Vakantie Odenwald/Neckartal

Neckardal

In het heuvelachtige gebied tussen Heidelberg en Heilbronn ligt het groene Neckardal. Hier zoekt de rivier de Neckar haar weg door uitgestrekte wouden, langs schilderachtige dorpjes, imposante burchten en kastelen en eeuwenoude stadjes. Een streek die de moeite waard is om nader ontdekt te worden. Bezoek het historische Heidelberg, het prachtige slot Schwetzingen - ook wel “Klein Versailles” genoemd - en het kuuroord Baden-baden. Geniet tegelijkertijd van de prachtige natuur en de gezellige, pittoreske plaatsjes tijdens een boottocht over de Neckar of een natuurtocht. Na een vakantie in het Neckardal zult u het met ons eens zijn: het Neckardal is een streek waar u de stress van alledag kunt laten varen en optimaal kunt genieten van zowel rust, natuur als cultuur.

Odenwald

Het Odenwald is een streek in het hart van Duitsland. Het grenst in het zuiden aan het Neckerdal en in het westen aan de Bergstraße. De Bergstraße is een oude handelsweg die al bestond ten tijde van de Romeinen. De weg ligt tussen het Rijndal en de steile hellingen van het Odenwald en staat tegenwoordig op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Het Odenwald is een geliefde vakantieregio in Duitsland. Niet alleen vanwege de prachtig, afwisselende natuur en fraaie bezienswaardigheden. Maar ook vanwege het klimaat. Hier kunt u genieten van een vroeg lente, een lange zomer en een „gouden“ herfst die u tot in november aangenaam zal verrassen door haar kleurenpallet.

Vooral in het voorjaar veranderen de fruitbomen het noordelijke gedeelte van de Bergstraße in één grote bloesemzee. Het zuidelijke gedeelte wordt bepaald door de wijnstokken op de glooiende hellingen, waar de druiven rijpen voor de heerlijkste wijnen; tot en met de pluk voor de Eiswein en de sekt. Mocht u van wijn houden? Breng dan een bezoek aan een van de wijnkelders voor een proeverij!

Op de westelijke helling van het Odenwald vindt u sporen van meer dan 2000 jaar geschiedenis. Hier herinneren stoere burchten, kastelen, middeleeuwse adelsresidenties en historische vakwerkhuizen aan lang vervlogen tijden. Het is heerlijk om hier in de vele dorpen en steden rond te dwalen door de smalle steegjes die soms wel een doolhof lijken. Proef de geschiedenis van de Kelten, de Germanen, Romeinen en vele andere volken die hun stempel op de regio gedrukt hebben en laat u meeslepen in de vele boeiende verhalen. Het bekendste zijn ongetwijfeld de Nibelungen-sage en de verhalen over Siegfried en Kriemhild, de draak.

Tijdens een verblijf in het Odenwald kunnen wij u met name een bezoek aan de middeleeuwse stadjes Heidelberg, Michelstadt, Amorbach en Eberbach aanraden. Of maak eens een uitstapje naar het zuidelijker gelegen Beieren!