Bel ons: +31(0)172-468800
Oostzeekust - Rugen - Kap Arkona

7 dagen Autorondreis Oostzeekust en Rügen

Bestemming: Duitsland - Oostzeekust
 • Individuele rondreis
 • Combinatie natuur en cultuur
 • Inclusief boottocht langs de krijtrotsen
 • Prachtige Hanzesteden
vanaf €329 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | logies en ontbijt
laden
laden

Accommodatie

Tijdens deze rondreis verblijft u in twee verschillende hotels. De eerste drie nachten verblijft u in de omgeving van Rostock en vervolgens drie nachten in een hotel in of nabij Greifswald. Beide accommodaties waar u verblijft zijn goede middenklasse hotels met diverse voorzieningen zoals bar en restaurant. De kamers zijn compleet en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien en ’s ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

vanaf €329 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | logies en ontbijt
Oostzeekust - Rugen - Kap Arkona Oostzeekust - Rugen - Vitt Rugen - Kap Arkona - paard en wagen Stel op vakantie Duitsland - Rugen Rugen - stoomtrein Rasender Roland’ Rugen - pad naar het strand

Omschrijving

“De Oostzeekust en de aangrenzende regio Mecklenburg-Vorpommern hebben duizend gezichten”, aldus het Duits Verkeersbureau. Het ene gezicht nog mooier dan het andere! Het karakter van de regio wordt bepaald door water, een prachtige en lange kustlijn en weelderige landschappen in het binnenland. Verspreid langs de kust liggen tal van indrukwekkende Hanzesteden, waarvan er een aantal vermeld staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet tevens van gezellige badplaatsen. Ontdek de schoonheid van de Oostzeekust tijdens deze 7-daagse autorondreis, inclusief een uitstapje naar het geliefde eiland Rügen. Een heerlijke vakantie voor zowel strand- als cultuurliefhebbers!

Dagprogramma


Verkort programma
Dag 1: Heenreis naar Rostock, ca. 620 km
Dag 2: Rostock-Warnemünde
Dag 3: Vrije invulling (bezoek bijv. Wismar of Güstrow)
Dag 4: Richting Greifswald, ca. 110 km
Dag 5: Rügen
Dag 6: Vrije invulling (bezoek bijv. stranden aan de Oostzeekust, het vissersdorp Freest of het zonnige eiland Usedom)
Dag 7: Terugreis


Dag 1: Heenreis naar Rostock, ca. 620 km
Vandaag gaat u op eigen gelegenheid vanuit Nederland naar Rostock. Vanuit Utrecht bedraagt de afstand tot deze 800 jaar oude Hanzestad aan de Duitse Oostzeekust circa 620 kilometer. Wanneer u op tijd vertrekt, heeft u vandaag voldoende tijd om een tussenstop te maken in Bremen of Hamburg, beide steden liggen namelijk op de route.

Dag 2: Rostock-Warnemünde
Vandaag kunt u deelnemen aan een rondleiding door het centrum van Rostock. Rostock is de grootste stad van Mecklenburg-Vorpommern. Een gezellige universiteitsstad met een maritiem hart. Hoewel er niet meer zoveel zeelui op de kades te vinden zijn als vroeger, heeft Rostock wel veel van haar oorspronkelijke karakter en charme weten te behouden. In de historische binnenstad vindt u tal van de typische dieprode bakstenen gebouwen, die qua stijl heel karakteristiek zijn voor de tijd van de Hanze.

Van maandag t/m zaterdag vindt de rondleiding plaats om 14.00 uur en op zondag om 11 uur. De rest van de dag is ter vrije invulling. Ga richting het oude centrum of bezoek Rostocks “schone dochter”, zoals men de nabijgelegen badplaats Warnemünde in deze regio noemt. Warnemünde is een populaire bestemming voor veel Duitsers en zonliefhebbers vanuit omringende landen, mede vanwege het feit dat Warnemünde de breedste zandstranden van de hele Oostzeekust heeft. Maak een lekkere strandwandeling of slenter langs de leuke kleine winkeltjes, de kleurrijke vissershuizen en gezellige cafés en restaurants die uitnodigen om heerlijk te ontspannen. Breng zeker ook een bezoek aan de vuurtoren aan het eind van de boulevard. Het is hét symbool van Warnemünde.

