Vakantie Rheinland Pfalz

De regio Rheinland Pfalz – in het Nederlands Rijnland Palts – ligt in het zuidwesten van Duitsland, ongeveer ter hoogte van België en Luxemburg. Het is een regio die qua naam niet zo bekend is bij veel Nederlanders. Dat geldt echter niet voor de diverse toeristische plaatsen die in Rijnland Palts liggen. De hoofdstad van de regio is Mainz; een stad met een indrukwekkende geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Dat geldt ook voor Trier, Koblenz en onder meer Worms, één van de oudste steden van Duitsland.

Naast deze historische steden dankt de regio zijn populariteit bij veel vakantiegangers ook aan de prachtige natuur. U kunt er genieten van idyllische rivierlandschappen met tal van pittoreske plaatsen en dorpen. De rivierdalen worden afgewisseld door het ruwere middelgebergte met een zeer groot aantal romantische burchten, burchtruïnes en kastelen welke herinneren aan de lange culturele historie van deze regio.

Bekend zijn ook de heuvels met de uitgestrekte wijnranken en gezellige wijnstadjes waar u kunt genieten van heerlijke wijnproeverijen. Maak eens een boottocht op de Rijn en/of de Moezel en bewonder het karakteristieke landschap vanaf het water!

Houdt u van een actieve vakantie? Dan is het goed om te weten dat Rijnland Palts tal van mogelijkheden biedt voor sportieve activiteiten. Met name wandelen en fietsen is populair. De meest bekende wandelroute van de regio ligt op de rechteroever van de Rijn: de Rheinstieg.
U ziet het: Rheinland Palz is de moeite waard om te ontdekken, want of u nu van cultuur, natuur, historie of een actieve vakantie houdt… Rheinland Palz biedt u het allemaal! Wacht niet langer en boek nu!