Bel ons: +31(0)172-468800
Moezel - Bremm - 2

10 dagen Riviercruise naar Bernkastel over de Rijn en Moezel - MPS Statendam

Bestemming: Duitsland - Rijn-Moezel
 • Ontdek bijzondere plaatsen als Andernach en Bernkastel
 • Geniet van de rust en schoonheid in het Moezeldal
 • Bezoek indrukwekkende steden als Keulen, Koblenz en Düsseldorf
 • Verblijf aan boord van de luxe en comfortabele MPS Statendam
vanaf €1030 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | volpension
laden
laden

Algemeen

De Statendam is één van de grootste riviercruiseschepen in Nederland en heeft plaats voor maar liefst 186 passagiers. De naam past ook uitstekend bij dit imposante en statige schip. Een echt klassiek riviercruiseschip dat zeer sfeervol is ingericht met volop nostalgie uit de cruisegeschiedenis.

In de centrale hal op het promenadedek vindt u de receptie, een gezellige zithoek en een computer met internet. U heeft aan boord gratis WiFi in de hal, de lounge en de bar voor 1 toestel per hut. Vanaf het hoog gelegen salondek heeft u een goed uitzicht en om die reden vindt u hier ook het mooi ingerichte restaurant vanwaar u niet alleen van de heerlijke maaltijden maar ook de schitterende panorama’s kunt genieten. Vooraan gelegen op het salondek kunt u binnen heerlijk zitten in de panoramalounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. En op het verwarmde overdekte terras kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. Het zonnedek heeft maar liefst 2 overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Tevens is er een schaakbord en 4-holes putting-green. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u comfortabele ligbedden. Kortom, alle faciliteiten voor een heerlijk verblijf aan boord zijn aanwezig. Alle hutten zijn gelegen op het hoofddek en het promenadedek.

Bereikbaarheid
Alle dekken, inclusief de hutten, zijn per trap of stoellift (max. 125kg) bereikbaar. Wanneer u gebruik moet maken van een stoellift adviseren wij u om een hut op het promenadedek te reserveren.

Faciliteiten

 • WiFi in de lounge, bar en hal
 • Zonnedek:
 • 2 overdekte gedeeltes
 • verwarmd zwembad (7,5 x 3,3 m)
 • 4 Holes Putting Green, schaakspel
 • stoellift naar het salondek (max. 125kg)
 • Salondek:
 • panorama lounge met dansvloer
 • gezellige bar
 • panorama restaurant
 • stoellift naar promenadedek (max. 125kg)
 • verwarmd overdekt terras met fitnessapparatuur
 • Promenadedek:
 • 49x tweepersoonshutten
 • 1x éénpersoonshut
 • entree met receptie en ruime zithoek
 • souvenirs vitrine
 • computer en internet gelegenheid
 • stoellift naar het hoofddek (max. 125kg)
 • Hoofddek:
 • 37x tweepersoonshutten
 • 9x éénpersoonshutten
 • 2x driepersoonshutten

Kamers

De hutten bevinden zich allen op het promenadedek en hoofddek en zijn allemaal zeer comfortabel ingericht met een douche, toilet, kaptafel, föhn, kluisje, televisie, telefoon, centraal geregelde airconditioning en zeer veel kastruimte. De 2-persoonshutten hebben twee losse bedden. Overdag worden die omgebouwd in twee comfortabele sofa’s. Alle 2-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de kleinere B-hutten. Ook alle eenpersoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de 2 kleinere B-hutten. De 3-persoonshutten zijn net zo groot als de 2-persoonshutten en hebben een bovenbed dat overdag omhoog wordt geklapt.

Verzorging

Het royale ontbijtbuffet wordt op meerdere plaatsen in het panoramarestaurant geserveerd. Net als de koude en warme lunch met saladebuffet. Het dagelijkse diner, met thema-avonden, keuzemenu’s en natuurlijk een stijlvol Captains Dinner, is zeer gevarieerd. ‘s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds een snack. Consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde key-card welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard. Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Dieetmaaltijden
Diëten zoals zoutloos, vetarm, vetvrij, suikervrij en vegetarisch zijn alleen mogelijk mits deze bij boeking als preferentie gemeld worden. De kosten voor een dieet (ca. € 4,- p.p.p.d.) dient u aan het eind van de reis aan boord af te rekenen. Overige diëten zijn uitsluitend als essentie op te geven tegen inlevering van een dieetlijst.

vanaf €1030 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | volpension
Moezel - Bremm - 2 Duitsland - Andernach - stadsmuur Moezel - ouder echtpaar - wijn Duitsland - Keulen - avond Rijn Duitsland - Bernkastel Kues - vakwerkhuizen Trier Trier - Porta Nigra