Dag 3: Vrije invulling
Vandaag kunt u in principe zelf het programma bepalen. Geniet van de prachtige Oostzeekust of breng een bezoek aan bijvoorbeeld Wismar (65 km) of Güstrow (45 km). Net als Rostock is ook Wismar een belangrijke havenstad uit de tijd van de Hanze. Het historische centrum van Wismar is uitzonderlijk goed bewaard gebleven en staat mede om deze reden vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Volgens sommige mensen is het zelfs een van de best bewaard gebleven historische stadscentra van Europa. Een bezoek waard dus!Bezoek het centrale marktplein, dat met een oppervlakte van 10.000 m² één van de grootste pleinen in Noord-Duitsland is. Bewonder de fraaie patriciërshuizen met als hoogtepunt de “Alte Schwede” en neem een kijkje bij de St. Nikolai, de laat-gotische kathedraal van de zeevaarders en vissers. Het zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is.

De voormalige residentiestad Güstrow wordt gezien als een van de mooiste steden van Mecklenburg. De stad wordt omgeven door meren, heuvels en bossen en heeft eveneens een prachtig historisch centrum. Enkele bezienswaardigheden waar wij u graag op willen attenderen zijn het kasteel Güstrow, de imposante dom, het stadsmuseum en het raadhuis. Rijdt u naar Güstrow, dan kunt u een bezoek aan deze stad wellicht combineren met een uitstapje naar het Mecklenburgs merengebied. Güstrow ligt namelijk in het hart van het Mecklenburgs Merenplateau, een uniek en schitterend natuurgebied.

Dag 4: Richting Greifswald, ca. 110 km
Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel nabij Rostock en vervolgt u uw reis richting de voormalige Hanzestad Greifswald. Wanneer u kiest voor de noordelijke route naar Greifswald kunt u onderweg vandaag een bezoek brengen aan Stralsund. Net als Wismar, heeft Stralsund de Tweede Wereldoorlog ook onbeschadigd doorstaan, waardoor het centrum sinds de Middeleeuwen nauwelijks veranderd is. Talrijke monumenten herinneren hier nog altijd aan de glorietijden en de rijkdom ten tijde van de Hanze. Niet voor niets staat ook het oude centrum van Stralsund op de lijst van UNESCO. Dwaal door de smalle straten en bewonder de 800 gebouwen die tegenwoordig onder de monumentenzorg vallen. Uniek is onder meer het stadhuis uit de 13e eeuw met de fraaie, opgewerkte gevel.

Een bezienswaardigheid van een hele andere orde is het Ozeaneum. Hier kunt u een fascinerende onderwater-reis maken door de Oostzee, de Noordzee , de Atlantische Oceaan en de Poolzee. Het gebouw van het Ozeaneum vormt vanwege de moderne architectuur een fraai contrast met de middeleeuwse schoonheid van de rest van de stad. Daarnaast weerspiegelt het de liefde van de oude Hanzesteden voor alles dat te maken heeft met de zee.

U overnacht vandaag en de komende twee nachten in een prima middenklasse hotel nabij Greifswald.

Dag 5: Rügen
Vandaag rijdt u na het ontbijtbuffet naar het prachtige eiland Rügen. Hier kunt u om 11.30 uur deelnemen aan een boottocht langs de fraaie krijtrotsen waar Rügen zo beroemd en geliefd om is. De boottocht start in Sassnitz, gelegen in het noorden van het eiland en duurt circa 1,5 uur. Na de boottocht heeft u de rest van de dag de tijd om kennis te maken met de unieke natuur van Rügen. Ga richting het Nationaal Park Jasmund of bezoek Kap Arkona. Op deze 45 meter hoge rotskust ligt onder meer de fraaie Jaromarsburcht. Leuk is ook een uitstapje naar het onder monumentenzorg staande vissersdorpje Vitt of de badplaats Juliusruh met een 10 km lang en smal strand. Of laat u onbezorgd met het historische eilandtreintje “de Rasende Roland” naar de schitterende badplaatsen Binz of Selinn brengen. De keuze is aan u!

