Dom

Omschrijving

Maak deze zomer een mooie Rijnreis met het schitterende schip de Statendam en ontdek de cultuurschatten van Duitsland. We nemen u vanuit Arnhem mee langs o.a. de beroemde Loreley, de indrukwekkende Dom van Keulen, het gezellige Andernach, het wijnstadje Rüdesheim, de historische binnenstad van Mainz, het sfeervolle Boppard en via Düsseldorf gaan we weer naar Arnhem. Geniet van de vele cultuurschatten die Duitsland rijk is en de schitterende panorama’s onderweg aan boord van de Statendam. Door de goede verzorging aan boord en de vele faciliteiten zal het u aan niets ontbreken tijdens deze Rijncruise en kunt u volop genieten!

Dagprogramma


Wilt u graag al een avond van tevoren inschepen? Bij de meeste afvaarten is het mogelijk om al de avond voor vertrek in te schepen vanaf 20.00 uur (tegen betaling). Uw overnachting is inclusief ontbijt.

Maandag: Arnhem – Krefeld
U reist op eigen gelegenheid naar Arnhem waar u van harte welkom wordt heten op het sfeervolle schip de Statendam. Rond 09.30 uur verlaten we Arnhem en varen we over de Rijn naar Duitsland. Vandaag heeft u alle tijd om kennis te maken met uw medepassagiers, te genieten van de uitzichten en de vele faciliteiten aan boord te ontdekken. Terwijl u geniet van het diner arriveren we bij onze eindbestemming van vandaag: Krefeld.

Dinsdag: Krefeld – Keulen
Vanochtend zet de kapitein vanuit Krefeld koers naar de Domstad Keulen, waar we rond het middaguur aan komen. U heeft de hele middag de tijd om deze prachtige stad te ontdekken. De belangrijkste bezienswaardigheid is uiteraard de Dom, maar wist u dat rondom deze kathedraal ook veel winkelstraten en andere bezienswaardigheden te vinden zijn? Bezoekt u bijvoorbeeld het parfumhuis 4711 of het aan de Rijn gelegen Schokoladenmuseum. Voor de liefhebbers is er vanmiddag een stadsrondrit door Keulen (exclusief). Deze excursie kunt u aan boord reserveren.

Woensdag: Keulen – Andernach
Het is tijd om Keulen achter ons te laten en verder te varen over de Rijn naar Andernach, waar we rond lunchtijd aanmeren. Andernach is gelegen in een schilderachtige omgeving waar u zowel de Rijn als de Eifel vindt. Door de meer dan 2000 jaar historie van deze plaats zijn er vele indrukwekkende bezienswaardigheden waaronder de 56 meter hoge ronde toren, de St. Mary’s Kathedraal en de Joodse baden. Het is ook een voormalige Keltische vesting en achter de nog deels bewaard gebleven stadsmuren vindt u nog overblijfselen terug uit die tijd. In het gezellige centrum vindt u een groot aanbod van souvenirwinkeltjes en talrijke restaurants. Aan boord kunt u een mooie busexcursie naar het Ahrdal (exclusief) reserveren voor deze middag. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid Andernach verder verkennen.

Donderdag: Andernach – Rüdesheim – Mainz
We varen vandaag over het gedeelte dat ook wel de ‘Romantische Rijn’ wordt genoemd. En niet zonder reden. Langs deze route treft u vele burchten en kastelen aan en de nauwe passage bij de Loreley zorgen voor een adembenemend uitzicht. We meren aan in de geliefde toeristenplaats Rüdesheim. Het is één van de meest bezochte wijnstadjes en heeft een gezellig centrum met veel wijnlokalen, bierstubben en cafeetjes. In Rüdesheim kunt u o.a. een bezoek brengen aan ‘Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett’ of neem de kabelbaan naar het uitzichtpunt boven de stad voor een schitterend uitzicht. Eenmaal weer aan boord wordt het diner geserveerd en vaart de kapitein door naar Mainz.