Omschrijving

Ontdek de vele schilderachtige plaatsen langs de Rijn en de Moezel tijdens deze riviercruise met MPS Statendam van Arnhem naar Bernkastel-Kues. Onderweg heeft u de gelegenheid om kennis te maken met de bezienswaardigheden van onder meer Keulen, Koblenz, Cochem, Zell en Düsseldorf. Geniet van het uitzicht op de met wijnranken begroeide hellingen en bewonder de imposante burchten in het Moezeldal en langs de Romantische Rijn. Een prachtige cruise over twee van Duitsland’s bekendste rivieren. U verblijft aan boord van het luxueuze en sfeervolle schip de Statendam, waar de bemanning en vele faciliteiten ervoor zullen zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Geniet ervan!

Dagprogramma


Deze cruise start en eindigt in Arnhem aan de Rijnkade/ Nieuwe kade. Wilt u graag al een avond van tevoren inschepen? Bij de meeste afvaarten is het mogelijk om al de avond voor vertrek in te schepen vanaf 20.00 uur (tegen betaling). Uw overnachting is inclusief ontbijt.

Maandag: Arnhem – Krefeld
U reist op eigen gelegenheid naar Arnhem waar u vanaf ca. 08.30 uur van harte welkom bent aan boord van het luxueuze en sfeervolle schip de Statendam. Als iedereen aanwezig is, vaart het schip rond 09.30 uur af en gaat u via het Ruhrgebied richting Krefeld. Hier komt u aan het begin van de avond aan. Wie wil kan na het diner nog even van boord gaan om een lekkere avondwandeling te maken.

Dinsdag: Krefeld – Keulen
Terwijl u geniet van het ontbijt worden de trossen los gegooid en vervolgt de Statendam zijn route. Over de Rijn varen we door naar Keulen. Zodra we de prachtige Domstad naderen ziet u het kenmerkende silhouet met de imposante torens van de Keulse Dom. Vanzelfsprekend krijgt u de tijd om de Dom te bezoeken of langs te gaan bij één van de vele musea die de stad rijk is. Gaat u liever winkelen, dan kan dat natuurlijk ook. De Hohe Straße begint direct bij de Dom en deze kruist een andere grote winkelstraat, de Schildergasse. Aan deze beide straten vindt u vooral grote merkketens. Houdt u meer van kleine en verrassende winkeltjes, neem dan zeker ook een kijkje in één van de zijstraatjes.

Woensdag: Keulen – Andernach – Winningen
Wanneer we vanuit Keulen verder stroomopwaarts varen ziet u in de verte de toppen van het Zevengebergte. Geniet van de fraaie landschap dat aan u voorbij glijdt, totdat we aankomen bij Andernach. Deze prachtige stad ligt op de linkeroever van Rijn. De historie van de stad gaat meer dan 2000 jaar terug in de tijd en enkele bezienswaardigheden herinneren nog altijd aan deze lang vervlogen tijden. Wandel op uw gemak door het gezellige centrum en neem een kijkje bij de karakteristieke Rheintor. Wie wil kan ook deelnemen aan een mooie excursie met de bus naar het Ahrdal (excl.), waar het landschap gedomineerd wordt door met talrijke wijngaarden begroeide berghellingen. Eenmaal terug aan boord zal het diner worden geserveerd en vaart de Statendam naar Koblenz. Daar kruisen de Rijn en de Moezel. Via de Moezel varen we naar onze eindbestemming van vandaag: Winningen.

Donderdag: Winningen – Zell
Het romantische wijnlandschap van de Moezel met de steile wijnbergen en rijke cultuurgeschiedenis is wereldberoemd. Vandaag maakt u kennis met het fraaie Moezeldal, dat u ongetwijfeld zal bekoren. Geniet van een prachtig uitzicht de vele wijngaarden en leuke dorpen en stadjes waar we langsvaren tot het schip afmeert in Zell. Wijnliefhebbers denken bij Zell direct aan de wijngaard “Schwarze Katz”, waarvoor in het centrum zelfs een monument is opgericht. Op het marktplein staat namelijk een zwarte kat, die omringd wordt door prachtige middeleeuwse huizen en een Romaanse toren. Wandel op uw gemak door de smalle straatjes, bewonder de fraaie vakwerkhuizen en gun uzelf de tijd om neer te strijken op één van de gezellige terrassen voor een kopje koffie of glas Zeller Schwarzer Katze”.