Dag 6: Vrije invulling
Vandaag kunt u weer helemaal zelf het programma bepalen. Ga richting één van de stranden aan de Oostzeekust om heerlijk uit te waaien of te genieten van zon en zee. Bezoek het vriendelijke vissersdorp Freest of ga bijvoorbeeld richting het zonnige eiland Usedom, dat met vijf schilderachtige bruggen met het vasteland verbonden is. U overnacht ook vandaag in het hotel nabij Greifswald.

Dag 7: Terugreis
Helaas komt aan elke vakantie een einde. Zo ook aan deze mooie autorondreis naar de Oostzeekust en Rügen. U reist op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Bent u nog niet uitgekeken op de fraaie Hanzesteden? Dan kunt u wellicht onderweg nog een tussenstop inlassen bij Hamburg of Bremen.

Excursie & Extra

 • Rondleiding door Rostock met gids
 • Boottocht langs de krijtrotsen van Rügen
vanaf €329 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | logies en ontbijt
Maak uw keuze
Kies uw reisgezelschap wijzig
2 personen (2 volwassenen)
Kies uw vertrekperiode
Uw vervoer
Eigen vervoer
Uw verzorging
Logies en ontbijt
Uw reisduur
7 dagen
Klik in de tabel op een prijs voor een prijsberekening. Hierna kunt u boeken.
7 dagen Autorondreis Oostzeekust en Rügen

7 dagen Autorondreis Oostzeekust en Rügen

Duitsland - Oostzeekust - Greifswald
Kamertype:
Bezet met:

De getoonde prijs is per persoon. Klik op deze prijs voor een prijsberekening.

Vertrekdatum:
Terug op:
Aantal dagen:
7 dagen
Verzorging:
Logies en ontbijt
Vervoer:
Eigen vervoer
 Prijzen
di 17-julwo 18-juldo 19-julvr 20-julza 21-julzo 22-julma 23-juldi 24-julwo 25-juldo 26-julvr 27-julza 28-julzo 29-julma 30-juldi 31-jul
1-persoonskamerbezet met:
1 persoon518518518518518518518518518518
2-persoonskamerbezet met:
2 personen369369369369369369369369369369
- De getoonde prijzen zijn in € per persoon
- Evt. kinderkorting/babyprijzen zijn nog niet in deze prijzen verwerkt.
Legenda
 • Gegarandeerd vertrek
 • Beschikbaar
 • Op aanvraag
 • Aanbieding
 • Niet beschikbaar
Inclusief
 • 3 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Rostock
 • 3 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Greifswald
 • Verblijf in alle hotels op basis van logies en ontbijt
 • 1 x stadsrondleiding in Rostock (ca. 1,5 uur)
 • 1 x boottocht langs de krijtrotsen van Rügen (ca. 1,5 uur)
Exclusief
 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Optioneel
 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
 

Inclusief

 • 3 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Rostock
 • 3 x overnachting in een comfortabel middenklasse hotel nabij Greifswald
 • Verblijf in alle hotels op basis van logies en ontbijt
 • 1 x stadsrondleiding in Rostock (ca. 1,5 uur)
 • 1 x boottocht langs de krijtrotsen van Rügen (ca. 1,5 uur)

Exclusief

 • Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contactcenter)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

 • U kunt deze reis ook boeken met een huurauto. Reserveer veilig en goed uw comfortabele huurauto via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Een uitstekende manier om uw vakantie nog completer te maken. Lees alles over autohuur en de mogelijkheden.

 • Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstanding en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.
  • Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten
  • Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten
  • Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.
  Gaat u vaker per jaar op vakantie? Overweeg dan eens onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering. U bent dan het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht hoe vaak u op vakantie gaat. Bekijk hier de mogelijkheden van deze verzekeringen.
vanaf €329 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | logies en ontbijt
8,0

Bestemming Greifswald

Greifswald is een prachtige en sfeervolle oude Hanzestad in het noorden van Duitsland, vlakbij de Oostzeekust. Fraaie koopmanshuizen met zeer bijzondere gevels worden afgewisseld door gebouwen uit de Zweedse periode en de vroegere DDR-tijd. Opmerkelijk is vooral het markante rode stadhuis en de 3 grote gotische kerken, die herinneren aan de welvarende stad die Greifswald in het verleden was.