Vrijdag: Mainz – Boppard
Vanochtend kunt u zo vroeg als u wilt de stad Mainz gaan bezoeken. De binnenstad kent vele
historische gebouwen en monumenten die een bezichtiging meer dan waard zijn. Het oudste en bekendste bouwwerk mag zeker niet ontbreken; de Dom van Mainz. In de middag kunt u deelnemen aan een gratis excursie naar de Universiteitsstad Heidelberg. Vanavond vaart de Statendam tijdens het diner richting Boppard en passeren we nogmaals de Loreley.

Zaterdag: Boppard – Düsseldorf
Na het ontbijt kunt u het sfeervolle Boppard bezoeken, een beroemd wijnstadje met de steilste wijnbergen en één van de mooiste boulevards van de Midden-Rijn. ’s Middags zetten we koers richting Düsseldorf. Na het diner kunt u nog een wandeling maken door het historische centrum van de stad. U vindt hier gezellige smalle straatjes met leuke winkeltjes en gezellige cafés en terrasjes.

Zondag: Düsseldorf – Arnhem
Vandaag is het tijd om terug te keren naar huis. Geniet nog even van het comfortabele en sfeervolle schip en de prachtige uitzichten onderweg. Rond 14.00 uur komen we aan in Arnhem waarna het tijd is om afscheid te nemen van de bemanning en medepassagiers. Vanuit hier reist u op eigen gelegenheid terug naar huis.

Excursie & Extra

 • Excursie naar Heidelberg
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken
vanaf €715 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | volpension
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
Kies uw vertrekperiode
Kies uw vervoer
Kies uw verzorging
Kies uw reisduur
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
7 dagen Rijncruise door het romantische Rijndal naar Mainz - MPS Statendam

7 dagen Rijncruise door het romantische Rijndal naar Mainz - MPS Statendam

Duitsland - Rijn - Rijn
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
Verzorging:
Vervoer:
 Prijzen

Er zijn helaas geen prijzen beschikbaar voor de gekozen periode.

- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • 6 overnachtingen aan boord van MPS Statendam
 • Verzorging op basis van volpension
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden
 • Welkomstdrankje
 • Twee avonden live entertainment
 • Excursie naar Heidelberg
 • Captains Dinner
 • Wifi aan boord voor 1 toestel per hut (meerdere tegen betaling)
 • Havengelden en toeristenbelasting
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. (ter plaatse te betalen)
 • Overige consumpties en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag
Optioneel
 • Inscheping avond van te voren € 35,- per persoon (op aanvraag)
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • 6 overnachtingen aan boord van MPS Statendam
 • Verzorging op basis van volpension
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden
 • Welkomstdrankje
 • Twee avonden live entertainment
 • Excursie naar Heidelberg
 • Captains Dinner
 • Wifi aan boord voor 1 toestel per hut (meerdere tegen betaling)
 • Havengelden en toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. (ter plaatse te betalen)
 • Overige consumpties en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag

Optioneel

 • Inscheping avond van te voren € 35,- per persoon (op aanvraag)
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat vaarschema's onder voorbehoud zijn en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand.
 • Betaling aan boord: consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde key-card welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard. Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.
 • Voor alle riviercruises geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder passagiers zal de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien een reis om deze reden wordt geannuleerd, ontvangt u hiervan tijdig bericht.
 • Rollators en rolstoelen mogen enkel mee als dit bij reservering is vermeld (op aanvraag, er geld een max. aantal per afvaart) en mogen niet aan boord worden gebruikt. Deze worden geparkeerd op het Zonnedek en worden bij excursies en/of een bezoek aan wal klaargezet voor gebruik. Een elektrische rolstoel is niet toegestaan. Indien gewenst kunt u ook een rollator huren (op aanvraag). De kosten hiervoor bedragen slechts € 5,- per rollator voor de gehele reis. Mocht u hiervan gebruik willen maken geef dit dan bij reservering aan ons door.
 • Belangrijk: deze reis wordt uitgevoerd door Feenstra Rijn Lijn. Er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
vanaf €715 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | volpension

Bestemming Rijn

De Rijn is – samen met de Moezel - wellicht de bekendste rivier in Duitsland. Elk jaar kiezen een groot aantal Nederlanders voor een vakantie naar Duitsland en daarbij zijn veel plaatsen langs de Rijn populair.

De Rijn is alom bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet… Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn.

De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren?

Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn.
vanaf €715 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | volpension
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.