Vrijdag: Zell – Bernkastel
De volgende stop op deze mooie riviercruise is Bernkastel-Kues. Deze schilderachtige plaats aan de Moezel is een bezoek meer dan waard. Maak een wandeling door de middeleeuwse straten en romantische steegjes met prachtige vakwerkhuizen en tal van fotogenieke hoekjes en leuke winkeltjes. Neem een kijkje bij het unieke Spithäuschen of het moderne wijnmuseum en geniet van de gezellige sfeer langs de oevers van de Moezel.

Vanmiddag kunt u, als u dat leuk vindt, deelnemen aan een excursie (gratis) naar de oudste stad van Duitsland: Trier. Deze stad heeft een rijke historie die weerspiegeld wordt in de vele bezienswaardigheden, die voor een deel ook vermeld staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Vooral de Porta Nigra is een niet te missen highlight!

Zaterdag: Bernkastel – Traben-Trarbach
Na het ontbijt kunt u met een treintje (excl.) een tocht maken door Bernkastel en omgeving voor een nadere kennismaking met de wijngaarden. Terug aan boord zet de Statendam koers naar Traben-Trarbach, fraai gelegen in een smalle bocht van de Moezel. Traben-Trarbach wordt, net als de meeste andere Moezel-stadjes omringd door uitgestrekte wijngaarden. Ook hier hebben de Romeinen al sporen nagelaten. Kenmerkend is onder meer de Brückenstranke, een poortgebouw bij de brug over de Moezel.

Zondag: Traben-Trarbach – Cochem
Vanuit Traben-Trarbach varen we door naar Cochem, eveneens een druk bezocht en populair stadje aan de Moezel. Het eerste dat opvalt als we Cochem naderen is de Reichsburg die hoog boven het stadje uittorent. Deze prachtig gerestaureerde burcht waakt al meer dan 1000 jaar over de omgeving. U heeft vandaag alle tijd om kennis te maken met de verschillende bezienswaardigheden. Wandel door het fraaie, historische centrum met prachtige barokke panden en mooie vakwerkhuizen. Tal van gezellige smalle straatjes verbinden de even zo leuke pleintjes met elkaar en overal vindt u uitnodigende terrassen en winkeltjes waar u op zoek kunt gaan naar een leuk souvenir.

Maandag: Cochem – Koblenz
Ook vanochtend heeft u nog de tijd om te genieten van de mooie omgeving van de Moezel. Rond het middaguur komen we aan bij Koblenz en verruilen we de Moezel weer voor de Rijn. Voordat we de Rijn stroomafwaarts volgen, heeft u de tijd om Koblenz te bezoeken. In het centrum vindt u tal van gezellige terrassen en leuke winkelstraten en aan de overkant van de rivier ziet u de imposante vesting Ehrenbreitstein, ook een bezoek waard!

Dinsdag: Koblenz – Düsseldorf
Via Bonn en Keulen varen we naar Düsseldorf. Hier kunt u een wandeling maken over de Rheinuferpromenade met tal van uitnodigende terrassen. Velen hiervan zijn overdekt, zodat het ook bij minder mooi weer hier heerlijk toeven is. Wie wil kan ook deelnemen aan een stadsrondrit (exclusief) en daarna nog even gaan winkelen. De keuze is aan u!

Woensdag: Düsseldorf – Arnhem
Op de laatste dag van deze Rijn en Moezel cruise varen we terug naar Arnhem. Daar zal de Statendam rond 14.00 uur aanleggen en neemt de kapitein en zijn bemanning afscheid van u.

Excursie & Extra

 • Middagexcursie naar Trier
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken
vanaf €1030 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | volpension
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
2 personen (2 volwassenen)
Kies uw vertrekperiode
Zie prijstabel
Uw vervoer
Cruise
Uw verzorging
Volpension
Uw reisduur
10 dagen
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
10 dagen Riviercruise naar Bernkastel over de Rijn en Moezel - MPS Statendam

10 dagen Riviercruise naar Bernkastel over de Rijn en Moezel - MPS Statendam

Duitsland - Rijn-Moezel - Rijn-Moezel
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
10 dagen
Verzorging:
Volpension
Vervoer:
Cruise
 Prijzen
ma 13-aug
1-persoonshut hoofddekbezet met:
1 persoon1345
1-persoonshut hoofddek Bbezet met:
1 persoon1325
2-persoonshut hoofddekbezet met:
2 personen1085
2-persoonshut hoofddek Bbezet met:
2 personen1030
2-persoonshut promenadedekbezet met:
2 personen1185
- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • 9 overnachtingen aan boord van MPS Statendam
 • Verzorging op basis van volpension
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden
 • Welkomstdrankje
 • Captains Dinner
 • Twee avonden met live-entertainment
 • Middagexcursie naar Trier
 • Wifi aan boord voor 1 toestel per hut (meerdere tegen betaling)
 • Havengelden en toeristenbelasting
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. (ter plaatse te betalen)
 • Overige consumpties en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag
Optioneel
 • Inscheping avond van te voren € 35,- per persoon (op aanvraag)
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • 9 overnachtingen aan boord van MPS Statendam
 • Verzorging op basis van volpension
 • Koffie/ thee op bepaalde tijden
 • Welkomstdrankje
 • Captains Dinner
 • Twee avonden met live-entertainment
 • Middagexcursie naar Trier
 • Wifi aan boord voor 1 toestel per hut (meerdere tegen betaling)
 • Havengelden en toeristenbelasting