Ondanks dat de stad niet zo groot is, is Greifswald wel een levendige stad. Niet in de laatste plaats vanwege de aanwezigheid van de universiteit van Greifswald. Het is één van de oudste universiteiten van Noord-Europa en één op de vijf inwoners is student. De lokale horeca vaart hier wel bij en als toerist kunt u in Greifswald dan ook genieten van tal van gezellige terrassen, cafés en andere uitgaansgelegenheden.

Het oude vissersdorp: Wieck
Greifswald ligt bij de Oostzeekust en de band met de zee is duidelijk aanwezig. Vlakbij het centrum van Greifswald ligt de museumhaven, waar tal van historische boten aangemeerd liggen. Iets verder van het centrum ligt het stadsdeel Wieck, een oud vissersdorp dat veel van zijn oorspronkelijk sfeer heeft weten te behouden. Ook hier liggen veel boten aangemeerd en zijn er heerlijke visrestaurants te vinden. De meest bijzondere attractie van Wieck is de oude ophaalbrug, die dateert uit het einde van de 19e eeuw. De brug trekt al jaren een groot aantal toeristen naar het vissersdorp en mag derhalve niet ontbreken tijdens uw verblijf in Greifswald.

Kloosterruïne Eldena
Niet ver van Wieck verwijderd ligt de kloosterruïne Eldena. Dit klooster werd in 1199 gesticht en wordt tevens gezien als de oorsprong van Greifswald. Bij het klooster ontstond een nederzetting, die al in het jaar 1250 stadsrechten kreeg. Tijdens de dertigjarige oorlog en de Zweedse overheersing, raakte het klooster in verval. Delen van het klooster werden afgebroken en hergebruikt bij de bouw in de historische stadskern van Greifswald. Sinds begin 19e eeuw wordt het klooster als ruïne onderhouden en het decor van de ruïne is – zeker tijdens speziale evenementen die er soms georganiseerd worden – absoluut een aanrader.

Omgeving Greifswald
De ligging van Greifswald is uniek, tussen het Mecklenburgse merenplateau en de Oostzeekust. Zowel wandelaars, fietsers als iedereen die will genieten van de gevarieerde kust, zal zich hier zeker vermaken. Aan de kust wisselen mooie goudkleurige zandstranden, rotsen en fjorden, schiereilandjes en binnenmeren elkaar af, waardoor de kust werkelijk voor ieder wat wils biedt.

Het schiereiland Darß en de eilanden Rügen en Usedom zijn het waard nader ontdekt te worden en ook een bezoek aan het National Park „Vorpommersche Boddenlandschaft“ staat garant voor een geslaagde dag uit. Op het eiland Usedom vindt u niet alleen prachtige stranden, maar ook traditierijke badplaatsen zoals Zinnowitz, Heringsdorf en Ahlbeck met de beroemde brug.

Houdt u meer van cultuur, breng dan een bezoek aan de Hanzesteden Stralsund (ca. 34 km van Greifswald) en Rostock (99 km). De oude kern van Stralsund staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is uniek vanwege de maritieme sfeer met gekleurde puntgevelhuizen. Geniet van de diverse imposante bouwwerken, de interessante musea die u alles vertellen over de rijke geschiedenis van de stad en van de levendige drukte in de haven. Of breng een bezoek aan het Deutsche Meeresmuseum, inclusief een aquarium.

U ziet het: Greifswald staat gareant voor een uitstekende combinatie tussen natuur, cultuur, zon, zee en strand. Tel daar de gezellige studentikoze sfeer in de stad bij op en u zult erkennen dat Greifswald (en het gebied rond de Oostzeekust) het waard is om nader ontdekt te worden!
vanaf €329 p.p.
Prijs op basis van:
7 dagen | logies en ontbijt

Staa

Leuke reis, mooie natuur.

 • Waardering: 8,0
 • Algemeen: 8,0

L.H. van Schie

Fijne vakantie, (redelijk) goede informatie vooraf.

 • Waardering: 8,0
 • Algemeen: 8,0

Klantwaardering:
8,0
2 klanten gaven hun reactie
Peter Langhout Reizen maakt gebruik van cookies voor verbetering van uw gebruikservaring, integratie met sociale media en weergave van (gerichte) advertenties. Door onze website verder te bezoeken, stemt u in met het gebruik van onze cookies.