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- op internet (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Dieetmaaltijden zoals zoutloos, vetarm, suikervrij e.d. (ter plaatse te betalen)
 • Overige consumpties en persoonlijke uitgaven
 • Eventuele brandstoftoeslag

Optioneel

 • Inscheping avond van te voren € 35,- per persoon (op aanvraag)
 • Aan boord kunt u diverse excursies boeken
 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.

Bijzonderheden

 • Houdt u er s.v.p. rekening mee dat vaarschema's onder voorbehoud zijn en afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstand.
 • Betaling aan boord: consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde key-card welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard. Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.
 • Voor alle riviercruises geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder passagiers zal de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien een reis om deze reden wordt geannuleerd, ontvangt u hiervan tijdig bericht.
 • Rollators en rolstoelen mogen enkel mee als dit bij reservering is vermeld (op aanvraag, er geld een max. aantal per afvaart) en mogen niet aan boord worden gebruikt. Deze worden geparkeerd op het Zonnedek en worden bij excursies en/of een bezoek aan wal klaargezet voor gebruik. Een elektrische rolstoel is niet toegestaan. Indien gewenst kunt u ook een rollator huren (op aanvraag). De kosten hiervoor bedragen slechts € 5,- per rollator voor de gehele reis. Mocht u hiervan gebruik willen maken geef dit dan bij reservering aan ons door.
 • Bij de meeste afvaarten is het mogelijk om al de avond voor vertrek in te schepen vanaf 20.00 uur. Uw overnachting is inclusief ontbijt en dit dient u bij reservering door te geven.
 • Belangrijk: deze reis wordt uitgevoerd door Feenstra Rijn Lijn. Er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. Neemt u hier een kijkje voor meer informatie of neem contact op met onze reisinformatrices.
vanaf €1030 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | volpension

Bestemming Rijn-Moezel

De Rijn en de Moezel zijn wellicht de twee bekendste rivieren in Duitsland. Elk jaar kiezen een groot aantal Nederlanders voor een vakantie naar Duitsland en daarbij zijn veel plaatsen langs de Rijn en de Moezel populair.

Moezel
Wie aan de Moezel denkt, denkt ongetwijfeld aan de wijngaarden, beboste heuvels, gezellige dorpen en prachtige steden. Het is een gebied met veel mogelijkheden voor toerisme. De gastronomen kunnen overal terecht voor heerlijke gerechten voorzien van uitmuntende streekwijnen. Diegenen die van cultuur houden vinden in de Moezelstreek heel wat Romeinse restanten. Zeker de prachtige en goed onderhouden stat Trier heeft de cultuurliefhebbers veel te bieden. Of wat dacht u van leuke plaatsen zoals Cochem of het wijnstadje Bernkastel-Kues? Ook de actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen aan de Moezel. U vindt er prachtige tochten voor zowel wandelaars als fietsers. En wie het liever wat rustiger aandoet, kan natuurlijk altijd een gezellige boottocht maken en zo de vele steden en dorpen verkennen.

Rijn
Ook de Rijn is bij iedereen bekend. De “romantische Rijn” wellicht niet… Dit is het gedeelte van de Rijn dat gelegen is tussen Düsseldorf en Rüdesheim. Op dit traject van de rivier is geen industrie. U kunt hier genieten van fraaie wijngaarden, kleine en gezellige stadjes, oude burchten en bekende steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz, Köningswinter en onder meer Rüdesheim. Langs dit deel van de Rijn kunt u genieten van prachtige natuur, romantiek en een heerlijk glaasje wijn. Of wilt u liever een sportieve vakantie? Ontdek dan deze streek te voet of met de fiets. De Romantische Rijn staat ook synoniem voor sagen en legenden, waarvan de Loreley wellicht de bekendste is. Of heeft u ooit gehoord van het verhaal van de Muizetoren? Ontdek deze prachtige streek in Duitsland en boek nu uw vakantie naar de Rijn en/of de Moezel.
vanaf €1030 p.p.
Prijs op basis van:
10 dagen | volpension
klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.